PDA

View Full Version : Запор на заплата

Mind_Control
15-09-2011, 16:11
Днеска ми звъннаха от кантората на частен съдебен съдия изпълнител с новината, че искат да наложат запор на един от служителите във фирмата ми. Заплатата на служителя му я давам на ръка, като естествено плащам осигуровки на пълния размер. Аз обаче не искам да му помагам на този съдия, защото след разговор със служителя ми, според мен е пълна пародия причината поради, която му искат едни 800 лв.

Та в тая връзка, могат ли те да ме принудят по някакъв начин да запорирам парите на служителя и да им платя на тях?

code
15-09-2011, 16:20
Докато няма нищо писмено, мисля че нищо не произлиза. Вече, ако те уведомят с някой кофти формуляр, на който си се и разписал е време да се замислиш върху ситуацията.

BatVas
15-09-2011, 16:42
Получиш ли писмо от ЧСИ за запор на заплатата си длъжен да я запорираш. (независимо как я изплащаш и запорираните средства да превеждаш на съдия изпълнителя)Тук разбира се има един минимален размер който трябва да му оставиш на служителя (зависи дали е семеен, сам, деца - забравих 240-300 лева ли нещо такова)
Ако не запорираш заплатата до изплащане на сумата да знаеш че санкциите, които могат да наложат на фирмата и длъжностно лице са доста повече от въпросните 800 лева.
По принцип твоя човек може да види за какво му е изпълнителния лист. Ако прецени, че ще спечели да обжалва за да спре изпълнението му. Ако пък няма оттърване може да внесе една трета от задължението а за останалата част да подпише споразумение с ЧСИ за разсрочено плащане до една година (говоря малко наизуст де, мога да попитам събирачите при нас в банката (те ги знаят нещата)

kolev
15-09-2011, 16:54
да не би някой мобилен оператор да се проявява с двугодишно договорче. ако го осигуряваш на минимална, какво ще му вземат....

starata alfa
15-09-2011, 17:00
на един колега му бяха запорирали цялата заплата,без да оставят нищо за него

Ранобудниче
15-09-2011, 17:07
на един колега му бяха запорирали цялата заплата,без да оставят нищо за него

Това не може да е вярно, освен ако не си е получавал остатъка по сметка и е имал паралелно и запор върху вземаниията за наличности по сметки.

Mind_Control
15-09-2011, 17:33
Докато няма нищо писмено, мисля че нищо не произлиза. Вече, ако те уведомят с някой кофти формуляр, на който си се и разписал е време да се замислиш върху ситуацията.

За сега нищо не съм подписвал...

koolio
15-09-2011, 18:24
Когато получиш официално съобщение си длъжен, ако не го направиш, подлежиш на големи санкции.
Ако искаш пиши ми кое е ЧСИ-то и какъв е случаят, може да измислим нещо.

Mind_Control
22-09-2011, 01:01
Когато получиш официално съобщение си длъжен, ако не го направиш, подлежиш на големи санкции.
Ако искаш пиши ми кое е ЧСИ-то и какъв е случаят, може да измислим нещо.

Тънкия момент тука е- имат ли механизъм, по който да ме накарат да го приема това съобщение?

156
25-09-2011, 00:02
Може да си станал жертва на документна измама. На мой познат така поискаха да запорира заплатата на някакъв, който никога не е бил наеман във фирмата...

Jivko7777
25-09-2011, 13:40
По добре се разбери сам с твоя служител, по между си!
Например ти да идеш да ги погасиш тия 800лв и вече примерно 3-4 месеца да му одържаш по 200-250лв от заплатата, докато си възстановиш сумата и готово! Така нито ще се занимавате с съдия изпълнители нито със запориране и т.н. спестяват се много главоболия!

ПП: И това горното само и единствено ако имаш доверие на своя служител, че е къдърен и съвестен!