Log in

View Full Version : Поскъпват новите автомобили

grale
23-09-2006, 15:09
Цялата статия във вестник "24 Часа" от 23.09.2006.
Според вносителите на нови автомобили базовата цена на новите автомобили ще скочи между 15 и 20 процента заради изисквания на Европейския съюз новите коли да имат сертификат Евро 4,2 въздушни възглавници и спирачна система с АБС.При не спазване на изискването за Евро 4,ЕС налага глоби от 30 млн. евро нагоре.Това се отнася и за товарните коли и автобуси.Това означава че поне в началото новите модели на Лада и някой марки китайски автомобили няма да могат да се продават в БГ.
Специалистите предричат срив на пазара за нови автомобили заради тези изисквания.Причината е и в предстоящото поевтиняване на употребяваните возила,които няма да се облагат с ДДС и АКЦИЗ(това последното дано наистина да стане Very Happy ).Подобно било и положението в Полша след приемането и в ЕС.
Според същите тези специалисти единствения изход е правителството да признава купуването на кола за разход на фирмите и да се връща ДДС-то.
Какво е вашето мнение дали наистина ще стане така или всичко това ще бъде "побългарено" с цел държавата да продължи да прибира огромни суми от вноса на автомобили втора употреба :?:

VFTI
23-09-2006, 15:26
Ако влезем в ЕС сигурно ще стане... Според мен ЕС няма да позволи за мижавата ни държава да важат различни правила от общоприетите за ЕС и няма да позволят страната ни да си позволява своеволия и въвеждането на някакви измислени такси :idea:

georgyg
23-09-2006, 15:59
Но това не пречи на "мижавата" ни държава да сложи ограничеиие за внос на коли втора ръка със задължително Евро 3. :!:

И да се надяваме да стане така, че инече ще станеме гробището на ЕС за стари автомобили.

156 m-jet
23-09-2006, 17:13
Блажени са верующите :priest:

Просто приеми ,че след 1.1.2007 колата която имаш ше Загуби поне 40 процента от стойността си . Ограничения не може да има, колкото и да им се ще на някой :P

georgyg
23-09-2006, 17:45
не ми дреме дали ще ми поевтинее колата, важното е да си я карам без проблеми. Мисълта ми беше, че ще се навнесат разни коли 15+ годишни, които след 2 години ще се разпаднат и освен за скраб за нищо друго няма да станат.
А относно ограниченията в Румъния ако не се лъжа кола произведена преди 2001 г. не може да се внесе.

Друг е проблема, че продават разни Дачии на по 20+ години за по 1000+ евро :lol:

П.С. Важното е да сме живи и здрави и да изкарваме пари за нови коли. Пък ако може една 147-ца JTD за мен без мито :twisted:

sudo
24-09-2006, 10:46
Пак булевардни писаници в стил "Човек ухапа куче!!!" разбира се че прочетох статията. Вътре никъде не пише кои цени ще се вдигнат. Просто е обяснено че low-level сегмента на разните му там Skoda, Dacia, Chevrolet (Daewoo) които не покриват Euro 4 стандарта няма да се продават, т.е. цени от типа 12 345 лв за нова кола няма да има. Иначе и аз чакам с нетърпение падането на ДДС и акциз в/у втора ръка внесени автомобили. Може ли една 156 facelift за мен?

georgievst
24-09-2006, 13:56
Подкрепям горното мнение. Точно тези евтини коли не бива да се продават на нашия пазар, защото ще ни тровят докато се движат.
Не съм съгласен, че като паднат митата т.е. ДДС-то по стария закон, ще се напълним с 15 годишни таралясници, точно обратното парите с които сме длъжни да плащама за ДДС до сега, ще харчим за по-скъпи и съответно по-качествени автомобили second hend.

trustworthy
24-09-2006, 20:18
...точно обратното парите с които сме длъжни да плащама за ДДС до сега, ще харчим за по-скъпи и съответно по-качествени автомобили second hend.

Дано да си прав, но като се има предвид покупателната способнст на българина.... :roll: Абе ще видим

Mind_Control
25-09-2006, 10:23
Но това не пречи на "мижавата" ни държава да сложи ограничеиие за внос на коли втора ръка със задължително Евро 3. :!:

И да се надяваме да стане така, че инече ще станеме гробището на ЕС за стари автомобили.

Да.. И тогава ти и още 70% от хората ще могат да карат само колело....

sharky
25-09-2006, 10:25
Епа че то колелото покрива май и Евро 4

BatVas
25-09-2006, 11:35
Aма ако падне акциза ще моем да си вземаме бегачки. Може някой да си вземе ГТА - ще спести 12 - 15 000 лева :wink: А може и по слабички шестаци да вземем.
Вальо направо го виждам в една 166 V6 -тя таман колкото неговата ще гори :wink:

sparks
07-01-2007, 13:33
бе ако поевтинее и бензина може и да караме така наре4ените бега4ки :choice:

valjo
07-01-2007, 14:01
Aма ако падне акциза ще моем да си вземаме бегачки. Може някой да си вземе ГТА - ще спести 12 - 15 000 лева :wink: А може и по слабички шестаци да вземем.
Вальо направо го виждам в една 166 V6 -тя таман колкото неговата ще гори :wink:
до Враца и обратно - 7.8 баце;)

но 166 3.0 CM си е колата, нема спор

koolio
07-01-2007, 17:29
до Враца и обратно - 7.8 баце;)
Да не са те дърпали? :devil: :evil:

Alexanderbb
07-01-2007, 17:39
Ха ха да се връща ДДС то на фирмите. Таман Вълка да си върне ДДС то за бугатито. Мояте шефове като имат таман 3 поршета да не мислите че са регистрирани на тяхно име. Всичките се водят служебни. Май някой пак е решил да се пробва с номера "да го духат бедните"

75 2.0 turbo
07-01-2007, 17:41
бе ако поевтинее и бензина може и да караме така наре4ените бега4ки :choice:
добре де като нямаш пари няма си купуваш такава кола!!! за какво ти е като не можеш да я караш и чакаш да поевтинее бензина :?: