View Full Version : Въпрос за колана ...
Колеги, имам проблем с колана на мястото на водача.. не иска да се прибира и трябва аз да го "навирам" за да се прибере.. Въпроса е с някаква пружина ли се прибира и как да отворя пластмасата без да я чупя за да видя.. :calc:
Няма да можеш да го оправиш, капсулован е.
Моят съвет е да си вземеш втора употреба от някоя НЕудряна 145/6.
Deathriderr
25-08-2011, 17:44
Не го разглабяй в никакъв случай, имам неприятен опит с коланите на лада нива.Моя също е така ама го търпя какво да се прави :С
badmadafaka
25-08-2011, 20:54
Ако седи хлабаво, явно е с гърмял пиропатрон, което нали се сещаш кога се случва (колегата tonov направо го е казал) ;)
Ако седи хлабаво, явно е с гърмял пиропатрон, което нали се сещаш кога се случва (колегата tonov направо го е казал) ;)
ако му е гръмнал пиропатрона колана няма да се прибира,просто го смени с друг,както каза колега "от неударена"
в коланите на 145/146 няма пиропатрони. има един защитен механизъм който се поврежда при рязко и здраво издърпване на колана или както каза тонов - катастрофа и увиснал шофьор на колана. ремонтира се със употребяван здрав от некатастрофирала кола.
Колеги, имам проблем с колана на мястото на водача.. не иска да се прибира и трябва аз да го "навирам" за да се прибере.. Въпроса е с някаква пружина ли се прибира и как да отворя пластмасата без да я чупя за да видя.. :calc:
здравей колега,имам здрав колан от 145,от Раднево съм ако имаш път насам се обади,ще ти го подаря :) и не се занимавай със стария,колегите са прави!
bochkata
14-09-2011, 19:38
Хванах я тази тема и ако може и аз да попитам за проблемче с коланче. Не е на Алфа но все пак: коланът някакси е завъртян с един оборот и седи осукан. Що е то? :)