Log in

View Full Version : Съвет за малка градска кола...като за жена

bager
27-09-2011, 16:37
Ще трябва да се купува още една кола и понеже колата ще се кара от жена ми, трябва да е малка, автоматик(почти сигурно е, защото колата ще се кара само градско- в София ) и естествено с поносима поддръжка. Около 4500 лв. ми е бюджета и не съм се спрял на конкретна марка все още. Естествено и за по-малко съм навит ако има добри предложения :) .
Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто и Ланча Ипсилон.
Мислих и за Алфа Ромео 147 Selespeed, като знам че не е типичната градска кола, пък и за тая сума едва ли ще се класирам, но май болестта ми е тежка и няма много разум в действията ми.:prescription: А и за жена тия 150 коня ми се струват множко. (моля дамите да не се сърдят, имам предвид моята съпруга, която няма никакъв шофьорски опит)
Като разход 147-цата също не е за предпочитане за градска кола, но ...(ех ако имаше 147 JTD Selespeed...)
Та май идеята на темата ми е, моля разубедете ме да не купувам Алфа Ромео 147 Selespeed за градска кола и също така бихте ли предложили алтернатива за такава.
Всяко мнение за кола от този тип ще ми е полезно.
Благодаря предварително.

IcemaN92
27-09-2011, 17:05
Ще трябва да се купува още една кола и понеже колата ще се кара от жена ми, трябва да е малка, автоматик(почти сигурно е, защото колата ще се кара само градско- в София ) и естествено с поносима поддръжка. Около 4500 лв. ми е бюджета и не съм се спрял на конкретна марка все още. Естествено и за по-малко съм навит ако има добри предложения :) .
Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто и Ланча Ипсилон.
Мислих и за Алфа Ромео 147 Selespeed, като знам че не е типичната градска кола, пък и за тая сума едва ли ще се класирам, но май болестта ми е тежка и няма много разум в действията ми.:prescription: А и за жена тия 150 коня ми се струват множко. (моля дамите да не се сърдят, имам предвид моята съпруга, която няма никакъв шофьорски опит)
Като разход 147-цата също не е за предпочитане за градска кола, но ...(ех ако имаше 147 JTD Selespeed...)
Та май идеята на темата ми е, моля разубедете ме да не купувам Алфа Ромео 147 Selespeed за градска кола и също така бихте ли предложили алтернатива за такава.
Всяко мнение за кола от този тип ще ми е полезно.
Благодаря предварително.
Една приятелка караше Фиат Пунто Автоматик/тип-троник,1.2 мисля че беше!Хубава количка и здрава (в нейните ръце трудно кола остава здрава)!За поддръжката нищо немога да ти кажа...разход даваше мисля 7-8 някъде.Динамиката не е кой знае какво,но за дамска кола е перфектна!Успех с покупката и дано е италианка. :coolio:

vegatta
27-09-2011, 17:06
за мен 147 selespeed си е перфектна градска кола, особено за жена. А и разхода не и е толкова висок...

BatVas
27-09-2011, 17:12
Търси Пунто автоматик. Ефтина, има ламарини за нея много (щото знаеш ужулвания, чуквания ще има) много по икономична от 147 -2.0 селе, много по ефтина потдръжка. На Петко (КГБ) бившата приятелка караше такова 1,2 - автоматик.
Двигателчето 1,2 си е доста кораво (слага се и в Панда, а там даже Автобилд признаха, че е много надеждно на 100 000 км теста)

badmadafaka
27-09-2011, 17:16
Пунтото за по-висок човек за мен е неудобно. Бих ти препоръчал фиат браво, само дето не знам да имат автоматик... Иначе то на практика е купе като на 147 с окачване като на 145 а като избор от двигатели на практика ги има почти всичките аналози на "нашите" от това поколение :biggrin:

Бобби
27-09-2011, 17:48
:director:..........заложи на пунта мара и няма да сгрешиш!

AR147
27-09-2011, 17:58
Пунтото е с Японски автомат доста здрав.Обслужването му не е особено страшно - макар че много хора биха се зачудили как може филтъра за маслото да е около 100 лева но това си е като цяло рядка процедура.
Иначе цялостната поддръжка на пунтото е в пъти под тази на 147 и реално много по-меката возия запазва окачването му в нашите кратери.Абе типично дамска кола - дори достатъчно дуракоустойчива!

Ранобудниче
27-09-2011, 18:36
Ники.. може ли от женска гледна точка да кажа?

Голяма кола.

Само след няколко месеца ще усети малката като кафез.

old alfist
27-09-2011, 18:48
Днес един колега си купи и го докара да го видим едно 9-годишно, 140-коньово Рено Сценик наблъскано със всички възможни екстри за 5200лв - като гледам станаха повече от голфовете вече и сигурно подръжката не е скъпа.

alex052
27-09-2011, 19:57
Ники.. може ли от женска гледна точка да кажа?

Голяма кола.

Само след няколко месеца ще усети малката като кафез.

100 процента права.С бившата имах такъв проблем....нещо мъничко и дамско и след 5 месеца .....ама то такова те големите коли онакова ,нещо малко по голямо не може ли?...И от рено 5 на съвсем мъничко по голямото рено сафран/това преди 8-9 години де/
Така че скачаи на 156 селе и няма да сбъркаш.

dimitar_vd62
27-09-2011, 21:43
Хамър.И нема да има проблеми с паркирането.:biggrin:

bager
27-09-2011, 23:00
Ей, страшно много ви благодаря за мненията. Подозирах аз, че работата отива към Точка-та :) , колкото и да ми се иска Алфа Ромео! От Алфа(по-скоро от Фиат, ама това е друг въпрос) просто не дават никакъв избор.
А относно по-голяма кола, ами тя жената държи да е малка, иначе изобщо нямаше да си продавам 156-цата.
Е все пак нищо не е сигурно още и събирането на мнения продължава :) ,но до около месец ще трябва да съм купил нещо, май.
Благодаря ви още веднъж!
Поздрави!

Ранобудниче
27-09-2011, 23:13
Ей, страшно много ви благодаря за мненията. Подозирах аз, че работата отива към Точка-та :) , колкото и да ми се иска Алфа Ромео! От Алфа(по-скоро от Фиат, ама това е друг въпрос) просто не дават никакъв избор.
А относно по-голяма кола, ами тя жената държи да е малка, иначе изобщо нямаше да си продавам 156-цата.
Е все пак нищо не е сигурно още и събирането на мнения продължава :) ,но до около месец ще трябва да съм купил нещо, май.
Благодаря ви още веднъж!
Поздрави!

Мисля да гледаш бебето в четвъртък и да ми пратиш жена си? :usmihvam se luchezarno s vsichka sila:

badmadafaka
27-09-2011, 23:24
По-добре не ги слушай тия грандоман(к)и - ако на жената не и е комфортно да кара голяма кола, просто и след 100 месеца опит с голямата ще и е гадно и ще е "насила". Просто точката лично за мен е прекалено малка... :biggrin:
А защо не и вземеш една супер лъчезарна, нафтова, фейслифтова 145/6-ца примерно..? В тия пари дето имаш даже ще я обслужиш...

Бобби
27-09-2011, 23:36
Днес един колега си купи и го докара да го видим едно 9-годишно, 140-коньово Рено Сценик наблъскано със всички възможни екстри за 5200лв - като гледам станаха повече от голфовете вече и сигурно подръжката не е скъпа.
Изтрещтяваш приятелю....рендето е по шибано от алфата за обслужване и е капризно.....явно знаеш лафа за френските и италияанските коли...но всеки с любовта си.

---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

Благодаря ви още веднъж!
Поздрави!

Багерче...сложи точка:))).. на темата, там е истината!
Сестра ми, бившата жена и т.н.....останаха доволни от таз кола....и някой от тях все още и се радват.....но все пак ти си знаеш..

kiko73
28-09-2011, 09:59
Качи я да покара Пунто, щото аз на моята като и се изтърсих с едно (изненада) първо го хареса и след една седмица каране заяви, че тази кола и е адски неудобна и никога няма да свикне с нея. Ся от друга страна съм напълно съгласен с кака ви - след като и спрях Бравото за няколко дни за обслужване и покара Алфата гордо (и мазно) заяви, че 166 и е точно по размер и кеф, а тя като седне в нея почти не се вижда, че има човек!
... па после нека разправят, че размера нямал значение ...:rotfl:

badmadafaka
28-09-2011, 10:16
Още един плюс да кажа аз за 145/6 - по мои наблюдения неопитните драйвър(к)и се стремят да седят по-високо зад волана защото си въобразяват, че като виждат по-голяма част от пътя точно пред колата е по-добре... Аз като седнах за първи път в 145 получих меко казано културен шок от височината на седалката, но за не особено опитен водач пак си мисля, че ще е по-удобно така :boo:
На рунтото само като видиш, че лоста за скоростите излиза от пода и е дълъг към 50-60 санта и почваш да се чувстваш все едно си в някое малко ВАГ-инче... :yawn:
Иначе вози изненадващо комфортно за размера си де :biggrin:

koolio
28-09-2011, 10:53
Благодаря ви още веднъж!
Поздрави!

Ники, послушай Кака - тя е стара и мъдра! :biggrin:

Mirela
28-09-2011, 12:29
Мисля, че всеки си има мнение за това каква кола иска. Жената ясно е казала, че иска малка кола.
Което според мен означава , че трябва да е малка за да си я кара със желание.

koolio
28-09-2011, 12:53
Мисля, че всеки си има мнение за това каква кола иска. Жената ясно е казала, че иска малка кола.
Което според мен означава , че трябва да е малка за да си я кара със желание.

Ако е така - Шкода Фелиция. Няма смисъл да се дават много пари за малка кола.

badmadafaka
28-09-2011, 13:18
Няма смисъл да се дават много пари за малка кола.
А ще обосовеш ли това мнение, защото от 10+ годишните кошници, малките коли с малки мотори държат доста по-високи цени отколкото големите... ;)

morfius
28-09-2011, 13:40
Лично моя съвет е да пробва няколко различни модела и размера, дето се вика да поседи зад геврека 10 минути.
Инак рискуваш после да се чудиш как да я сменяш...

koolio
28-09-2011, 13:43
А ще обосовеш ли това мнение, защото от 10+ годишните кошници, малките коли с малки мотори държат доста по-високи цени отколкото големите... ;)

От малка кола за 3000 лева получаваш същия комфорт, какъвто и от малка кола за 10000 лева. Само дето си дал 7000 лева отгоре.

badmadafaka
28-09-2011, 14:41
От малка кола за 3000 лева получаваш същия комфорт, какъвто и от малка кола за 10000 лева. Само дето си дал 7000 лева отгоре.
Аха, от тая гледна точка, да ;)

bager
28-09-2011, 14:46
Мда, все по-трудно става :) . Във всяко едно мнение има истина и нещата не са толкова прости...
Усещам как на Италфест-а ще се моля на колеги да им седим по колите. Да добие жена ми представа за комфорта и реалните габарити на различните коли, и то събрани на едно място :) . Ще я оставя тя да се ориентира малко и да ми каже със сигурност какъв калибър кола иска. Феста ще е идеалното място за това. Стига да не вали както почти всяка година :) . Все си мисля че ще вземем някакво решение до седмица-две.
А Шкода фелиция няма да е със сигурност :pp: .
Все пак искам колата да има климатик, ABS, airbag и по възможност ел. стъкла.

п.п. Гори, той малкия вече не е бебе, стана на година и три месеца вече и даже ходи на училище...така де на детска ясла ;) . То затова най-вече ни трябва и втората кола, жената да го прибира след работа - тя е добрата. На мен се пада честта да го водя - аз ще съм лошия :) .

ФЕРАРИСТ
28-09-2011, 14:51
Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто
....

mim
28-09-2011, 15:15
ако не си харесаш италиянско, огледай за клио, п. 106 или по-добре 206, за да може по-спокойно да слага детето на седалката отзад
аз принципно не ща да погледна кола с 2/3 врати вече, адски неудобно е, когато се налага да ползваш и задната седалка

а за малко, може да я поканим на феста да кара Дукатито :rotfl:

но за да имаш малка кола вкъщи, трябва да имаш и голяма, че иначе къде ще слагаш количка, колелета, играчки, памперси, дрехи, храни, покупки и всякакви щуротии

valjo
28-09-2011, 15:32
батка, мойта сестра е пишман шофер и с едно дете докато беше караше Форд Галакси дълга база ... почти и събираше багажа и боклуците .... почти

после обаче и зеха едно Гранде Рунто 1.2 8в - малко евтино и с 5 врати дори - за да може се пак да ги сервира двата малки кретена удобно ... е една година по късно наду главите на сички
на мъжа си и на мен , как е и малко, как е спънато , как гори много и прочие и си искаал Галаксито ...

та така, дай я на феста да я качим на параход.... па после ти ше плащаш поддръжката;))))

badmadafaka
28-09-2011, 15:41
... а "Гранде"-то даже няма нищо общо със стандартното ;)

endeavour
28-09-2011, 15:57
След сума време търсене на малко,градско и икономично сега не мога да я сваля от 166-цата...:biggrin:

Mury
28-09-2011, 17:01
батка, мойта сестра е пишман шофер и с едно дете докато беше караше Форд Галакси дълга база ... почти и събираше багажа и боклуците .... почти

после обаче и зеха едно Гранде Рунто 1.2 8в - малко евтино и с 5 врати дори - за да може се пак да ги сервира двата малки кретена удобно ... е една година по късно наду главите на сички
на мъжа си и на мен , как е и малко, как е спънато , как гори много и прочие и си искаал Галаксито ...

та така, дай я на феста да я качим на параход.... па после ти ше плащаш поддръжката;))))

Стига па ти бре,кога ще тръгне сама жена с детето някъде с много багаж-ще ти отговоря никога.Според мен най-добрия избор е Пунто 2 или,Ланча Ипсилон,много здрава и евтина за поддръжка кола,лошото е че автоматите се срещат рядко.Като предлагате параходи,какво точно имате предвид,защото 156/147 Лелеспиид,според мен въобще не е за жена с дете,ще бърза за някъде и на Уоли ще му скимне да се побърка..............166 автомати има само 2.4 20в и В6/ако не се лъжа/,и двете са доста скъпи за поддръжка.

Ето ти няколко предложения:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11315683378091722&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282241027819432&f1=details

RUNNING WILD
28-09-2011, 18:23
говорил съм си с Тихомир от Италсервиз познаваме се и той вика човека че Пунтото след 2000 година е чук готина колица била надежна и всичките и части били по 30 лева.

valjo
28-09-2011, 20:10
Стига па ти бре,кога ще тръгне сама жена с детето някъде с много багаж-ще ти отговоря никога.Според мен най-добрия избор е Пунто 2 или,Ланча Ипсилон,много здрава и евтина за поддръжка кола,лошото е че автоматите се срещат рядко.Като предлагате параходи,какво точно имате предвид,защото 156/147 Лелеспиид,според мен въобще не е за жена с дете,ще бърза за някъде и на Уоли ще му скимне да се побърка..............166 автомати има само 2.4 20в и В6/ако не се лъжа/,и двете са доста скъпи за поддръжка.

Ето ти няколко предложения:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11315683378091722&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11282241027819432&f1=details
батка, тя и в града може да напълни колата до горе :) освен това ходят на околовръст 150км от града с децата по разни обекти без мъж, факт ... и се комбинират с някоя друга мама с поне едно дете, то галаксито имаше 7 места... бях и казал че следващото дето и трябва е Дукато Ветрато 13+1 места :))) дълга база и висок покрив:)

а за парахода не съм имал предвид автомата, просто усещането :)

Mury
28-09-2011, 21:03
батка, тя и в града може да напълни колата до горе :) освен това ходят на околовръст 150км от града с децата по разни обекти без мъж, факт ... и се комбинират с някоя друга мама с поне едно дете, то галаксито имаше 7 места... бях и казал че следващото дето и трябва е Дукато Ветрато 13+1 места :))) дълга база и висок покрив:)

а за парахода не съм имал предвид автомата, просто усещането :)

Е да ама има изискване за автомат,така че не вървиш с кораба на Блейк...................При такива обстоятелства както казваш ОК,обикаляне по обекти,ма Ники каза само за града,от тех до детската/след време/или на работа,ако е така определено Пунто е колата.

koolio
28-09-2011, 22:17
Колата се купува с перспектива, не само за година - две. Сега кара детето до градината, после ще реши да го заведе някъде за уикенда, на ски училище примерно... Та в тая връзка подкрепям идеята на Вальо за миниван - една Зафира от първите ще се впише в бюджета според мен ...

Доко
28-09-2011, 22:22
Защо не се замислиш върху клас Toyota RAV 4 ??? ;-)

koolio
28-09-2011, 22:31
Защо не се замислиш върху клас Toyota RAV 4 ??? ;-)

Ти па къде отиде! На тва поддръжката му е като за две лимузини.

Доко
28-09-2011, 22:35
Ти па къде отиде! На тва поддръжката му е като за две лимузини.

Стига бе, аз си ги заглеждам сериозно за жената. Не съм проучвал за поддръжка, но чак пък да е толкова страшно не вярвам. :unsure:

old alfist
29-09-2011, 02:33
Абе, я взимайте някаква червена кола и толкова.
Булчето да си избира нещо, но който плаща издръжката на колата - дупе да му е яко.

Walker
29-09-2011, 10:01
Още един глас за Пунто след 2000г :)

bate_Boyko_bate
29-09-2011, 10:46
Колега и аз да ти дам съвет(да те объркам още). Приятелката ми има Пежо 206 2003 г. 1,4 75 кончета. Отначало като го взе беше голяма радост, голям кеф. Аз карам 156 2,4 Jtd 136 коньовото с чипче. Е не мога да си взема колата сега от нея. Дай да ходя дотам, дай да ходя до едикъде си, ама то пежото нещо ми е слабичко, малко и т.н.. Моя съвет е ако жена ти е конкретна и иска малка кола - ок взимай и, обаче я предопреди после да не се отметне и да не се оплаква. Може да и даваш отвреме на време алфичката да я погъделичкаш :D

kiko73
29-09-2011, 10:53
Колега и аз да ти дам съвет(да те объркам още). Приятелката ми има Пежо 206 2003 г. 1,4 75 кончета. Отначало като го взе беше голяма радост, голям кеф. Аз карам 156 2,4 Jtd 136 коньовото с чипче. Е не мога да си взема колата сега от нея. Дай да ходя дотам, дай да ходя до едикъде си, ама то пежото нещо ми е слабичко, малко и т.н.. Моя съвет е ако жена ти е конкретна и иска малка кола - ок взимай и, обаче я предопреди после да не се отметне и да не се оплаква. Може да и даваш отвреме на време алфичката да я погъделичкаш :D

Бе тя седне ли един път е.и го - е и сега гледам ми е взела 166 -цата и е оставила трактора "случайно обърках ключовете и нямах време да се качвам" :biggrin:

alfa_erazor
29-09-2011, 11:11
Извинявам се за оф-топика, но което разказа kiko73 ми напомни на тази реклама на тойота (http://www.youtube.com/watch?v=_dRZMngk3OE)

Mury
29-09-2011, 12:08
Колата се купува с перспектива, не само за година - две. Сега кара детето до градината, после ще реши да го заведе някъде за уикенда, на ски училище примерно... Та в тая връзка подкрепям идеята на Вальо за миниван - една Зафира от първите ще се впише в бюджета според мен ...

Абе вие хора,предлагате неща които са несъвместими,Зафирата от първите е невероятен кенеф,особено дизелите,пък бензиновите харчат много,за градска кола е неудачна според мен.Не всяка жена е като вашите например,тя си е казала искам малка,все пак ако и трябва голяма кола,взима му на Ники 159-ката и изчезва,пък той си бръмчи с другата кола.Хора аз отгледах мойто дете със 146 и Поло,и нито един път не е станало така да не ни стигне мястото.Сега със 159-ката пък въобще,а жена ми няма кола засега.Трябва да се мисли за втората кола,за данъци,поддръжка,гражданска.Сори ма ако ще я кара предимно в града една кола 140-150 коня е абсолютно безмислена,плащаш много неща за да се возиш в града.Другото мое предложение е Фиат Брава от последните,изключителна кола, с голям багажник,евтина поддръжка,има малки мотори/например 1.2 16в-80 к.с./.

nightroller
29-09-2011, 12:32
Ланча Муза! :)
а са да ви видя :)

badmadafaka
29-09-2011, 12:40
Ланча Муза! :)
а са да ви видя :)
За 4500 ще вземе половин... :biggrin:

Kuku
29-09-2011, 13:09
Е, нали се търси малка кола :mrgreen:

nightroller
29-09-2011, 13:18
Музата е идеална малка кола с приличен мотор и комфорт има секви люкове и панорамни тавани ако е "Оро" има я във версия "Версаче" спецялно за мъже ;):D :gay[1]:
Иначе Рено Модус е добра малка кола с голям простор скапана управлямост, горящ слаб мотор, тъп километраж и волан като 'жойстик :) а забравих да кажа рендето има и стойка за колела която му се вади изпод задника :):)

Mirela
29-09-2011, 14:32
Абе вие хора,предлагате неща които са несъвместими,Зафирата от първите е невероятен кенеф,особено дизелите,пък бензиновите харчат много,за градска кола е неудачна според мен.Не всяка жена е като вашите например,тя си е казала искам малка,все пак ако и трябва голяма кола,взима му на Ники 159-ката и изчезва,пък той си бръмчи с другата кола.Хора аз отгледах мойто дете със 146 и Поло,и нито един път не е станало така да не ни стигне мястото.

Напълно съгласна съм с теб, жената иска малка кола.
Мога да кажа, че карам все големи коли и като седна в малка много се кефя и искам малка кола:D много по удобно ми е .

qpwo
29-09-2011, 14:32
Форд- Ка.
И преди да ме нападнете:Lkingsmiley: колегата спомена, че иска всички екстри. Е тази кола ги има. Поддръжката е направо за смешни пари. Едноцифрената сума за данъка срещу 320-те лева на алфата няма да коментирам. Е, визията. Аз се въздържам от мнение , но жените и в частност моята са влюбени в колата. За този бюджет ще се вземе кола и ще се поддържа докато я имаш..:pp:

bager
29-09-2011, 14:41
Пичове, взехте ме за мезе, май! Повече от 4500лв. няма да дам за първа кола на жена, без никакъв опит в шофирането. До тук се очертават няколко коли, на които ще обърна внимание и най-вероятно ще се избира между тях. А именно- Фиат Пунто, Ланча Ипсилон, Фиат Браво/Брава и евентуално ако успея да я навия за кола с ръчни скорости може и Алфа Ромео 145/146 JTD.
Някак си май така ги виждам нещата :) . Естествено може и нещо друго да е :) .
Ако беше за мен досега да съм взел, аз си знам какво ;), ама...

Относно Форд Ка, един приятел твърди същото. Приятелката му кара такъв и май наистина е доста здрава машинка. Обаче няма автомат май, а и визията...пък и в багажника надали може да се вкара детска количка.

Ramsezsh
29-09-2011, 15:08
Пичове, взехте ме за мезе, май! Повече от 4500лв. няма да дам за първа кола на жена, без никакъв опит в шофирането. До тук се очертават няколко коли, на които ще обърна внимание и най-вероятно ще се избира между тях. А именно- Фиат Пунто, Ланча Ипсилон, Фиат Браво/Брава и евентуално ако успея да я навия за кола с ръчни скорости може и Алфа Ромео 145/146 JTD.

Относно Форд Ка, един приятел твърди същото. Приятелката му кара такъв и май наистина е доста здрава машинка. Обаче няма автомат май, а и визията...пък и в багажника надали може да се вкара детска количка.

При така изложените коли избора за мен би бил 146цата или бравата. Поне са една идея по-големи от осталаните. В багажника се побира количка и нямат много проблеми откъм подръжка.

Mury
29-09-2011, 15:09

Мама то зависи колко ви е голяма количката,защото си псомням едно време,като купувахме количката на малката,ходихме до магазина с Полото,да видиме дали се събира,така че може и ти да го направиш,самоче обратното,да ходиш да гледаш кола с детската колчика :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:В Браво/Брава 100% няма да има ядове,но виж за Пунто или Ипсилон,вече си трябва проба.:pp::pp::pp::pp:

S_G_M
29-09-2011, 15:12
Братовчедка ми е момиче на 21 , сега си изкара книжка :) и и купихме Фиат Пунто 1.2 МК2 , 2002 година ... малка симпатична двувратка. Кара се супер приятно , а като включиш и ситй режима при паркиране ... всичко става песен. :big_love:

koolio
29-09-2011, 15:22
Ники, то за първа кола на млад шофьор от женски пол и съответно втора градска кола в семейството мене ако питаш и повече от 2500 няма смисъл да се дават. Затова избери първата възможна малолитражка автоматик на добра цена и enjoy!

M.Gruev
29-09-2011, 15:30
Форд Ка-то поне аз не съм виждал да има автоматик, но иначе това за мен е перфектния градски / дамски автомобил. Много здрава количка с евтина поддръжка. Маневреността е на много добро ниво и по приятна кола за паркиране не съм карал. Стъклата са доста големи и видимостта във всички посоки е идеална. Такива с климатик, ел. стъкла и въздушни възглавници има доста.
По завоите колата има уникално поведение за класа си.
Вървят за без пари вече тези коли и за 4500 може и два да вземеш. Дизайна жените масово го харесват, но там вече си е въпрос на вкус, твоята какво ще реши.

Geri_ms
29-09-2011, 16:27
Взимай едно пунто и си готов. Не е голямо, но не е и от най-малките, харчи малко, кара се лесно и не на последно място поне за мен е симпатично като визия, щото форд Ка е супер грозна кола по мое мнение. Относно подръжка също мисля, че не е кой знае какво. Изобщо смятам, че за градска женска кола пунтото е много подходящо. Ланчия също изкараха приятни модели, но мисля че там вече паричките са повечко.

badmadafaka
29-09-2011, 16:48
Не е голямо, но не е и от най-малките...
А кои са тогава най-малките..? Чинкуеченто от старите..? :biggrin:

Mury
29-09-2011, 18:01
А кои са тогава най-малките..? Чинкуеченто от старите..? :biggrin:

чинкуеченто и Сайченто,те са най-малките :pp::pp::pp:

koolio
29-09-2011, 18:15
Взимай едно пунто и си готов. Не е голямо, но не е и от най-малките, харчи малко, кара се лесно и не на последно място поне за мен е симпатично като визия, щото форд Ка е супер грозна кола по мое мнение. Относно подръжка също мисля, че не е кой знае какво. Изобщо смятам, че за градска женска кола пунтото е много подходящо. Ланчия също изкараха приятни модели, но мисля че там вече паричките са повечко.

Поне ти очаквах да подкрепиш идеята за по-голяма кола ;).

nightroller
29-09-2011, 18:40

спомням си моята тъща (нищо лошо никой не ме е чул да казвам) като се учеше да шофира, моя тъст и подари Опел Комодор - научи се да шофира перфектно :D:D

dimitar_vd62
29-09-2011, 18:53
Като събрахме парички набелязах няколко коли, взех жената и си хареса един Фиат Брава 1.6.С ел стъкла, ел шибедах, климатик.Само смених централната конзола с такава от Мареа, заради подлакътника.Много е доволна и много си го харесва.Ми разходи я по автосалоните и каквото си хареса за парите с които сте предвидили.

Geri_ms
30-09-2011, 12:44

Аз винаги ще съм за голяма кола, но в случая се съобразявам с изискванията на жената-а именно да е малка. Пък и аз не съм типичния пример за жена:crazy:, в смисъл че повечето ахкат по някви малки въшки колко били сладки и искат нещо мъничко, червеничко и да харчи малко.:gayfight: лигава работа, ама кво да се прави. Аз на по-малко вече бих се качила само ако е Жулиета :BIGsmile:

mim
30-09-2011, 14:54
тя ще покара 2-3 месеца малката, па като посвикне, Багерът ще я кара :rotfl:, щото ще са му отмъкнали ключовете за другото

най-добрият вариант е 2 159 по-после

Mind_Control
30-09-2011, 17:04
Ориентирай се по това какви коли имат приятелките й. Ако имат големи коли то неминуемо ще започне да иска по- голяма кола съвсем скоро.

bager
30-09-2011, 17:41
Ся, жена ми не е някаква малка мадама, киснеща по кафета и цъкаща с език по лъскавинки :) .
Сериозна и прагматична жена е(за разлика от мен), просто е малко неориентирана с автомобилите.
На феста най-късно ще решим този въпрос. Надявам се :) .
Благодаря отново на всички за помощта. Поздрави!

kolev
30-09-2011, 17:58
носи ли дамска чанта - жена е, а в ланчиа ипсилон има специално място за чантата и не ти се пречкат ония работи със стрелките :D, а ти ремонтираш пунто щото само тенекиите са различни.
хубавото пък на форд ка е че резервната гума е под колата, което пък значи че изобщо няма да се занимава да я сменя ако и се наложи.
друг вариант е шкода фабия което е фв поло, само че добре сглобено и с повече място.

valio 323
02-10-2011, 11:58
Нисан Микра е чудесен автомобил.

Kuku
02-10-2011, 13:30
Подкрепям това мнение за 'Микра', особено модела около 2000г.
Здрава е, икономична и евтина за поддръжка, има модели с бензинов и дизелов двигател, с 3 и 5 врати, разполага и с екстри, а на повечето жени им изглежда сладка :crazy:

RPWWD
02-10-2011, 15:40
Дебитомера на точно тая Микра не струваше ли 1000 лева ;-)

По темата - Пунто.

koolio
02-10-2011, 16:03

По темата - Пунто.

Нали бях писал в една тема какво е поддръжката на японските коли: Нема, нема,нема, оооп - и си е.е майката.

Иначе за малолитражка единственият критерий може да бъде - най-евтината.

trustworthy
02-10-2011, 16:05

По темата - Пунто.

Повече от 1000 лв е, защото е в едно със стъпковото моторче и дросела, ако не се лъжа. точно това ме отказа мен преди време да купя на жената такава.
Тойота ярис сякаш е офертата.

Lqnkata
02-10-2011, 17:16
Moето предложение е Фиат Панда (накъде - 2005г) Имат много добро 1.3 дизелово двигателче, като вариятна с 4х4 е готино допълнение. С висока позиция за шофьора, малък радиус на завой и нисък разход (данък, такси също).

Mind_Control
03-10-2011, 12:26
Жигула с газова уредба! Това е колата. Единствения недостатък е, че малко трудно се върти геврека, но не е невъзможно все пак.

Kuku
03-10-2011, 15:19
Да, нов от 'Нисан' може да струва и един милион, но реално се намира употребяван за 100 кинта и то АКО някога, може би, евентуално се развали :?

Mury
03-10-2011, 16:55
Да, нов от 'Нисан' може да струва и един милион, но реално се намира употребяван за 100 кинта и то АКО някога, може би, евентуално се развали :?

Аз не съм чувал за вечни дебитомери :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

kolev
03-10-2011, 17:20
на боксер 1,7 16в 145/6 сменял ли си дебитомер.

Kuku
04-10-2011, 08:43
Аз не съм чувал за вечни дебитомери :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:Но пък си чувал за дебитомери на нормални цени ;)

Mury
04-10-2011, 13:25
на боксер 1,7 16в 145/6 сменял ли си дебитомер.

Дам,та той си е 111,като на стария 16в ТС,рано или късно и те умират :sleepy::sleepy::sleepy::sleepy:

bager
15-10-2011, 22:58
Лека по лека историята стига до своя край...или пък може да е само началото?!?
Днес капарирахме една кола, която нито е малка, нито градска, не е и маломощна...абе пълен провал :)
Обаче аз съм щастливец...как можа жена ми да си хареса...Алфа Ромео 156 SW Selespeed?!
Е, знам че няма да ми повярвате, ако ви кажа че нямам вина за това ;) , но...след едно кръгче с Алфата, жена ми направо е въодушевена! Преди това покара една Ланча Ипсилон и наистина, както мнозина от вас предположиха избра по-голямата кола. :)
Ако всичко е наред, в някой от дните през следваща седмица ще я "прехвърлим" и ще я представя.
Знам че не е разумен избор, но както казват- "всеки си страда от болестта". Ще страдаме и ще си се кефим заедно :) .
Благодаря на всички, които взеха отношение и честно казано не очаквах точно такава развръзка, но съм доволен и щастлив. Е и нетърпелив, защото колата още не е в нас, но след някой и друг ден...
Поздрави и благодаря :) !

Кайо
15-10-2011, 23:04
А честито,много правилен избор!Само като чуя за Селе друго не ми трябва!

soldier
15-10-2011, 23:06
Честито, желая само да я карате, зареждате и сменяте масло :)

Jivko7777
16-10-2011, 02:05
Днес капарирахме една кола, която нито е малка, нито градска, не е и маломощна...абе пълен провал :)
Обаче аз съм щастливец...как можа жена ми да си хареса...Алфа Ромео 156 SW Selespeed?!
Е, знам че няма да ми повярвате, ако ви кажа че нямам вина за това ;) , но...след едно кръгче с Алфата, жена ми направо е въодушевена! Преди това покара една Ланча Ипсилон и наистина, както мнозина от вас предположиха избра по-голямата кола. :)
Ако всичко е наред, в някой от дните през следваща седмица ще я "прехвърлим" и ще я представя.
Знам че не е разумен избор, но както казват- "всеки си страда от болестта". Ще страдаме и ще си се кефим заедно :) .
Благодаря на всички, които взеха отношение и честно казано не очаквах точно такава развръзка, но съм доволен и щастлив. Е и нетърпелив, защото колата още не е в нас, но след някой и друг ден...

Еми здраве да е :) Пък и комбито ще върши повече работа от малката количка на жена ти :)

Mury
16-10-2011, 09:51

Грешкааааа,маме,грешка,селето определено не е за жена,просто като се случи нещо ,ще изпадне в паника,и ще има да тичаш след нея да я дърпаш насам-натам.Ти си знаеш.................:no::no::no::no::no::no:

koolio
16-10-2011, 10:20
Айде със здраве да си я карате и много челяд да возите!
Ники, изборът далеч не е неразумен. От сума години караш алфи, знаеш им силните и слабите страни, знаеш какви части да купуваш и какви да не купуваш, можеш да разчиташ на нашата общност.
Така че изборът ти е най-добрият, не се кахъри. Дано и колата е читава.

alex052
16-10-2011, 10:34
нормално със здраве

old alfist
16-10-2011, 12:45
Явно емоцията е надделяла над разума, но така сме повечето от нас и изобщо не се учудвам, че сте направили този избор.
Да си я карате със здраве, да не ви ядосва и да и се кефите.

Mury
16-10-2011, 14:54
Все пак честито де,да си я кара със здраве.Поне нов внос ли е,е като знам как ги правят в Бг селетата,ужаст.

П.С.Сори за реакцията по-нагоре,просто такова ми е мнението,определено 156 Лелеспиид е последната кола,която бих купил на жена ми :no::no::no::no::no:

RPWWD
16-10-2011, 15:05
Все пак честито де,да си я кара със здраве.Поне нов внос ли е,е като знам как ги правят в Бг селетата,ужаст.

П.С.Сори за реакцията по-нагоре,просто такова ми е мнението,определено 156 Лелеспиид е последната кола,която бих купил на жена ми :no::no::no::no::no:

Тя и за мъже не става тая комбинация... Подозирам, че скоро Багера ще бъде свален от 59-ката и ще бъде принуден да кара вместо жена си оная роботизирана кретения селеспийда ;-)

digitalundgrd
16-10-2011, 15:13
....Подозирам, че скоро Багера ще бъде свален от 59-ката и ще бъде принуден да кара вместо жена си оная роботизирана кретения селеспийда ;-)

+1

хаххахаа жена му е измислила всичко вече, а ние само се залъгваме, че случайно е избрала 156 селе :-)

mim
17-10-2011, 12:19
:rotfl: подозирах че нещо такова може да се случи

Бобби
17-10-2011, 13:02
Ей ..много разбирачи, познавачи и акъл дават:))..на чужд гръб сто тояги са малко;-)
на Ники му е здрава гърбината..хак да ви е:)
багерче пусни това клипче на жената да се кефи още повече браво доста симпатичен модел
http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
Да ви радва колата и със здраве да си я карате