PDA

View Full Version : Миризма на бензин в купето!

ivopetrov_1982
23-09-2011, 13:31
Докато карам колата мирише на бензин!
Независимо дали я карам на бензин или на газ!
Някой ако може да ми помогн,е ще бъда много благодарен!!!:dunno:

nikola 155
23-09-2011, 14:06
докато карам колата мирише на бензин!не зависимо дали я карам на бензин или на газ!някои ако може да ми помогне ще бъда много благодарен!!!:dunno:
По принцип 155ците имат лоша вентилация на резервоара и при топло време винаги мирише на бензинови пари.И при мен го има този проблем,малко е неприятно,но не е болка за умиране.Другия вариант е да си проследиш цялата магистрала от резервоара до регулатора за евентуален теч.Успех.

ivopetrov_1982
23-09-2011, 15:54
благодаря ти колега за съвета

endeavour
23-09-2011, 17:22
докато карам колата мирише на бензин!не зависимо дали я карам на бензин или на газ!някои ако може да ми помогне ще бъда много благодарен!!!:dunno:
От собствен доста дълъг опит - провери дали ти е затворена добре капачката на резервоара или да не ти е паднал уплътнителя на гърловината,като я е затварял някой пишман-бензинджия. В такива случаи задължително вони здраво.

MUROMAN
23-09-2011, 18:12
Провери си маркучите за обратния бензин,
те обикновенно се напукват и сълзят .

ivopetrov_1982
23-09-2011, 19:41
Провери си маркучите за обратния бензин,
те обикновенно се напукват и сълзят .
маркучите са нови.бобо ги сменява миналата година и са наред!гледах ги !:frown:

Furious 155
23-09-2011, 21:54
А кога ти мирише? На отворени прозорци или не?

При мен мирише само понякога и то на отворени прозорци и то подветря през багажника и ми влиза в купето, поради разликата в наляганията по време на движение...

ivopetrov_1982
24-09-2011, 09:29
А кога ти мирише? На отворени прозорци или не?

При мен мирише само понякога и то на отворени прозорци и то подветря през багажника и ми влиза в купето, поради разликата в наляганията по време на движение...
мирише и на затворени прозорци дори и като карам на газ!направо се побърквам!:furious:

mordohy
24-09-2011, 09:38
Ако имаш реле, което реже помпата на газ, провери си нещата около резервоара, както и самия резервоар.
Прегледай всяко маркуче и връзка!

mimouzunov
24-09-2011, 09:43
нещата около резервоара, както и самия резервоар.
Прегледай всяко маркуче и връзка!

+ бензиновия филтър...

Furious 155
24-09-2011, 10:06
мирише и на затворени прозорци дори и като карам на газ!направо се побърквам!:furious:задължително виж маркучите отпред на бензиновата рейка - ако са протекли е доста огнеопасно място!

RUNNING WILD
24-09-2011, 10:30
виж да не ти е изпуснала някоя гарнитура на двигателя и да ти капе маслото като се нагрее също смърди на бензин,може да имаш малка дупчица по гърнетата и при палене на бензин да ти вкарва,не вярвам да са маркучите щото разхода веднага вдига на мене ми стигна до 40 литра градско и колата вонеше на бензин като я духне вятъра от 15 метра, предните носачите ми бяха пълни с бензин,карах 1 месец и почна да ме дразни викам не става така,моята също мерише на бензин от 3 седмици между другото но само вътре в купето от вън не,ма ми е запушено нещо резервоара като тръгна д асипвам бензин изключва и въртя пистолета на ляво на дясно.

PEPI-2ALFA
25-09-2011, 08:20
Нови маркучи от двата края на рейката, купени и монтирани от мен, протекоха след 1-2 месеца :devil: Дори бяха уж някаква известна марка за гуми. Течеше си направо върху алтернатора. Така, че си ги провери, нищо че са сменявани скоро.

MUROMAN
25-09-2011, 10:37
Нови маркучи от двата края на рейката, купени и монтирани от мен, протекоха след 1-2 месеца :devil: Дори бяха уж някаква известна марка за гуми. Течеше си направо върху алтернатора. Така, че си ги провери, нищо че са сменявани скоро.

Ммм да и при мен беше така за това и го нсочих в тази насока.;-)

_power_
26-09-2011, 16:18
Дънлоп маркучите дават фира за няколко месеца:pain:

valio 323
26-09-2011, 18:22
В момента карам служебна кола Фиат Пунто.Еи така и на мен ми миришеше на бензин вътре в купето.Отвсякъде я проверих няма и няма.Докато веднъж спрях на път със голям наклон.Оказа се че ми сълзи от горният краи на резервоара.Има дупчица незнаино откъде.На равно не сълзи.Не знам защо но вътре в купето се усещаше наи много миризмата.

BuR7oNnN
15-11-2011, 21:10
От собствен доста дълъг опит - провери дали ти е затворена добре капачката на резервоара или да не ти е паднал уплътнителя на гърловината,като я е затварял някой пишман-бензинджия. В такива случаи задължително вони здраво.

При мен даже и капачката я няма освен уплътнението и си мирише

jan
11-12-2011, 17:02
Както пише колегата по горе виж си маркучите.Тоя дето е в горния ляв ъгъл на мотора, дето се вкарва в една тръбичка,и на канал виж маркучите където са между мотора и купето.И като ги гледаш ги размърдай хубаво, и периодично им натягай скобите ако си ги сменял.Замириши ли ми на бензин само от тях е.