Log in

View Full Version : Питане за катализатор

bate_Boyko_bate
02-10-2011, 10:45
Реших да махам катализатора и ако може да ми кажете колко парички върви горе долу, че всеки гледа да те изклати и да знам какво мога да му взема. Колата е 156 2.4 jtd

kiko73
02-10-2011, 10:47
"Дизеловите" са еФтинджос на мен ми даваха 70-80 лв.

Jivko7777
02-10-2011, 10:55
доста повечко от 70-80 са ;)

bate_Boyko_bate
02-10-2011, 11:00
доста повечко от 70-80 са ;)
е по колко горе долу, че и на мене може да ми кажат 70 - 80 лв и като не знам да го дам

kiko73
02-10-2011, 11:06
Живко на мен ми го каза един, който купи два "бензинови" по 160 лв... на нашите печки катализаторите за доооста по-малки, та ако имаш някой да ги плати повече дай една оферта насам

thecleaner
02-10-2011, 11:19
Реших да махам катализатора и ако може да ми кажете колко парички върви горе долу, че всеки гледа да те изклати и да знам колко парички мога да му взема. Колата е 156 2.4 jtd

Има поне 4 модела катализатора за 2,4 JTD само да кажа ;) Цените тръгват от 60 до 140лв. Евро 3 или 140-150 са скъпи, 136ките не ;) Супер приятно е някои без номер да си му дал, да ти извади цена добра и после да си го тропа в главата, на такива ги продавам всичките които имам. С бензинките пък е пълно мазало, затова колега ми дай ако искаш ми звънни по телефона 0898 511225 да ти обясна кое и как да направиш.

kiko73
02-10-2011, 11:23
Има поне 4 модела катализатора за 2,4 JTD само да кажа ;) Цените тръгват от 60 до 140лв. Евро 3 или 140-150 са скъпи, 136ките не ;) Супер приятно е някои без номер да си му дал, да ти извади цена добра и после да си го тропа в главата, на такива ги продавам всичките които имам. С бензинките пък е пълно мазало, затова колега ми дай ако искаш ми звънни по телефона 0898 511225 да ти обясна кое и как да направиш.

Нещо такова и на мен ми обясниха - значи трябва да си търся нЕкой неграмотник :rotfl:

Бобби
03-10-2011, 14:16
Най скъпият катализатор втора ръка е към 360лв. и е от дизел 156..166...ЖТД:thumbup:....бензинките са по евтини!
зависи от номера на катализатора....някой не струват и стотинка....само за старо желязо стават
дайте ми на л.с. номера на катализатора и мога да ви дам добра цена!

thecleaner
04-10-2011, 10:42
Най скъпият катализатор втора ръка е към 360лв. и е от дизел 156..166...ЖТД:thumbup:....бензинките са по евтини!
зависи от номера на катализатора....някой не струват и стотинка....само за старо желязо стават
дайте ми на л.с. номера на катализатора и мога да ви дам добра цена!

Пред всички ако може да дадеш цена за този катализатор
225 7303 200
60663217 (s golemi tsifri)

Колата е Алфа Ромео 166 2,4JTD 136коня.

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=944292&postcount=1 Извинявам се на колегата че му спекулирам с обявата но трябва да се изясни казуса с тия катализатори веднъж завинаги, а не да си пускаме фишеци само ;)

Бобби
04-10-2011, 11:24
Пред всички ако може да дадеш цена за този катализатор
225 7303 200
60663217 (s golemi tsifri)

Колата е Алфа Ромео 166 2,4JTD 136коня.

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=944292&postcount=1 Извинявам се на колегата че му спекулирам с обявата но трябва да се изясни казуса с тия катализатори веднъж завинаги, а не да си пускаме фишеци само ;)
За съжаление този не се изкупува, според моят каталог:lupe:....излиза прозвоство 2003г........ако някой ти даде нещо за него е добре дошло..:unsure:

---------- Post added at 08:24 ---------- Previous post was at 08:12 ----------

Това са някой от номерара на Фиат- груп за катализатори който, при изкупуване са над 160лв.
48 80 32 32
46 75 64 24
46 76 02 18
46 51 84 73
60 61 68 98
82 48 31 88
82 48 31 88
...и др>

bate_Boyko_bate
06-10-2011, 11:35
В Кюстендил на едно място ми казаха 40 лв на кг ако извадя карантията само отвътре

Бобби
06-10-2011, 11:53
В Кюстендил на едно място ми казаха 40 лв на кг ако извадя карантията само отвътре
:))..ще си на загуба...тя не тежи много...

bate_Boyko_bate
06-10-2011, 16:50
:))..ще си на загуба...тя не тежи много...

В какъв смисъл на загуба

old alfist
06-10-2011, 18:07
Всъщност, защо махаш катализатора - сигурен ли си, че е необходимо, защото при мен и двете коли си вървят добре с катализаторите, въпреки годинките.

Бобби
06-10-2011, 18:25
В какъв смисъл на загуба
Как да ти го обесня.:gruebel::..нещо като цена на едро и дребно...

---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:24 ----------

Всъщност, защо махаш катализатора - сигурен ли си, че е необходимо, защото при мен и двете коли си вървят добре с катализаторите, въпреки годинките.
Ами така е...аз търсим катализатор за да мога да ида в Швейцария, а той си го маха за да кара в България..:bg:

bate_Boyko_bate
06-10-2011, 22:21
Мапнах я и сега турбото нали надува повече, съответно през катализатора минава повече въздух. Като не я настъпвам грам повече време и след това като я изрежа в началото отзад става страшно и после оправи, и няма как част от тия сажди да не остават в него. В големите нещо тегавичко набира, а съм почти сигурен че геометрията е добре. И все пак това е дизел на 11 години. На мене това ми е мотива да го махна (може и да не съм прав)

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Ами така е...аз търсим катализатор за да мога да ида в Швейцария, а той си го маха за да кара в България..:bg:[/QUOTE]

Това ми е малко все едно съм някакъв малоумен селяк.

Бобби
07-10-2011, 11:00
Мапнах я и сега турбото нали надува повече, съответно през катализатора минава повече въздух. Като не я настъпвам грам повече време и след това като я изрежа в началото отзад става страшно и после оправи, и няма как част от тия сажди да не остават в него. В големите нещо тегавичко набира, а съм почти сигурен че геометрията е добре. И все пак това е дизел на 11 години. На мене това ми е мотива да го махна (може и да не съм прав)

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Ами така е...аз търсим катализатор за да мога да ида в Швейцария, а той си го маха за да кара в България..:bg:

Нещо криво ме разбра...това обръщение беше към старухата(old alfist)...но той ме разбра и не се засегна! ...но както и да е невярвам да се засягаш..:th_up:..и моят съм го махнал, но сега ми трябва:)
нормално е след демонтажа да изпуши яко...така прочиства това което е останало в тръбите и гърнето....лошо е ако след това почне постояно да пуши...

bate_Boyko_bate
07-10-2011, 13:02
Нещо криво ме разбра...това обръщение беше към старухата(old alfist)...но той ме разбра и не се засегна! ...но както и да е невярвам да се засягаш..:th_up:..и моят съм го махнал, но сега ми трябва:)
нормално е след демонтажа да изпуши яко...така прочиства това което е останало в тръбите и гърнето....лошо е ако след това почне постояно да пуши...
Другата седмица ще го махам и не съм тъкнообидчив :th_up:. Какато ме посъветва thecleaner няма да режа нищо а само ще го избия.

old alfist
07-10-2011, 13:32

Затова не ги махам аз моите - като се присетя, че ми се ходи в Швейцария само да пална и съм там.

Бобби
07-10-2011, 18:07
Другата седмица ще го махам и не съм тъкнообидчив :th_up:. Какато ме посъветва thecleaner няма да режа нищо а само ще го избия.
Зависи за какъв мотор иде на реч...дизел или бензин?

---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 15:05 ----------

Затова не ги махам аз моите - като се присетя, че ми се ходи в Швейцария само да пална и съм там.
Е..не е баш така....само ако отговрят на еко норми за евро-3....иначе е солено!

old alfist
07-10-2011, 19:26
Е..не е баш така....само ако отговрят на еко норми за евро-3....иначе е солено!
Е, при това положение мога да ходя само с голямата Алфа.

Drag0
07-10-2011, 22:26
Най скъпият катализатор втора ръка е към 360лв. и е от дизел

Много платина, много нещо ! :tooth:

Бобби
08-10-2011, 10:11
Много платина, много нещо ! :tooth:

Изказваш се неподготвен..:)))
Платината е повече мит....извлича се от тях почти цялата Менделева таблица, ако ме разбираш!
Съставките който получават от преработването се използват при пройзводството на оръжие и космонавтиката....:Topic-is-closed-bg:

---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:09 ----------

Е, при това положение мога да ходя само с голямата Алфа.
А ми да...по комфортно..:rosso_spider:

Drag0
08-10-2011, 11:46
Изказваш се неподготвен..:)))
Платината е повече мит....извлича се от тях почти цялата Менделева таблица, ако ме разбираш!
Съставките който получават от преработването се използват при пройзводството на оръжие и космонавтиката....:Topic-is-closed-bg:[COLOR="Silver"]

Удивителния знак и емотиконата май дават друг смисъл на текста преди тях но няма значение ...
Но дори и да ги нямаше , "почти цялата МенделЕва таблица" звучи звучи много по-подготвено да знаеш. :no:
И какъв е смисъла в автомобилен форум да пишеш за Родий, Паладий, Цирконий и т.н. Хората си знаят платина - пишеш им за платина. :Topic-is-closed-bg:

bate_Boyko_bate
08-10-2011, 12:21
Остава и да намеря къде да дам "платината" ще стане супер. Не за без пари естествено :)

old alfist
08-10-2011, 13:50
А ми да...по комфортно..:rosso_spider:
Е, по-комфортно, но няма тази директност и усещането за движение които има когато си с малката Алфа.

Бобби
08-10-2011, 14:06
Удивителния знак и емотиконата май дават друг смисъл на текста преди тях но няма значение ...
Но дори и да ги нямаше , "почти цялата МенделЕва таблица" звучи звучи много по-подготвено да знаеш. :no:
И какъв е смисъла в автомобилен форум да пишеш за Родий, Паладий, Цирконий и т.н. Хората си знаят платина - пишеш им за платина. :Topic-is-closed-bg:
:))...Драго...Драго...лесно богат не,се става...не гледай картинките а чети написаното :dunno:
Иманяри много..:))

---------- Post added at 11:06 ---------- Previous post was at 10:58 ----------

Остава и да намеря къде да дам "платината" ще стане супер. Не за без пари естествено :)
Обди се може и да измислим нещо...зависи от модела на катализатора....

bate_Boyko_bate
08-10-2011, 16:03
Обди се може и да измислим нещо...зависи от модела на катализатора....[/QUOTE]

Еми на лс ти го пратих и каза че не ти върши работа

Бобби
08-10-2011, 18:42
Обди се може и да измислим нещо...зависи от модела на катализатора....

Еми на лс ти го пратих и каза че не ти върши работа[/QUOTE]

аха..къса памет, извини ме простено ми е на тия години:))
п.п.няма платина в него....:))))

bate_Boyko_bate
08-10-2011, 22:21
Еми на лс ти го пратих и каза че не ти върши работа

аха..къса памет, извини ме простено ми е на тия годино:))
п.п.няма платина в него....:))))[/QUOTE]

Каквото ще да има, аз така или иначе ще го махам та си виках да му взема некой лев, ама каквото стане. Ще им го отнеса на тия в Кн и колкото дадат толкова. Казаха 40 лв за кг, пък ще видим.

Бобби
08-10-2011, 22:53
аха..къса памет, извини ме простено ми е на тия годино:))
п.п.няма платина в него....:))))

Каквото ще да има, аз така или иначе ще го махам та си виках да му взема некой лев, ама каквото стане. Ще им го отнеса на тия в Кн и колкото дадат толкова. Казаха 40 лв за кг, пък ще видим.[/QUOTE]
Мини през сервиза на "Ем комплект"...на околовръстното...там като чуят за катализатор...почват да надават..:holiday2:...може и повече да изкараш...и гориво ще спестиш.....пробвай, но не е сигурно..

Irnik
08-01-2012, 10:47
За моя катализатор взех 42 евро и то за половината,понеже там са две пити и едната се раздрънча в гърнето и я извадих.Колата е 156 2.0 98г.

nicola 59
09-01-2012, 09:34
Ами така е...аз търсим катализатор за да мога да ида в Швейцария, а той си го маха за да кара в България..
Публикувано от БОБИ

Колега защо ти трее катализатор за да отидеш в швейцария я ми отвори очите ,че аз мисля тия дни да режа моя.

Бобби
09-01-2012, 11:39
Ами така е...аз търсим катализатор за да мога да ида в Швейцария, а той си го маха за да кара в България..
Публикувано от БОБИ

Колега защо ти трее катализатор за да отидеш в швейцария я ми отвори очите ,че аз мисля тия дни да режа моя.
Детето там ще учи...за да му оставя колата...трябва да отговаря на некви определени еко норми...евро-3 нещо такова беше изискването....иначе не може да я кара...така ми казаха....
п.п. твоят не ми върши работа...трябва ми от дизел...

Susscrofa
09-01-2012, 11:50
Детето там ще учи...за да му оставя колата...трябва да отговаря на некви определени еко норми...евро-3 нещо такова беше изискването....иначе не може да я кара...така ми казаха....

Купи едно хубаво колело и не се занимавай с глупости.

Бобби
09-01-2012, 11:52
Купи едно хубаво колело и не се занимавай с глупости.
:))...и аз така мислех...ама децата пораснаха и не им се въртят педали..:wow:

nicola 59
11-01-2012, 00:10

Не бе колега не ,че искам да ти давам моя тои е за боклука че е на 350 000 км ма понеже живея в Италия мислех да нема некой нови закони които не знам ,ма не е има значение само за да можеш да влизаш в големите градове на центъра и то в Неделя или по празнични дни ,и гледат какво пише в талона на колата дали е евро 1 или евро 3 ,ма аз помислих ,че са почнали да се дупят да гледат отдолу като каза ,че търсиш. Иначе ако щеш и 3 катализатора да си сложиш пише ли в талона евро 2 не влизаш,ако не пише в талона проверяват по номер на Шаси ,ма още слава Богу не са почнали да залягат отдолу да гледат. Па и много се бих очудил ако някоя Кука знае какво е катализатор и кое е гърнето ,ма все пак може и да ги обучават ,само и само да вземат на някой парите са готови на всичко .

Бобби
12-01-2012, 01:54
Не бе колега не ,че искам да ти давам моя тои е за боклука че е на 350 000 км ма понеже живея в Италия мислех да нема некой нови закони които не знам ,ма не е има значение само за да можеш да влизаш в големите градове на центъра и то в Неделя или по празнични дни ,и гледат какво пише в талона на колата дали е евро 1 или евро 3 ,ма аз помислих ,че са почнали да се дупят да гледат отдолу като каза ,че търсиш. Иначе ако щеш и 3 катализатора да си сложиш пише ли в талона евро 2 не влизаш,ако не пише в талона проверяват по номер на Шаси ,ма още слава Богу не са почнали да залягат отдолу да гледат. Па и много се бих очудил ако някоя Кука знае какво е катализатор и кое е гърнето ,ма все пак може и да ги обучават ,само и само да вземат на някой парите са готови на всичко .
Има си цена...виж там някъде и боклуците изкупуват...ако не се обади...:))

nicks1
04-05-2012, 19:48
Да не отварям нова тема. Утре ще сменям катализатора, защото дрънчи това, което е вътре и много ме дразни. В това състояние дали катализатора струва нещо и да ме насочите към някой, който икупува.

i.ganchev.ganchev
06-05-2012, 16:35
Колко се изкупува катализатора на 2.0 ТС ?
Мисля да разкарам моя, и да сложа резонатор там.

Предполежете място, където да го продам, щото не ми се занимава с тукашните мошеници, дето ще му дават 60-70 лв. :shoot:

Бобби
07-05-2012, 22:39
Колко се изкупува катализатора на 2.0 ТС ?
Мисля да разкарам моя, и да сложа резонатор там.

Предполежете място, където да го продам, щото не ми се занимава с тукашните мошеници, дето ще му дават 60-70 лв. :shoot:
дай ми номера които е написан на него....и ще ти кажа колко да му търсиш минимум...

i.ganchev.ganchev
08-05-2012, 01:20
дай ми номера които е написан на него....и ще ти кажа колко да му търсиш минимум...

Ами не го знам, на колата е все още.
Като го сваля, ще постна номера да се изкажеш :).
Те не са ли еднакви на 2.0 ТС преди 2000-ната ?

Бобби
08-05-2012, 08:00
Ами не го знам, на колата е все още.
Като го сваля, ще постна номера да се изкажеш :).
Те не са ли еднакви на 2.0 ТС преди 2000-ната ?
Номера може да го видиш и на колата като я дигнеш на подемник или в канал....написан е на самият него отдолу...
На еднакви мотори една и съща година се срещат различни катализатори.....:roll:...каквот е имало в склада това са монтирали:))

i.ganchev.ganchev
08-05-2012, 12:11
Ясно.
Ами при първа възможност ще го погледна и ще пиша, да кажете долу-горе колко струва :)