View Full Version : Програма на Италфест 2011
Уважаеми фенове,
Клуб Алфа Ромео България има удоволствието да Ви покани на Италфест 2011. Тазгодишният фест ще е посветен на някои от най-екзотичните и редки автомобили на любимите ни марки. Освен представители на някои от най-ексклузивните модели на италианските марки през годините, за пръв път феновете ще могат да се насладят на една от последните перли в короната на Алфа Ромео – 8C Competizione Spider.
Програма на Италфест 2011, Сливен, 8 октомври, събота:
1.Отваряне на пистата- 8:00 ч
2. Откриване на феста - 10:30 ч
3. Обявяване на конкурси и правила - 11:00 ч
- Представяне на автомобили със силов и оптичен тунинг
- Мултимедиен конкурс по EMMA правила – Оценяване на лига за звуково налягане (ESPL)
- Конкурс най-запазен автомобил
- Конкурс "Детска рисунка"
4. Обявяване на състезания и стартиране - 11:30 ч
- Майсторско управление на автомобил
- Драг рейсинг
5. Представяне нови модели – 13:30 ч
6. Обявяване на резултатите от 4-те конкурса и награждаване - 15:00 ч
7. Обявяване на резултатите от майсторско шофиране и драг рейсинг и награждаване - 17:00 ч
Участниците в състезанията по майсторско шофиране и драг на 402м. ще имат трасетата на разположение през целия ден, като организаторите ще изнасят резултатите им на специални информационни табла. Всяко участие ще се брои за квалификационно. В края на деня ще бъде изнесено генералното класиране за деня и ще бъдат обявени победителите по класове.
Освен конкурсите и представянията в програмата ще бъдат проведени много бройни конкурси и съревнования за публиката с награди. Най-малките алфисти ще могат да участват в изложба на тема „Италфест”, като всички рисунки ще бъдат изложени в специално пригодена шатра.
Дано да не греша, но този ИТАЛФЕСТ се очертава да е най-добрия провеждан някога, хвала на всички положили труд за него! :bowdown:
Какви ще са класовете за драга?
Ще бъде ли позволено използването на сликове или стрийт сликове?
Добре де феста дет са вика е утре, а никой верно не отговори на колегата от предния пост - кви са класовете, нитро позволява ли се, в кой клас, сликове-мликове.... пък после ся чудим що малко хора се записали за вечеря и нощувка... Ако ще е такава активността на организаторите по отношение и на правилата за драг-а нищо чудно за участие в драг да има още по-малко записалии се:disgust:
Драга ще бъде свободен, целият ден, всеки срещу всеки. Разрешени са нитро, сликове, нафталин, кореселин и т.н. На края на деня ще бъдат изнесени резултатите като времена, а вероятно и разбивка по класове - официалните на драг федерацията. Единствено условие е автомобилът ви или превозното средство, с което участвате да е с италиански произход. А относно активността на организаторите, мрънкане от хора не спомагащи с нищо за протичането на мероприятието не искам да чета!
Добре де феста дет са вика е утре, а никой верно не отговори на колегата от предния пост - кви са класовете, нитро позволява ли се, в кой клас, сликове-мликове.... пък после ся чудим що малко хора се записали за вечеря и нощувка... Ако ще е такава активността на организаторите по отношение и на правилата за драг-а нищо чудно за участие в драг да има още по-малко записалии се:disgust:
Да де ама като имаше драг дей, активността пак беше нулева, а това е италфест а не драг фест нали?
Да де ама като имаше драг дей, активността пак беше нулева, а това е италфест а не драг фест нали?
Да де, ама аз пък съм сигурен, че именно драг-а на предстоящия фест ще е тъй да се каже "гвоздея на програмата" и викам си поне там ще има ясни регламент и правила....
white_shark
28-09-2011, 02:05
Ние с малките коли чакаме и трасетата за майсторското :D
Ние с малките коли чакаме и трасетата за майсторското :D
Според мен и малките коли могат да намерят място в драга все пак нали за това си има и класове :prescription:
Драга ще се проведе по правилата от Драг дей 2011 на Клуб Алфа Ромео България.
Класовете са:
Клас "А"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем на двигателя до 2000 см3. Наличието на интериор, брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . БЕЗ нитро системи. Забранено е използване на сликове и полусликове.
Клас "В"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем над 2000 см3 и Автомобили с турбодвигатели до 2000 см3. Наличието на интериор, брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . БЕЗ нитро системи. Забранено е използване на сликове и полусликове.
Клас „С“
Без ограничение на обема на двигателя, Без ограничение за тубродвигатели. Допускат се Нитро системи. Допуска се олекотяване. Допуска се използване на сликове и полусликове.
Клас „Дизел“-
Автомобили с дизелови двигатели без ограничение на обема.
Допуска се участието на един автомобил само в един клас от изброените ( "А" , "В" , "Дизел" плюс клас "С" (т.е. може да се участвува в 2 класа в състезанието, като единия от тях задължително е клас "С").
Драга ще се проведе по правилата от Драг дей 2011 на Клуб Алфа Ромео България.
Класовете са:
Клас "А"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем на двигателя до 2000 см3. Наличието на интериор, брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . БЕЗ нитро системи. Забранено е използване на сликове и полусликове.
Клас "В"
Автомобили с атмосферни двигатели с обем над 2000 см3 и Автомобили с турбодвигатели до 2000 см3. Наличието на интериор, брони , стъкла( оригинални) ,врати и капаци е задължително . БЕЗ нитро системи. Забранено е използване на сликове и полусликове.
Клас „С“
Без ограничение на обема на двигателя, Без ограничение за тубродвигатели. Допускат се Нитро системи. Допуска се олекотяване. Допуска се използване на сликове и полусликове.
Клас „Дизел“-
Автомобили с дизелови двигатели без ограничение на обема.
Допуска се участието на един автомобил само в един клас от изброените ( "А" , "В" , "Дизел" плюс клас "С" (т.е. може да се участвува в 2 класа в състезанието, като единия от тях задължително е клас "С").
А! Туй питаъ :biggrin:...
Току що получих потвърждение ча на феста ще присъства и рапъра УСТАТА и ще изпее няколко песни:))
soldier81
30-09-2011, 14:21
Дано не е само със Софи Маринова:paddle:
Kamen666
06-10-2011, 09:36
Аудиото пак на загасен двигател ли ще е ?
И отново ли ще е разрешено без задни седалки,да знам дали да свалям моите... ;)
Щотоооо,разлика от земята до небето с тях и без тях .. ;)
Аудиото ще е по правилата за ESPL на EMMA, които ползвахме миналата година. Мога да пусна нова тема с правилата, но може да погледнеш и миналогодишната.
Kamen666
06-10-2011, 20:44
Точно заради разминаванията от
миналата година реших да попитам :)
Да не се явим пак неподготвени
Sent from my Desire HD using Tapatalk
plamen_rj
07-10-2011, 12:56
Здравейте ! Искам да попитам, ще има ли възможност за свободни стартове, освен по класове.
Питам, понеже колата ми ще е със полусликове, и няма да мога да карам в клас Б, а за клас С съм слаб, което значи , че може да направя и само един старт в клас С и после на скамейката. Та ще мога ли да направя няколко "квалификационни" старта ?
При заплащане на такса участие всеки ще има възможност да направи колкото иска квалификационни стартове в рамките на квалификационните сесии за деня, които ще обявим на феста. На края на деня ще се вземат най-добрите времена и ще се направи решетка по класове.
За съжаление по-подробна информация няма как да дадем докато не видим техниката и възможностите й.
DJ_STIVAN
07-10-2011, 15:10
А сигурно ли е,че 2.0 турбо колите без сликове и с пълен интериор ще могат да се пускат в клас Б, защото на драг дея неможеше!
Jivko7777
08-10-2011, 16:19
Дано да не греша, но този ИТАЛФЕСТ се очертава да е най-добрия провеждан някога, хвала на всички положили труд за него! :bowdown:
Бога ми и аз имах такива очаквания, но...до 14:30 нито едно състезание не беше започноло все още...Феста се откри не в 10:30, а в 12:00... лоша работа...
ПП: Дано никой не се разсърди, но така видях аз нещата...
Просто в 14:30-15:00 си тръгнах без да видя нищо освен квалификации за драга, не само аз ами и доста други хора...
kostov_sl
08-10-2011, 20:12
И аз за съжаление си тръгнах към 15:00 часа, че днеска съм нощна, и видях само малко от драга и майсторското каране. Да разправят какво стана нататък тези, които са стояли до края, че ми и интересно какво стана след това. :notify:
ПС: При загрявките за драга беше иибаси анархията. :D
Страхотен фест се получи!
За мен това беше един от най-успешните.
Адмирации към спомогналите за организацията!
Бога ми и аз имах такива очаквания, но...до 14:30 нито едно състезание не беше започноло все още...Феста се откри не в 10:30, а в 12:00... лоша работа...
ПП: Дано никой не се разсърди, но така видях аз нещата...
Просто в 14:30-15:00 си тръгнах без да видя нищо освен квалификации за драга, не само аз ами и доста други хора...
Ми да беше помогнал, можеше да почнем по-рано
Kamen666
09-10-2011, 16:43
Страхотен фест се получи!
За мен това беше един от най-успешните.
Аз съм в другата крайност :)
От всички фестове досега този фест (или по скоро трак фест)беше пълен провал за съжаление.... :(
Жалко за голямата посещаемост,жалко за изгубения интерес на феновете...
Адмирации към всеки положил труд в организацията на феста и всеки заел се с нетежката задача да го проведе.
Факт е обаче,че 80% от феновете вече в 15:00 бяха напълно отегчени от постоянните замервания ,квалификации,въртене на пунтото и т.н.
Доста голяма част от присъстващите ,предпочетоха да пият кафе в Сливен,вместо да гледат как един автомобил си замерва времето минимум 7 пъти...
И в крайна сметка в края на феста останаха организатори и участници в двата конкурса плюс минус 10-15 човека....за жалост.
Защо изневерихте на традицията която всяка година следваме?Защо не оставихте пак баналните драг замервания в края на програмата?
Къде ни беше президента на клуба?Председатели,заместници и т.н.?
Как един не се намери да ни посрещне в ресторанта,да каже наздраве,няколко хубави думи като всеки друг път ?
Да знаем защо сме се събрали с две думи...
Всички плюехте Петко,но откакто той го няма,фестовете не са същите !Той винаги обръщаше внимание на всеки по малко...
И все пак Ви благодаря,че ни събрахте всички заедно,че успях да се видя със стари приятели и живот и здраве догодина - до фест ! :)
Без лоши чуства към никой,съжелявам ако съм засегнал колега,просто изказвам нещата от своята гледна точка.