View Full Version : неравномерна скорост на чистачките
Е, заваляха първите дъждове и включихме чистачките... Добре, ама моите нещо взеха да се движат в неравноделни ритми!!!
Пускам първа степен - онази с интервала от време... Първо - с най-дългия интервал... Дъжда се усили - пуснах малко по-краткия интервал... Застигнах автомобил и пръските от него ме накараха да включа на още по-краткия интервал (трети). Минах през няколко локви и третия интервал започна да работи като първия - с голямо забавяне... Превключих на втория за да проверя - и там същото. Е, включих си на бърза скорост на чистачките и продължих. Накрая стигнах до дома. Поседях на място няколко минути и... ооо чудо!!! чистачките пак си работят нормално :evil: Явно някъде като се поразплискам с вода и ми прави проблем, но къде точно да го търся????
ако не е това - http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4162
виж релето на чистачките
или провери в обратен ред:)
:D :D :D
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4362
Няма нужда от цялостно разглобяване . Махнах рамета и осовбодих закрепващите болтове на рамката. Леко завъртях цлята рамка доколкото позволява и махнах капачката на ел.двогателя.Чистене с парцал и коресилин на пистите от грес после леко шкурка 280/360 .Леко поогънах контактите за да създават по -голям натиск и вече година се държат добре чистачките. Сега съм хвърлил око на 1 Пунто дето вече не му трябват рамената на чистачките и ще ги слагам на Алфата
ALFA CORSE
29-09-2006, 18:50
Сега съм хвърлил око на 1 Пунто дето вече не му трябват рамената на чистачките и ще ги слагам на Алфата
Сигурен ли си, че е на същите шлици?
А и стъклото не е същото :roll:
Сега съм хвърлил око на 1 Пунто дето вече не му трябват рамената на чистачките и ще ги слагам на Алфата
Като го изкормя ще съм на 100% сигурен. Мерих с ролетка дължината им, не съм го свалял да видя шлкиците.
mijatovi4
02-10-2006, 00:20
Като го изкормя ще съм на 100% сигурен. Мерих с ролетка дължината им, не съм го свалял да видя шлкиците.кажи ако стане,и аз имам проблем от това естество.т.е моите преска4ат
ALFA CORSE
02-10-2006, 11:33
Като го изкормя ще съм на 100% сигурен. Мерих с ролетка дължината им, не съм го свалял да видя шлкиците.кажи ако стане,и аз имам проблем от това естество.т.е моите преска4ат
Май твоят проблем е от друго естество:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4162
Момчета, благодаря за отзивчивостта, но ми се струва, че НЕ в това моторче е проблема... Все си мисля, че ако проблема беше в моторчето, същото неравномерно движение щеше да го има и на бързите скорости, а при мен проблема се явява само в степента с паузите. При това, движението на чистачките е равномерно/плавно. Проблема е, че времезакъснението при различните степени не си съответства... :-?
Обяснявам:
- ако 1-ва степен се включва през 5 сек, втора през 3 сек, а трета - през 1 сек, то проблема е, че като включа 3-та степен, тя ми работи като 1-ва степен...
Мто проблема е, че като включа 3-та степен, тя ми работи като 1-ва степен...
релето провери ли го?
Нямам проблем с интервалите и работата. просто ме нервират тези чистачки като им сменям перата. :(
[quote="Z:)m":dnd9k21s]Мто проблема е, че като включа 3-та степен, тя ми работи като 1-ва степен...
релето провери ли го?[/quote:dnd9k21s]
...ми релето е здраво, защото преди време го сменях... Същата степен (с времезакъсненията) въобще не ми работеше, та затова го сменях тогава. Но пък и сегашния проблема се явява само като нагазя в по-дълбоки локви ...и то за определено време :-?
По-съм склонен да си мисля, че отнякъде навлиза вода и прецаква нещо ел.веригите...
отнякъде навлиза вода
ми освен да опънеш един нови кабели до моторчето и да видиш кво ще стане:)