Log in

View Full Version : Добре че има дупки или защо трябва да спазваме правилника.

dimitar_vd62
12-09-2011, 12:22
Петък сутринта отивам на работа - в Далкия/демек Топлофикация/.Движа се в посока център-Владиславово.Както винаги има някой който не бърза и се влачи на 2-ра с подпухнали очи.Понастъпвам Алфата и наближавам светофара на входа на музея на Вл. Варненчик.Там намалявам, щото има два капака на шахти на завоя преди симафора-ако не уцелиш единия, другия в кърпа ти е вързан.Отсреща се спуска едно Пежо в неговата лява лента,ще прави завой на ляво.До него,от лявата му страна - колоездач.Той явно иска да използва Пежото като параван.Да ама не.Пежото прави обратен завой/естествено не ме изчаква/ и изненадания колоездач е принуден да направи и той обратен завой щото Пежото го засича, и той направи едно хубаво кръгче в двете ленти и се озовава срещу мене.Спирачки мамата, бабата, лелята и т.н.Та ако всеки спазваше правилника това нямаше да се случи.Слава богу никой не пострада.На всичко отгоре вечерта като се прибирам, си чакам на светофара на ПКИ-то,сега МОЛ Варна.Свети червено и си чакам, а до мене се изнизва един на колело и юнашки си минава на червено ,без даже да намали и да се огледа.Въобще не реагира на спирачките ,клаксоните и благословянията от страна на тези които щяха да го сгазят и невъзмутимо си продължи към центъра.После го видях да отмаря на бира пред денонощния магазин до нас.Направих му забележка за червения светофар, а той най-нагло ми вика - "ми гледайте бе".Ко праим ся?

п.п. За висока цена на парното и други неуредици не съм виновен.Аз осигурявам работат на централата откъм ток,тъй че ако ме видите някъде не ме бийте и не ме таковайте.

-Bobby-
12-09-2011, 12:39
Аз, на това "гледайте бе", щях да му отговоря само "ок, другия път като те видя и ми минеш така - директно с щангата през прозореца ще те видя".
Това пешеходците и колоездачите са една сган, дето очевадно не прави разлика между това да имаш определено право и да си прав по принцип.
Искам да въведат румънските закони за пешеходци тук!!! Да ги видя тогава тия пресичащи където им падне, какво ще правят...

Sunny
12-09-2011, 12:58
Колоездачите са по опасни и от мотористите .
Моториста поне има шанс да го чуеш ,че идва а и поне малко спазва правилата за движение , докато за колоездача не се знае до колко е запознат .
Свят голям , идиоти разни .

Сега моторджиите да не наскачате ей :kiss:

old alfist
12-09-2011, 13:35
Колоездачите са по опасни и от мотористите .
Моториста поне има шанс да го чуеш ,че идва а и поне малко спазва правилата за движение , докато за колоездача не се знае до колко е запознат .
Свят голям , идиоти разни .

Сега моторджиите да не наскачате ей :kiss:

Ние колоездачите нямаме ли право да скокнем и ние малко.

Sunny
12-09-2011, 13:47
Скачай старуха
:busted_cop:

old alfist
12-09-2011, 13:59
Скачай старуха
:busted_cop:

И да скачам, и да не скачам файда никаква.На работа ходя пеша, след това с колело 20км. и след това с кола към вилата и това става почти ежедневно, тъй, че съм наясно с гледните точки на всички участници.

PEPI-2ALFA
12-09-2011, 18:19
Това пешеходците и колоездачите са една сган, дето очевадно не прави разлика между това да имаш определено право и да си прав по принцип.
Искам да въведат румънските закони за пешеходци тук!!! Да ги видя тогава тия пресичащи където им падне, какво ще правят...
Оня ден в новините имаше репортаж, как пешеходците приели буквално "напредничавата" идея на КАТ, когато пресичат да вдигат ръка , за да ги виждат по-лесно. И какво правят - вдигат ръка и пресичат, където им падне :clapping:

dimitar_vd62
12-09-2011, 19:19
То добре ще вдигат ръка, ама аз как да позная ще пресича ли или такси си вика?:surrender:

fred
12-09-2011, 19:24
Простака е простак и с колело и пеша и с каквото и да е.
Но у нас няма нетърпимост към простащината, даже обратно-става и модел на поведение

Ramsezsh
12-09-2011, 19:33
Простака е простак и с колело и пеша и с каквото и да е.
Но у нас няма нетърпимост към простащината, даже обратно-става и модел на поведение

:clapping:

Точно в десятката!
Това ни е проблема.
Иначе, преди няколко седмици и мен ме блъсна колоездач в тъмната част на денонощието. Блъсна се странично в колата ми, докато карах направо. По колелото му нямаще нито светлини, нито дори котешки очи. Просто говедото се беше напило. Направо ми изкара акъла. Когато спрах да видя дали му има нещо той припали педалите и дим да го няма. А тъкмо си мислех, че ако нищо му няма ще го съветвам с някой по-голям ключ.

old alfist
12-09-2011, 19:42
Хайде да не се оплакваме, че ако започна аз в ролята на колоездач може да ви ги разтягам до утре сутринта.
Например ми връхлита заблеян пешеходещ вървяш успоредно с мен, но по тротоара, или внезапно ти отваря някой шофьорската врата както си с колелото, докато минаваш в близост покрай спряла му кола, защото друта те притиска в същото време към него и много други случки имам.
Добре, че внимавам, имам все още що-годе реакции, както и дискови спирачки на колелото.

Ramsezsh
12-09-2011, 19:45
Хайде да не се оплакваме, че ако започна аз в ролята на колоездач може да ви ги разтягам до утре сутринта.

И аз мога от същата роля - на колоездач, както и от позицията на пешеходец.

Фред много точно го каза.

old alfist
13-09-2011, 01:40
И аз мога от същата роля - на колоездач, както и от позицията на пешеходец.
Несравнимо е удоволствието да си колоездач - минаваш си покрай пагрулката и се закачаш с полицаите, че не могат да ти засечет скоростта и че си на три мастики, а те умират от смях.

nickyto
13-09-2011, 07:36
Несравнимо е удоволствието да си колоездач - минаваш си покрай пагрулката и се закачаш с полицаите, че не могат да ти засечет скоростта и че си на три мастики, а те умират от смях.

Според закона велосипеда е превозно средство, а управлявайки такова в нетрезво състояние подлежиш на санкция - акт, също както и ако управляваш МПС в същото състояние.
Така, че... скъпи колеги, внимавайте и като как си управлявате ПС-то /превозното средство/

old alfist
13-09-2011, 16:34
Според закона велосипеда е превозно средство, а управлявайки такова в нетрезво състояние подлежиш на санкция - акт, също както и ако управляваш МПС в същото състояние.
Така, че... скъпи колеги, внимавайте и като как си управлявате ПС-то /превозното средство/

То това е ясно - когато пия не смея да излеза и с коня и си карам ролерите.