View Full Version : Миризма на бензин в купето!
ivopetrov_1982
23-09-2011, 13:31
Докато карам колата мирише на бензин!
Независимо дали я карам на бензин или на газ!
Някой ако може да ми помогн,е ще бъда много благодарен!!!:dunno:
nikola 155
23-09-2011, 14:06
докато карам колата мирише на бензин!не зависимо дали я карам на бензин или на газ!някои ако може да ми помогне ще бъда много благодарен!!!:dunno:
По принцип 155ците имат лоша вентилация на резервоара и при топло време винаги мирише на бензинови пари.И при мен го има този проблем,малко е неприятно,но не е болка за умиране.Другия вариант е да си проследиш цялата магистрала от резервоара до регулатора за евентуален теч.Успех.
ivopetrov_1982
23-09-2011, 15:54
благодаря ти колега за съвета
endeavour
23-09-2011, 17:22
докато карам колата мирише на бензин!не зависимо дали я карам на бензин или на газ!някои ако може да ми помогне ще бъда много благодарен!!!:dunno:
От собствен доста дълъг опит - провери дали ти е затворена добре капачката на резервоара или да не ти е паднал уплътнителя на гърловината,като я е затварял някой пишман-бензинджия. В такива случаи задължително вони здраво.
Провери си маркучите за обратния бензин,
те обикновенно се напукват и сълзят .
ivopetrov_1982
23-09-2011, 19:41
Провери си маркучите за обратния бензин,
те обикновенно се напукват и сълзят .
маркучите са нови.бобо ги сменява миналата година и са наред!гледах ги !:frown:
Furious 155
23-09-2011, 21:54
А кога ти мирише? На отворени прозорци или не?
При мен мирише само понякога и то на отворени прозорци и то подветря през багажника и ми влиза в купето, поради разликата в наляганията по време на движение...
ivopetrov_1982
24-09-2011, 09:29
А кога ти мирише? На отворени прозорци или не?
При мен мирише само понякога и то на отворени прозорци и то подветря през багажника и ми влиза в купето, поради разликата в наляганията по време на движение...
мирише и на затворени прозорци дори и като карам на газ!направо се побърквам!:furious:
Ако имаш реле, което реже помпата на газ, провери си нещата около резервоара, както и самия резервоар.
Прегледай всяко маркуче и връзка!
mimouzunov
24-09-2011, 09:43
нещата около резервоара, както и самия резервоар.
Прегледай всяко маркуче и връзка!
+ бензиновия филтър...
Furious 155
24-09-2011, 10:06
мирише и на затворени прозорци дори и като карам на газ!направо се побърквам!:furious:задължително виж маркучите отпред на бензиновата рейка - ако са протекли е доста огнеопасно място!
RUNNING WILD
24-09-2011, 10:30
виж да не ти е изпуснала някоя гарнитура на двигателя и да ти капе маслото като се нагрее също смърди на бензин,може да имаш малка дупчица по гърнетата и при палене на бензин да ти вкарва,не вярвам да са маркучите щото разхода веднага вдига на мене ми стигна до 40 литра градско и колата вонеше на бензин като я духне вятъра от 15 метра, предните носачите ми бяха пълни с бензин,карах 1 месец и почна да ме дразни викам не става така,моята също мерише на бензин от 3 седмици между другото но само вътре в купето от вън не,ма ми е запушено нещо резервоара като тръгна д асипвам бензин изключва и въртя пистолета на ляво на дясно.
PEPI-2ALFA
25-09-2011, 08:20
Нови маркучи от двата края на рейката, купени и монтирани от мен, протекоха след 1-2 месеца :devil: Дори бяха уж някаква известна марка за гуми. Течеше си направо върху алтернатора. Така, че си ги провери, нищо че са сменявани скоро.
Нови маркучи от двата края на рейката, купени и монтирани от мен, протекоха след 1-2 месеца :devil: Дори бяха уж някаква известна марка за гуми. Течеше си направо върху алтернатора. Така, че си ги провери, нищо че са сменявани скоро.
Ммм да и при мен беше така за това и го нсочих в тази насока.;-)
Дънлоп маркучите дават фира за няколко месеца:pain:
valio 323
26-09-2011, 18:22
В момента карам служебна кола Фиат Пунто.Еи така и на мен ми миришеше на бензин вътре в купето.Отвсякъде я проверих няма и няма.Докато веднъж спрях на път със голям наклон.Оказа се че ми сълзи от горният краи на резервоара.Има дупчица незнаино откъде.На равно не сълзи.Не знам защо но вътре в купето се усещаше наи много миризмата.
BuR7oNnN
15-11-2011, 21:10
От собствен доста дълъг опит - провери дали ти е затворена добре капачката на резервоара или да не ти е паднал уплътнителя на гърловината,като я е затварял някой пишман-бензинджия. В такива случаи задължително вони здраво.
При мен даже и капачката я няма освен уплътнението и си мирише
Както пише колегата по горе виж си маркучите.Тоя дето е в горния ляв ъгъл на мотора, дето се вкарва в една тръбичка,и на канал виж маркучите където са между мотора и купето.И като ги гледаш ги размърдай хубаво, и периодично им натягай скобите ако си ги сменял.Замириши ли ми на бензин само от тях е.