Log in

View Full Version : Смеси Антифриза с маслото и има издухана гарнитура

shagrath
17-09-2011, 23:10
Тъкмо смених съединителя и не можах да мина и 200 км. Случи се и нещо друго- вечерта след работа не можа да запали все едно че двигателя беше блокирал- стартера се опитва да завърти и среща огромно съпротивление, като я поразбутах на скорост на пред на зад и завъртя и си запали а днеска преди да тръгна на работа реших да проверя маслото и изненада... бозичка.. та дайте малко идеи дали да я правя че е дърта вече ама много си ме кефи

r_s_n_
17-09-2011, 23:59
Ако смяташ,че цялостното и състояние е добро-защо не? аз скоро минах през същия проблем и не ми излезе много,е все пак сам си я правих :) общо взето на мен ми излезе 20лв за заравняване на главите,65лв гарнитури на главите,гарнитурите на смукателите си ги правих сам :),40 лв масло,15лв антифриз или общо да речем към 150лв без разходи за труд.

shagrath
18-09-2011, 00:29
сам не мога да я правя не съм такъв разбирач ставам за по-дребни работи, а не знам дали от гарнитура може да смеси маслото или е нещо друго, иначе окачването спирачките съединителя почти всичко е сменено, е мотора не е първа младост и не върви както едно време но и той е напълно обслужен в началото на годината + кабели и свещи ангренажи и т.н.

r_s_n_
18-09-2011, 01:20
Според мен е от гарнитура,стартера не е могъл да превърти понеже гарнитурата е избила и някой цилиндър е бил пълен с антифриз,и от там се е смесил с маслото.иначе си нямам на идея колко може да струва труда в някой сервиз,все пак при боксера работата е повече.

shagrath
18-09-2011, 01:49
ако е до 4-500 лева е добре ама ще станат множко ако са повече и няма да ми се дават по скоро ме интересува дали не е станало нещо по-лошо не знам при какви обстоятелства се смесват маслото и антифриза ако е само гарнитура е ок предполагам за 300 кинта ще стане работата дано да няма и други поражения

tqnbtb
18-09-2011, 20:15
нз мойта не е боксер и не дочаках да смеси маслото с антифриза , но си мисля че 500 лв в сервиз пре спокойно ще стигнат то кво има ..едно челосване боц нова гарнитурка и тва е .. Аиде да кажем при вас на боксера да е по скъпичко ама 500 лв мисля ще стигнат питай в някой сервиз дето могат да ремонтират боксерчето орентировачна цена и ще си наясно

nhg
18-09-2011, 21:05
Спокойно, колега, вероятно нищо непоправимо не е станало.
С моята имах такъв проблем преди години и смених само едната гарнитура другата си е ОК, и до днес си я карам така).
По бегли спомени ремонта нямаше 100 лв общо - гарнитурата струваше 20-30, още толкова (или по-малко за главата) и 20-тина за труд, това беше.
Успех!

shagrath
19-09-2011, 14:33
току-що говорих с човек, който е работил в итал сервиз и на който може да се има доверие и каза, че няма смисъл да се прави - не изкарвали много време и пак се отивало в сервиза и понеже сме приятели направо отказа да я прави защото нямало да е траен ефекта, а парите не са малко, та препоръчайте ми някой майстор от форума да коментирам с него и да мисля какво да правя. Мисля да я пускам на части за да посъбера някой лев и да взимам друга.

kolev
19-09-2011, 14:50
за сефте чувам точно боксер след основен да не изкара много. да не говорим че при теб може да се мине само с гарнитура. току виж тоя който ти е свалял скоростите и съединителя да е направил някоя беля.

Bobi_33
19-09-2011, 15:58
току-що говорих с човек, който е работил в итал сервиз и на който може да се има доверие и каза, че няма смисъл да се прави - не изкарвали много време и пак се отивало в сервиза и понеже сме приятели направо отказа да я прави защото нямало да е траен ефекта, а парите не са малко, та препоръчайте ми някой майстор от форума да коментирам с него и да мисля какво да правя. Мисля да я пускам на части за да посъбера някой лев и да взимам друга.

Колега, за мен ти си направо мазохист. Без да се сърдиш, ма твоят човек дето ти ги приказва ния глупости за моторите е човек без грам опит, или ръцете са му до лактите отзад. По-тъпи твърдения не бях чувал скоро, точно за боксер. Гарнитура на глава на боксер, веднъж сменена, повече не се ремонтира повторно, стига монтьора да си е свършил работата като хората.

Направо не знам откъде ги намираш тия майсторетки, ма направо са събирани от кол и въже. Намери накрая читав сервиз и ще ти свършат драмите.

А на оня от Итал сервиз му кажи, че е по-добре да се гръмне.

r_s_n_
19-09-2011, 16:15
Колега,абсолютно съм съгласен с Bobi_33 ! Тоя просто или не му се занимава,или не е барал през пишман-майсторсия си живот боксер. Аз винаги съм съжалявал,че от Alfa спряха производството на боксер,понеже за мен си е "корав". Сменяй издуханата гарнитура и си я карай. Какво има толкова,ако искаш да ти излезе за без пари,разбери кой цилиндър е издухан,сваляй ангренажа(което за мен си е най-голямата играчка),сваляш изпускатели и смукатели,развиваш главата,слагаш новата гарнитура и по обратния ред.

shagrath
19-09-2011, 17:27
Много ме радва подкрепата ... направо ме кефите!!! Сега по въпроса:говорих с Бай Лисан и се разбрахме да му я закарам, та тези мнения дето съм ги писал по-горе ги забравям, човека ми разясни на 2 на 3 как стоят нещата и доста ме успокои, така че до 1-2 седмици ще има резултат. А по принцип явно хората, които не са запознати с марката са склонни само да плюят ма ходи им обясни, че не знаят какво говорят. Малко извън темата ще кажа, че 2001г когато отидох в кат да я регистрирам, дойде някъв и почна да псува, че трябва да се завира да го гледа тоя скапан боклук, а на съседния канал дойде един кадет, на тоя лицето му грейна и вика "е тва е колата кво ме занимаате с тия ... не помня какво каза, а сега докато мойта е на почивка карам един кадет ... ми то на това къде му е кефа да го караш егати

kolev
19-09-2011, 17:47
браво, айде после да се похвалиш ;)

shagrath
19-09-2011, 19:15
за сефте чувам точно боксер след основен да не изкара много. да не говорим че при теб може да се мине само с гарнитура. току виж тоя който ти е свалял скоростите и съединителя да е направил някоя беля.

сам няма как да видя бай лисан ще каже какви са пораженията, но от четирима механици той ми даде най-добра цена и ме окуражи да я правя

tqnbtb
19-09-2011, 20:36
ХАхаха колега ако от 1 гарнитура хвърляха мотори .. досега боксер нямаше да има останал никъде ... тва е рутинен ремонт неможе да хвърлиш колата за тая глупост нищо и няма просто ..

shagrath
23-11-2011, 23:00
Позабавих се, ама да се похваля Бай Лисан свърши страхотна работа, но освен гарнитури се оказа, че единия вал е заминал и един повдигач също. Човека бая си е поиграл, обаче сега колата върви с лекота и пак й се радвам :)

tqnbtb
24-11-2011, 17:31
а ти искаше да я хвърляш .....