View Full Version : Тече течността на съединителя
Peter Minchev
21-09-2011, 11:28
Здравейте колеги!
Тече ми течността,но немога да разбера от къде точно.Доливам всичко е ок но на другия ден съединителя е "в ламарината" (най-долу и умеква) ако може някой да ми каже къде точно да гледам,защото изобщо немога да го хвана от къде изтича и какво евентуално трява да сменя! ;)
badmadafaka
21-09-2011, 11:37
Не знам къде ти е проблема, но се надявам ти да знаеш, че "течността на съединителя" е спирачната ти течност, демек като изтече, освен съединител, няма да имаш и спирачки, така че по-добре паркирай колата докато намериш проблема... :???:
Peter Minchev
21-09-2011, 11:39
Да това ми е ясно.Паркирана е пред блока.Но мисълта ми беше,че незнам от къде точно минава тази течност и се надявах някои да ме просветли къде да гледам :)
долния цилиндър на съединителя. този който натиска вилката на на съединителя.първо него провери. сменяй докато е време щото като се скапе съвсем, няма да можеш да включиш на скорост.
Peter Minchev
21-09-2011, 12:00
Мерси много сега ще зяпам под колага,ако може да ми кажеш и къде долу горе се намира този цилиндър :)
там където скоростната кутия се съединява с блока на двигателя. между тях ти е съединителя. от там излиза една вилка която се натиска от въпросния цилиндър.
или ако тръгнеш от казанчето за спирачна течност, маркуча който излиза от него И НЕ ОТИВА В СПИРАЧНАТА ПОМПА , А СЛИЗА НАДОЛУ КЪМ ПЕДАЛА НА СЪЕДИНИТЕЛЯ /това ти е горната помпана съединителя/. от нея пък излиза тръбичка която отива директно в долния цилиндър.
все пак не е лошо да кажеш с какъв двигател ти е колата.
Peter Minchev
21-09-2011, 13:43
1,6 boxer :)
първо естествено се увери че теча е от него.
Deathriderr
21-09-2011, 15:21
Същия проблем имах и смених външната помпа на съединителя намира се под акумолатора някаде наливай масло на мах и бягай да ти я сменят към 80 лева дадах аз + труд, се пак провери откаде тече може и да не съм прав
Понеже за съединителя и спирачките е една течността,провери първо да нямаш спукано спирачно маркуче,или да тече някое цилиндърче.После погледни отгоре от дясната страна на мотора където се съединява с кутията ти е на боксера работното цилиндърче(вижда се ясно).Провери в краката ти където са педалите да не би да има текло.
Peter Minchev
24-09-2011, 22:38
Смених помпата (на съединителя) и се оправи! :)