PDA

View Full Version : Проблем с кода 145 боксер

zende
13-08-2011, 00:06
Здравейте:) от около 2 седмици имам следният проблем:докато карам и колата изгасва в движение след което веднага в движение я паля от клюяча но на таблото светва едно ключе на което пияше (код):ranting:и така карам и след 15-20 минути пак гасне в движение имало е и дни когато няма проблем но има и такива когато ми гасне по няколко пъти.Предполагам че може и имобилайзер да е но защо го прави когато си поиска и след като изгасне веднага пали???? странна работа която не е добре защото мисля на море да ходя и хич не е добре да ми загасне на магистралата:) ако някой може да помогне ще съм благодарен :cheers:
говориме за 145 1.3 боксер + газ

V@K@T@
13-08-2011, 01:54
провери релетата пред акумулатора . Мисля , че 4-тото от ляво на сясно беше за кода ... напръскай със спрей да не клеясва ;) моята така я оправих

Deathriderr
13-08-2011, 02:24
Случвало ми се е само един път като я напанах към 6500 оборота на 2 ра да ми загасне по същия начин след това запалих веднага светна ключа на таблото, но след това паркирах загасих я, запалих я пак и повече не ми се е получавало говоря за преди около 3-4 месеца

V@K@T@
13-08-2011, 02:57
Случвало ми се е само един път като я напанах към 6500 оборота на 2 ра да ми загасне по същия начин след това запалих веднага светна ключа на таблото, но след това паркирах загасих я, запалих я пак и повече не ми се е получавало говоря за преди около 3-4 месеца

Моята постоянно я помпя на 7200 :lsabre: жива е ... това реле го бях махал и трудно запали след което държеше някакви смешно ниски обороти :pig: почистих го хубаво и пак го сложих и от тогава нямам проблеми ... това беше преди около 2 месеца :cheers:

zende
13-08-2011, 08:58
Добре ще погледнна това реле но за да съм сигурен ще ми каже ли някой как точно изглежда?

kolev
13-08-2011, 09:54
НЯМА реле за "кода". особено на 1,3 боксер до акумулатора има съвсем различни неща.

колега, ако ти свети САМО кода, се възползвай от търсачката. обикновено проблема е в антената на имобилайзера.

момчета, техническите раздели са за взаимопомощ. внимавайте какво пишете, защото подвеждате човека.

zenden
13-08-2011, 11:38
До акумолатора има малка червена кутийка в която влизат няколко кабела това ли е въпросното реле?

kolev
13-08-2011, 14:00
това което си намерил НЕ е реле.
ако ти светва само жълтата код лампа на имобилайзера, проблема ти изобщо не е в реле.

zenden
13-08-2011, 14:17
Добре къде да отида и как да разбера какъв е проблема?

kolev
13-08-2011, 14:22
абе колега
-това и на газ и на бензин ли ти го прави
-ако го прави и на бензин, когато караш на бензин и се случи така, само код лампата ли ти светва.
-ако е само тя- проблема е в буксата на антената на имобилайзера. за нея ползвай търсачката на форума. има много изписано по въпроса.

ако питаш в кой сервиз да отидеш - ето тук са
http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26

zenden
13-08-2011, 16:33
На бензин не съм я карал от много време :) само на газ я карам но ще пробвам на бензин да видя.Ако го прави само на газ?

kolev
13-08-2011, 17:56
ако го прави само на газ- сменяш въздушния филтър и посещаваш газаджия да ти почисти изпарителя, да го настрои и да провери ключа на газта.

zende
13-08-2011, 19:36
Добре ще проверя както казваш колега:) иначе светва жълто ключе на което пише КОД

V@K@T@
13-08-2011, 21:44
НЯМА реле за "кода". особено на 1,3 боксер до акумулатора има съвсем различни неща.

колега, ако ти свети САМО кода, се възползвай от търсачката. обикновено проблема е в антената на имобилайзера.

момчета, техническите раздели са за взаимопомощ. внимавайте какво пишете, защото подвеждате човека.

Упс ... пак се изказах неподготвен :locked: Мислех , че става въпрос за t.s. :cheers:

kras_74
14-08-2011, 08:22
Здравейте:) от около 2 седмици имам следният проблем:докато карам и колата изгасва в движение след което веднага в движение я паля от клюяча но на таблото светва едно ключе на което пияше (код):ranting:и така карам и след 15-20 минути пак гасне в движение имало е и дни когато няма проблем но има и такива когато ми гасне по няколко пъти.Предполагам че може и имобилайзер да е но защо го прави когато си поиска и след като изгасне веднага пали???? странна работа която не е добре защото мисля на море да ходя и хич не е добре да ми загасне на магистралата:) ако някой може да помогне ще съм благодарен :cheers:
говориме за 145 1.3 боксер + газ

ако ти гасне като я освободиш от скорост е от въздуха които нахлува кам филтъра.запуши го отпред и му направи друг отвор отстрани.

zende
15-08-2011, 11:49
Гасне и на скорост :)

zende
16-08-2011, 11:03
Значи до тук проверих всички бушони отворих кората под волана проверих буксата на имобилайзера разкачих клемите на акумолатора и пак ми дава същият проблем:priest: прочетох някои подобни теми и разбрах че при повечето като им светне лампичката КОД и после немогат да запалят при мен колата гасне в движение лампата светва след което колата пали веднага на а лампата продължава да си свети и така още 15-20 мин. и пак гасне отвратително е :( остава само на газаджия да отида и ако и тои не оправи нещата незнам какво ще правя.Само да спомена че карам с червеният ключ друг нямам незнам дали има някакво значение