View Full Version : Какво означава версия L
Предварително се извинявам ако има подобна тема, аз не можах да намера :roll:
с VIN checker за алфата излиза:
Version: V4 | 1.6 I.E. "L"
Това някво ниво на оборудване ли е? Или ако не е, какво означава?
Ivo Skoklev
29-09-2006, 18:16
Специално за Алфа "L" озн. по-високи ниво на оборудване пр.като при по-новите модели-"Distinctive","Impression"."Progression"при останалите марки озн разл неща-дълга даза,и т.н.
И моята е "L" което в книжката пише че е LUSSO но какво означава и какви са повечето луксове не знам.
На мойта има:
ел.стъкла; ел огледала с подгряване; централно; серво; имобилайзер; халогени; климатик; спортно окачване; брони, прагове, спойлер, огледала и дръжки на вратите боядисани в цвета на купето.
Не знам кое е серийно, кое е екстра и кое е слагано допълнително :screwy:
да ти кажа няма и да разбереш - няма особена логика при слагането на екстрите при тяланците:)
примерно съм виждал 156 2.4 кожи можи и за капак манивели на задните стъкла :shock:
Не се хабете ...и друг път е обсъждана темата и логика няма!
П.С. Колега tonov само да питам как разбра че окачването ти е спортно като екстра и от къде ти се включва подгряването на стъклата???
@ MONI
Окачването е с червени пружини и е доста ниско, така я взех и незнам дали е слагано допълнително в Италия :roll:
А подгряването на огледалата се включва когато пуснеш нагревателя на задното стъкло.
да ти кажа няма и да разбереш - няма особена логика при слагането на екстрите при тяланците:)
Да бе д**** Примерно що няма АБС :shock: при всички други щуротии
от къде ти се включва подгряването на стъклата???
Подгряване имат маи всички с ел огледала и се вклучва като пуснеш реотаните за задното стъкло :wink:
колегата ме изпревари :?
Имам всичките тези изброени неща без климатика .А окачването не знам какво е скачам яко по дупките и до сега картера е цял. Отпред и отзад съм с дискове вентилирани?!
Предните дискове са вентилирани и са с нарези, горе-долу като тия които продаваше jorko цък (http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=42442)
А отзаде съм с барабани :shock: ...... талянска му работа
Предните дискове са вентилирани и са с нарези, горе-долу като тия които продаваше jorko цък (http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=42442)
само 16 волтовия боксьор е с дискове отзад
Ахамммм ясно. Тва го не знаех :idea:
Освен това под шофьорската седалка имало нещо като пиропатрон който при катастрофа и задействане прекъсва достъпа на гориво напред?! Не знам дали го има при всички модели алфи нека колегите да кажат.л :?:
при мене го има, некво копче се натиска при краката седи.
има логика и тя е като на всички други автомобилни производители - като отиваш да си купиш нова колата, се взима за база некаф модел и ниво на обуруднане и се слагат допълнително екстри. тва е при всички марки.
Но но, има 1.4 боксьор с дискови швейцарско изделие
@ MONI
Окачването е с червени пружини и е доста ниско, така я взех и незнам дали е слагано допълнително в Италия :roll:
А подгряването на огледалата се включва когато пуснеш нагревателя на задното стъкло.
Е как разбра че имаш такова нещо лампичка ли що ли :roll: :?:
E па отваряш капака и гледаш
Кой капак бе на двг на багажника :roll: :lol: :D
@ MONI
Е точно тва исках да знам, дали знаеш че така е излезнала от завода или просто е със спортни пружини.
Тва с подгряването за първи път го разбирам и мисля още утре да го тествам.....и без това сутрин е яко потна. :D
на жабката капака :P
а тоя го заборавих :Tease: :pfbbt: ма мойто Фиат по ново от твойто и ти ги не разбираш тез коли :lol: :lol:
а тоя го заборавих :Tease: :pfbbt: ма мойто Фиат по ново от твойто и ти ги не разбираш тез коли :lol: :lol:
ако в жабката няма, виж под задния десен калник - ако мига една червена лампичка - тва е! поне на новите фияти е така
ако в жабката няма, виж под задния десен калник - ако мига една червена лампичка - тва е! поне на новите фияти е така
а ако мига синя значи е пуснал задкрилките и се готви за кацане :P
виш че ги знае новите фияти търтея ве, ко се притесняваш :?: кацай смело и тва е :wink:
сетих се един стар виц
Сообщение ТАСС:Вчера на советско-китайской границе китайскими пограничниками был обстрелян советский трактор,мирно пахавший землю. На это трактор ответил серией ракетных залпов, потом поднялся в воздух иулетел. Вел репортаж директор совхоза, полковник Исаев
:lol:
vlahliev
03-10-2006, 16:19
Мойта е 146, 1.6 Boxer и отзад е с дискови спирачки. Колата е в Германия. Води се версия "L".
Абе не си прав! Дискове отзад има и ако колата има ABS. Аз имам ABS и отзад съм с дискове
А моята като е "Л" и има отзад дискове защо няма климатик..........?
Явно тази буква няма нищо общо с точно определени екстри и това е..... :wink:
Явно тази буква няма нищо общо с точно определени екстри и това е..... :wink:Точно така аз имам климатик па неам АБС и дискове отзад :idea: :idea: :idea: и моята е "L"
Ivo Skoklev
08-10-2006, 10:57
ABS по принцип имат и коли с барабани пример Renault Laguna,странно но факт,аз не знаех за такъв вид АBS
Моята колица-ни дискове отзад ,ни ABS уж и тя е от тия с екстрите...
Това за подгряването е много интересно,като смених шофьорското огледало(100 лв М***** му),видях че има реотани и в старото и новото ама се чуди за к'во са кат няма копче!
Явно тази буква няма нищо общо с точно определени екстри и това е..... :wink:Точно така аз имам климатик па неам АБС и дискове отзад :idea: :idea: :idea: и моята е "L" е аз имам климатик с дискове съм отзад и абс, некави пък :D ама незнам ква буква имам :wink:
Това за подгряването е много интересно,като смених шофьорското огледало(100 лв М***** му),видях че има реотани и в старото и новото ама се чуди за к'во са кат няма копче!
Нагревателите на огледалата са на същото копче като нагревателите на задното стъкло. Като го натиснеш и ти подгряват 2те огледала и задното стъкло.
Моята има SRS ABS, дискови отпред-вентилирани, дискови отзад-незнам дали са вентилирани, 2 AIRBAG, климатроник, халоген, хидравлика, ел.огледала, ел.стъкла(само предни), заводска аларма с функция комфорт.....за друго не се сещам
Ма тази горната 145-ца много хубава бе...... Браво на собственика КУКЛА.!
Ма тази горната 145-ца много хубава бе...... Браво на собственика КУКЛА.!
Коя 145-ца???
Сигурно е твоята. На картинката под текста с махагона!Или е 146-ца все едно.
Сигурно е твоята. На картинката под текста с махагона!
Ако е за моята благодаря!! Но тя е 146 а не е 145.
MARTI ALFAMEN
29-03-2008, 17:04
примерно съм виждал 156 2.4 кожи можи и за капак манивели на задните стъкла :shock:
То не е само при Италянците аз сьм виждал бмв 316 без дори предни ел стькла но имаше махагон(гумен-Немско качество :D )и климатроник.
На Ти-то ли си с барабани отзад...защото моята е с дискови спирачки и отзад
Осъзнайте се бре,темата е на 2 години :shock: :shock: :shock: