View Full Version : Проблем с рейка Алфа 145 1.3 Боксер
troopa13
17-08-2011, 21:21
Здравейте, Колеги,
Моля помагайте!
Колата както е написано в темата е Алфа 145 1.3 Боксер и има адско тропане отпред отдясно при преминаване през неравности. Закарах я на диагностика и се констатира че амортисьорите са за смяна (за десния бях сигурен и преди това). Други луфтове не откриха. Смених амортисьорите и тропането намаля, но все още го има. Остана да е рейката, която си има и закъсан маншон отдясно. Та след подробното описание на цялата история, въпроса ми е дали мога да сложа рейка втора ръка от Алфа 146 Боксер и има ли разлика в рейката при 1.3 и 1.6 моторите. Нова рейка си е цифра, а втора ръка засега откривам само от от 145 1.6 или 146 1.6.
Рейката не тече!
Благодаря предварително на всички дали съвет.
Рейките са еднакви на боксерите, така че няма проблем със смяната.
пп: проверете биалетките и тампоните на стабилизиращата щанга.
troopa13
18-08-2011, 01:21
Благодаря, Колега!
пп: биалетките и външни кормилни накрайници са сменени преди месец
stamenov_go
22-08-2011, 22:05
Като прочетох за тракане,аз имам подобен проблем,но не трака,а скърца,Като въртя волана на ляво и дясно яко скърца някъде отдоло.Когато вали дъжд няма проблем.Казват ми,че е от тампоните-били са разсъхнали и нямало проблем да карам така(понеже сега нямам възможност за смяна).Какво смятате вие?Дали е от тампоните и имали ли сте такъв проблем.Алфата ми е 146 ,1.6 боксер.
moulin_m
29-08-2011, 17:23
Аз смених биалетки в един сервиз и ми казаха, че всичко друго е ОК.
След месец "издаде багажа" десният амортесьор - предпазният му маншон се беше разкъсал и го чаках от около година да му дойде времето. Смених и двата амортесьора в друг сервиз и в него ми казаха, че всичко друго е ОК.
Въпреки компетентното мнение на два сервиза в момента като завивам наляво се чува такова скърцане на метал от към дясната част на предното окачване все едно не съм си карал колата на сервиз от години.
Днес отидох в трети сервиз, виснах на главата на майстора и се оказа, че е тампон на стабилизиращата щанга, което можеше да се види още от самото начало.
Колега stamenov_go, така като ти чета симптома и предвид гореописаната ми практика от последно време съм сигурен, че и ти си с моя проблем.
stamenov_go
29-08-2011, 18:44
Благодаря ти за отговорът.Проблем ли е да я карам така,защото в момента нямам финансовата възможност да го оправя?А и ми казаха,че като го сменя,може да ми сложат някой турски още на първата година да се прецака....
moulin_m
30-08-2011, 09:41
Ако се окаже, че е тампонът на стабилизиращата щанга няма да ти е много скъп ремонта. На мен ми излезе 8лв. тампона (Pirelli) и 20лв. за работа. Дадох и 40лв. за реглаж. Не че 70лв. не са пари, ама като се сетя колко дадох за други ремонти по предницата... :Suicide:
Оправяй ги тези дреболии докато не се е разбило нещо повече.
troopa13
02-10-2011, 19:39
Колеги, тропането се оказа че е от рейката, която беше доста разбита и задния тампон на скоростната кутия. Тропането се пренася по купето и тъй като по-принцип съм от лявата а не от дясната страна в колата не съм го усетил от къде точно е в началото.
Надявам се инфото да е полезно, защото изглежда че този тампон, който струва по-малко от 10 лв често е в тежко състояние и създава доста главоболия.