Log in

View Full Version : Свален номер в Гърция??

tanatos
16-08-2011, 18:50
Такаааа, 238 км в час (неква камера на магистралата за Солун), неправилно изпреварване, без колан, тъмни стъкла..Резултата солена глоба, книжката и предния номер (който е немски не е транзитен). Понеже Гърците говорят прекрасен Английски нищо неможе да им се разбере.

Има ли някой дето да е наясно с процедурите тук или да си минавам границата без преден номер. И какво се случва с книжката?

Linkestis
16-08-2011, 19:10
tanatos,това е човека :)

Ако някой закъса или има проблем може да ми се обади на тел.0899101904 или 00306974008887.

santo_traficante
16-08-2011, 19:14
За такива скорост направо в панделата вкарват маляките:priest:Ако се прибереш без номер забравяш да минаваш през Гърция:waving:Незнам по линия на ЕС дали няма да ти пратят глобата в Бг.:?

soldier81
16-08-2011, 19:49
Няма да можеш да минеш границата,преди да си си платил глобата.
Можеш да поискаш помощ от Българската полиция,имат представител в Гърция.

M.Gruev
16-08-2011, 20:02
Незнаех, че имат право да ти вземат книжката, а за номера на колата да не говорим...

Jivko7777
16-08-2011, 20:24
Незнаех, че имат право да ти вземат книжката, а за номера на колата да не говорим...

Свалят ги да...Ето http://www.youtube.com/watch?v=es43xPWz424

За над 30км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни
Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата
Неизползване на предпазен колан - 350 евро и отнемане на книжката за 10 дни.

ПП: Ако си платиш паричната глоба до 10 дни, плащаш наполовина! Иначе кофти доста пари, а книжка за доста време ще ти вземат...

ves_v8
16-08-2011, 20:35
Свалят ти ноера ако не си платиш глобата. Преди години с един колега ни глобяваха в Гърция за неправилно изпреварване и ни казаха, че ако не си платя глобата ще ми свалят номера, а ако си я платя веднага беше с някакъв процент намаление, ама при колегата tanatos с толкова нарушения :tooth:

tanatos
16-08-2011, 21:06
Номера го свалиха на момента, а глобата за скорост е малко по-висока от 350 евро. Иначе доколкото разбрах е хубаво да се плати и не само заради отстъпката. Другото е, че колата се води на друго име и ако не платя, глобата ще иде при документалния собственик в Германия.В местния КАТ трябва а се иде.

AlfaFen145
16-08-2011, 21:24
В Румъния и на мен ми казаха,че съм имал късмет с няколко километра да ми свалят номера.
Само с 22+ ме спряха ,още 11 и си оставам там,на едно далеееечно място от големите градове ,с полицииййййте....Там си е е**ло ....

Успех колега !

PEPI-2ALFA
16-08-2011, 21:33
На мен са ми го сваляли номера. Ето я темата.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=8361&highlight=%EF%F0%EE%E1%EB%E5%EC
Прибрах се без проблем. Още на нашето ГКПП (тогава още бяха 2 пункта)полицаите видяха и писаха протокол, че влизам без преден номер. Мислех да го обявя за изгубен и да ми издадат нов. За да ми издаде полицията нов номер първо върви разследване (тук в България) какво се е случило с номера - да не е откраднат. След това правят нов. Аз си отидох след няколко дни и си взех стария като си платих глобата. Колата си беше на мое име и имаше вероятност при следващо ходене да имам проблем. Това е.

митака-пловдив
16-08-2011, 21:39
Колега,без да платиш няма как да си тръгнеш с колата,няма да те пуснат на границата.Преди 4 години,за износени гуми на ремаркето и една скъсана шпилка на влекача,неукрепен товар и претоварване на едната ос - 12 000 евро глоба.Аз се прибрах на стоп,изкарах нова книжка,след 2 дни.Та ми се размина,понеже глобата я написаха на фирмата.Камиона седи 4-та година на наказателен паркинг в Лариса.Хубавото при гърците е че никога няма да те спрат ей така за спорта,а само когато си нарушил нещо.Кофти им са нулите на глобите :)

Кайо
16-08-2011, 22:31
Koлега до петък вечерта съм в Солун,ако не си намерил решение на проблема обади ми се 00306974008887 и 0899101904,не съм точно наясно как стои въпроса със свалените номера но докато не платиш глобата няма номера,а и ако платиш в рамките на 10 дена глобата е 50%.
С каквото мога ще помогна,поне с гръцкия нямам проблем.
Иначе и аз съм го ял тук дървото,350 евро глоба и 2 месеца без книжка.

BLUE1
16-08-2011, 22:37
Пак до Солун по пътя за Атина със 185 км. ни свалиха номера. Глобата беше 1500 евро, приятелчето я плати веднага 750 евро и си получи номера. Ако не я платиш има голямата вероятност да изпратят номера ти с глобата в КАТ по района на регистрация. Ако не я платиш не пускай жалба, че е изгубен, става по-сложно.

M.Gruev
16-08-2011, 23:17
Единичен номер не издават, работата става само с пререгистрация на автомобила. Преди 2 месеца ми падна някъде предния номер и не беше приятно. Две седмици стоя колата на трупчета защото трябва одобрение от еди кой си полицай за да можеш да пререгистрираш колата.
Иначе извън България карам с всички знаци, че преди 6 години го ядох голям точно в Гърция и реших, че не си струва да се бърза толкова. :)

tanatos
17-08-2011, 00:41
Koлега до петък вечерта съм в Солун,ако не си намерил решение на проблема обади ми се 00306974008887 и 0899101904,не съм точно наясно как стои въпроса със свалените номера но докато не платиш глобата няма номера,а и ако платиш в рамките на 10 дена глобата е 50%.
С каквото мога ще помогна,поне с гръцкия нямам проблем.
Иначе и аз съм го ял тук дървото,350 евро глоба и 2 месеца без книжка.

Аз съм в Александруполис и утре ще видя дали мога да се оправя сам.Лошото е, че освен Гръцки друг език не говорят. Ако има нещо записах си номерата ти, поне за преводач да ми помогнеш

Пак до Солун по пътя за Атина със 185 км. ни свалиха номера. Глобата беше 1500 евро, приятелчето я плати веднага 750 евро и си получи номера. Ако не я платиш има голямата вероятност да изпратят номера ти с глобата в КАТ по района на регистрация. Ако не я платиш не пускай жалба, че е изгубен, става по-сложно.

2000 е глобата само за скороста.А имаше места на които карах с 290 добре, че е нямало камери...Номера и глобата в Германия могат да ги пратят, но ще си платя утре.Просто се надявам да не ме бавят.

BLUE1
17-08-2011, 00:55
Платиш ли няма да имаш проблем. Игнатия Одос - от Ипсала до Игуменица, минавал съм този път, просто те кани да караш бързо, ноооо скъпо удоволствие....

Кайо
17-08-2011, 01:03
А къде точно на магистралата за Солун те спряха?
Питам,защото с квитанцията за платената глоба трябва да отидеш в полицейския участък от който е издадена глобата.
Глобата се плаща в Пощата,на гръцки ταχυδρομιο(τахидромио),на табелата на пощата може да пише и съкратено ΕΛΤΑ.
Адреса на пощата в Александруполи е Δ.Καραολη & Ν.Φωκα(Д.Караоли и Н.Фока),работно време от 7:30 до 14:00.
Обади ми се,най-добре да ми звъниш на българския номер 0899101904,на гръцкия понякога когато ми звънят от чужбина не ми излиза номера на този който се обажда.

mordohy
17-08-2011, 08:15
Плащаш си глобата и отиваш в полицейското управление, което те е глобило.
Пускаш една молба и ти дават, след известно въртене и книжката и номера.
Казваш, че не е твоя колата , а ти се е налагало нещо здравословно!
Успех!

Кайо
17-08-2011, 12:03
Молбата трябва да се пусне в рамките на 72 часа от момента на издаването на глобата.

Mirela
17-08-2011, 12:17
И колко време могат да го бавят?След подаването на молбата.

Mind_Control
17-08-2011, 12:30
Варира в зависимост от това, как се е представил мъжа на служителката предната вечер. :D

П.С. с каква кола ги вгидна тия 290? :) а щом те е снимала камера, не би ли трябвало чак на границата евентуално да ти направят проблем?

Mirela
17-08-2011, 12:32
С алфа муахауахауаа сериозна съм

Mind_Control
17-08-2011, 12:36
С алфа муахауахауаа сериозна съм

Е каква е тая алфа дето вдига 290 :)

morfius
17-08-2011, 12:40
Е така е като кара без космодиск... :smoke:

Стана ми любопитна тая кола още в миналата тема, сега още повече с тия 290, за каква Алфа си говорим тук?

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 12:40
кабриолет :)

Кайо
17-08-2011, 12:52
И колко време могат да го бавят?След подаването на молбата.

Според зависи от кефа на шефа на даденото полицейско управление.............
Значи ако книжката и номерата са взети например за 2 месеца и си платиш глобата и пуснеш молба не е задължително молбата да бъде удотволерена и да ти ги върнат преди изтичането на определения от глобата срок.Но от опит глава не боли.......
За това в подобни случаи най-добре е молбата да се пусне моментално преди глобата да бъде заведена и в дебелите книги.
Принципно отнемането на книжка и свалянето на номера е незаконно когато книжката и номерата са издадени от друга държава,но по този начин те принуждават да си платиш глобата.

kiko73
17-08-2011, 12:59
На един приятел преди 3-4 месеца му свалиха и двата номера - беше побеснял, като си плати, прибра и т.н. беше решил да води дело, попита тука нашТе мърди и те му отговориха, че държавата България е дала съгласието си на държавата Гърция да процедират така с гражданите и.... щото по същото време докато са "оформяли" него са спрели холандец, написали са му акт и без да му отнемат нищо са го пуснали по живо по здраво

Кайо
17-08-2011, 13:07
На един приятел преди 3-4 месеца му свалиха и двата номера - беше побеснял, като си плати, прибра и т.н. беше решил да води дело, попита тука нашТе мърди и те му отговориха, че държавата България е дала съгласието си на държавата Гърция да процедират така с гражданите и.... щото по същото време докато са "оформяли" него са спрели холандец, написали са му акт и без да му отнемат нищо са го пуснали по живо по здраво

Възможно е и да има някакво двустранно споразумение,защото и на гърци взимат книжките в България,не съм запознат.
Ноември когато на мен ми взеха книжката и им казах,че нямат правото да го правят просто ми отговориха ,,Ако искаш имаш правото да заведеш дело.".

nightroller
17-08-2011, 13:09
Наско, Наскооо ти изби рибата бе човек ! а Честито и с кеф да си я караш снимки няма да те карам да слагаш че ще взривиш форума :):):)

Mirela
17-08-2011, 13:10

Но в случая номера е немски и не е транзитен?
Надали немците са скл такова споразумение:D

kiko73
17-08-2011, 13:19
Номера е немски, ама на твоите документи пише Република България (предполагам), и както колегата Каио ти каза имаш право да ги съдиш, ако си нЕмаш друга работа де.
Допреди известно време нашите нямаха право да отнемат документи за пътни нарушения доколкото знам от един катаджия, и в БГ регистрационните табели са собственост на държавата (ако изобщо Има такава държава).

Mind_Control
17-08-2011, 14:03
Аз по скоро протестирам за това, че в България не се действа по същия, отколкото, че в Гърция свалят номерата.

Друго ми е интересно, колегата след тия разправии би ли карал отново по този начин в Гърция?

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 14:09
Друго ми е интересно, колегата след тия разправии би ли карал отново по този начин в Гърция?

познавайки го малко от малко - да :D :D

phoenix
17-08-2011, 15:30
...интересно но от 1-ва до 2-ра стр. скороста се вдигна от 238 км в час на 290 и стана кабриолет.
:rosso_racers:

Кайо
17-08-2011, 15:33
Аз по скоро протестирам за това, че в България не се действа по същия, отколкото, че в Гърция свалят номерата.

И България действа по този начин към гръцките шофьори,НО българските катаджии не действат както техните гръцки колеги,предпочитат 20-30-50 лева в джоба,а в Гърция тръгнеш ли да даваш пари на полицай белезниците,арест и до 3 дена на съд,и за нарушение на правилника и за опит за подкуп.
А иначе кой си няма кръв в главата и си кара бързо и след глоба пак си кара бързо,аз съм жив пример.

pinko
17-08-2011, 15:35
...интересно но от 1-ва до 2-ра стр. скороста се вдигна от 238 км в час на 290 и стана кабриолет.
:rosso_racers:

Нищо чудно няма - на 8C Spider максималната скорост е дори малко по-висока - 295 км/ч

Stefan Caromov
17-08-2011, 15:45
Добре де , не могат да ти вземат книжката ,според мен ,защото това е официален документ и не е собственост на държавта взела ти го ( собственост е на РБ) Не знам какъв е случая с евросъюза ,но например съм сто милиона процента сигурен ,че Американска книжка не могат да вземат ,защото ни спряха ,караше момче българче с щатска книжка ,искаха да му я вземат ,но не го направиха ,понеже нямали правомощия

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 15:46
Нищо чудно няма - на 8C Spider максималната скорост е дори малко по-висока - 295 км/ч

развали мистерията :)

kiko73
17-08-2011, 15:47
Ми не могат, ама когато поредния управляващ ни олигофрен се подпише от името на РБ-то, че нЕма ядове да ти я вземат и то вземе, че стане

bouncer
17-08-2011, 15:48
е то па ебахти мистерията - не са много алфите, които могат да вдигнат 290 километра па и кабрио....

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 15:49
е то па ебахти мистерията - не са много алфите, които могат да вдигнат 290 километра па и кабрио....

:D е по-интересно е така...

Кайо
17-08-2011, 15:54
Номера е немски, ама на твоите документи пише Република България (предполагам), и както колегата Каио ти каза имаш право да ги съдиш, ако си нЕмаш друга работа де.
Допреди известно време нашите нямаха право да отнемат документи за пътни нарушения доколкото знам от един катаджия, и в БГ регистрационните табели са собственост на държавата (ако изобщо Има такава държава).

Точно така,регистрационните табели,документите за самоличност,шофьорските книжки,талона на автомобила и много други са собственост на държавата която ги е издала а не на лицето което ги притежава,никой орган в друга държава няма правото да ги отнема,задържа,конфискува и унищожава.
В Гърция не можеш да завериш фотокопие на гореспоменатите български документи точно защото не са издадени от гръцка институция,тоест нямат права върху тези документи,следователно нямат правото и да ги отнемат освен ако не е подписано двустранно споразумение.
Та за пътуващите насам внимавайте лятото,уикендите и около празниците,гърците знаят за големия поток от пътуващи българи през тези периоди и дебнат доста,от нашите нарушения си покриват дадени полицейски управления плановете.
В много случаи камерите могат да са и мобилни,качени на пътуваща цивилна кола,карането зад бързокарашт грък не ви спасява,техните радари засичат колона до 10 коли,снимка и скорост на всяка кола отделно,възможно е да ви спрат 3-5-10 км след като са ви засекли.

soldier81
17-08-2011, 16:02
Нашите катаджии също свалят номера и взимат книжки.
Свидетел съм как в КАТ Дупница за един ден се изредиха около 4-5 гърци и още толкова румънци,лично доведени от катаджията да си платят глобите.
Кико73 сигурно се сеща за кой катаджия става въпрос.

Кайо
17-08-2011, 16:09
Нашите катаджии също свалят номера и взимат книжки.
Свидетел съм как в КАТ Дупница за един ден се изредиха около 4-5 гърци и още толкова румънци,лично доведени от катаджията да си платят глобите.
Кико73 сигурно се сеща за кой катаджия става въпрос.

Ми май е станала някъква балканска практика или има споразумения между дадените държави,иначе кой българин или румънец ще си плати глобата в Гърция,както и обратното.
Миналото лято и на мой познат грък искаха да му взимат книжката в България,бяхме заедно и караше моята кола,ама се размина с 40 лева в полза на катаджиите.
Даже имаха преведен на гръцки правилника и глобите,знаеха и малко гръцки,напреднала работа.
А това лято в северна Гърция има 250 български катаджии в помощ на местните власти.

dilian alfa gtv
17-08-2011, 16:17
Последно със какъв автомобил и кой е пътувал не можах да разбера дай малко повече информация.:bg:

pinko
17-08-2011, 16:18

За колегата не мога да кажа, ама за себе си мога. Благодарение на гръцките ченгета от една седмица имам златен талон - тия просто ме превъзпитаха.
И то без да са ме спирали или глобявали нито веднъж. Просто си знаех кво ме чака и внимавах. И от 2005 година (доста преди ЕС), когато обявих тотален бойкот на нашето Черноморие, за повече от месец всяка година навъртам поне по 2000-3000 километра из Гърция и свикнах да спазвам правилата. Просто свикнах и дори почна да ми доставя удоволствие - и вече си карам в рамките на закона дори и в България. И се оказа, че 6 години нямам никакви (регистрирани) нарушения. Не твърдя, че не съм нарушавал... Все пак всяка седмица карам някаква нова кола. Понякога е Орел Астра, ама понякога е BMW 550 xDrive например....

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_3437s.jpg

Пък ако ми се прииска нещо по-така, зимам някоя пила и я закарвам в Серес да и скъсам гуменките - последния уикенд на месеца ще е новото BMW Серия 1 М Coupe

http://www.importrpm.com/wp-content/uploads/2010/10/BMW-1-Series-M-Coupe-rendering-image.jpg

morfius
17-08-2011, 16:19
Алфа 8С Спайдър
Не е човек Насо... да не пусне до сега снимки и отзиви.

fiore
17-08-2011, 16:21
Пу, пу, пу умре циганката дето хвалеше.
Аз пък почти не си виждам талона ама поне знам че е на сигурно място прибран:))

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 16:43
морфиъс го каза :)

Mind_Control
17-08-2011, 16:47
Супер имаме си С8 във форума.. :)

А за оранжевия талон 6 години ли трябва да минат без нарушение? После какъв е редът за взимане. Аз май имам към 4 години и нещо без регистрирано нарушение. Но по интересното е, че и пари не съм давал :)

tanatos
17-08-2011, 16:48
Пинко ти си втория човек дето знам да има такъв талон.Аз забравих как изглежда моя.Пази се нейде из архивите.

Да се превъзпитам незнам...никъде другаде не ми направиха проблеми със скоростите.Почти навсякъде по пътя където имаве възможност изцеждах колата.Максималната скорост до която стигнах е 310, но може да си напълни километража без проблем.

За колата....Пълен боклук, не си заслужава и 1/10 от парите.Адски неудобна и дискомфортна.Адски лоша возия. Управлението на климатика е по-сложно от програмиране..Емблемата е избеляла.Неможе таблото да е от 159, вентилационните отвори също.Клуча е като на 156-ца. Единственото заради което не я бутнах от ферибота на дъното на морето е двигателя.Уникален звук, страхотни вибрации по гърба.Евала на Мазерати за мотора и кутията.

Колата ще има снимки (освен ако не я снима случайно по пътя некой) когато я приведа във вида в който трябва да бъде.Надрана, очукана е от камъчета така я взех, но и като я свалях от ферибота и причиних няколко щети по бронята.Предната емблема е избеляла.

Сега ще питате що съм я купил след като е толко гадна.Купих я много случайно дори без да я търся.Трябваше да реша на момента и така се случиха нещата...

ne0
17-08-2011, 16:58
Пинко ти си втория човек дето знам да има такъв талон.Аз забравих как изглежда моя.Пази се нейде из архивите.

Да се превъзпитам незнам...никъде другаде не ми направиха проблеми със скоростите.Почти навсякъде по пътя където имаве възможност изцеждах колата.Максималната скорост до която стигнах е 310, но може да си напълни километража без проблем.

За колата....Пълен боклук, не си заслужава и 1/10 от парите.Адски неудобна и дискомфортна.Адски лоша возия. Управлението на климатика е по-сложно от програмиране..Емблемата е избеляла.Неможе таблото да е от 159, вентилационните отвори също.Клуча е като на 156-ца. Единственото заради което не я бутнах от ферибота на дъното на морето е двигателя.Уникален звук, страхотни вибрации по гърба.Евала на Мазерати за мотора и кутията.

Колата ще има снимки (освен ако не я снима случайно по пътя некой) когато я приведа във вида в който трябва да бъде.Надрана, очукана е от камъчета така я взех, но и като я свалях от ферибота и причиних няколко щети по бронята.Предната емблема е избеляла.

Сега ще питате що съм я купил след като е толко гадна.Купих я много случайно дори без да я търся.Трябваше да реша на момента и така се случиха нещата...

Евала пич... принципно щях да споделя тва дето си написал... :) имам същото менение за колата и щях да те питам що не си взе Мазерати, но пък така си единствен тука и имаш яката раута "алфа", и щом се е решавало на момента ни е ясно, колко си му мислил :):)

Вече си с титла МЕГА-ХИПЕР-ГАЛАКТИЧЕСКИ БОЛЕН АЛФА ФЕН.....:):):):)

ЧЕСТИТО!

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 17:01

:drool::drool:

tanatos
17-08-2011, 17:12
Евала пич... принципно щях да споделя тва дето си написал... :) имам същото менение за колата и щях да те питам що не си взе Мазерати, но пък така си единствен тука и имаш яката раута "алфа", и щом се е решавало на момента ни е ясно колко си му мислил :):)

Когато отидох да я обслужа (след като вече я взех) в сервиза на Мазерати имаше няколко Грантуризмота С . Покарах едното и след като ми казаха цената можех вместо алфата да си взема едно кабрио и едно купе от тези Мазератита и да ми останат пари за още една кола...Мазератито е уникално. Ама пък на Алфата това и е чара...Пълно дърво, де що имаше спортен автомобил по пътищата ме разцепваше.Но колата те кара да се хилиш като пъпеш всеки път като я погледнеш и да си задаваш въпроса как може да си толко прост, че да си купиш тази кола :)

PEPI-2ALFA
17-08-2011, 17:19
...Адски неудобна и дискомфортна.Адски лоша возия...
На връщане, като минаваш покрай Сандански, спри да си починеш :idea2: Аз ще те черпя кафе, ти сядане на седалката - дясната. Да събереш сили за прибиране, че щом европейските пътища са те докарали до космодиск, участъка от Серес до София ще те прати на рехабилитация ;)

pinko
17-08-2011, 17:23
Но колата те кара да се хилиш като пъпеш всеки път като я погледнеш. :)

Верно си е. Само не ми казвай, че твоята е бяла. Щото тестовата, дето карах, беше бяла (с червена кожа и червен гюрук) и не ме изкефи и това си е. Цвета де...:shock:

Просто трябва да е червена. С плетената като кошница кожа ли е твоята?

tanatos
17-08-2011, 17:29
Червена е. Кожата е черна с червени шевове и е това дето му викаш, че прилича на плетена кошница. Незнам при теб как беше като си е карал, но тези седалки са отвратителни.

PEPI-2ALFA (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1436) През Свиленград ще минавам :)

Stoyan Georgiev
17-08-2011, 17:33
Червена е. Кожата е черна с червени шевове и е това дето му викаш, че прилича на плетена кошница. Незнам при теб как беше като си е карал, но тези седалки са отвратителни.

айде айде ся, ниджей рива ми доадяй по-бръже да мож я пробваме и погледаме ;D

Jivko7777
17-08-2011, 17:56

PEPI-2ALFA (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1436) През Свиленград ще минавам :)

И през Нова Загора ти е пътя :wow:

dilian alfa gtv
17-08-2011, 18:07

Правилно си пазил във тайна покупката на този автомобил,защото като се разбра тук за колата и ако обявиш кога се прибираш очаквай блокади от алфисти по пътя,а около Тополи няма ти кажа какво ще бъде....!

ЧЕСТИТО за автомобила колега ЕВАЛА..................!:bg:

Кайо
17-08-2011, 18:34
Колега какво стана с номерата и книжката?
Оправи ли се с византийците?
Жалко че не мина през Солун да видя и аз 8Ц на живо,ама ако беше минали и без кола щеше да те оставя :):):)

tanatos
17-08-2011, 18:40
Платих си глобата, хванах промоцията за 50 процента :) Утре ще си взема номерата и надявам се книжката. Пуснах молба и обяснение, че съм бързал по здравословни причини, а и го доказах щото имам 2 кашона с медикаменти в колата. Доколкото разбрах ще ме съдят заради скороста.Немам ядове засега :)

Кайо
17-08-2011, 18:52
Ако се стигне до съд имам доста познати адвокати тук,включително и една българка адвокатка доста добра.Пази телефоните ми и ако има нужда не се притеснявай да ми се обадиш,до петък вечер съм тук в Солун,после заминавам за десетина дена за България,но ако се наложи мога да отскоча до Гърция.

Кайо
20-08-2011, 11:09
Айде от вчера и аз без номера :):):)
Хубавото е че ги е взела общинската полиция за ,,неправилно'' паркиране.
Пред офиса където работя е паркинг с ограничен достъп,тоест за определени коли които се вписват в местната община,моята е вписана ама тия дървари имат желязна логика,видели че колата е с българска регистрация и без проверка без нищо свалили номерата и ми оставили честитка на предното стъкло.

badmadafaka
20-08-2011, 12:41
Честито за колата и евала за фенщината, обаче

...А имаше места на които карах с 290...

...238 км в час... без колан...
С 290 без колан в кабрио (ако ще не 8Ц ми 2х8Ц да е) и явно си возил някого (от пишещите) с тебе..? И от 5 страници тема аз съм първия на когото тази "комбинация" му прави някакво впечатление..?
С колко линии беше тая магистрала дето си карал по нея..? :lupe:

Иначе успех и дано се оправиш със закона там (парите за глобата се подразбира, че не са ти проблем)... :D

tanatos
20-08-2011, 14:10
Айде от вчера и аз без номера :):):)
Хубавото е че ги е взела общинската полиция за ,,неправилно'' паркиране.
Пред офиса където работя е паркинг с ограничен достъп,тоест за определени коли които се вписват в местната община,моята е вписана ама тия дървари имат желязна логика,видели че колата е с българска регистрация и без проверка без нищо свалили номерата и ми оставили честитка на предното стъкло.
Честито :) От престоя си тук разбрах, че Българите хич не сме долюбвани от местните власти.

Честито за колата и евала за фенщината, обаче

С 290 без колан в кабрио (ако ще не 8Ц ми 2х8Ц да е) и явно си возил някого (от пишещите) с тебе..? И от 5 страници тема аз съм първия на когото тази "комбинация" му прави някакво впечатление..?
С колко линии беше тая магистрала дето си карал по нея..? :lupe:

Иначе успех и дано се оправиш със закона там (парите за глобата се подразбира, че не са ти проблем)... :D

Така е, прав си за всичко дето си написал. Но аз от 10 години колан не слагам. Возех се, катастрофирахме бях с колан и ако нямах нож в себе си да го срежа щях да изгоря в колата.Не е правилно, но...Незнам дали с тази скорост колана би помогнал при евентуална катастрофа.Това е друга тема. Явно не съм само аз щото още първият собственик на тази кола (аз съм третия) е сложил залагалка за колана да не му пищи.

badmadafaka
20-08-2011, 14:58
Хм, случката която цитираш почти същата се е случвала на мой познат - само дето при него всички с колани са умрели а той единствено е останал жив понеже е бил без колан и е излетял от колата... И той като тебе оттогава колан не слага... Само, че за мен това са случки, които само потвърждават правилото... Знам история пък за един пич, който се преобърнал 6 пъти със скорост над 160 с кабрио и му нямало абсолютно нищо благодарение на пиропатрона и ролбара, но както и да е, дано на никой не му се налага да се спасява с или без колан...
Между другото през седмицата гледах някакъв репортаж по телевизията по повод един човек дето решил да се самоубие с колата и се блъснал в автобус - някакви психо- типове (-лози ли, -атри ли не знам какви бяха) обясняваха многознаещо, че хората които карат с превишена скорост имат неосъзнат стремеж към самоубииство... :spoko:

Кайо
20-08-2011, 15:13
[QUOTE=tanatos;927340]Честито :) От престоя си тук разбрах, че Българите хич не сме долюбвани от местните власти.

Ми има такова нещо,по-принцип тия тъпунгери общинската полиция когато пишат глоби и свалят номера свиркат и бибкат яко евентуално да се появи собственика на мпс-то,в моя случай не,видели български номера и решили да попълнят държавния дефицит с някое евро.
Ако бяха свиркали щях да ги чуя,колата беше точно под офиса а той е на първия етаж,подобен проблем имах и с мотора в предишното ми жилище,пак ограничена зона,площад пешеходна зона,заграден с бариери,за да влезнеш ти трябва дистанционно за бариерата,ама мотора с атинска регистрация и пак желязната логика-нарушител.
Този път ще им тегля една жалба и съд пък нека ги свалят пак....................

nasty
20-08-2011, 16:23
Е пиши да видиме какво ше ги накажат :)

Кайо
20-08-2011, 16:47
Е пиши да видиме какво ше ги накажат :)

То не е за наказанието а за спорта.
А според зависи от много фактори и при условие че не съм в нарушение и имайки в предвид естеството на моята професия най-спокойно мога да ги съдя за обезщетение за изпуснати ползи,а поради причината че колата е вписана в дандената община и има право да паркира на даденият паркинг и все пак съм глобен и са ми свалили и номерата най-спокойно мога да ги съдя и за дискриминация,тоест че са ги свалили защото са български.
Всичко написано е след консултация с адвокат.
Жалба наистина ще пусна,за завеждане на дело зависи от държанието им понеделник и колко ще ме мотаят докато ми върнат номерата.

Ichkin
20-08-2011, 17:48
Може ли аз да спонсорирам делото ?! :D

Nikolov
29-08-2011, 20:51
Само не разбрах защо си я купил като толкова се оплакваш от нея и единственото хубаво нещо което прочетох е това за двигателя и шума от него ... ?

Mirela
29-08-2011, 22:24
Прочети пак поста му... може и да си отговориш.

viki
29-08-2011, 22:30
Не искаше да ходи с рейса на плаж..затова я купи:hehehm:

pr_00f
29-08-2011, 22:35
Имам един икарус , ако Танас е навит за трампа...
А и от икаруса става уникално кабрио, даже може да се инсталира диван :)

п.с Сега по темата - ще ходи ли в затвора да напъвам жената да меси курабийки или му се размина ?

nightroller
29-08-2011, 23:28

п.с Сега по темата - ще ходи ли в затвора да напъвам жената да меси курабийки или му се размина ?

ей спамър :) избери си бан за една година или перманентен ;) понеже си готин давам право на избор ;)

pr_00f
30-08-2011, 00:15
Щом имам възможност за избор - естествено е да е перманентен.

Все пак Мечо Пух е казал - колкото повече - толкова повече.

Stoyan Georgiev
30-08-2011, 01:59
...

Ранобудниче
30-08-2011, 05:48
Щом имам възможност за избор - естествено е да е перманентен.

Все пак Мечо Пух е казал - колкото повече - толкова повече.

Цитирам теб, защото си последен в редичката, но това не означава, че имам предвид само цитирания пост: Ми, не - няма да ви редактирам и трия - ще ви оставя да се четете и да ви четат :)
За поколенията.. така да се каже ;)

(Е, ако непременно държите темата на танатос да получи катинар, продължавайте в същия дух ;) )

п.п. И да - може да продължите да се докладвате взаимно за щуротии - не ми пречи :)

trustworthy
30-08-2011, 07:05
Не искаше да ходи с рейса на плаж..затова я купи:hehehm:

Еми нередовен си е градският транспорт във варна, няма какво да се лъжем :upsidedwnsmiley:

Иначе честито и чакаме автомобилчето на някоя от срещите. :clap:

badmadafaka
30-08-2011, 08:27
Само не разбрах защо си я купил като толкова се оплакваш от нея и единственото хубаво нещо което прочетох е това за двигателя и шума от него ... ?
Виси повече У форума и ще разбереш, че всъщност това са баш истинските алфисти (поне във форума) - само хранилка и плюене по марката... Ако ги познаваш обаче ще знаеш, че повечето имат по 2-3 различни алфи... Защо е така..? Ми това е мистерия, която е по-добре да остане неразкрита :laughing1: :respect:

Mind_Control
30-08-2011, 08:56

Така като гледам не пише в темата вече, жена ти може да запретва ръкави и да почва да меси тестото за курабийките

tanatos
30-08-2011, 18:35
Профе само масленки обичам с мнооооого пудра захар :)

Иначе идеята за Икаруса не е лоша.Може да му лепнем 2 емблеми на Алфа Ромео щото са прити да сейм като качества :D

Имам няколко дребни разногласия с Гърците относно документите ми, но мисля, че адвокатите и посолството ще си свършат работата.А аз ще си поръчам в всяка една медия репортаж относно кви убави ора са византииците. Лично за мен тази държава изчезна от глобуса.

Питаха по-нагоре що съм я купил след като не ми харесва. Ми ще пък не? Кефи ме тръпката докато карам точно в кой момент ще се счупи тази кола.На тези автомобили това им е идеята, да те държат в напрежение, да ти е некомфортно.Но въпреки това да се хилиш всеки път като я погледнеш или като запалиш двигателя.

А не пиша напоследък във форума щото имам неприятното усещане, че се превръща в прекалено възвишен и литературно насочен. Има нов раздел дето направи ми докара киселини като видях заглавието му.Алергичен съм към културата и реда. По си ми харесваше хаоса.Като дойда на власт нещата ще са си по местата :)

pe60
30-08-2011, 22:40
Колега,незнам от коя час на Италия си взел това чудо с дрезгав глас,но мисля,че ако беше минал през братските славянски народи,
щеше да се разминеш с част от тези главоболия.
Но всяко зло за добро,дано алфата излезе гледана.

Mind_Control
31-08-2011, 10:28
Колега,незнам от коя час на Италия си взел това чудо с дрезгав глас,но мисля,че ако беше минал през братските славянски народи,
щеше да се разминеш с част от тези главоболия.
Но всяко зло за добро,дано алфата излезе гледана.

Май я е взел от Варненското пристанище не от Италия :D

Кайо
31-08-2011, 10:33
Профе само масленки обичам с мнооооого пудра захар :)

Иначе идеята за Икаруса не е лоша.Може да му лепнем 2 емблеми на Алфа Ромео щото са прити да сейм като качества :D

Имам няколко дребни разногласия с Гърците относно документите ми, но мисля, че адвокатите и посолството ще си свършат работата.А аз ще си поръчам в всяка една медия репортаж относно кви убави ора са византииците. Лично за мен тази държава изчезна от глобуса.

Питаха по-нагоре що съм я купил след като не ми харесва. Ми ще пък не? Кефи ме тръпката докато карам точно в кой момент ще се счупи тази кола.На тези автомобили това им е идеята, да те държат в напрежение, да ти е некомфортно.Но въпреки това да се хилиш всеки път като я погледнеш или като запалиш двигателя.

А не пиша напоследък във форума щото имам неприятното усещане, че се превръща в прекалено възвишен и литературно насочен. Има нов раздел дето направи ми докара киселини като видях заглавието му.Алергичен съм към културата и реда. По си ми харесваше хаоса.Като дойда на власт нещата ще са си по местата :)

Адвокат работа може да ти свърши,тия цървули от консулството или посолството просто забрави ако нямаш вътрешен човек,по-големи безделници от тях в Гърция не съм срещал.

tanatos
31-08-2011, 11:15
Безделници е слаба дума за тези имбецили.По мудни, некомпетентни и лишени от всякаква мисъл некадърни и бавноразвиващи се служители не бях срещал. Говоря за българските представители. Пълни кретени. Незнам как се оправяш ако опреш до тях.

Колата съм я купил от Германия и се наложи да мина през Италия.А дали е гледана...ами май основно само е гледана щом двама са се отказали от нея за толкова малко време..

Stoyan Georgiev
08-09-2011, 00:00
как е блудният син ? ;D