Log in

View Full Version : Отзиви за масло СТАТОЙЛ ?!

Karaqnev
30-09-2011, 20:42
Купих си те такова масалце днес. 10w40 50 лв 5 литра. Това, че не е предпочитаното за модела проблем ли е ?! Някой има ли отзиви ?

митака-пловдив
30-09-2011, 21:23
На Волвото си слагам такова (камион) и съм много,ама много доволен,след 30 000 километра почвам да доливам по литър на всеки 5 хиляди и така до 50 000.Което е много добре!За разлика от от Крафт,което още на 15-20 почваше да го полапва по литър на всеки 5.

Имай предвид че е под шапката на кувейтския гигант.

И само за протокола,миналата седмица с колега карахме за Констанца (Румъния) аз гранулат за найлон,а той изгоряло масло за Аджип.Та нека колегите които си мислят че карат с "качествен" Аджип,да се замислят следващия път.
Мога да ви дам подробна информация,защото останах доста учуден (и разочарован от Аджип) за това какви продукти се връщат обратно в България,под форма на рециклирано масло.Колегата беше достатъчно изчерпателен :) а тези курсове ги кара от 2004 насам.

tqnbtb
30-09-2011, 22:05
В пъти по добро масло е от голд-а и дори от 20к поне според мен на добра цена си го намерил .. сложихме такова на 1.6 Т.С сякаш му олекна на мотора МНОГО по тих стана , по спокойно работи и т.н. (преди това с 20к се караше 10 000 км!) От масло разлика почти няма но повярвай ми с това се осеща ,че сякаш е 2 нива над селенията нз или специално тоя мотор мн добре го понесе хаха нз на какво се дължи се пак това е едно масло ..

tqnbtb
30-09-2011, 22:29
точно така и кастрол изкупуват отработени масла .. ама не им пречи да правят еи такива масла http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=25 хахахаха Естествено ако не е менте де ,че на българския пазар рядко читаво .. а тия дето го продават по 30 лв литъра няма да ги коментирам

Karaqnev
01-10-2011, 00:22
сложих преди това голд и някак направо го стопи за 10 дни :) след това за проба налях 15/40 и не го пипа... утре ще сипя това и дано впечатленията ми да са добри... и други хора казаха, че са страшно доволни от него и е доооста над някой от маслата за който чета тук :)

AR147
01-10-2011, 01:30
Тая тема според мен земете я преместете в платения раздел.
Да караме с непознати марки !!!!! ВТФФФФФФФ
Дай да си туря наливно направо

tqnbtb
01-10-2011, 08:05
Марката изобщо не е непозната колега ... прочети тук http://oils.euro07.bg/produkti/statoil.html

на кратко: Statoil е международна компания за нефт и газ, основана през 1972 г.
• Около 29 500 служители в 40 страни.
• Най-големият оператор в света във води с дълбочина над 100 метра.
• Оператор на 39 полета за добив на нефт и газ.
• Пазарна капитализация на стойност над 500 милиарда норвежки крони (528 милиарда норвежки крони при цена на акция 170 крони).
• Средно производство на над 1,7 милиона барела нефтен еквивалент дневно.
• Доказани резерви: над шест милиарда барела нефтен еквивалент.
• Световен лидер в използването на дълбоководни технологии.
• Световен лидер в улавяне и съхранение на въглероден диоксид.
• Един от най-големите доставчици на суров нефт и природен газ в света.
• Най-големият доставчик на нефтопродукти в Скандинавия.

Dimicha
01-10-2011, 11:14
Ee,пак се разрази вечният спор за маслата.Според мен ако има такава очевидна разлика между масло купено тук и италианското,както казва колегата,то това ще означава,че просто тукашното е менте,а не че самият производител бута по-лошо масло в България,щото видиш ли искат да си счупим колите.Пък и дори да се окаже,че маслото което караме тука се прави в Румъния,пак си има причина за това.Просто си разполагат заводите така,че да се пести от транспорт.Да кажем,за Източна Европа маслото се прави в Източна Европа и се получава малко-квото масло си произведете,такова ще карате.Аз маслото (сектантското) си го купувам от официалния вносител (Че*ин) и от там пък научих,че въпросната марка бива придобита от Петронас,тъй че вие си правете сметка дали отива към по-ниско качество или опратното.

AR147
01-10-2011, 20:21
Марката изобщо не е непозната колега ... прочети тук http://oils.euro07.bg/produkti/statoil.html

на кратко: Statoil е международна компания за нефт и газ, основана през 1972 г.
• Около 29 500 служители в 40 страни.
• Най-големият оператор в света във води с дълбочина над 100 метра.
• Оператор на 39 полета за добив на нефт и газ.
• Пазарна капитализация на стойност над 500 милиарда норвежки крони (528 милиарда норвежки крони при цена на акция 170 крони).
• Средно производство на над 1,7 милиона барела нефтен еквивалент дневно.
• Доказани резерви: над шест милиарда барела нефтен еквивалент.
• Световен лидер в използването на дълбоководни технологии.
• Световен лидер в улавяне и съхранение на въглероден диоксид.
• Един от най-големите доставчици на суров нефт и природен газ в света.
• Най-големият доставчик на нефтопродукти в Скандинавия.
Марката я има сигурно вече 20 години в бг,още преди да си работил за нея,аз съм слагал такова масло на Лада.Това е масло среден клас - каквото и да се пише и говори

Георги Савов
01-10-2011, 20:44
Да се изкажа и Аз!За маслата във (Че*ин) и Ауто Италия гарантирам ,че са истински внос от Италия!Камионите с тези масла се разтоварват пред очите ми в нашата фирма,както и оригиналните части за Алфа за Ауто Италия!За другите фирми,които продават Селения и Тутела не мога да гарантирам!Авто частите също са абсолютно оригинални!Хайде със здраве!На опаковките на палетата пише "Петронас"!!!!!:Tease:

Tedo
01-10-2011, 21:48
1. Понеже не карам много, сега ми престои смяна на масло и може да се каже че съм с аджип в момента - поне такова бяха първоначалните 5 литра и още 2 за доливане след което сипвах и друго 10-40 за да стигна до километрите за смяна но както и да е
2. Vfti също споделя че с това 10-40 легендата му харчи 5л на 10 000 км, което не мисля че е нормално, а и други колеги от форума с 8в мотори, слагали такова масло споделят същото
3. Като сипах аджипа след 1000 км ми се прееба датчика за стрелката на маслото.В момента съм на 9500 от смяна и пак се прееба.Може и да чисти някви нагари и затова така да се получава но знам ли чудя се как в италия не им се преебават датчиците
4. По сервизите в София постоянно обикалят дилъри на аджип, аз като по-прост човек следвам народната мъдрост която гласи че хубавата стока сама се хвали.Например не съм виждал дистрибутори на мобил или кастрол да речем да обикалят по знайни и незнайни сервизи да си предлагат стоката
Та по това съдя че маслото не е добро.Както казах не искам да влизам в спор с вас, карайте с каквото масло ви е на сърце или по джоба и така

митака-пловдив
01-10-2011, 22:24
Аз само да попитам,вие нали не сипвате моторджийско масло в тия двигатели? Щото имаше една друга тема,в която някой хвалеше как сипвал мотоциклетно масло и еда ли не било по-хубаво.Там бая бях изписал,ама умните глави отсякаха че след като можел да държи до 20 000 об/мин,значи за тия двигатели било перфектно.

rossenvn
01-10-2011, 23:00
1. Понеже не карам много, сега ми престои смяна на масло и може да се каже че съм с аджип в момента - поне такова бяха първоначалните 5 литра и още 2 за доливане след което сипвах и друго 10-40 за да стигна до километрите за смяна но както и да е
2. Vfti също споделя че с това 10-40 легендата му харчи 5л на 10 000 км, което не мисля че е нормално, а и други колеги от форума с 8в мотори, слагали такова масло споделят същото
3. Като сипах аджипа след 1000 км ми се прееба датчика за стрелката на маслото.В момента съм на 9500 от смяна и пак се прееба.Може и да чисти някви нагари и затова така да се получава но знам ли чудя се как в италия не им се преебават датчиците
4. По сервизите в София постоянно обикалят дилъри на аджип, аз като по-прост човек следвам народната мъдрост която гласи че хубавата стока сама се хвали.Например не съм виждал дистрибутори на мобил или кастрол да речем да обикалят по знайни и незнайни сервизи да си предлагат стоката
Та по това съдя че маслото не е добро.Както казах не искам да влизам в спор с вас, карайте с каквото масло ви е на сърце или по джоба и така

Ами да споделя и аз за Aджип-а. Карам с 5х40 на почти 8500 км - да е намаляло със 100 мл. Преди Бях с Селения 10х40. На около 10000 км беше намаляло с 500 мл и последните 3 хил. км двигателя беше осезателно по-шумен. Засега с Аджипа шума си е също толкова тих, колкото когато го нялях. Т.е. според мен маслото става.

Георги Савов
01-10-2011, 23:07
Колега,Митак ти какво масло за Алфата си носиш от Италия!Когато мойта 156 я взех от Германия преди 3 години и я закарах на проверка в Алфа Ромео -Кьолн,ми казаха ,че най-доброто масло за тази кола 2.0 2001г. е Кастрол 10В-60 златния едж.Само ,че там е 21 евро литър,а тук е 36лв.,което взимам!:laughing1:

VFTI
01-10-2011, 23:34
Аджип в България се внася само от Италия. Толкова камиони и товарителници,чмр-та едно време съм разписал, че просто не ми се спори. Съвсем по между другото маслото вече ще се/СЕ казва Eni и е с нови характеристики.

Тедо. Ти си на първа смяна на маслото. С нетъпрение очаквам отзивите ти от следващата марка масло, което ще използваш. Ааа да и едно масло за да е масово то трябва да го срещнеш на всякъде. Факт Аджип/Ени работи главно със сервизи. Факт--> ако от 100 магазина в Сф. за авточасти в 99 ще има Мобил и Кастрол, а само в 1-2 ще има аджип/Ени.

КОлега очаквам данни за завода, че ми е много интересно :)

МОята кола и с грес да се кара, ще изхарчи 3кила :tooth: . Справка за 2011г. - Драг дей, 2 трак дея, над 60 документирани гонки и 18хил км. пробег. Точка.

П.П Ами да и аз съм карал с МОТОРДЖИЙСКО масло 10в60...марка е ясна... И пак ще карам скоро. Маслото си има автомобилен клас SJ , който е заменен от SL от 2002г. Иначе казано, ако някой си е купил 156 2000г. то тогава му е препоръчвано масло с този клас. А пък за старите бабички 155 изобщо няма да коментирам.... Ето линкче за малко образованe--> http://www.api.org/certifications/engineoil/categories/upload/MOTOR_OIL_GUIDE_2010_120210.pdf

Бобби
02-10-2011, 01:12
Така се получава...като има такива като мен и още някой:))......той и да иска неможе да я направи инфо :info:....трябва някой да се изкаже подобаващо и да я заключи...или там "важна" да я направи!
п.п. моля да ми се изтрият постовете...и все пак в темата има още безмислени
Извинявам се..:

tqnbtb
02-10-2011, 08:37
Марката я има сигурно вече 20 години в бг,още преди да си работил за нея,аз съм слагал такова масло на Лада.Това е масло среден клас - каквото и да се пише и говори

1во марката я няма от 20 години в Бг
2ро това ,че си слагал на ладата си няма нищо лошо.. и кастрол да си слагал на ладата си има ли някво значение ?
3то нямам нищо общо с марката и не работя за нея
4то значи ако статоил-а е среден клас значи селенията е много нисък клас хахаха или поне тая която ни я продават в бг :tequilla: специално за голд-а и 20к говоря за рейсинг няма да коментирам щото не съм слагал пък добрите отзиви за него са навсякъде

kolev
02-10-2011, 09:56
1во марката я няма от 20 години в Бг
2ро това ,че си слагал на ладата си няма нищо лошо.. и кастрол да си слагал на ладата си има ли някво значение ?
3то нямам нищо общо с марката и не работя за нея
4то значи ако статоил-а е среден клас значи селенията е много нисък клас хахаха или поне тая която ни я продават в бг :tequilla: специално за голд-а и 20к говоря за рейсинг няма да коментирам щото не съм слагал пък добрите отзиви за него са навсякъде

е как да я няма. точно такова се продаваше и не са спирали да го продават. имаше статойл, валволин и м10д :D , май и арал имаше.

Karaqnev
02-10-2011, 10:41
Моето мнение може би е малко босо, но с това масло двигателя просто мърка. За мен работи по добре отколкото със голд-а въпреки, че знам какво предизвиквам с това си изказване :) В сервиза в който го смених ми казаха, че маслото е изключително класно, а това, че ние "играем по свирката на някой си си било наш проблем". Може би са прави до известна степен, не знам, но ще покарам и всичко ще се разбере :)

kolev
02-10-2011, 12:45
Моето мнение може би е малко босо, но с това масло двигателя просто мърка. За мен работи по добре отколкото със голд-а въпреки, че знам какво предизвиквам с това си изказване :) В сервиза в който го смених ми казаха, че маслото е изключително класно, а това, че ние "играем по свирката на някой си си било наш проблем". Може би са прави до известна степен, не знам, но ще покарам и всичко ще се разбере :)
не до известна степен, ами съвсем са си прави хората.

Gandi_MC
02-10-2011, 14:50
Колега каква е цената на 5л от това масло?

Karaqnev
02-10-2011, 20:29
с отстъпката го взех за 50 лв 5 литра

don_pepone
02-10-2011, 23:22
Пичове защо водим все такива спорове и всеки си казва квото е насабрал... :)
Просто всяка кола си "харесва" едно масло и си се държи най-добре с него,стига всеки да намери точното масло за неговият мотор - всичко щее наред.
Аз примерно карам със репсол 10В 40 multivalvulas ( sintetic) и мога да кажа че засега е доста добре,колкото до шумът на мотора аз не мога да изразя мнение защото моята е с механични повдигачи и няма значение дали маслото е ново или на 10 хил.км- шумът си е еднакъв :)

Karaqnev
06-12-2011, 14:19
пак на темата, ;-) сега да попитам защото ми се налага да долея половин литър, може ли да е пак 10в40, но на друга фирма ? Имам един литър в нас и си седи просто :) мисля, че не би трябвало да има проблем ?

Бобби
06-12-2011, 14:50
А бе бате...докъде го докара с това масло....викаш хапва го, докато мърка мотора:new_Eyecrazy:
Иначе не е проблем да долееш друга марка със същият визкозитет.......дори и да не е със същите параметри, но да е двигателно....

Karaqnev
06-12-2011, 15:08
А бе бате...докъде го докара с това масло....викаш хапва го, докато мърка мотора:new_Eyecrazy:
Иначе не е проблем да долееш друга марка със същият визкозитет.......дори и да не е със същите параметри, но да е двигателно....

Е не знам и аз за 6000 км 700 грама май ми е глътнало, но има омасляване около капачката и още от едно местенце според мен.

kolev
06-12-2011, 15:13

аз не бих долял друго. все пак това не е селения голд :D :D :D , а трансмисионно с означение 10в40 няма :tv:

Бобби
06-12-2011, 16:20
аз не бих долял друго. все пак това не е селения голд :D :D :D , а трансмисионно с означение 10в40 няма :tv:
Kолев, струва ми се, че гледаш не същият филм......:hehehm:
Вземи прочети темата от начало и тогава се изказвай....ако имаш нещо да ми казваш заповядай в блатото....там има една тема "Пич оправи ми колата...." ше си много полезен;-)

---------- Post added at 14:20 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

Е не знам и аз за 6000 км 700 грама май ми е глътнало, но има омасляване около капачката и още от едно местенце според мен.
Малко се пошегувах по нагоре....но хубаво, че не се засягаш....за колко километра е тая загуба..?
На капачката смени гуменото уплатнение- пръстена....но все пак провери отдушника и го почисти....на мен една зима ми беше събрало доста кондез там...беше замръзнал....и ми изкара малко масло през капачката за доливане...докато загрее колата.
Течовете се остраняват, къде по лесно, къде по трудно....лошото е когато няма теч аго лапа.....

kolev
06-12-2011, 16:39
Вземи прочети темата от начало и тогава се изказвай....ако имаш нещо да ми казваш заповядай в блатото....там има една тема "Пич оправи ми колата...." ше си много полезен;-)
не мога брат, изгониха мъ от там и не мога да гледам как си мятате ако :new_Eyecrazy:
иначе по темата съм писал още от начало. а имайки в предвид различните бази и съставки, не бих препоръчал на човек който не ми е направил нищо лошо , да смесва масла. то затова има туби по 1литър.

Бобби
06-12-2011, 17:02
не мога брат, изгониха мъ от там и не мога да гледам как си мятате ако :new_Eyecrazy:
иначе по темата съм писал още от начало. а имайки в предвид различните бази и съставки, не бих препоръчал на човек който не ми е направил нищо лошо , да смесва масла. то затова има туби по 1литър.
Колев...Колев, момчето е от Враца....там няма Евро 07 за да си закупи същото масло...едва ли някой доставчик, магазин ще се съгласи 1л. да му заяви.....
Я сега кажи какъв е проблема при смесване....;-)

kolev
06-12-2011, 17:09
Колев...Колев, момчето е от Враца....там няма Евро 07 за да си закупи същото масло...едва ли някой доставчик, магазин ще се съгласи 1л. да му заяви.....
Я сега кажи какъв е проблема при смесване....;-)

и кво като е от враца, нещо лошо ли има. ако не може да си намери масло, с радост бих му изпратил една туба ;)

Rider_alfa155
06-12-2011, 17:15
да споделя и аз тогава като сте зачекнали темата за маслата, като купих моята кола я карах само с кастрол магнатек, тубата беше от порядъка на 80 лв за 4 литра, миналата година отидох с нея в полша и там налях масло Хилбер което беше от порядъка на 9-10 злоти/сиреч 4.50 5.0 лв/ за литър в момента в който смених маслото колата утихна спря да падан нивото на маслото и така на татък... тук в бг марката хилбер май сега почва да се появява и цената и горе долу същата както и в полша само че не мога да кажа за качеството на маслото защото все още не съм го пробвал, след смяната на двигателя заредих точно такова Хилбер 10х40 само че не знам как е работил преди двигателя факт е че в момента работи добре и след 1200 км няма никаква липса. Та мисълта ми е следната факт е че маслата който се продават в бг са със супер ниско качество за това и нафтовите печки на вън работят тихичко а тук се разтракват като.... на баба ми зъбите (моля да ме извинят колегите дето карат дизели) имам приятели немци който като дойдат тук и се хващат за главата от качествата на масла и горива сами си правете сметката.. просто при нас живота на коллите ни се смалява с 10 години за 1, ако имате възможност купувайте си от чужбина(ама не румъния турция или сърбия) а немско италианско или англииско масло... най добри отзиви имам за арал но истинския разбира се със селения не съм карал и не мисля да го правя
всеки луд с номера си казали хората :-D

Karaqnev
06-12-2011, 17:30

---------- Post added at 14:20 ---------- Previous post was at 14:14 ----------

Малко се пошегувах по нагоре....но хубаво, че не се засягаш....за колко километра е тая загуба..?
На капачката смени гуменото уплатнение- пръстена....но все пак провери отдушника и го почисти....на мен една зима ми беше събрало доста кондез там...беше замръзнал....и ми изкара малко масло през капачката за доливане...докато загрее колата.
Течовете се остраняват, къде по лесно, къде по трудно....лошото е когато няма теч аго лапа.....

Много благодаря за съвета :) не се засягам, няма нищо лошо човек който обича колата си, но не му е ясно нещо да пита :) А загубата е за 6500 км и имам чувството, че предимно извън града се получава това не знам защо... А относно смесването, попитах в един сервиз колкото и съмнително да е това и ми казаха, че няма проблем....

Karaqnev
07-12-2011, 12:08
Аз пак ще се намеся и ще кажа че .... :D снощи съм долял маслото и съм минал 100 км няма никакъв проблем даже се напихме много зверски и съм доволен от вечерта като цяло :D :D :D ДОВОЛЕН СЪМ !!! :D :D :D