View Full Version : Сбогом и благодаря за рибата !
Alfa User
23-08-2011, 21:34
Скъпи приятели ... с известна тъга, но и с надежда за бъдещи съвместни прояви, цитирам това много известно изречение от романа на Дъглас Адамс "Пътеводител на галактическия стопаджия"...
И аз, както и други колеги модове, бях назначен на тая длъжност, за да се боря с помията и простотията наоколо. Явно обаче помията е в повече, и малкото избрани не можахме да се справим...
Оценявам най-високо постоянно оказваната ми помощ от колегите, и от страна на Стефан (pr_00f) - на когото свалям шапка за търпението и упоритостта !!!
Но след като управата ни се изсмя в очите с тези "промени" в глобалния мод-екип (назначаване на drigata за глобален модератор), смятам, че повече нямам място тук като модератор. Опитах се да си кажа мнението (явно не само мое) по този въпрос, но очевидно нямаше смисъл.
Аз съм с този клуб и форум от самото му създаване - всички го знаете. Винаги съм приемал нещата присърце и с абсолютна фенщина, и мислех, че ако не всички тук, то поне повечето мислим така ...
Замислихме някаква форма за промяна на форума с колегите модератори - ще се надявам поне 50% от това да влезе в сила - най-малкото заради доброто на този форум.
С тази цел също така предложих да се направи следната промяна в админ/мод екипа :
- drigata за технически админ
- Васил Петров, digitalundgrd, Linkestis & Co. - за глобални модератори
Сигурен съм, че това ще допринесе страшно много за благоденствието и цветущото здраве на форума. Аз повече не мога да бъда модератор при това положение.
Искрени благодарности на всички, които по едно или друго време или повод са ми оказвали помощ и са ми давали съвет.
Благодаря и на потребителите, които са подкрепяли моите действия и мнения, породени от страстта ми към Алфа Ромео и непоносимостта ми към идиотизма и селянията.
За оставките на другите модове нямам какво да кажа просто - щом тези точно многоуважавани от мене хора си тръгват, представете си какво остава тук и какво ми остава на мен ... единственото, което мога да кажа за форума, е АМИН :rip:
На Управата на Форума - лека ви работа занапред, дано промените в екипа съответстват на очакванията ви за същността на форум и клуб !
На всички членове на сектата 155 - до нови срещи !!!
Очаквайте скоро новини за нашата обща мания !
Погледни го от добрата страна, поне ще ти поолекне от към работа:)
иначе всички в "нашия" раздел 155 те уважаваме много и те ценим(а казвам нашия раздел защото това си е моя раздел макар че вече не притежавам легенда:))
Поздрави от мен и горе глава :hvala:
nightroller
23-08-2011, 22:25
Скъпи приятели ... с известна тъга, но и с надежда за бъдещи съвместни прояви, цитирам това много известно изречение от романа на Дъглас Адамс "Пътеводител на галактическия стопаджия"...
И аз, както и други колеги модове, бях назначен на тая длъжност, за да се боря с помията и простотията наоколо. Явно обаче помиоята е в повече, и малкото избрани не можахме да се справим...
Оценявам най-високо постоянно оказваната ми помощ от колегите, и от страна на Стефан (pr_00f) - на когото свалям шапка за търпението и упоритостта !!!
Но след като управата ни се изсмя в очите с тези "промени" в глобалния мод-екип (назначаване на drigata за глобален модератор), смятам, че повече нямам място тук като модератор. Опитах се да си кажа мнението (явно не само мое) по този въпрос, но очевидно нямаше смисъл.
Аз съм с този клуб и форум от самото му създаване - всички го знаете. Винаги съм приемал нещата присърце и с абсолютна фенщина, и мислех, че ако не всички тук, то поне повечето мислим така ...
Замислихме някаква форма за промяна на форума с колегите модератори - ще се надявам поне 50% от това да влезе в сила - най-малкото заради доброто на този форум.
С тази цел също така предложих да се направи следната промяна в админ/мод екипа :
Сигурен съм, че това ще допринесе страшно много за благоденствието и цветущото здраве на форума. Аз повече не мога да бъда модератор при това положение.
Искрени благодарности на всички, които по едно или друго време или повод са ми оказвали помощ и са ми давали съвет.
Благодаря и на потребителите, които са подкрепяли моите действия и мнения, породени от страстта ми към Алфа Ромео и непоносимостта ми към идиотизма и селянията.
За оставките на другите модове нямам какво да кажа просто - щом тези точно многоуважавани от мене хора си тръгват, представете си какво остава тук и какво ми остава на мен ... единственото, което мога да кажа за форума, е АМИН :rip:
На Управата на Форума - лека ви работа занапред, дано промените в екипа съответстват на очакванията ви за същността на форум и клуб !
На всички членове на сектата 155 - до нови срещи !!!
Очаквайте скоро новини за нашата обща мания !
Брееее, да вярвам ли на очите си ? тежки и силни думи допреди известно време ги говорехме само ние а сега и вие ...хм, баси баси.
Няма какво да кажа, освен че СЪМ СИЛНО ПРОТИВ НАЗНАЧАВАНЕТО НА ДРУГ МОДЕРАТОР НА 155 раздела. Ако АЛЕКС се отказва, според мен е по-добре раздела да стои без нови лица модератори.
В същия момент не мога да виня Алекс и напълно го разбирам за решението му...нещата наистина станаха много свински...
Та по скоро трябваше да има нещо от сорта "сбогом и благодаря за свинщината" :x:x:x
Няма какво да кажа, освен че СЪМ СИЛНО ПРОТИВ НАЗНАЧАВАНЕТО НА ДРУГ МОДЕРАТОР НА 155 раздела. Ако АЛЕКС се отказва, според мен е по-добре раздела да стои без нови лица модератори.
В същия момент не мога да виня Алекс и напълно го разбирам за решението му...нещата наистина станаха много свински...
Та по скоро трябваше да има нещо от сорта "сбогом и благодаря за свинщината" :x:x:x
+:hvala:
Alexandrov70
23-08-2011, 23:12
Да изкажа и аз личното си мнение - разделът няма да е същия без Алекс и смятам ,че ако не бъде закрит ,то той ще се разпадне от само-себе си.Поздрави на всички фенове без значение от модела на Алфата
nikola 155
23-08-2011, 23:16
Хм,много ми е интересно от къде точно иде помията в форума?
Alfa User
23-08-2011, 23:30
Благодаря на всички за добрите думи. Старал съм се да бъда от полза за вас, обикновените потребители - дори от време на време да ми е коствало повечко нерви.
Виждате ми скайпа - почти всеки ден можете да ме намерите там - надявам се да продължим и за дълго време напред ползотворното си съдействие !!!
Наздраве, и до нови срещи !!! :cheers:
digitalundgrd
23-08-2011, 23:43
Колега, започвам с това, че пиша този пост НЕ с цел да се заяждам или нещо такова. Просто видях, че съм споменат...
Не помня да съм кандидатствал за глобален модератор ? Защо ме намесвате във вашите модераторски рокади без моето знание и желание?
В това за "благоденствието и цветущото здраве на форума" нотка на сърказъм ли долавям ?
Alfa User
23-08-2011, 23:58
Колега, започвам с това, че пиша този пост НЕ с цел да се заяждам или нещо такова. Просто видях, че съм споменат...
Не помня да съм кандидатствал за глобален модератор ? Защо ме намесвате във вашите модераторски рокади без моето знание и желание?
В това за "благоденствието и цветущото здраве на форума" нотка на сърказъм ли долавям ?
Аз също не съм се заял с теб, както и не съм го правил никога.
По отношение на модването - всеки потребител има абсолютното право да предлага друг потребител за модератор, който следва да бъде одобрен от т.нар. "управа" на форума. А по повод питането ти - предложих те за модератор заедно с останалите споменати потребители именно поради будното потребителско съзнание и усет към правотата и реда в тоя форум.
И последно - никакъв сарказъм не би следвало да долавяш - това е искрено пожелание за по-нататъшния живот на форума.
Лека и спокойна на всички !
Васил Петров
24-08-2011, 00:14
Аз също не съм се заял с теб, както и не съм го правил никога.
По отношение на модването - всеки потребител има абсолютното право да предлага друг потребител за модератор, който следва да бъде одобрен от т.нар. "управа" на форума. А по повод питането ти - предложих те за модератор заедно с останалите споменати потребители именно поради будното потребителско съзнание и усет към правотата и реда в тоя форум.
И последно - никакъв сарказъм не би следвало да долавяш - това е искрено пожелание за по-нататъшния живот на форума.
Лека и спокойна на всички !
Припадам......................................
Мерси че си ме предложил.
---------- Post added at 00:14 ---------- Previous post was at 00:12 ----------
Ми аз смятам че Furious 155 е много добър избор.
VFTI,
Писането с големи червени букви е излишно :-)
Дали ще се назначи и кой ще е още не е ясно и мисля че ако нямаш конретно предложение... няма нужда да коментираме.
Алекс сам си решава- дал е клетва. Лично аз от доста време не бях чел толкова сълзливо сбогуване... не знам какво е решил и защо го е, но нито опита за ирония е подходящ, нито мястото...
WhitePower
24-08-2011, 00:30
аз не видях къде точно е проблема че напускаш , не те кефи че има и други модератори или какво
обясни проблема щото не става ясно от какво точно не си доволен
thecleaner
24-08-2011, 00:31
Аз предлагам Furious155 за модератор на 155раздела. Незная дали тук е мястото за предложението ми.
Само не разбирам, защо Алекс се замества? Та той перфектно поддържа раздела на 155 ? :disgust:
Защото така е решил след като вчера обявихме промени във състава на глобалните модератори... а защо не зададе нито един въпрос, не направи нито един коментар или забележка като видя промените, а директно подви опашка... виж това и аз не знам... и продължавам да се чудя.
За радела няма повод да се притеснявате - има го и ще го има. в момента има и други действащи модератори в него и ще се добавят нови само ако вашите действия (постове) го изискват ;-)
Alexandrov70
24-08-2011, 00:39
Не знам защо Алекс е взел такова решение , смятам,че за това което е правил и направил за форума и раздела ,ако не да му се благодари ,може поне да не бъде нападан!
Ако визираш моя пост -
Познавам го от доста време и го уважавам за всичко което е направил и за форума и за клуба и за марката.
И точно защото го уважавам и знам какво е направил... недоумявам днешните му дела...
И това че изкавам несългасие, неразбиране с действията му по никакъв начин няма общо с всичките му заслуги за форума и рздела! Айде да не бъркаме нещата - доброто което е направил е факт, който не може да бъде оспорен... но е факт и детската проява днес... която е повече от странна за мен.
Alexandrov70
24-08-2011, 00:47
Ако визирах само Вашия пост щях да го копирам, за да се знае.Просто се опитвам да напомня ,че не винаги е правилно да очерним някого ,когато вече не ни върши работа.Не съм от хората ,които биха се скрили ,било себе си , било мнението си - директен и прям съм!
п.п. Последния ти Ви пост по-добре би изглеждал ,ако бяхте включил в него не само критика към него ,а и едно изречени от сорта:Управата му благодари за дългото и всеотдайно сътрудничество.
Мое мнение!
И къде има опит да го "очернят" ?
Иначе и аз съм на същото мнение... но просто тука не виждам подобен казус...
Ако това е било решението на Алекс, аз /както предполагам всички/ го уважавам.
Аз лично като потребител ме интересува раздела (и форума като цяло) да се подържа добре, като модераторите да са солидарни, позитивно настроени, както и да са на помощ на потребителите при нужда.
Поздрави и нека бъдем по-позитивни ;)
Ето това е един много смислен пост!
Alexandrov70
24-08-2011, 01:05
Ето това е един много смислен пост!
Да разбирам ли , че моите досега са лишени от смисъл ,логика .... или са просташки и обидни?
При положение че не съм написал подобно нещо... трябва ли да го разбирате така ?
Alexandrov70
24-08-2011, 01:12
Съжалявам ,ако съм се объркал ,но беше визиран точно определен пост .Това от своя страна запраща другите постове в .... ....да кажем в кофата
п.п.Също така съжелявам ,че нарушавам правилата като поствам това не на лична.Ако трябва ще си понеса наказанието!
Alfa User
24-08-2011, 01:18
Щом ритате за директен отговор - ето ви го !
Решението ми е продиктувано от промените в мод екипа - всички знаете какво стана преди малко повече от месец - спора между мен и един друг модератор, който разбуни духовете измежду потребители и модове ... А именно че един известен модератор по една или друга причина си позволи да погази грубо следните правила :
- предоставяне на достъп до админския/модераторския раздел на обикновени потребители;
- предоставяне на възможност обикновени потребители да пишат, използвайки неговия акаунт;
- нанасяне на обида към потребители от форума;
- отправяне на заплахи към друг МОДЕРАТОР;
- неуважение към езика и писане с правописни грешки;
Да не споменавам оплакванията от страна на потребители и други модератори към него за несправяне със задълженията и съзнателно разрушаване на определен раздел ...
Да продължавам ли ???
Като писах за това нещо сутринта, ми беше отговорено че всичко това е взето под внимание, но нещата ще си останат така ... WTF ??? (да превеждам ли ?)
И сега този НАРУШИТЕЛ се издига в ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР за форума ?!?!?
Ми струва ми се че няма трезвомислещ човек, който да е съгласен с това ... Не вярвам някой разумен човек наоколо да мисли, че масовите оставки са заради изтриването на чат-раздела или някаква подобна тъпотия ... Както и не твърдя, че другите оставки са поради тази причина - това е МОЕТО мнение. И както аз уважавах ВАШИТЕ мнения до сега, моля и вие да уважавате МОЕТО, а не да го окачествявате с някакви сапунени думички !
Мога да си оттегля решението САМО и ЕДИНСТВЕНО след като видя, че промените във форума са наистина за доброто на форума и потребителите. Но и това ще стане САМО и ЕДИНСТВЕНО ако ме помолят хората, на които държа !
milenamr
24-08-2011, 01:23
"Евала" за безумното и идиотско решение на Управителния съвет на форума за повишаването на "drigata" в глобален модератор.
Нямам абсолютно нищо против "drigata" като човек, понеже не го познавам лично, но като модератор, той е последния човек, който изобщо става за модератор по следните причини:
-неспособност за обективна преценка на ситуациите и обективно вземане на решения
-неуравновесен и избухлив характер
-тотално неграмотен в писането си на ниво 2-ри клас, което е срам и позор за форума
-постоянна проява на лично отношения към конкретни лица, неспазващи правилата на форума и
-и още други , не виждам и смисъл да ги изброявам.
Убедена съм, че не само Алекс, ами всеки уважаващ себе си модератор и администратор в този форум при тази абсурдна подигравка ще си подаде оставката, защото себеуважението и честта са много по-важни от някакви дребни игрички.
thecleaner
24-08-2011, 01:32
"Евала" за безумното и идиотско решение на Управителния съвет на форума за повишаването на "drigata" в глобален модератор.
Нямам абсолютно нищо против "drigata" като човек, понеже не го познавам лично, но като модератор, той е последния човек, който изобщо става за модератор по следните причини:
-неспособност за обективна преценка на ситуациите и обективно вземане на решения
-неуравновесен и избухлив характер
-тотално неграмотен в писането си на ниво 2-ри клас, което е срам и позор за форума
-постоянна проява на лично отношения към конкретни лица, неспазващи правилата на форума и
-и още други , не вижда и смисъл да ги изброявам.
Убедена съм, че не само Алекс, ами всеки уважаващ себе си модератор и администратор в този форум при тази абсурдна подигравка ще си подаде оставката, защото себеуважението и честта са много по-важни от някакви дребни игрички.
Не мислите ли че малко преекспонирате от типа на лична драма, или така е по стойностна цялата оценка против? Много е смешно от вашата позиция, да взимате отношения по този казус колежке. Приказката за обикновения юзер, не се връзва с обстановката във вашия случай.
@ Alfa User и milenamr,
Не съм съгласен с вас двамата, но ако отговоря... ще стане неприятно... А не искам да го правя, защото въпреки факта че не се виждаме всеки ден и двамата ви познавам от доста време и уважавам достатъчно за да навлизам по дълбоко в тази тема... Да не говорим че голяма част от отговора ми въобще не е за този раздел...
@Alexandrov70
Не Ви разбрах.. нито има за какво да се извинявате.. нито има за какво да бъдете наказван...
milenamr
24-08-2011, 02:04
Не мислите ли че малко преекспонирате от типа на лична драма, или така е по стойностна цялата оценка против? Много е смешно от вашата позиция, да взимате отношения по този казус колежке. Приказката за обикновения юзер, не се връзва с обстановката във вашия случай.
Колега, вероятно визирате факта, че не влизам във форума с дни и месеци, а се появявам с ясно изразено мнение само когато положението заври и прекипи.
Като човек, който не се крие зад разни игри и интереси ще спомена, че правилно отчитате този факт, а причината да не влизам умишлено във форума напоследък е точно същата поради която и много други колеги спряха да влизат и пишат.
А тя се състои в постепенното количествено изкривяване, което доведе до трайни качествени изменения и превръщане на обичания и ценен от мен форум в кочинка и сборище на простотия, пишкомерия и селяния до над шия.
Но това, че не пиша не означава, че не съм в течение на случващото се.
И в ситуации като тази, в която уважавания от мене форум, посветен на любимата ми марка се превръща бързо и сигурно в необуздана селска кавга си позволявам да взема отношение, по простата причина, че имам такова.
Определено това са причините от доста време насам да не пиша във форума, слава богу с голяма част от колегите във форума сме приятели и се виждаме по срещи и сбирки.
Ако има някакъв друг проблем , моля споделете !
Васил Петров
24-08-2011, 02:11
Колега, вероятно визирате факта, че не влизам във форума с дни и месеци, а се появявам с ясно изразено мнение само когато положението заври и прекипи.
Като човек, който не се крие зад разни игри и интереси ще спомена, че правилно отчитате този факт, а причината да не влизам умишлено във форума напоследък е точно същата поради която и много други колеги спряха да влизат и пишат.
А тя се състои в постепенното количествено изкривяване, което доведе до трайни качествени изменения и превръщане на обичания и ценен от мен форум в кочинка и сборище на простотия, пишкомерия и селяния до над шия.
И в ситуации като тази, в която уважавания от мене форум, посветен на любимата ми марка се превръща бързо и сигурно в необуздана селска кавга си позволявам да взема отношение, по простата причина, че имам такова.
Определено това са причините от доста време насам да не пиша във форума, слава богу с голяма част от колегите във форума сме приятели и се виждаме по срещи и сбирки.
А според мен се появяваш само когато Алфа Юзер е настъпен (така да се каже).Много адвокадската ми идваш всеки път.Нищо лично.
А това че си против някой да бъде избран като админ- си е лично твое решение леко провокирано от човека до теб.
Аз за пореден път казвам че подкрепям новите решения в форума.Нека да има промяна!
Alfa User
24-08-2011, 02:15
Много ви е удобно да намесвате някакви измислени лични отношения ... Ако си направиш труда да прочетеш малко повече от темичките с личните интересчета, ще видиш че твоята колежка се намесва точно когато форума се изражда в някаква абсолютна селяния - и това честно казано, не винаги е свързано с мен. Ако пък е свързано - то това е станало, защото аз СЪЩО не понасям селянията. Ако имаш още въпроси - питай когото искаш, но не от твоята компания, а от хората, които са основали форума и клуба !
Ако пък смяташ, че аз съм НАСТЪПЕН - то явно трябва да си преговориш теорията за основните човешки взаимодействия ... за да не ставаш смешен !
thecleaner
24-08-2011, 02:18
Колежке, факта че не влизате във форума с месеци, говори сам за себе си, че сте далече от конкретните ситуации, по които взимате отношение, или са ви предадени тенденциозно. Ефекта на ехото, не ви приляга (поне според мен), като се вземе под внимание вашето професионално занимание. Апелирам за енти път да не се квалифицират потребителите с обидни термини, били те и завоалирани!
Alfa User
24-08-2011, 02:23
Постоянното киснене във определени теми и 1000+ безсмислени поста не гарантират заинтересованост към форум, колеги и клуб или пък смислено мнение и сериозно отношение...
Малко се наскачаш, ако си мислиш, че си повече от другите потребители тук !
Смятам, че няма нужда от повече наливане на масло в огъня. Темата е изчерпана - който трябваше да разбере каквото трябва, надявам се е разбрал.