View Full Version : Шум откъм пистовия ремък - 146ЖТД
Здравейте колеги, преди малко се получи следния проблем колата беше на климатик и трака доста злокобно, когато обаче изключих климатика тракането спря. помислих си че имам някакъв проблем с климатика но като влезнах в града и започнах да карам леко се оказа че тракането си го има, но трака при потегляне или при ускорение в ниските обороти(звучи все едно нещо е разхлабено или разкачено)на високи обороти изобщо го няма. Отидох при момчето което ми гледа колиците и той свали пистовия ремък и като запалих шума вече го нямаше на ръка той завъртя ролките на климатика, генератора...и само в тази на климатика има много лек шум, но според него незначителен, моля дайте някакви идеи и съвети, ако може и цени :) мерси:horror:
Я огледайте демпферната шайба на коляновия вал.
Я огледайте демпферната шайба на коляновия вал.
Като се откачи пистовия ремък и шума изчезва, дали има шанс да е от тази шайба, която е на кляновия вал
:|
Като се откачи пистовия ремък и шума изчезва, дали има шанс да е от тази шайба, която е на кляновия вал
:|
Именно де, нали затова ти казвам да я погледнете. Като е свален ремъка, няма да трака ;) Ако се е скъсала гумата, когато е под натоварване ще почне да чука на метал.
Именно де, нали затова ти казвам да я погледнете. Като е свален ремъка, няма да трака ;) Ако се е скъсала гумата, когато е под натоварване ще почне да чука на метал.
Паля и заминавам да я погледнем че много съм се шашнал....:horror:
има ли шанс да счупя нещо ако я карам?
Благодаря много на Тонов, както винаги отзивчив :)
За няколко км нищо няма да и стане :)
Така, оказа се точно тази шайба (евала Тонов) в момента закърпихме положението(временно) до закупуване на друга някой може ли да ми помогне с цена?
номер:
EPH C458 053/00 BF4
EPH 0004 101
46742883
от другата страна:
EPH 0004-0005
5/0398 6
някакви идеи за цена? ако трябва направих снимка с телефона ще я кача :static:
Има някакви ефтини към 130-140лв,хубавите са към 220лв,аз мисля че имам една останала втора употреба
trustworthy
03-09-2011, 19:21
в момента закърпихме положението(временно)
Как точно го закърпихте 'временно'?
Аз на моята бях сложил шайба от 'евтините', дето спомена Ацко (100 лв някъде), и не съм имал ядове.
Има някакви ефтини към 130-140лв,хубавите са към 220лв,аз мисля че имам една останала втора употреба
Пусни една цена на ЛС, като разчитам че като е 2-ра ръка всичко е ОК с нея
Как точно го закърпихте 'временно'?
уф не питай направо ме е срам, от задната страна от към вала го заварихме на 2-3 места след това с ъглошлайфа оформихме заварките и го върнахме отбарно само и само да не трака и тресе. Колата няма да се кара така просто да се прибера от 1км
ПП: благодаря за смяната на заглавието на темата :)
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Още е един въпрос, какви са последствията ако махна катализатора? и трябва ли да се прави резонаторно гърне като при бензиновите? какво ще загубя и какво ще спечеля :fish:
Jivko7777
03-09-2011, 19:42
уф не питай направо ме е срам, от задната страна от към вала го заварихме на 2-3 места след това с ъглошлайфа оформихме заварките и го върнахме отбарно само и само да не трака и тресе. Колата няма да се кара така просто да се прибера от 1км
ПП: благодаря за смяната на заглавието на темата :)
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Още е един въпрос, какви са последствията ако махна катализатора? и трябва ли да се прави резонаторно гърне като при бензиновите? какво ще загубя и какво ще спечеля :fish:
Взимай една от евтините върши същата работа!
А за катализатора го махай, вече дали резонатор или права тръба няма значение! Печелиш да върви по добре най-вече в ниските.
Взимай една от евтините върши същата работа!
А за катализатора го махай, вече дали резонатор или права тръба няма значение! Печелиш да върви по добре най-вече в ниските.
ще пуши ли колата след премахването на катализатора ?
trustworthy
03-09-2011, 20:06
уф не питай ...
Аз точно защото се досещах какво сте направили попитах ;)
Явно знаеш, че не бива да се кара така. За няколко км - как да е.
Иначе слагай смело от евтините и да не ти пука.
Аз точно защото се досещах какво сте направили попитах ;)
Явно знаеш, че не бива да се кара така. За няколко км - как да е.
Иначе слагай смело от евтините и да не ти пука.
мерси за информацията:) кажи си мнението за катализатора:respect:
trustworthy
03-09-2011, 20:28
мерси за информацията:) кажи си мнението за катализатора:respect:
аз на моята така и не го махнах. Бях отишъл в сервиз и казах,ч е искам да го махам, обаче момчето ме разубеди и ме върна, без да го махне :) Каза, че, ако няма реално оплакване от него, няма смисъл да се маха. Слага си ръката на дулката на ауспуха, каза, че духало ормално и просто няма смисъл да се маха.
Общорпието мнение във форума е, че трябва да се махне, защото може да окоти мотора, ако е запушен и други доводи...ти си решаваш в крайна сметка ;)
Jivko7777
03-09-2011, 20:49
ще пуши ли колата след премахването на катализатора ?
Не точно обратното, сега ако караш дълго време кротко като дадеш газ и ще изпуши а без катализатор това няма значение, защото просто няма къде да се задържат газовете!
Не точно обратното, сега ако караш дълго време кротко като дадеш газ и ще изпуши а без катализатор това няма значение, защото просто няма къде да се задържат газовете!
Те газовете не се задържат, саждите са тия дето пушат а те не са газове ;)
Jivko7777
04-09-2011, 16:08
Те газовете не се задържат, саждите са тия дето пушат а те не са газове ;)
Ама ме разбра все пак за какво говоря :grandpa:
Ама ме разбра все пак за какво говоря :grandpa:
Там е работата аз ще разбера винаги за кво говориш ма нали идеята е този дето пита да разбере ;)
Там е работата аз ще разбера винаги за кво говориш ма нали идеята е този дето пита да разбере ;)
което да разбирам е че и ти подкрепяш отстраняването на катализатора и заменянето му с права тръба?
Аз го подкрепям тва мнениние при мен звука след смяната стана малко по интересен :) Моя беше доста запушен и осетих малко ,че му олекна на мотора в ниските
Някой знае ли ориентировъчна цена на която да си продам катализатора?:flirt:
Някой знае ли ориентировъчна цена на която да си продам катализатора?:flirt:
Зависи в какво състояние е.
Зависи в какво състояние е.
ми според мен си работи добре не се чуди върви си колицата :fish:
Е, ама вие го обърнахте на чат. Откъде почнахме та стигнахме до цена на катализатор?