PDA

View Full Version : Зъбна Керамика

AlfaFen145
14-08-2011, 15:12
Има ли човек ,който е с такава керамика(изкуствени зъби) и е доволен от зъболекаря?

Майка ми е с такава керамика и гаранцията от (5 годиини или 10) изтече и малко по малко почнаха да се развалят камъните..

Въпроса ми е ,можете ли да ме насочите към такъв зъболекар от които сте доволни и знаете ,че работи добри и въпросните от 2500 до 4000 лева няма да се дадат ,напразно?

Ако някои има препоръка нека ми даде телефон и инфо за връзки.Говорим за София.

Благодаря предварително

Пък ,ако има зъболекари тук,нека на Лс ми пусакат оферти за Основен ремонт (:

AlfaFen145
16-08-2011, 12:15
Явно ,наистина са доста малко добрите такива...
Все пак,ако изскочи нещо свиркайте (:

_power_
16-08-2011, 12:48
Явно ,наистина са доста малко добрите такива...
Все пак,ако изскочи нещо свиркайте (:
Съветвам те да провериш в Медстом, имат клиника на раковска и дондуков.
Сумата която си определил не съм обеден дали ще ти стигне обаче....

AlfaFen145
16-08-2011, 15:08
Съветвам те да провериш в Медстом, имат клиника на раковска и дондуков.
Сумата която си определил не съм обеден дали ще ти стигне обаче....

Еми преди 5 години или 10 ,ще излъжа беше 4000+
Не вярвам за това време ,което е минало да се е дигнала с още толкожа или половината..Да се надявам поне де (:

fred
16-08-2011, 17:17
А като имаш предвид, че цените на матеряла, надали са повече от 10% от цената, всичко друго се води "труд"

digitalundgrd
16-08-2011, 17:25
Медстом са добри. Не веднъж съм ги препоръчвал на познати, които ме питат за зъболекари и всички са били много доволни!

scrape
16-08-2011, 17:35
От години ходя при моя приятелка и съм много доволен. д-р. Боряна Илиева, баща й е хирург в ВМА, сестра й също е зъболекар както и приятеля й :) кабинета се намира на попа. тел. 0888 321523
Успех колега

santo_traficante
16-08-2011, 18:26
За един зъб цената варира от 150лв до 200~230лв.Отделно имаш заместители и т.н. екстри и цената се вдига.Ако се наложи пинлей да слагат и там отлиташ.Брой си зъбите и смятай:tooth:
п.с.Във форума имаше един зъболекар..ама от как продаде Алфата никъф го нЕма:Р

wrc
16-08-2011, 19:33
А като имаш предвид, че цените на матеряла, надали са повече от 10% от цената, всичко друго се води "труд"

Пишеш абсолютни глупости;)
Санто Трафиканте,въпреки,че кара кофти коли:) е прав общо-взето и цената на матеРЯла уверявам те въобще не е 10% от стойността на конструкцията.

AlfaFen145
16-08-2011, 21:14
Днес говорих с клиниката ,при тях цената е 220 на Металокерамика...
Общо взето ,както и да го смятам 32+- х 220 =7040 български лева...
Силно ме съмнява всите зъби да са отишли на майчицата ми,ама тя твърдо иска всичките да ги направи...
Ще звънна и на жената от попа,мерси!
Не се прави по телефон ,но като на сляпо да имам някакво инфо.

Мерси на всички
Ако се сещате за още,давайте (::on_da_beach:

_power_
16-08-2011, 22:20
Металокерамиката е доооста остаряла технология....Всичко е порцеланови фасети и по спецялно ''Давинчи''

wrc
17-08-2011, 19:23
Металокерамиката е доооста остаряла технология....Всичко е порцеланови фасети и по спецялно ''Давинчи''

:shock::shock:металокерамиката не е остаряла,а е стара технология,но това съвсем не означава,че не е добра,точно напротив.
А това с фасетите пък е абсолютно невярно,как го измисли изобщо.Фасети могат да се ползват само в конкретни случаи при определени дефекти на фронтални зъби.

fred
17-08-2011, 19:35
А да, не обичаше и кучета помня, :gangstah:
Всъщност тая работа не се върши толкова от зъбаря, а от зъботехника един вид-зъболекарът може да е добър, а техника скапан

_power_
17-08-2011, 19:58
:shock::shock:металокерамиката не е остаряла,а е стара технология,но това съвсем не означава,че не е добра,точно напротив.
А това с фасетите пък е абсолютно невярно,как го измисли изобщо.Фасети могат да се ползват само в конкретни случаи при определени дефекти на фронтални зъби.
Стоматолог ли си?

wrc
17-08-2011, 20:09
зъботехник

_power_
18-08-2011, 02:16
зъботехник
Ами тогава е хубаво да се информираш...фасетите далеч не са само за фронтални зъби. И да, металокерамиката далеч не е върхана сладоледа:bionic: За пример...няма нито една звезда от хайлайфа извън България със металокерамика. Друг е въпроса българина може ли да си позволи най доброто.

wrc
18-08-2011, 20:04
Незнаех,че познаваш всички звезди от хайлайфа извън България:wow:.Изобщо нямам намерение да ти обяснявам за фасетите,иди си тури като те кефят.И дано не си зъболекар,че тогава ще е отчайващо:screwy:

fred
18-08-2011, 21:09
Аз съм за ченето, по евтино и хубаво, чувал съм, че не можеш да се целуваш хубаво де, защото мърда, като се засмуче другата уста, ма какво да се прави :screwy: на пиенето не пречи:drinking:
ПП не съм нито зъбар, нито техник на зъби, имам бацилска школа от казармата :shocking:

_power_
18-08-2011, 22:17
Незнаех,че познаваш всички звезди от хайлайфа извън България:wow:.Изобщо нямам намерение да ти обяснявам за фасетите,иди си тури като те кефят.И дано не си зъболекар,че тогава ще е отчайващо:screwy:
Не не съм ти колега спокойно:drinking:
Колкото дали познавам звезди...познавам...икакво оттова...ако имаш време обясни бих се радвал да разбера нещо ново:-P Пак не каза нищо за Давинчи:metal: И не ме обори за това че фасетите са не само запредни:wow:

fade
18-08-2011, 22:50
Не не съм ти колега спокойно:drinking:
Колкото дали познавам звезди...познавам...икакво оттова...ако имаш време обясни бих се радвал да разбера нещо ново:-P Пак не каза нищо за Давинчи:metal: И не ме обори за това че фасетите са не само запредни:wow:

Яко сте се объркал с тоя човек колега... той е професионалист в това което прави, а от личен опит знам, че те не си губят времето в празни приказки по форумите. ;)

Ти пък що си толко рано тука... или като ме няма мене не ви върви бирата? :cheers:
Ский тука (http://www.youtube.com/watch?v=ZRV-c4s5vMo&feature=player_embedded)

Mapтo
22-08-2011, 19:48
Отговора е : КАД - КАМ технологията! (CAD CAM)на Циркониева база!
Тук "Основите" на зъбите, след като са били вече изпилени от стоматолога, се изработват кепета. На лазерния апарат. И върху тях се моделира с керамиката и крайният резултат е : Много по -голяма здравина, естетика и от хигиенична гледна точка, отколкото от обикновената Металокерамика! И гаранцията, чрез тия показатели, е средно от 12 до 16 год. Но е скъпа технология! Доколкото си спомням, в Бг една коронка - Кад Кам техн. , струваше май към 400 лв...