View Full Version : обороти
искам да питам колегите с 1,6 боксер
при 120 км/ч на колко оборота сте?при мен са 3800 - 3900 . Това нормално ли е. Гледам, че на един познат голфа е на 3000 при същата скорост?
А Голфа е Дизел :?:
При мене на Т.С. при 120 са ~4000
не, бензин 1.6 75к.с..
но щом и при теб е така, явно скоростните ни кутии са с такова предавателно число.
На 5-та скорост там където показва скоростомера, там показва и оборотомера, двете стрелки се движат успоредно
DiStefano
24-09-2006, 17:34
На 5-та скорост там където показва скоростомера, там показва и оборотомера, двете стрелки се движат успоредно
не съвсем ...
И моята е там някъде, ама то е нормално, доколкото знам, ~ 4000 оборота да е
И при мен на 130 км стрелката е отвесно и на оборотите е така 4000 об.
При 120км точно 4000 все пак е Алфа на Орела 120 = 3000 на 5 разбира се :roll:
Аз пък имах един Форд навремето който на 5-а със 120 беше на 2000 об. :shock: :shock: /бахти кутията/ а иначе Алфата е толко около 4000 на 120 :wink:
И при мен е толкова ~3800 при 120.
...не, бензин 1.6 75к.с..
Ама колега, кви са тия 75 коня, 1,6 боксера е 103 :screwy:
Ама колега, кви са тия 75 коня, 1,6 боксера е 103 :screwy:
той говореше за Голфа;)
Колега съжалявам, че ти пиша в темата, ама да не пълня форума с друга тема с подобно съдаржание!:
Та напоследък забелязвам обортите ми на празен ход, особенно сутрин когато е било студено скачат на 1500 - 1700, като загрее падат нормално. И друг ефект, най-често в задръстване, когато температурата започне да се покачва, оборотите за малко(в продължение на 4-5мин), започват да се колебаят между 1200 - 500..
Бихте ли изказали предположение, кой датчик започва да дава фира? :(
Колега съжалявам, че ти пиша в темата, ама да не пълня форума с друга тема с подобно съдаржание!:
Та напоследък забелязвам обортите ми на празен ход, особенно сутрин когато е било студено скачат на 1500 - 1700, като загрее падат нормално. И друг ефект, най-често в задръстване, когато температурата започне да се покачва, оборотите за малко(в продължение на 4-5мин), започват да се колебаят между 1200 - 500..
Бихте ли изказали предположение, кой датчик започва да дава фира? :(Трябва да се почисти моторчето за празен ход :wink:
Мерси колега. Със WD40 ли се почиства. Ще ми дадеш ли някои напътствия. Ще сьм ти много благодарен! :wink:
Мерси колега. Със WD40 ли се почиства. Ще ми дадеш ли някои напътствия. Ще сьм ти много благодарен! :wink: има тема с картинки е даже. потарси я