View Full Version : Гасне
Колеги, оборотите много почнаха да играят вдига до 1500 об. и сваля до 500 об. И като ги свали до 500 започна да ми гасне често и започва да ме дразни. Някой знаели решение на този проблем. Само не ми казвайте, че може да е 100 неща, намалете ги до 2-3. Сори ако темата вече е разисквана.
Колата е 146 1.6 16v т.с
мпх или дебитомер според мен...
Ама наистина може да е от 100 неща... 10 човека 10 различни акъла ще ти дадат. Разисквано е, даже 2 реда по-надолу. Потърси теми за нестабилни обороти и чети. А най-добре иди на качествена диагностика и проблемите ще се сведат до 1-2.
мпх или дебитомер според мен...
Да,и да добавя -почистване на дроселовата клапа и след това задължително адаптация.
п.п.и аз имам същия проблем...:no:
mimouzunov
30-09-2011, 23:26
Колеги, оборотите много почнаха да играят вдига до 1500 об. и сваля до 500 об. И като ги свали до 500 започна да ми гасне често и започва да ме дразни. Някой знаели решение на този проблем. Само не ми казвайте, че може да е 100 неща, намалете ги до 2-3. Сори ако темата вече е разисквана.
Колата е 146 1.6 16v т.с
Огледаи за всеки случаи да не тегли от някъде въздух (след дебитомера )...
Огледаи за всеки случаи да не тегли от някъде въздух (след дебитомера )...
Маркучите демек!
sirjordan
02-10-2011, 22:19
Колега аз ти пожелвам успех , щото вече година и полувина се боря с това и никои не можа да го оправи , не беха диагностици не беха какво ли не , даже след последния ремонт (дебитомер) при Сашо той ми каза карай я така... : Д .. , не искам да споменавам колко пари сам хвърлил общо за тези проклети обороти , и в крайна сметка ако не друго научих че никой не може да ми каже от какво точно се причинява това , сякаш не е ДВГ а е нещо произвеждано на луната... : :neutral:
Аз досега не съм чул някой да е победил тези обороти, явно това им е сериозен дефект.
vlado_iv
04-10-2011, 19:36
Щом играят така оборотите най вероятно е от МПХ,трябва да се почисти и да се види дали гарнитурката е здрава.
mariio-Ако се почисти дросела и МПХ и да нямаш пробити маркучи няма да имаш проблеми с оборотите.