View Full Version : Масло скоростна кутия.
Здравейте. От 2 седмици имам 166-ца мн съм доволен от нея, но преди няколко дни като сменях консумативи разбрах, че е за смяна и маслото на скоростната кутия.
Та въпроса ми е какво е маслото и колко литра.
Алфа 166 2.4jtd 140hp.
Linkestis
29-08-2011, 21:55
Добре дошъл.Как ТЕ разбраха и ти казаха че е за смяна маслото?
Иначе по-нагоре има книжка,там пише за маслото :)
добре дошъл и от мен
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12108
в тази тема най горния пост, първата смяна може да видиш аз какво съм сложил - 90к км съм нямал проблеми
може да пишеш ЛС на VFTI ако решиш да пробваш и ти :)
и приятно с алфата:)
Мерси. Ми по принцип е за доливане. Но искам да разбера какво е маслото.
За каква книжка говориш, че немога да вържа :?
Linkestis
29-08-2011, 22:03
Щом е за доливане го смени цялото.Или ползвай линка на Вальо или виж по-нагоре има книжка на Алфа Ромео за потребителя на последните страници има вида,спецификацията и количеството
Мерси. Ми по принцип е за доливане. Но искам да разбера какво е маслото.
За каква книжка говориш, че немога да вържа :?
то е общо 2л, така че вместо да доливаш просто го смени цялото
а иначе в книжката на колата "uso de manutelazionne" или както там е написано на жабарски :)
пише с какво трансмисионно масло излиза от завода, ако не се лъжа е Tutela ZC75 Synth, но не съм сигурен
Мерси много. Видях книжката, но и аз не разбирам "жабарски" :)
Ще се сменя цялото масло.
leketo84
12-03-2012, 21:58
Колеги а за автоматика на 175к.с. фейс лифта какво е маслото за скоростната кутия като модификация и колко събира , ако и ориентировачна цена ми дадете грешка няна да имате !!!:notworthy:
alfa156jtd
13-03-2012, 18:33
Колега,за автомата се сменя точно 4л.като другите 4л.си остават в съединителя и затова се препоръчва смяна на 30-35к.маслото е тутела GI/E
leketo84
15-03-2012, 19:16
Колега,за автомата се сменя точно 4л.като другите 4л.си остават в съединителя и затова се препоръчва смяна на 30-35к.маслото е тутела GI/E
Благодаря за отговора имам още един въпрос има ли щекичка за нивото на маслото и ако има къде е ? :wallbash:
Pepko-Bepko
15-03-2012, 21:24
Има щека автомата на 166 намира се в дясно от турбината между едни маркучи точно до мозъка на автомата...:) забутано е много..Внимателно я вадете и слагайте че се чупи.
И внимателно четете на какви температури се мери маслото ;)
old alfist
16-03-2012, 01:50
Не е лошо да се измери и влажността на въздуха при смяна на маслото - направо се чудя как може да се задават такива елементарни въпроси.
Все пак съществува и дядо ви Гугъл.
Не е лошо да се измери и влажността на въздуха при смяна на маслото - направо се чудя как може да се задават такива елементарни въпроси.
Все пак съществува и дядо ви Гугъл.
Ами колега почуди се още малко за влажността на въздуха... ;) Ниво на масло на автоматик се мери на загрят двигател и автоматик. Най-добре след продължително шофиране, това имаше в предвид колегата. ;)