View Full Version : Къде се намира бензиновата помпа
Колеги май нещо ми се прецака помпата,но не съм много сигурен.Я кажете каде да я търся че нещо сам неможах да я намеря.Алфа 145 1.6 боксер
като вдигнеш мокета на багажника, близо до седалката ще видиш един черен пластмасов капак , е под него е ....
ами преди малко там ровех ама маи несам го видял мерси много.А в случай че е капут колко струва нова
ами мисля че точно за твойта кола Мури беше купувал - към 260лв нещо ми се върти от Т&Н ...
ЕДИТ:
3.Бензинова помпа 210лв.италиянска с тампон/защото беше по мелка не диаметър/ и цедка/при цена на Бош от Ауто Плюс 476лв. без доставката /
аз моята е взех китайска за 80 лв. нямам проблем вече година важното е да е 3 бара
сменянето можеш и сам
сигурен ли си че е от нея
провери релето.в дясно от двигатела има черна кутийка с две еднакви релета,размени им местата и пробвай/клеясват крачетата на релето/
Aми незнам несам сигурен но не работи не се чува.Проверих всички саществуващи бушони и нищо не открих и затова си мислиа че е от неиа.За тези релета никои не ми е казал но ще ги проверя и тях.
отваряш предния капак от дясно на акумолатора има една черна капачка пластмасова седи точно до спирачната течност под нея има бушони три средният е за бензиновата помпа 10 ампера виж да не е изгорял ако е изгорял го смени пак с 10 амперов ако помпата прави проблем гори бошона постоянно айде виж и кажи какво става
Бушона е здрав явно не е от него.Някакви други варианти има ли?
А релетата погледна ли , те са близо до акумулатора и онези бушони който си гледал последно / не съм 100% сигурен при 145 дали са там де /
Ако идват 12 в до помпата и не рабити не се чуди а я сменяй-изгоряла е :wink: :wink: :wink: Отиваш в ТиН на Оборище или някой от другите им магазини и си взимаш такава италиянска и си готов.Смяната става за 5 минути :wink:
Открих я но нещо немога да отвартиа капака на резервоара за да я извадиа,незнам дали е на резба или на някаква друга щуротия
пусни ток с два кабела директно на помпата и виж дали ще тръгне
немога да иа изкарам от резервоара за да иа тествам незна още как става,мачих да отвиа тоиа капак ама нещо не се получава мойе и да не е на винт.Утре ще пробвам по другиа начин направо ще свалиа резервоара. :Д
Капака е на винт и се отвива с отвертка-като клин запъваш я някъде по капака и отвиваш :wink: :wink: :wink: после помпата се вади с цялата сонда за бензиномера :wink: :wink:
Аха ясно днеска ще пробвам да видим какво ще излезе.Мерси за помоща.
A може ли да се пуши докато вадиш помпата? :Tease:
Преди време имахме проблем със сондата и бенз. помпа при Типото. Ето малко снимки къде е;)
http://images11.snimka.bg/001289972.jpg
http://images11.snimka.bg/001289973.jpg
http://images11.snimka.bg/001289975.jpg
И мойта е сащата но немога да отвия проклетия капак :twisted:
A кое е датчика за горивото в резервоара? :roll:
http://images11.snimka.bg/001289975.jpg
това е поплавъка, който определя нивото на горивото.
На 145 не е така :idea: :idea:
на 145 излиза цялята кошница чак след това вадиш помпата тя е най долу на кошницата кои капак не можеш
черния най горе е на три болта като го отвориш виждаш тоците и маркучите разкачаш всичко около самата помпа има пластмасов прастен който се варти и само тои я даржи това е просто е твоя е натегнат хвани го с един парцал и здраво аз дори моя до като трагне леко го почуквах
На 145 не е така :idea: :idea:
ami може, това е FIAt Tipo
на 145 излиза цялята кошница чак след това вадиш помпата тя е най долу на кошницата кои капак не можеш
черния най горе е на три болта като го отвориш виждаш тоците и маркучите разкачаш всичко около самата помпа има пластмасов прастен който се варти и само тои я даржи това е просто е твоя е натегнат хвани го с един парцал и здраво аз дори моя до като трагне леко го почуквахАз точно това му казах ако не иска с една отвертка да го почуква леко и готово :wink: :wink:
И мойта е сащата но немога да отвия проклетия капак :twisted:
Вземи едно тънко трупче и чукай по ръбовете на капака обратно на часовника
:wink:
Няма ли вероятност да се скърши?
Няма ли вероятност да се скърши? даваи смело колега , кво и се чудиш. даваи че ще доиде зимата :) това е само капак все пак
Няма ли вероятност да се скърши? даваи смело колега , кво и се чудиш. даваи че ще доиде зимата :) това е само капак все пак
Няма да се скърши! Ако не става, свали резеврвоара и ще ти е по-сгодно. :roll:
При даване на контакт и пълна тишина в купето тя се чува че подкачва първоначално ако не я чуваш пробвай както ти казват колегите директно 12 волта на помпата. Също така провери за лоши контакти, въпреки че италиянците вече май започват да подобряват чувствително електриката.
Открих го вече проблема,беше в захранването към помпата,кабела беше прекъснат и сега вече работи. :) Благодаря на всички колеги които ми помогнаха за този проблем.
Леко и безаварийно каране. ;)