PDA

View Full Version : Горна помпа на съединителя, ремонт!!! Алфа 155

danito__77
29-08-2011, 22:02
Здравейте някой да знае от къде да си купя ремонтен комплект за помпата на съединителя, тази на педала.Намерих само ремонтни комплекти за долната помпа

PEPI-2ALFA
29-08-2011, 22:30
И аз, когато търсих, намерих само за работния цилиндър (долна помпа). Купих нова помпа.

danito__77
29-08-2011, 22:33
За нова е ясна работата но сега нямам време да я сменявам мн е връткава работата ,някаде имаше магазин за гумички на стамболииски ли беше нещо такова ама не сум сигурен ако някой знае да пише

gallena
29-08-2011, 22:47
На ул.Козлодуй
магазина на Скорпион 13, но е добре да се отиде със старите гумички.

И ремонта може да се направи на място без разглобяване.Изважда се само буталцето на помпата.

AnastasKOSTOV-REX
29-08-2011, 23:00
За нова е ясна работата но сега нямам време да я сменявам мн е връткава работата ,някаде имаше магазин за гумички на стамболииски ли беше нещо такова ама не сум сигурен ако някой знае да пише
Че то смяната на нова е 10 минути.
А гумичките са сваляне качване 10 минути + разглобяване,смяна,сглобяване още половин час.То е мазане,напъни.
Що пишете глупости та се излагате.
В евото има И ремонтни комплекти!

don_pepone
29-08-2011, 23:02
:) тка си е ,по-добре нова ,ама чак пък 10 мин.

pace
29-08-2011, 23:07
за тези ли иде реч

AnastasKOSTOV-REX
29-08-2011, 23:18
:) тка си е ,по-добре нова ,ама чак пък 10 мин.
Е примерно.Два болта едно маркуче и болта на стержина към педала са.Аз даже там съм с унибалче :Tease:.

napoli
29-08-2011, 23:25

Човека когото търсиш се намира около Опълченска и Симеон на ул.Антим първи и се казва Настев.:laughing1:Заслужава ли си всеки си знае,аз бих предпочел нова.:drinking:

Furious 155
29-08-2011, 23:31
Заслужава ли си всеки си знае,аз бих предпочел нова.:drinking:
И аз бих я предпочел, защото спирачната течност е хигроскопична и след време се появяват язви по стените на помпата и смяната на гумичките почти не решава проблема...

pace
29-08-2011, 23:57
момчето може да няма възможност за момента,нова помпа 60лв,гумички-7лв и моя педал започна да пропада и ще сменя само гумичките,дано изкарат до аванс :))

Pastora
30-08-2011, 00:58
Слагай нова за 60 лева, ако не можеш - 1 месец пас и после на заплата примерно.

gallena
30-08-2011, 07:12
Пише "горна помпа на съединителя" не спирачна.
Не знам какъв майстор трябва да си, да успееш да смениш гумичките на спирачната на място :-)

И ако някой за 10 мин смени помпата с нова ще му дам ключовете на колата.Само скобичката на маркучето е повече да се разхлаби и стегне :-)

danito__77
30-08-2011, 09:45
Смяна за 10 мин. на помпата за пръв път чувам ,както и да е .Вчера след като написах темата ,слезнах до колата и махнах маншона на помпата за да огледам колкото мога ,видимy течове няма ,като натисна педала се вижда стената на помпата и ми изглежда ок ,но потъването става по два три пъти на ден и то мн малко потъва ,та се поогледах и видях неква прожина ,можели и от нея леко да потъва и ако я опъна да се оправи можели да се реголира

VET
30-08-2011, 10:20
В 90% от случаите проблема е в долната помпа. Потъва ти педала защото засмуква въздух от долната помпа поради износване на гумичките или на самия цилиндър. Както по-горе един колега написа, течността задържа влага и тя уврежда стените на помпите. Така че само смяна на гумички без ревизия и ремонт на работния цилиндър, е решение с нулев резултат или в най-добрия случай от ден да пладне.

Pastora
30-08-2011, 10:22
Смяна за 10 мин. на помпата за пръв път чувам ,както и да е .Вчера след като написах темата ,слезнах до колата и махнах маншона на помпата за да огледам колкото мога ,видимy течове няма ,като натисна педала се вижда стената на помпата и ми изглежда ок ,но потъването става по два три пъти на ден и то мн малко потъва ,та се поогледах и видях неква прожина ,можели и от нея леко да потъва и ако я опъна да се оправи можели да се реголира
Пружинката се слага много тегаво и изглежда доста неадекватно мястото, където се поставя. В действителност няма да ти се вдига докрай педала, ако ти е паднала.

danito__77
30-08-2011, 11:16
Долната помпа я смених преди една година ,нова е ,а сега наскоро смених съединител и от тогава почна да потъва горната помпа но много малко ,и го прави мн рядко .Затова ше проверя прожината защото няма течове никъде .Събота и Неделя ще видя точно :)

kolev
30-08-2011, 11:34
щом няма течове, обикновено е горната помпа. просто изтърва и не задържа налягането.правилно си се насочил.

danito__77
30-08-2011, 18:58
Първо ще погледна пружината ,ако нищо не се получи с нея ще сваля буталото само, на горната помпа и ще потърся ремонтен комплект.Ще пиша при някакъв резултат.

salex75
07-10-2011, 09:08
Снощи и моя педал пропадна. Но не се и връща нагоре...Едвам се прибрах до нас, че и паркирайки се подпрях с съседната кола, ама така е ... първа - стартер, задна стартер и като запали подмине леко мястото...:-) В събота ще сменям и двете помпи(дано е от тях) , ако някой ме насочи някъде за нормална цена на двете , ще съм благодарен. По интернет ми искат 52 лв. за долна и 85 лв. за горна... не е ли множко?

Alfa 155 1.7/8v/115 hp

don_pepone
07-10-2011, 19:12
много е долната е около 35-6 лв а горната 45-50

TRENDi
07-10-2011, 20:01
Ако си от София - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=942999#post942999 - горната беше като нова като я свалях, а долната съм я ремонтирал веднъж с рем. комплект гумички и не течеше.

MUROMAN
08-10-2011, 02:28
Снощи и моя педал пропадна. Но не се и връща нагоре...Едвам се прибрах до нас, че и паркирайки се подпрях с съседната кола, ама така е ... първа - стартер, задна стартер и като запали подмине леко мястото...:-) В събота ще сменям и двете помпи(дано е от тях) , ако някой ме насочи някъде за нормална цена на двете , ще съм благодарен. По интернет ми искат 52 лв. за долна и 85 лв. за горна... не е ли множко?

Alfa 155 1.7/8v/115 hp

много е кажи от къде си е и ще помогнем :)

salex75
08-10-2011, 08:15
От София - до Софийския. Снощи след като поразглобихме това онова , се откри следният проблем ( не снимах за съжаление). Лоста (рамото) което излиза от ск. кутия и се избутва от помпата се е "лепнало" за с.к. все едно е избутано до край... Явно не е проблема в помпата , макар тя да е "изкочила" до край и потекла това е в последствие. Какво ли се е случило в скоросната кутия при това рамо, какво задейства то за да отдели съединителя, притискателен диск или?.?. Сега се кара така 1-ва стартер и с междина газ се превключват предавките , за спиране спирачки , загасяш и отново 1-ва на стартер.

Da_Fuse
08-10-2011, 10:25
Ами възможено е шлиците на привода да са превъртели, но пък е доста странно...

TRENDi
08-10-2011, 15:36
От София - до Софийския. Снощи след като поразглобихме това онова , се откри следният проблем ( не снимах за съжаление). Лоста (рамото) което излиза от ск. кутия и се избутва от помпата се е "лепнало" за с.к. все едно е избутано до край... Явно не е проблема в помпата , макар тя да е "изкочила" до край и потекла това е в последствие. Какво ли се е случило в скоросната кутия при това рамо, какво задейства то за да отдели съединителя, притискателен диск или?.?. Сега се кара така 1-ва стартер и с междина газ се превключват предавките , за спиране спирачки , загасяш и отново 1-ва на стартер.

...Или лагера е изял \се е вкопал в\ пластините на притискателя. Май не си за помпи...

Alexandrov70
08-10-2011, 15:47
кутията на земята,колега.Ако нямаш тънкостенна вложка 36 за полуосите се обади , ще ти услужа.Или ти се е строшил лагера ,или рамото е превъртяло в шлиците.Има и много малка вероятност да са се счупили ушетата на лагера , на които ляга вилката.при всички случаи трябва да се сваля кутията.

salex75
09-10-2011, 10:52
За съжаление сте прави колеги, скоростната на земята... Закарах я на "Враня" в един паркинг и почват мъките. До сега не съм свалял скорости и полуоски , та ако някой може да драсне два-три реда за какво иде реч. Другата събота и неделя го дават слънчево и ще си направя един уикенд с алфата....:-).Всякаква информация би ми била от полза и ще съм ви благодарен за нея. Бих е закарал и в сервиз , ама като не знам къде работят добре и за нормални пари...Пък и бая зор е карането така, вчера (събота) съм станал в 7.00 за да я закарам от Орлов мост до къмпинг Враня та да няма движение.

п.п.Рамото на с.к. което се избутва от помпата се "мандахерца" без никакво усилие наляво-надясно , та или ушите са се счупили , или самият лагер се е счупил , но явно не са шлиците шом вилката е местя на ръка без проблем.

don_pepone
09-10-2011, 18:56
Ами със сигурност си приготви аксиален лагер и се надяваи притискателният диск да нее заминал от този ти проблем иначе работата отива на цял комплект.

dani_ku4eto
09-10-2011, 19:46
За съжаление сте прави колеги, скоростната на земята... Закарах я на "Враня" в един паркинг и почват мъките. До сега не съм свалял скорости и полуоски , та ако някой може да драсне два-три реда за какво иде реч. Другата събота и неделя го дават слънчево и ще си направя един уикенд с алфата....:-).Всякаква информация би ми била от полза и ще съм ви благодарен за нея. Бих е закарал и в сервиз , ама като не знам къде работят добре и за нормални пари...Пък и бая зор е карането така, вчера (събота) съм станал в 7.00 за да я закарам от Орлов мост до къмпинг Враня та да няма движение.

п.п.Рамото на с.к. което се избутва от помпата се "мандахерца" без никакво усилие наляво-надясно , та или ушите са се счупили , или самият лагер се е счупил , но явно не са шлиците шом вилката е местя на ръка без проблем.
обадими се ще ти дам хубав съеденител да си направиш колицата.
тел:0897827607.

Alexandrov70
09-10-2011, 21:18
Щом вилката се мести лесно, провери дали има луфт във втулките, в които лагерува. И без друго ще сваляш кутията, ако има поне и тях да ги смениш. Аз скоро сменях съединител с помощта на колеги от форума- информацията относно операциите е съвсем прясна, ако искаш обади ми се : 0878 35 52 69 Сашо

salex75
16-10-2011, 20:02
чух се с "TRENDi", ще се уредя с читави помпи :-) , а сега за текущото положение:
1.свалена е лява и дясна полуоска;
2.ляв спирачен апарат , всичко около акумулатора ;
3. свалихме и болтовете на някакъв лагер (на лявата полуоска) барабар с тези 3-те на планката към картера и ... нищо.
още сме в л......ната:-)
...... всички лесно достъпни болтове на с.к. са свалени остава един "вътрешен" наопаки към купето се намира и каквито максимум 2-3 предполагам не сме открили , пак от тази страна.
Ще се радвам за съвети и помощ, а ако има и желаещи за помощници , другата събота , зад къмпинг "Враня" е сервиза , да заповядат , бирата и мезето от мен.
Ще се чуя и с колегата "Alexandrov70"за до уточняване на ситуацията:-)
п.п. Колата ще е за каране , а не за продаване....