PDA

View Full Version : мнение за примера в пловдив

starata alfa
21-09-2011, 16:35
здравейте на всички ,харесах си в мобилето един нисан
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details (http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11310215946884173&f1=details)
но никога не съм карал автоматик нито на метан,колата е примера 2.0 99година комби
някой има ли наблюдения над автоматичните скорости и над метана и има ли възможност някой от пловдив да мине да я погледне в какво състояние е
благодаря ви предварително

fred
21-09-2011, 19:46
Наблюденията върху автоматичните скорости - ми са много добри, като цяло са здрави и надеждни.С ръчните е по гот, но е въпрос на навик-за другото не знам

Stoyan Georgiev
21-09-2011, 20:56
метан с автоматик... общо взето по-лежерно не може да стане :)

хем евтино, хем безгрижно - ако няма някакви вродени дефекти тая кола - чудо на чудесата :)

Jivko7777
21-09-2011, 21:03
Тя като кола е супер! Но знам и друго нещо че японските коли хич не понасят метан...

starata alfa
21-09-2011, 22:09
Тя като кола е супер! Но знам и друго нещо че японските коли хич не понасят метан...
аз имам един колега който кара мазда на метан/сигурно е 85 година маздата/поне от 5 години е на метан и няма проблеми.какво не им понася на японските.питам защото нямам никакви наблюдения .и къде в пловдим има сервиз в който може да се провери колата

Jivko7777
22-09-2011, 12:51
аз имам един колега който кара мазда на метан/сигурно е 85 година маздата/поне от 5 години е на метан и няма проблеми.какво не им понася на японските.питам защото нямам никакви наблюдения .и къде в пловдим има сервиз в който може да се провери колата

Говоря за новите японки, не за 30годишни ;) През онези год. всички коли са еднакви!

diapper
22-09-2011, 14:32
Чичо ми има същия Nissan автоматик,като цяло не съм го чул да се оплаква.Обаче си хапва доста ! :cheers:

starata alfa
22-09-2011, 14:39
Чичо ми има същия Nissan автоматик,като цяло не съм го чул да се оплаква.Обаче си хапва доста ! :cheers:
на брат ми нисана е 1.6 с вклю1ен климатик градсо 9/100 в софия

Dob4i
22-09-2011, 18:18
Колегата ми има абсолютно същия като този. Колата е добра, но страшно много ядове му създаде. То небяха скорости да изчезват, да не може да тръгне, сменя филтри някакъви, турбини на скоростната кутия и кво ли не, и пак не е наред. От както я е взел има ядове и с оборотите... Вози добре, но няма база за сравнение с 156-цата ти. Иначе управлението на мотора е супер просто, няма твърде много датчици и електроника. Гори му 12-13 бензин и малко повече метан в гр. Шумен.... Общо взето много внимавай с автоматика гледай добре и я закарай при добри "майстори" да я видят. Двигателя е с верига. Успех. Подръжката г/д като на 166ца...

mordohy
22-09-2011, 21:03
Това е паркетна кола.
Освен, че хапва доста и иска специфично обслужване и ремонт, на сняг и лед е направо опасна!
Зимата си все едно без кола!

starata alfa
22-09-2011, 21:15
Това е паркетна кола.
Освен, че хапва доста и иска специфично обслужване и ремонт, на сняг и лед е направо опасна!
Зимата си все едно без кола!
имаш впредвид че е лека ли

mordohy
22-09-2011, 21:37
имаш впредвид че е лека ли

Не!
Имам впредвид, че е просто мотокар!
Няма нищо общо със съвременните европейски автоматици!
Тоя, като само леко превърти и започва да си изрежда всички скорости. Няма спиране.
Подчертано не е кола за БГ.
Нямаш никакъв контрол нито при потегляне, нито при превъртане.

RUNNING WILD
23-09-2011, 21:43
те са на серий примерите,та май се води P11 как и да е,части се поръчват от Англия и са точно 3 пъти по евтини от тука за нисан,не е хилава кола но вози доста твърдо и задната седалка е ужасна,обикновенно корите и пласмасата при дупки пукат,предните седалки горе долу биват,от вътре си е като всеки един нисан таблото,не бих казал че е комфортна особенно за класа си,като седнеш имаш чувството че пропадаш в седалката,волана някак си идва високо,но е една добра кола за много години при един майстор го питахме каза че са отваряли 1 двигател на примера и той е бил краден и са сипали некъв пясък в резервоара за мизерията,някой доста ама доста гният,за автоматика ясно като всеки един друг,оня ден карах едно старичко рав 4 тойотка автоматик бе изкефи ме,аре бе целият свят кара автоматици ние се ослушваме да не се минеме,ми карал съм неколко автоматика да кефи ме повече от ръчните скорости и автопилот да има пей сърце.

mirchozo
23-09-2011, 22:15
Относно автоматиците..., всеки който не е карал ще ти каже "мани го това автоматика, не е кола", това е нормално. Отиваш, гледаш, караш, ако ти хареса взимаш. Като дадеш на контакт гледай дали светят лампите по таблото, съответно като запалиш дали ще изгаснат. Повечето съвременни автоматици си имат контрол и датчици които да сигнализират при проблем. Ако можеш завърти гуми на чакъл да видиш дали ще ти светне някой от лампите за кутията по таблото, ако светне не е за теб. Можеш също да провериш маслото на скоростната кутия, като извадиш щеката трябва да има червеникав прозрачен и бистър цвят. Ако ти се стори някоя боза или мътна течност, това не е автоматика за теб щото е каран с кой знае какви лайна и съответно имаш предпоставки за бъдещи проблеми.

starata alfa
24-09-2011, 12:50
с две думи да ходя да я гледам и ако ми хареса да взимам
говорих с продавача и каза че единствено имала проблем с бендикса-чувал се шум при палене ,но палел

fred
24-09-2011, 19:12
И какво стана?

starata alfa
27-10-2011, 22:56
И какво стана?
скоростите са целите в масло и се отказах,бендикса засича за 1-2 сек.вътре и вън е без забележки но скоростите ме отказаха