View Full Version : Отчаяно търся читава 156 JTD 2000г.
Моля за съвети как да си избера прилична кола 1.9JTD
spe4elist
10-08-2011, 22:34
Добре дошъл, колега! Тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54776) има доста инфо, а тук (http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=68 ) са форумните любимки ... Успех
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL
Enjoy!
И ако някой ти каже, че по-добре да си купиш от България, не му вярвай! ;)
...И ако някой ти каже, че по-добре да си купиш от България, не му вярвай! ;)
Ако пък друг ти каже, че е по-добре да я купиш от Германия - пак не му вярвай ;)
хахах супер съвети :) човека сигурно е в Шах-мат ситуация :Tease:
Колата втора ръка си е чист късмет,ако ще от Пакситан,Турция,България или Франция да е. Мое мнение!
Успех колега
Ако на мен ми се наложи да си търся кола,100% ще е от форума.....като е нов внос та кво...пак незнаеш колко е изпърдяна....то гаранция няма за нищо,нещата си опират и до късмет,както казаха вече.....успех и от мен:)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?scopeId=C&isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2001-12-31&minPowerAsArray=74&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=86&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL
Enjoy!
И ако някой ти каже, че по-добре да си купиш от България, не му вярвай! ;)
Кольо, ама хич не си прав! В Германия гнили Алфи колкото щеш - има колеги от форума, които могат да потвърдят, освен това и там има достатъчно много мърлячи, които не поддържат добре автомобилите си. Общо-взето си е на късмет със старата кола, колкото и да я гледаш преди покупката :-)
То е така, ама на много им са набити разни клишета в главата за какво ли не и като папагали повтарят едно и също.
freekyou
11-08-2011, 18:36
От Германия е добре да се купи кола, но само ако я е карал немец, щото има много аби-та които държат автокъщи там и лъжат за много работи :whip:
old alfist
11-08-2011, 19:21
Ако не можеш да си намериш читава дизелова - вземи си читава бензинова.
Ако не можеш да си намериш читава дизелова - вземи си читава бензинова.
айдееее,това не трябваше да го споменаваш :) :)
почна се темата дизел с-у бензин.......
old alfist
11-08-2011, 19:32
айдееее,това не трябваше да го споменаваш :) :)
почна се темата дизел с-у бензин.......
Сакън - недей.
Просто да е читава.
Благодаря за разнородните съвети,идея си нямате в какъв филм ме вкарвате.Мисля си че съм най-нерешителния мераклия.7години карах Опел Калибра 115кс. и като я продадох оня ден седнах и премерих какво искам и какво мога да получа от новите(втора употреба) коли които се предлагат на пазара у нас. И какво излиза?Само една марка отговаря на тези критерии и цената (от...до...) ме удовлетворява.Вече видях няколко возих се в тях и разпънах на кръст няколко познати монтьори, и след като получих отговорите сега съм в това положение.
old alfist
11-08-2011, 19:57
Благодаря за разнородните съвети,идея си нямате в какъв филм ме вкарвате.Мисля си че съм най-нерешителния мераклия.7години карах Опел Калибра 115кс. и като я продадох оня ден седнах и премерих какво искам и какво мога да получа от новите(втора употреба) коли които се предлагат на пазара у нас. И какво излиза?Само една марка отговаря на тези критерии и цената (от...до...) ме удовлетворява.Вече видях няколко возих се в тях и разпънах на кръст няколко познати монтьори, и след като получих отговорите сега съм в това положение.
Взимай каквото ти е по сърце и се подготви за всякакви емоции.
Само една марка отговаря на тези критерии и цената (от...до...) ме удовлетворява.Вече видях няколко возих се в тях и разпънах на кръст няколко познати монтьори, и след като получих отговорите сега съм в това положение.
Моя съвет е ,не само да се возиш,а и да покараш ;) съвсем друго е усещането за колата тогава.....
old alfist
11-08-2011, 20:56
Продължавам с огледите
Гледай, това поне е без пари, като изключим транспортните разходи.
Кольо, ама хич не си прав! В Германия гнили Алфи колкото щеш - има колеги от форума, които могат да потвърдят, освен това и там има достатъчно много мърлячи, които не поддържат добре автомобилите си. Общо-взето си е на късмет със старата кола, колкото и да я гледаш преди покупката :-)
Ако колата е карана от мърляч, няма да мине TUV. ;) A TUV не се минава с почерпка ;).
Освен това не познавам друг освен balev64 с кола от Германия.
old alfist
11-08-2011, 21:03
Коле, колко пари ти се дават за Алфа, че миналия месец ми беше на гости един германец, който ще си продава 2-годишната 159 Спорвагон Селеспийд.
Коле, колко пари ти се дават за Алфа, че миналия месец ми беше на гости един германец, който ще си продава 2-годишната 159 Спорвагон Селеспийд.
Колко ми се дават или колко давам ;).
М/у другото до утре съм в Плевен.
100 лв първоначална цена,че необичам комбита и автомати :tooth::tooth:
old alfist
11-08-2011, 21:12
Колко ми се дават или колко давам ;).
М/у другото до утре съм в Плевен.
Може да изперкаме някой боулинг и да се кажем нещо - човекът е от германските алфисти и живее в бившето ГДР.
bate_Boyko_bate
11-08-2011, 23:05
И аз да ти дам един съвет. Кола и жена се избират - бъркаш в торбата и каквото извадиш това е. В смисъл всичко е късмет. В началото може да е екстра и после да си е.е мамата. Колкото и да гледаш и въртиш, ако си имаш късмет няма ядове. Айде успех
Който търси намира, може и да не е отчаяно :handshake:/за жена не съм съгласен, че се избира така обаче/
ecotronic
19-08-2011, 00:10
Колега, и аз от 9 години насам карам същия автомобил като теб. Но поради сериозно напредналата корозия, липсата от перспектива от кърпене и боядисване на такъв автомобил...................та с 2 думи в момента и аз съм на същия хал като теб.
Интересното е че и аз доста размишлявах след калибрата за сума до около 5000 какъв автомобил да взема.............и някак от самосебе си дойде убеждението, че това ще е Алфа и нищо друго.
Аз лично клоня към 80 % към GTV и 20 % към 156.
Желая ти успех в и късмет в избора!:-P
DJ Vladic
19-08-2011, 12:14
Виж какво ще ти предложа аз. АКо ще е 156 търси след 2003-та. Това е вътрешният фейс лифт. Тогава нещата са по-други. Доста проблеми са изчистени, всичко вътре е много по-удобно и красиво и функционално. Ако е мултижет двигателят, ще е по-сериозен разход като сервизиране. Има няколко в карс.бг . Прегледай ги. Успех и да се похвалиш като се сдобиеш с нещо :)
ecotronic
19-08-2011, 12:57
Виж какво ще ти предложа аз. АКо ще е 156 търси след 2003-та. Това е вътрешният фейс лифт. Тогава нещата са по-други. Доста проблеми са изчистени, всичко вътре е много по-удобно и красиво и функционално. Ако е мултижет двигателят, ще е по-сериозен разход като сервизиране. Има няколко в карс.бг . Прегледай ги. Успех и да се похвалиш като се сдобиеш с нещо :)
По принцип си прав за 156 фейс лифт. А и колкото на по-малко години - толкова по-добре. Но първо доста по-малко такива се предлагат за разлика от 156. А и цените им са 2,5 до 3 пъти цената на 156 от 2000 г.
Alexanderbb
19-08-2011, 16:16
И аз да ти дам един съвет. Кола и жена се избират - бъркаш в торбата и каквото извадиш това е. В смисъл всичко е късмет. В началото може да е екстра и после да си е.е мамата. Колкото и да гледаш и въртиш, ако си имаш късмет няма ядове. Айде успех
А не, накрая винаги е да си ...... мамата :-)