View Full Version : Маслен радиатор за 2.0 16в ТС
Majed_146
09-08-2011, 23:41
Колеги здравейте:
Някой знае ли дали може да си използва масления радиатор + представката, която се монтира на маслената помпа от Фиат мотора 1,9 ТД за мотор 2.0 ТС 16В? :?:
благодаря предварително за инфото!
Majed_146
10-08-2011, 17:27
никой ли не знае ? :shocking:
явни никой незнае да.. и да става за какво ти е ?
Majed_146
12-08-2011, 09:42
явни никой незнае да.. и да става за какво ти е ?
Ами искам да монтирам такъв на колата! От стария 2.0 ТС става без проблем, но се намират трудно. Мислих си дали не става от Фиат мотора 1,9ТД- той е с маслен радиатор и Има много от тях. :)
badmadafaka
12-08-2011, 10:45
Ами то от всичко трябва да стане, стига да си направиш правилните преходници за тръбичките, които да влизат в пробките при масления филтър и да му намериш място... Или ти питаш дали става да го завинтиш директно..?
Аз да питам и нещо друго свързано с охлаждането на маслото - на кувето има една огъната тръба зад предната броня, която доколкото разбирам действа като охладител за течността на хидравликата... Това би ли охлаждало маслото на мотора или си трябва баш радиатор..?
Majed_146
12-08-2011, 14:25
Ами то от всичко трябва да стане, стига да си направиш правилните преходници за тръбичките, които да влизат в пробките при масления филтър и да му намериш място... Или ти питаш дали става да го завинтиш директно..?
Аз да питам и нещо друго свързано с охлаждането на маслото - на кувето има една огъната тръба зад предната броня, която доколкото разбирам действа като охладител за течността на хидравликата... Това би ли охлаждало маслото на мотора или си трябва баш радиатор..?
Миналата седмица на брат ми му монтираха радиатор от 155 2.0 8-В на 2.0 16-В, маркучите не се завиват на пробките, който са долу на маслената помпа. Оказа се че се поставя представка, която някак си се навива на мястото на филтъра, а пък филтъра се навива на представката. Същата има вход--изход за масления радиатор. А за водното охлаждане, което имаме всички ТС 1,6-1,8-2,0 16В със сигурност- за 1,4 не знам- според мен това охлаждане не стига. Много по добре да си има и радиатор. някой ако разбере дали става лесно от1,9 ТД Фиат мотора моля да сподели. Поздрави!
Щом нестига и аз искам да разбера .. ама явно никой незнае иначе на писта наистина нестига хаха