View Full Version : Софиянци в Бургас !?
Колеги Софиянци, като дойдете в Бургас що сте най-големите селяни по улиците? Ама няма такива селяни от никой друг град, не мога да си го обясня. Запазена марка са ви всички селски прояви на пътя, да не ги изброявам, в София така ли карате?
Satanism
14-08-2011, 17:08
Колеги Софиянци, като дойдете в Бургас що сте най-големите селяни по улиците? Ама няма такива селяни от никой друг град, не мога да си го обясня. Запазена марка са ви всички селски прояви на пътя, да не ги изброявам, в София така ли карате?
Батка, хвани се успокой малко...каквито са Софиянците в Бургас, такива и Бургазлийте в София...аре стига с тея междуградски глупости, че стана супер смешно това....
Извинете за вниманието...
badmadafaka
14-08-2011, 17:12
Да не би това да са си местни селски тарикати с коли, купени на лизинг (и собственост на лизинговата компания, която е в София, следователно със софиЯнски номера)..?
А иначе по принип ДА, и в София ТОЧНО ТАКА си карат повечето :( :thumbdown:
митака-пловдив
14-08-2011, 17:20
С риск да бъда оплют,съм абсолютно съгласен с колегата.И съм забелязал че където и да съм,софиянци,хасковлий,ямбол и смолян са едни от най-безотговорните и безрасъдни шофьори!
Само като пример,Германия - есента на 2009 софийско бмв-е беше насъбрало 4 коли на аутобана преди Хале.3 дни по-късно,софийско бмв-е се натресе в ремаркето на камиона ми.Стоян -не-пом-ня кой,след бясни убвинения и сцени на налитане на бой,се опита да ми обясни как съм трябвало да гледам в огледалото,че той карал бързо и ми бил пресвятквал на дълги!!!!!В участък по който се правеше ремонт и имаше ОСВЕТЕНИ табели на които се забраняваше изпреварването!
Забелязъл съм също че най-вече на софиянци всички са им виновни,те никога не карат бързо,за тях винаги другия е виновен.Ревът с глас и сълзи как "гадните куки" се криели в храстите и те няма как да знаят и да намялят!!Е колеги софиянци - това са мега "свински" изказвания!
Защо за вас винаги другия трябва да мисли?Защо мислите че дупките на пътя са оправдание?Защо вие никога нямате нерви да карате в колоната?Няма да казвам (защото не ми стигна паметта) на колко ексцесий бях свидетел по пътя за морето!Ми поспрете се малко бре!
Нищо лично,просто изказвам мнение за което доста хора също биха се съгласили или подържат.
Stoyan Georgiev
14-08-2011, 17:36
всички са еднакви селяни по пътя :)
по ме дразнят нечистоплътниците, които хвърлят в градинките празни бутилки от бира... при това чисти поддържани градинки :)
но in this day and age къде си роден няма кой знае какво влияние върху поведението :)
75TwinSpark
14-08-2011, 17:42
code Софиянци в Бургас !?
--------------------------------------------------------------------------------
Щото живем в най големото село колега,не се опитвай да си го обясниш.
В София караме по зле,щото познаваме пътя по добре;)
firedragon
14-08-2011, 18:06
Покрай Спирита всякаква паплач се е навъдила в града и последните 2 дни са си жив ад. То не са боклуци,не са идиотски изпълнения с колите,не са олигофрении по улиците,спане по пейки,мощно друсане, абе грозотия от всякъде :big_whoops:
Jivko7777
14-08-2011, 18:24
Там е да си е*е мамата :crazy:
Колеги от Бургас, не се учудвайте и не ни слагайте всички от София под общ знаменател, много моля! Не искам да казвам как карат водачи с коли с номер "А" из София, но приемам че това са частните случеи. Джигити има във всеки град.
Колегата от Пловдив....въпреки че и аз съм родом от Асеновград не ми се говори как се кара в Пловдив, а на пътя дето свързва Асеновград с Пловдив пък хептен....! В София още не ми се е случвало докато изпреварвам със 140 в насрещтното някои да ми присветва отзад, а в Пловдив да.
Извинявам се че толкова директно го казвам, ама не е честно да се плюеме на градове...
Със здраве :cheers:
Да не би това да са си местни селски тарикати с коли, купени на лизинг (и собственост на лизинговата компания, която е в София, следователно със софиЯнски номера)..?
А иначе по принип ДА, и в София ТОЧНО ТАКА си карат повечето :( :thumbdown:
+1 и бас държа че са точно такива!
П.С. Както колегите казаха джигити има навсякъде!!!
+ София РЕГИСТРАЦИЯ НИЩО НЕ ЗНАЧИ !!!
На мен ми се случи един мангала със регистрациа 'С" ми вика АИДИ БИЕ СИЕЛЯНИН:big_whoops:
AlfaFen145
14-08-2011, 19:15
Пак ли се започнаха междуградските(селски)обвинения?
Аз съм по-градски от теб ти си от няквО село ,аз съм от гОлемиА граД !!
Я се стегнете малко.Тея дето намират различия между хората и съдят по това къде са родени и къде живеят са в най-голямата грешка.Разликата между хората е само в цвета на кожата,по-големите ноздри,различията в лицето и кожата...а може би и в ДНК-то ...НО така и така ,тука в тоя форум и в България ,всички сме българи и манталитета ни е еднакъв,къФ е смисъла на спора ???:?:
badmadafaka
14-08-2011, 19:20
Най-голямата разлика е умствения багаж :Lkingsmiley:
MainaCore
14-08-2011, 19:27
За карането както и да е, но евала на кмета ви много е оправил града. Живях в Бургас 2004-2005 - сега няма нищо общо - браво!!!
Jivko7777
14-08-2011, 19:41
За карането както и да е, но евала на кмета ви много е оправил града. Живях в Бургас 2004-2005 - сега няма нищо общо - браво!!!
Центъра изцяло нов, морската...
Тук не става въпрос за град и село, става въпрос за абсолютното неспазване на всички знаци, светофари, платна за престрояване, каране в насрещното и последното днес, което преля чашата е преминаването на Софийска червена Жулиета през колелото за София със най-малко 60км, отнемайки предимство и застрашавайки животи.:director: А това, че само регистрацията била Софийска са глупости колите не са само нови;) Че всяко стадо си има мърша също не го приемам - няма как за направо да чакат 50 коли и 4 софийски да ги прередят от лентата за наляво и на това да му се вика изолиран случай;) Изключително съм възмутен :thumbdown:
Първо: отдавна лизингови коли се регистрират в Бургас.
Второ: в момента има фест, Спирит Оф Бургас и е пълно с надрусани олигофрени от цялата страна, а дялът от София вероятно е най-голям. Не се засягайте софиянци, но това си е чистата истина. Преди малко се върнах от морската градина, гледката е покъртителна, навсякаде има налягали пияни, надрусани и мърляви, некъпани и миризливи фенове, спят по-тревата като животни.
Ице тази вечер е последна, утре напушените китуци си заминават, споко. ;-)
Linkestis
14-08-2011, 21:13
Абе оно половин България си изсели селяните у София.Па вие са ревете че софиянци били селяни.Ша ви замолвам малко да се пооспокоите със селяните.Че вие търпите едно кратко лято,па аз търпим селяните цела година!
митака-пловдив
14-08-2011, 21:25
Абе оно половин България си изсели селяните у София.Па вие са ревете че софиянци били селяни.Ша ви замолвам малко да се пооспокоите със селяните.Че вие търпите едно кратко лято,па аз търпим селяните цела година!
Селяните сами си отидоха,никой не ги е изселвал.Дано се невръщат,без тех си ни е много харно!
Никой не реве че софиянци са селяни,а за това че 95% от тях немоа да карат.Незнам има ли седмица,без да пуснат репортаж как некой "софиянец" се е "заварил" някъде по Цариградско,или по спирка,или в автобус,сега гледам зачестиха и тия дето се натрисат и в линейки.Ама те не са виновни,нееее РАДИОТО им е виновно!Щото вече разбрахме че на кореняк столичанина,винаги някой друг му е виновен,като най-удобно им е да обвиняват селяните.Затова че им засичат пътя,отнемат им предимство,карат бавно.....затова че дишат може би?!
Linkestis
14-08-2011, 21:29
За кореняк софиянци може да поспорим,щото се броят на пръсти.Болшинството е от други части на България.Та малко в случая се получава;Селянина с колелото псува селянина с каруцата.
Иначе съм съгласен,80% от населението е сган невиждана....
Ramsezsh
14-08-2011, 22:09
Софиянци, пловдивчани, бургазлии - има ли значение?
На всякъде е пълно с джигити.
Просто в София са концентрирани повечко, които обикновено на миеко говорят и карат коли със софийска регистрация.
Satanism
14-08-2011, 22:37
А в темата най-много ми харесва, че тук разни хора коментират много разгорещено, ама в техния град и от София е по-зле....
А самата истина е, че в София в последно време се кара доста по-спокойно и голямата част от хората спазват поне елементарните правила...да не говорим за спирането на пешеходни пътеки, което вече дори не ме изненадва...
Linkestis
14-08-2011, 22:59
А в темата най-много ми харесва, че тук разни хора коментират много разгорещено, ама в техния град и от София е по-зле....
А самата истина е, че в София в последно време се кара доста по-спокойно и голямата част от хората спазват поне елементарните правила...да не говорим за спирането на пешеходни пътеки, което вече дори не ме изненадва...
Еми защото тия дето "рулираха"по улиците вече са под земята.Качвал ли си се скоро в метрото да видиш за какво става въпрос?То не са викове по телефона,мелодий на весна,чинчари или къв то там беше,пържен лук с пържени филийки и примесено с ушна кал колкото за една нива с картофи.
Малко се отклонихме от темата на автора :)
митака-пловдив
14-08-2011, 23:55
Еми защото тия дето "рулираха"по улиците вече са под земята.Качвал ли си се скоро в метрото да видиш за какво става въпрос?То не са викове по телефона,мелодий на весна,чинчари или къв то там беше,пържен лук с пържени филийки и примесено с ушна кал колкото за една нива с картофи.
Малко се отклонихме от темата на автора :)
Не бе,не сте.Много по темата сте си даже :) Типично за вас е ; Да плюете всички,най-вече селянина.Но вие никога да не сте виновни.Ние това много добре го знаеме и се наслаждаваме с усмивка пред мониторите :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
Аз наскоро ходих до Бургас и Равда и съм довлен от толерантността на местните шофьори като се има в предвид, че карах малко заблудено и съм очарован от същите когато търчах пеш. Както забелязах големите наглости бяха все софийски регистраций, много лошо впечатление ми направи бяло сф 207 около Поморие, колона от коли малко се движим, малко си седим и 207-то се навира нахално напред, точно пред мен се завря за 2 сек. и после пак хукна да изпреварва точно срещу чероки, човека с джипа се отдръпна към банкета и само присветна с фарове, а пилота на пежака свири показва среден пръст и недоволства. Ако бях на колегата с джипката направи си го прегазвам.
Не бе,не сте.Много по темата сте си даже :) Типично за вас е ; Да плюете всички,най-вече селянина.Но вие никога да не сте виновни.Ние това много добре го знаеме и се наслаждаваме с усмивка пред мониторите :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
а на теб каква ти е тезата? че софиянци не умеят да шофират по рождение ли, нещо от въздуха тук, от местоположението?
Нали се сещаш, че 1/4 от колите в България са със софийски номера, съответно шанса да видиш такава кола да прави глупости е много по-голям.
Време е да се престане с тези комплекси на тема софия/провинция.
BillyBoy`
15-08-2011, 00:32
Колеги от Бургас, не се учудвайте и не ни слагайте всички от София под общ знаменател, много моля! Не искам да казвам как карат водачи с коли с номер "А" из София, но приемам че това са частните случеи. Джигити има във всеки град.
Колегата от Пловдив....въпреки че и аз съм родом от Асеновград не ми се говори как се кара в Пловдив, а на пътя дето свързва Асеновград с Пловдив пък хептен....! В София още не ми се е случвало докато изпреварвам със 140 в насрещтното някои да ми присветва отзад, а в Пловдив да.
Извинявам се че толкова директно го казвам, ама не е честно да се плюеме на градове...
Със здраве :cheers:Със 140 железен си.Родом си от Асеновград иначе си от София много яко нали.Иначе много яко караш.
digitalundgrd
15-08-2011, 00:44
+1 :notworthy:
Първо: отдавна лизингови коли се регистрират в Бургас.
Второ: в момента има фест, Спирит Оф Бургас и е пълно с надрусани олигофрени от цялата страна, а дялът от София вероятно е най-голям. Не се засягайте софиянци, но това си е чистата истина. Преди малко се върнах от морската градина, гледката е покъртителна, навсякаде има налягали пияни, надрусани и мърляви, некъпани и миризливи фенове, спят по-тревата като животни.
Ице тази вечер е последна, утре напушените китуци си заминават, споко. ;-)
Темата е доста провокативна ,но няма да взема отношение по нея.
За Спирита само ще кажа ,че това е нормално за всеки един голям фест и не само за България.
Спи са по градинки и пейки защото сме бедни и нямаме пари за Хотели и пансиони ,но сме жадни за хубава музика и шоу.
Питате ли се за Love Parade в Берлин като има по 5-6 милиона човека и то по улиците. И 3 дни Берлин е затворен и нищо не се движи и случва.
Но не забравяйте ,че това също така е една голяма машина за пари ,голяма част от който отиват в местния бюджет.
А парите идват и от зрители 89 % от които не са от Бургас.
Нямам нищо против да го направят следващата година в София ние сме свикнали на некъдерни шофьори и мърльовци по парковете.
А и тогава колите с регистрация А посетили събитието ще варират от 3 до 5 бр. :punk:
---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:44 ----------
+1 :notworthy:
+1 и от мен.
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
Със 140 железен си.Родом си от Асеновград иначе си от София много яко нали.Иначе много яко караш.
Ти пък си най-праведен и безупречен.
Яко е да.
BillyBoy`
15-08-2011, 00:54
Темата е доста провокативна ,но няма да взема отношение по нея.
За Спирита само ще кажа ,че това е нормално за всеки един голям фест и не само за България.
Спи са по градинки и пейки защото сме бедни и нямаме пари за Хотели и пансиони ,но сме жадни за хубава музика и шоу.
Питате ли се за Love Parade в Берлин като има по 5-6 милиона човека и то по улиците. И 3 дни Берлин е затворен и нищо не се движи и случва.
Но не забравяйте ,че това също така е една голяма машина за пари ,голяма част от който отиват в местния бюджет.
А парите идват и от зрители 89 % от които не са от Бургас.
Нямам нищо против да го направят следващата година в София ние сме свикнали на некъдерни шофьори и мърльовци по парковете.
А и тогава колите с регистрация А посетили събитието ще варират от 3 до 5 бр. :punk:
---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:44 ----------
+1 и от мен.
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
Ти пък си най-праведен и безупречен.
Яко е да.Ами да някакъв проблем ли имаш?Нещо за теб ли казах?
Ами да някакъв проблем ли имаш?Нещо за теб ли казах?
Дразниш ме от известно време. :thumbdown:
BillyBoy`
15-08-2011, 00:58
Дразниш ме от известно време. :thumbdown:Така ли?Нали знаеш какво ме боли.
Така ли?Нали знаеш какво ме боли.
Щом те болИ значи си жив,нямам намерение да се хабя с теб.Просто знай ,че ме дразниш. :thumbdown:
BillyBoy`
15-08-2011, 01:02
Щом те болИ значи си жив,нямам намерение да се хабя с теб.Просто знай ,че ме дразниш. :thumbdown:Продължаваи да се дразниш :).
RUNNING WILD
15-08-2011, 02:18
вижте обяснението е просто,в София се карат скъпи коли и като брой са повече нормално е,хората тука се съобразяват с скъпите и луксозни коли не ги засичат не им взимат предимството не се разправят с тях е знаят мутри ли са какви са и мислят че дори да се ударят ще се плати на КАТ и пак ще са виновни,като отидат по провинцията не се съобразяват с нормалните коли и като че ли си го връщат по някаъв начин,днес в 19.00 вечертта на Малинов кръстовището на бизнес парка карам на право към околовръстното на зелено и от дясно на 30 метра от мен излиза мини ван Тойота сребрист с пернишка регистрация излзиа на червено от мое дясно и тръгва аз го засякох и му се развиках и той ми се смее момче на 30 години и ми вика какво толкова?и го засякох да не може да кара щото бях на дясно,е ако имаше полиция дали щеше да е така?ако имаше камери на всякъде?после плюеме полицията и всички са ни виновни,еми тояга и военно положение демокрацията не е за нас не ни понася,аз съм за на всякъде да има камери и полиция нека стане за 3 месеца така па да видиме дали нема да има промяна,а всеки първо се огледа дали има кукуруку и изреже другите важно е да нема куки па дали има други на пътя е да се удрят ако им стиска.
А самата истина е, че в София в последно време се кара доста по-спокойно и голямата част от хората спазват поне елементарните правила...да не говорим за спирането на пешеходни пътеки, което вече дори не ме изненадва...[/QUOTE]
Потвърждавам - от известно време, въпреки ужасните задръствания в София се кара много по-лесно, там ще ти дадат предимство, въпреки че не са длъжни, ще те поздравят когато ти им дадеш път... за разлика от доста други места
При последното ми минаване през Бургас почти бях убеден, че ще се прибера хечбек - останах с убеждението, че светне ли червено там се дава газ - умрЕх от страх и това не е шега.
При последното ми минаване през Бургас............... - умрЕх от страх и това не е шега.
Явно си попаднал в трафик със софиянци-отпускари, мен постоянно ме е страх от тях лятото...особенно като ми секат пътя в кръговите кръстовища... и това не е шега. ;-)
Може ама е доста неприятно спираш на червено и отзад чуваш яко свирене на гуми и това на почти всеки светофар
Stoyan Georgiev
15-08-2011, 12:56
Може ама е доста неприятно спираш на червено и отзад чуваш яко свирене на гуми и това на почти всеки светофар
зад теб е карал един и същи дебил може би ? ;D
зад теб е карал един и същи дебил може би ? ;D
Софиянец вероятно ... ??? Защото нас ни обвиняват в заспалост, особенно по светофарите, видиш ли ? :waving:
Софиянец вероятно ... ??? Защото нас ни обвиняват в заспалост, особенно по светофарите, видиш ли ? :waving:
Да, много сме прости, чакаме да светне зелено и се нареждаме за направо в средната лента :haha::haha:
Аз па като един кореняк Бургазлия ще ви кажа, че в София се кара много по-спокойно и се чувствам доста по-сигурен, както и тея светлинки дето мигат имат някакво значение видиш ли, нищо че е по-натоварено, а като цяло кой от по-голямо село идва няма значение, ние сме Българи и държим всички да го разбират, даже и хората идващи ни на гости от други страни остават потресени за много кратко време така че замислете се! :priest:
Ето един пример, колеги ама искам много добре да си представите картинката:
Чакам си аз за направо на Трапезица (кажи речи най-голямото кръстовище в Бургас) и една софийска Омега прережда всички от платното за на ляво и застава посредата на кръстовището на червено, като спира цялото движение. Сеир пред 70-80 коли. Хората почват да свирят един през друг и познайте пича какво направи пред всички?
Отвори си шофьорската врата, пусна на улицата празна бутилка от Кока Кола 2л и газ на червено.
Този е пълен тъпир и заслужава да му я ментеш по него тази бутилка. Но и на мен ми е доста тягостно и напрегнато като шофирам в Бургас и Варна.
Има някакво напрежение не мога да си го обесня.
Подкрепям казаното за София ,че вече се кара една идея по-лесно и има доста по-висока доза толерантност.:waving:
Този е пълен тъпир и заслужава да му я ментеш по него тази бутилка. Но и на мен ми е доста тягостно и напрегнато като шофирам в Бургас и Варна.
Има някакво напрежение не мога да си го обесня.
Подкрепям казаното за София ,че вече се кара една идея по-лесно и има доста по-висока доза толерантност.:waving:
Ами нормално да ти е тягостно, не си по-обичайния си маршрут. Вероятно всеки шофьор му е тягостно на чуждо място, но не това е проблема. Темата наистина е резултат на субективно възприятие, и е малко пристрастна, но за съжаление си е самата истина. Липсва гражданския контрол който всички посещавали цивилизована държава знаят за какво говоря. ;-)
Ами нормално да ти е тягостно, не си по-обичайния си маршрут. Вероятно всеки шофьор му е тягостно на чуждо място, но не това е проблема. Темата наистина е резултат на субективно възприятие, и е малко пристрастна, но за съжаление си е самата истина. Липсва гражданския контрол който всички посещавали цивилизована държава знаят за какво говоря. ;-)
Еми Докич, то граждански контрол такъв не го лови, да му направиш забележка - ще му стане смешно, може и някоя псувня да отнесеш, да му счупиш зъбите пак не е вариант, и то какво остана . . :whistle: Аз не мога да разбера къде спи КАТ, в Бургас на което и кръстовище да застанат, няма да сварят да пишат актове!?! Да взема да им пусна един сигнал?! Няма да ми трепят децата да ги е.а в малоумните тикви. Тоя със Жулиетата, ако не бях спрял щеше да ме отнесе странично, да ми осакати семейството неговата мамица, да взема някое дърво, ядосах се . .
---------- Post added at 18:15 ---------- Previous post was at 18:02 ----------
Мина ми, малко се отнесох. Темата май се изчерпа.
Вчера бях свидетел,как една кака със софийска 166-ца,на ОМВ-то,излизайки на заден,така закачи с преден ляв калник едно паджеро,че джипа буквално подскочи.....и познайте...1-ва и газ до дупка.....останах с отворена уста.....верно стар джип и собсвеника не реагира остро,но все пак малко съвест да беше показала пачаврата.......не казвам ,че всички са такива!
Истината е ,че всеки когато шофира в чужд град му е малко терсене ,още по гадно е за хората от село и малките градчета когато попаднат в хаоса на големия град.
А относно софиянци мога само да кажа,че са същите като нас когато шофираме в София,така,че могат да бъдат малко по-толерантни на тяхна територия и да очакват същото когато се оглеждат като гърмени зайци в друг град.
В този ред на мисли да попитам, ако те блъсне селянин важи ли ти гражданската? :)
По темата мога да кажа моето скромно мнение, че селянията не опира до месторождение а до манталитет.
На мен пък алфата ми в Бургас е със С - регистрация, а тези в София - А -регистрации..... досега на междуселска основа съм нямал проблеми.
Но ичаче Ицо - CODE е човек с много верен мироглед и щом пише има защо ;)
Е тия обобщения са много яки! И говорят за много широк и верен мироглед- да, доообре...
И естествено нищо лично, нали? Някого конкретно от форума ли се визира или всички, може би?
Аз пък съм забелязал, че хората каращи сребристи коли са яко некадърни шофери. Много примери мога да дам, искате ли? В тая връзка, моля колегите каращи сребристи коли- аре малко по-внимателно! Щото ние, каращите несребристи такива, сме яко толерантни и примерни, и вие ни изнервяте и ни пречите!
Опс, май трябваше да отворя друга тема за това така важно мое виждане и призив, още апел!
Един колега ми сподели, че нещо го дразнели тия с горните багажници. Бил забелязал, че от жиците по стълбовете се генерира някакво електричество явно и драйверите вътре(шоферите де) много се "палели". Ама да не отклоняваме тая сериозна тема, ще го посъветвам да пусне нова и там да го обсъдим. Ако не се навие, може и аз да го направя вместо него.
п.п. И от нашия блок валят торбички с болкуци от време на време, ама не съм сигурен точно кой ги хвърля. Мислиш ли че има значение на тоя регистрацията на колата с коя буква е? ;)
п.п.п. Карайте внимателно и се пазете. Всеки стига там, за където е тръгнал...и дано не повлече друг с него.
п.п.п. Карайте внимателно и се пазете. Всеки стига там, за където е тръгнал...и дано не повлече друг с него.
Ами колега, мога само да ти пожелая въпросните малоумни тикви да стигнат закъдето са тръгнали (най-добре в някое дърво, аз го написах) преди да те вземат странично на някое кръстовище :priest:
пп доста хора последните години въобще не стигнаха за където са тръгнали .
Селяните сами си отидоха,никой не ги е изселвал.Дано се невръщат,без тех си ни е много харно!
Никой не реве че софиянци са селяни,а за това че 95% от тях немоа да карат.Незнам има ли седмица,без да пуснат репортаж как некой "софиянец" се е "заварил" някъде по Цариградско,или по спирка,или в автобус,сега гледам зачестиха и тия дето се натрисат и в линейки....
Ами ти откъде си сигурен, че не са твои градски, решили да стават "софиянци" ?! :lol:
P.S. Честно казано темата е абслолютен шит и невероятно безсмислена, така че добре би било и да отиде там където и е мястото (кошчето), защото и на децата е ясно, че "селянин" е диагноза и не се определя от географско местоположение, а си е просто манталитет.
Преди няколко дни влизам в кръговото пред хотел Приморец отсреща по посока Фрегатата влиза тъмно синя Алфа 145 с-регистрация дори и без да намали пред знака.В случая аз съм с предимство.Двамата домашни любимци вътре никаква реакция.Спирам,присветнах с фаровете,махнах с ръка исках да ги поздравя.Любимците вътре направиха поглед и стойка все едно са в Алфа 8-Ц и втора с мръсна газ.Невероятни паляци!Господарите им да ги мислят.
Понеже от близо година много често посещавам столицата,ми прави впечатление,че шофирането по софийските улици е по-спокойно,шофьорите са по- толерантни към чуждите регистраций...поне на няколко пъти ми се дава прадимство,не ми се подсвирква(нещо което адски много ме дразни)...все пак не я знам софия на пръсти....общо взето съм доволен сега...преди беше баси ада,да тръгнеш някъде за пръв път.....не съм много по темата...ма Ицо да ме извини...
митака-пловдив
17-08-2011, 23:08
Ами ти откъде си сигурен, че не са твои градски, решили да стават "софиянци" ?! :lol:
P.S. Честно казано темата е абслолютен шит и невероятно безсмислена, така че добре би било и да отиде там където и е мястото (кошчето), защото и на децата е ясно, че "селянин" е диагноза и не се определя от географско местоположение, а си е просто манталитет.
Ама ако щът и комший да си ми били,не е там въпроса.Първо всеки който е със софийска регистрация,кара една идея по-нагло.Щото сигурно ние от провинцията сме овце и нямаме място на пътя.Не съм тръгнал да обвинявам всички софиянци,моля!Пределно ясно е на всички,че след като пишем в автомобилен форум,сме поне малко по-технични,обичаме си колите и ги пазим.А след като ги пазим,внимаваме на пътя.Изключения знам че има и с пълна сила ще важи поговорката за стадото и мършата.
Понеже съм шофьор на камион,пътувам на вън и се срещам с колеги българи по границите.Е,извинявам се много ама 99% от "столичните" колеги са абсолютни тъпанари.За тях не важи ред на границата,не важат предимства и ограничения.Мога да ви разказвам безкрайно много историй за малоумщини и почти всички са от софийски колеги.Просто са с една нагласа че след като са от столицата са някакъв вид превилигировани.И не се правете на ощипани моми,щото веднага ви давам пример за чужденците по морето,трепещи бармани и вандалствайки по черноморието.Те са точно от този тип,който си мисли че в България сме некъв вид заблудени овци,който едва ли не трябва да им ръкопляскаме,само защото са от страни по-добре от нас.
Това ми е и мисълта,не обвинявам никой конкретно.Просто софиянци си карате по некви ваши правила и когато попаднете в някоя "тъпа" ситуация или от вътре се гледа тъпо или се показва среден пръст и се "изнизвате" с мръсна газ и псувни по адрес на "селяните".
Много лошо карат и с номера;СМ-смолян ,К-кърджали, У- Ямбо,Х- Хасково.Което незначи че обвинявам всички тези хора от тези градове.Те просто живеят в по-малки населени места,мотат се по светофарите и се шашкат от големия трафик.
И да,верно темата е малко безмислена,щото няма как от утре всички да се събудим превъзпитани и да караме толерантно и отговорно.
Satanism
17-08-2011, 23:26
Пичове, днес по различен начин хора с регистрации М, В, РК, Е и ТХ правиха някакви простотии пред/зад мен, предреждаха се най-нагло и т.н...освен да пусна и аз по една темичка за всеки от тях, мм?
Единственото по-тъпо нещо от това да пуснеш подобна тема, е всъщност да си вярваш и да я поддържаш. Иначе, най-наглото изпълнение, което аз съм виждал е било точно с автомобил с регистрация А **** **. Дали е бил на бургазлия, или не, нямам идея. В Бургас, точно пред нас, пуснаха колоездачната обиколка на България и ни се наложи да си покараме с 40-50 км/ч известно време. Доста автомобили ни застигаха, но виждайки полицейския кордон, просто си оставаха в лявата лента (насрещно движение нямаше) или кротко се прибираха в колоната. Висчко си се развиваше много спокойно, докато едно БМВ с бургаска регистрация не ни настигна отдясно, карайки по банкета. Съгласен съм, че се иска и малко интелект, за да се досетиш, че щом двете платна по двупосочен път с две платна са заети, значи отпред има нещо, но пък и трябва да си доста изобретателен да тръгнеш през полето, за да си най-отпред. Както и да е, настигна ни, видя полицейския кордон (два мотора и една патрулка), намали и..........се изстреля. Подмина шашнатите полицаи, но как точно си мислеше да мине покрай колоездачите не знам (може би на клаксон ?). Не съм си помислил нито за миг, че бургаските регистрации не могат да карат, но е добре, когато се прокарва подобна теза за които и да е регистрации, да се имат предвид подобни "случки". Все пак не регистрацията управлява автомобила. Такива твърдения до сега съм слушал за М, ВР, РВ, Кн, ВТ, С, СА, СО, СМ, СН, Рк, А, Вн, У, ОВ и други. Аз пък съм карал автомобили с поне 5 от горе-посочените регистрации и не съм забелязал да карам различно.
Още по-трудно ми е да разбера как шофьор на камион може да защитава подобна теза, имайки предвид, че на тях винаги се слага етикет "нагли на пътя" (заслужено или не).
Ramsezsh
18-08-2011, 08:49
Багера го каза много точно - "тия обобщения са много яки". Те са точно толкова правдоподобни, колкото, че всички от Перник са диви простаци, а всички, които не са родени в София са селяни! Такива обобщавания говорят за комплекси!
Stoyan Georgiev
18-08-2011, 10:01
Багера го каза много точно - "тия обобщения са много яки". Те са точно толкова правдоподобни, колкото, че всички от Перник са диви простаци, а всички, които не са родени в София са селяни! Такива обобщавания говорят за комплекси!
съгласен
Повечето софиянци сте царе на оправданията и обясненията. Разбира се, че не всички са такива. То и в тази тема си личат 2 чешита, само като прочетете мненията. Някои писаха " аз ги търпя цяла година в София" други се обясняват, че видиш ли то не било така, не се били насирали в Бургас, а недоволните ги тресат комплекси. Масово стоят така нещата иначе за 5-6 изолирани случая няма да седна да пиша, а в Слънчев бряг сте само самоубийци. Ония ден летеше някакъв нашмъркан в насрещното срещу мен с БМВ6, без изобщо да има намерение да се прибира, аз да бягам по банкета, еми не ми трябва да съм много комплексиран да му тегля една майна:spam_laser:
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:08 ----------
съгласен
Стояне, ти като си съгласен, бягай със 159-ката по банкета, не очаквах, честно.
Обръщение към гостите на Варна (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=50493)
;)
Вчера поредната тиква се опита да мине пред всички на ляв завой и понеже бях първа кола,тръгнах на цялата газ и не го пуснах(нарочно!!!).Имаше избор-или да ме блъсне,или да се забие в спрелите таксита,или да виси на кръстовището:haha:
Stoyan Georgiev
18-08-2011, 10:34
моля ?
явно не разбра с кое съм съгласен
съгласен съм, че не трябва да се правят такива обобощения
особено и в една смесена среда като този форум
като какъв те показва това ? - като някой тесногръд , който не е способен да схване концепцията на различията между хората
това че митко е роден в центъра на софия (примерно) не го прави автоматично по-културен и възпитан от чочко, който е роден в козарци (примерно)
тази тема е същата или по-скоро реципрочна на темата "софийско гражданство"
когато някой ретардирал дебил ми сече пътя или ме изтика настрани не го псувам на регистрация, а на майка
защото майка му и баща му са го направили/оставили такъв
а не населеното място, в което е роден
разбираш ли защо съм съгласен ?
а сега за да не изляза по-голям светец от светците:
когато някой дебил ми направи такава маневра понякога (много рядко) и аз му правя 1 такава... за назидание... знам че е комплексарско, но наистина не се издържа в даден момент.
Повечето софиянци сте царе на оправданията и обясненията. Разбира се, че не всички са такива. То и в тази тема си личат 2 чешита, само като прочетете мненията. Някои писаха " аз ги търпя цяла година в София" други се обясняват, че видиш ли то не било така, не се били насирали в Бургас, а недоволните ги тресат комплекси. Масово стоят така нещата иначе за 5-6 изолирани случая няма да седна да пиша, а в Слънчев бряг сте само самоубийци. Ония ден летеше някакъв нашмъркан в насрещното срещу мен с БМВ6, без изобщо да има намерение да се прибира, аз да бягам по банкета, еми не ми трябва да съм много комплексиран да му тегля една майна:spam_laser:
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:08 ----------
ЕЕЕЕ честно, такъв хейтър рядко се среща:metal:
Що се отнася до комплексираността ...ми то си личи.
И да и аз като колегата ги търпя цяла година :-P
Къде са модераторите? Такива теми не бива да се търпят заради неминуемото пораждане на напрежение във форума!
Модератора чакаше да си излеят мъката... :)
Инак самата тема няма нужда от коментар, 70% от София са приходящи през последните 20 години, а сигурно 90% са свикнали на безнаказаност изобщо у нас.
Та резултатите са сходни и не само в този аспект.