View Full Version : Диаметър на лупата?
Пускам темата, защото нищо не можах да намеря относно 155. Та някой мерил ли е диаметъра на лупата и евентуално външния диаметър около нея(кръгчето)?
6-7 см диаметър, грубо измерено на око.
6-7 см диаметър, грубо измерено на око.
Е, да де, то и аз на око мисля, че е там някъде, ама иначе до точност ако каже някой,който го е мерил ще е супер :) :) :)
Alfa User
17-08-2011, 11:27
Ами ако беше пуснал темата три дена по-рано - можеше да получиш съвсем точен отговор... Но и аз бих заложил на 6.5-7см.
Ами ако беше пуснал темата три дена по-рано - можеше да получиш съвсем точен отговор... Но и аз бих заложил на 6.5-7см.
Значи ще заложа на диаметър 8см външно.
имам свалени .,днес ще премеря и ще кажа;))
Alexandrov70
17-08-2011, 17:47
Тук ми намирисва на ейнджъл айс май ;)))
диаметъра на лупата (само лупата) е 63 мм.,с облицовката 65мм.
ся ако ми кажеш,че си искал да си слагаш очички на рефлектора и нееезнам хахахаххх:bg:
за ейнджъл айс не е тоз размера!!!!!!!!!!,ако искаш утре ще го кажа!
а бре вие гоуфуве ли карете бре !!
Колега едно окачване и хубави джанти,друго не ти трябва.:drool:
Не знам какъв е диаметъра на лупата,но единствените хубави фарове освен фабричните които бих си сложил са тези:
Не знам какъв е диаметъра на лупата,но единствените хубави фарове освен фабричните които бих си сложил са тези:
мен лично не ми харесват,прилича на БМВ
Furious 155
19-08-2011, 01:14
Не знам какъв е диаметъра на лупата,но единствените хубави фарове освен фабричните които бих си сложил са тези:И на мен ми харесват!
мен лично не ми харесват,прилича на БМВ по-скоро плашат БМВ :)
И аз не харесвам ейнджъл-а, просто 155 си е достатъчно красива изчистена от простотийки.
MaDHaCkEr
19-08-2011, 12:33
На мен също ми харесват, но не ми се занимава да ги правя. Ако има някой мераклия ето снимки да видите как лесно се правят.
Alfa User
19-08-2011, 13:00
Така наистина изглежда много лесно, но колко % от светлината на фара няма да преминава напред се чудя аз ?
Че то красивото си е красиво, но трябва и да е практично...
На мен също ми харесват, но не ми се занимава да ги правя. Ако има някой мераклия ето снимки да видите как лесно се правят.Тва изпълнение е малко много тип "селинджър"... По-скоро си намирате по още една лупа и я настройвате правилно (това пак не е хубаво, но е решение), като около нея вече или пръскате всичко де що има черно, или поставяте това черното парченце като от снимките. Иначе оставате без дълги!
я да питам аз на бързо,може ли да се регулират къси и дълги по отделно,че сега са ми ниски къси и високи дълги.....добре че машинките бачкат та си ги връткам от вътре :),а и лупите са се поочернили
я да питам аз на бързо,може ли да се регулират къси и дълги по отделно,че сега са ми ниски къси и високи дълги.....добре че машинките бачкат та си ги връткам от вътре :),а и лупите са се поочернили
Аз да попитам нещо извън темата. Къде са тези машинки, не съм знаел че може да се настройват на 155? Аз май нямам такива екстри.
Alexandrov70
19-08-2011, 18:09
Тва изпълнение е малко много тип "селинджър"... По-скоро си намирате по още една лупа и я настройвате правилно (това пак не е хубаво, но е решение), като около нея вече или пръскате всичко де що има черно, или поставяте това черното парченце като от снимките. Иначе оставате без дълги!
Не съм сигурен ,че дълги с лупи е добра идея.Аз лично не бих си променял фара - така ми харесва ,но въпрос на вкус!
Аз да попитам нещо извън темата. Къде са тези машинки, не съм знаел че може да се настройват на 155? Аз май нямам такива екстри.
в самия фар а копчето е от ляво на таблото
в самия фар а копчето е от ляво на таблото
Ако изобщо има ел. регулиране на фаровете ,иначе става ръчно.
При не ЕЛ. Фарове.
Маха се PVC капачката над самия фар и отдолу под нея има 2 винта за регулация. Единия със сигурност променя положението на самия рефлектор.
Alfa User
19-08-2011, 19:11
И още едно нещо - на самия фар отзад има един цилиндър, завършващ с бяла врътка. Именно тя се използва за грубо регулиране по височина на фара и замества копчето в купето при наличие на ел-регулиране. След това довършвате регулирането с винтовете. Мисля, че тая врътка я има на всички варианти фарове - със и без ел-регулиране - ма ако бъркам, да ме поправят тия, дето знаят повече.
mimouzunov
19-08-2011, 22:27
Принципно може! Основната регулировка (дали ел или не) регулира целия рефлектор... За да се получи това което ти искаш се отваря фара и се маха секцията с лупата! По спомен се държеше с 3 болта като на болчетата има и едни най-обикновенни шаибички! При мен се чудих доста време защо на единия фар има няколко шаиби а на другия беше нещо съвсем различно (реално светят еднакво обаче) Точно с тези шаибички се променя положението на лупата (късите светлини) спрямо целия рефлектор.
Ето и по-трудоемкия вариант с 2-ра лупа :hehe: :
http://trendi.snimka.bg/automobiles/tipo-1-7-ts.546899.24406421
Тук една междинна снимка от процеса на изработване:
http://trendi.snimka.bg/automobiles/tipo-1-7-ts.546899.22324582
Alfa User
20-08-2011, 14:30
А ти тия фарове даваш ли ги ??? :gayfight:
Ето и по-трудоемкия вариант с 2-ра лупа :hehe: :
http://trendi.snimka.bg/automobiles/tipo-1-7-ts.546899.24406421
Тук една междинна снимка от процеса на изработване:
http://trendi.snimka.bg/automobiles/tipo-1-7-ts.546899.22324582Абе принципно не съм фен на тия работи, ама си го направил жестоко!!! Пусни снимки на цялата кола ако може.
Колата не е готова\не се знае изобщо, някога, дали ще стане, ама такъв е плана\, за да се кипри с тях. Натам, когато заприлича на нещо ще и ги турна да светят. Толкова перфектни не са, но да кажем, че са добри :blush:.
А рефлектора черен ли го остави?:lupe: