PDA

View Full Version : Американец се оказа татко на 75 деца

fred
02-10-2011, 11:36
Ей това си е Америка, човекът дарявал сперма и си платил образованието-150 долара на доене, така да се каже.Е, досега да си бях платил и аз нещо, ма у нас нищо не дават или почти нищо за тая работа (не съм се интересувал, но такива пари надали).
150 долара *1000 = 150 000, най груба сметка...
Те ви и статията:
http://dnes.dir.bg/news/bashta-sperma-amerikanetz-9603003?nt=4

Mind_Control
02-10-2011, 11:56
Това е*ава майката не естествения подбор.

Stoyan Georgiev
02-10-2011, 12:21
малейййййй :bounce8::rotfl:

fred
02-10-2011, 12:48
Така може да си създадеш цял народ :)
В интерес на истината всички тия инвитро и прочее наистина са един голям минус за човешкия род.В името на това да имат деца, хората си развалят, един вид, гените за бъдните поколения.

nickyto
02-10-2011, 13:15
В интерес на истината всички тия инвитро и прочее наистина са един голям минус за човешкия род.В името на това да имат деца, хората си развалят, един вид, гените за бъдните поколения.

Бих допълнил, че вървим срещу естествената си природа.

fred
02-10-2011, 20:46
Да, поне на тоя етап, но кой знае.
В тая връзка да вземем и клониренето-от една страна ОК, органи за болни, осакатени и т.н.От друга страна възможност за създаване на идиоти, като личностти.Отговорите не са еднозначни, но има доста въпросителни в тая област

Бобби
03-10-2011, 15:30
:)))..за да създаеш един народ, първо правило е, че не трябва да пецкаш само жена си..:haha:..и дарения трябва:)
Гените за бъдните поколения и Хитлер не ги оправи!

Geri_ms
03-10-2011, 15:52
Всъщност сега като се замисля, така може да се окаже, че след време някой може да се ожени за брат си или сестра си :shocking:

Ранобудниче
03-10-2011, 16:20
Всъщност сега като се замисля, така може да се окаже, че след време някой може да се ожени за брат си или сестра си :shocking:

Като нищо.
Точно снощи, докато четях темата, си мислех за вероятността (макар и хипотетична) да се получат кръвосмешения разни.

И никак не ми се видя забавно.

Бобби
03-10-2011, 16:27
Грешите.....майката е различна..:native:...нещо като полубрат, полусестра....да, но за някакъви кръвосмешения питайте шъркела..:baby_bringin:

-Bobby-
03-10-2011, 16:32

Да ти кажа, света вече е такава мешана салата, че едно подобно нещо не изглежда стряскащо... още повече, майките са различни...:native:

BatVas
03-10-2011, 16:33
75 -деца , сега остава да си вземе една 75-ца и да си свирка :))))

Представяте ли си в БГ да плащат 150 долара на даряване - ще има тълпи и опашки :)

-Bobby-
03-10-2011, 16:34
От цигани най-вече...

Ранобудниче
03-10-2011, 16:35
Като пред кръвния център.

kolev
03-10-2011, 16:36
тука мисля че може само 1 път и после има ограничение колко да ползват.
а естествения подбор, отдавна му е е.ана майката. като оня виц - учените тръгнали да търсят разумен живот в космоса, а един им казал - първо намерете такъв на земята :lol:

bager
03-10-2011, 17:08
Като нищо.
Точно снощи, докато четях темата, си мислех за вероятността (макар и хипотетична) да се получат кръвосмешения разни.

И никак не ми се видя забавно.

Мангалите го практикуват това от много години ;) . Все се надявам да им навреди по някакъв наччин, ама нещо не се получава. Значи не е толкова опасно :) .

kolev
03-10-2011, 17:12
ааа , те си обогатяват генофонда на магистралата :D

Ramsezsh
03-10-2011, 18:27
Мангалите го практикуват това от много години ;) . Все се надявам да им навреди по някакъв наччин, ама нещо не се получава. Значи не е толкова опасно :) .

Не си прав. Не случайно в повечето случаи интелигентността им е малък процент от тази на кучето ми.

fred
03-10-2011, 19:27

Напротив, живеят сравнително малко и умират рано-такива случаи има описни в медицината.Колкото по силни и продължителни са връзки между родственици, толкова по големи са отклоненията, а в един момент те даже и да искат, не може да се размножават, такива увреждания се стигат.Страдат сепицифични болести и т.н. Подобни болести е имало и сред някои аристократични фамилии в Европа, които поради различни причини (политически и икономически) са се женели в близки родствени връзки, най вече в миналото. Не случайно, още в от древността, такива бракове са забранени сред различни народи

Бобби
04-10-2011, 10:10
Какво да кажем за древна Англия..?

bager
04-10-2011, 10:28
Хехе, вижте сега, учил съм достатъчно генетика и селекция, макар и не при хората :) . Много добре знам какво е инбридинг( в частност инцухт) и възможните последствия от него. За инцест въобще няма да говоря! Всеки може да прочете за механизмите и закономеностите за наследственост, както и унаследяването на някои болести.
Просто се пошегувах с циганите :) .
Проблеми са по-вероятни при продължителна липса на опресняване на генофонда, а в случая със банката за сперма в САЩ, би било изключителна случайност да се стигне до там.
Въпроса е преди всичко морален и след това медицински.

old alfist
04-10-2011, 20:15
Направо си се нарушава разнообразието на видовете и се натрупват генетично онаследените изкривявания.

fred
04-10-2011, 20:16
Какво да кажем за древна Англия..?
Ми още ги държи тях, да не говорим за тия северните идиоти от Европа

nickyto
04-10-2011, 20:37
Направо си се нарушава разнообразието на видовете и се натрупват генетично онаследените изкривявания.

Те ти начин да се влияе на гените, а и да се манипулират, бъдещите поколения.

old alfist
04-10-2011, 21:21
Те ти начин да се влияе на гените, а и да се манипулират, бъдещите поколения.
Теоритично - да, но чак пък толкова, макар, че не е невъзможно.

bager
05-10-2011, 11:09
Един феномен се наблюдава в Исландия. Това е държавата с най-близки роднински връзки на цялото си население. Там всеки е роднина с почти всеки! Имаше даже и филм по този въпрос, но както и да е.
Та, феноменът е: Исландските братовчеди имат повече деца (http://bio.topvisia.net/index.php?view=article&id=216%3A2009-10-01-06-59-11&option=com_content&Itemid=91)
Тая статийка не е нещо особено, но все пак е интересно да се прочете в контекста на темата :) .

RUNNING WILD
05-10-2011, 17:02
да бе представяш ли си да си бяла жена да мечтаеш за детенце хубаво усмихнато да те дърпа за ръката и да ти вика МАМО а те засадят с цигански чорайбляк и се пръкне ти вика - дая иси ли ту манге...

fred
05-10-2011, 19:11
Един феномен се наблюдава в Исландия. Това е държавата с най-близки роднински връзки на цялото си население. Там всеки е роднина с почти всеки! Имаше даже и филм по този въпрос, но както и да е.
Та, феноменът е: Исландските братовчеди имат повече деца (http://bio.topvisia.net/index.php?view=article&id=216%3A2009-10-01-06-59-11&option=com_content&Itemid=91)
Тая статийка не е нещо особено, но все пак е интересно да се прочете в контекста на темата :) .

Това за Исландия съм го чувал, така е.За пръв път ми го разказа една колежка, която беше живяла там, преди повече от 11 г и бях доста шокиран от това.Но същевременно, писах го и тук, такива или подобни прояви важат и за други северни, затворени общества

bongo
05-10-2011, 19:51

Всяко новородено дете е минус за човешкия род, защото населението на земята е твърде голямо.

dimitar_vd62
05-10-2011, 20:14
Живял някога един цар.Родили му се трима синове.Като пораснали се оженили и на всеки се родили по три деца.Минало време внуците му пораснали оженили се и дарили стария цар с по трима правнука.Царят вече бил много стар и щял да умира.Около смъртното легло се наредили синовете му, внуците и правнуците, чакайки стария цар да каже завещанието си.Със сетни сили царят отворил очи, погледнал ги и казал: да ви еб@ и геометричната прогресия.:priest:

fred
07-10-2011, 20:23
Всяко новородено дете е минус за човешкия род, защото населението на земята е твърде голямо.

Това сме го чували от хилядолетия, па и поп Малтус (хем поп, хем стратег един вид) го е казал, ти имаш ли дете и ще имаш ли?
А за мен минусите са от друго естество :)Напротив, децата ще осигурят бъдещето, колкото повече, толкова по-добре защо нараства шанса да се роди свястно.Не знам дали знаеш но Стив Джобс, който почина преди дни е роден, изоставен живял в приемно семейство и т.н.

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:21 ----------

Живял някога един цар.Родили му се трима синове.Като пораснали се оженили и на всеки се родили по три деца.Минало време внуците му пораснали оженили се и дарили стария цар с по трима правнука.Царят вече бил много стар и щял да умира.Около смъртното легло се наредили синовете му, внуците и правнуците, чакайки стария цар да каже завещанието си.Със сетни сили царят отворил очи, погледнал ги и казал: да ви еб@ и геометричната прогресия.:priest:

Но по времето на царете първородния взимал всичко,другите духали супата :)
Нали знаеш, защо първородния и защо жените трябвало да са девствени?:idea2:

nickyto
07-10-2011, 20:43

Е те за т`ва има "родословно дърво".
Един пън и една камара клони с маймуни... :ranting:

bongo
08-10-2011, 08:41
Не, дете нямам, няма и да имам. И ако имам най-много да е 1 единствено. Какво ще рече свястно? Ако едно семейство има 10 деца и няма какво да яде, дали ще си роди още едно, защото може е свястно? На планетата има повече хора от всякога. Няма работа, няма храна, няма пластмаса, няма метали и най-вече няма място. Много е лесно да се крием зад децата и това че било хубаво, мило и тн. но това са все твърде егоистични и тесногледи аргументи.

dimitar_vd62
08-10-2011, 15:11
Много си сигурен, ама все пак допускаш да имаш едно дете.Ами ако се родят близнаци или тризнаци, кво праим.Вземаме най свястното ли.Правилно питаш какво значи свястно.Както си го възпиташ.Пък ако стане генийче като комшията още по-добре.Обаче едно не е добре.Друго е като са двечки.

bongo
09-10-2011, 21:35
Не мисля че се изразих достатъчно ясно. Мисълта ми беше, че земята е пренаселена с хора и в сегашната ситуация раждането повече от едно дете е безотговорно от човешка гледна точка. Естестено че не предлагам ако се родят близнаци или тризнаци да се запази само 'най-свястното'. Грешки се случват също. Но целенасоченото зачеване на повече от едно дете за мен е егоизъм и малодушие. (Лично мнение, готов съм да го защитавам).

renyx
09-10-2011, 21:51
Не мисля че се изразих достатъчно ясно. Мисълта ми беше, че земята е пренаселена с хора и в сегашната ситуация раждането повече от едно дете е безотговорно от човешка гледна точка. Естестено че не предлагам ако се родят близнаци или тризнаци да се запази само 'най-свястното'. Грешки се случват също. Но целенасоченото зачеване на повече от едно дете за мен е егоизъм и малодушие. (Лично мнение, готов съм да го защитавам).
А разсипването на ресурсите къде го слагаш в сметката? Ти ток пестиш ли? Вода пестиш ли? Храна пестиш ли? А бензин, нафта, газ? Да не продължавам. Докато ресурсите се ползват като неизчерпаеми, населението ще е в повече. Аз съм еколог и мога да ти изчета такава лекция, че свят ще ти се завие. Ти знаеш ли колко ТОНА боклук изхвърля само София за ден? Неща, които не са непреработваеми. Които заемат място като боклук, правят нови сметища на места, които примерно могат да се ползват за друго. Знаеш ли че ползваемата вода е 0.3 % И тя се ползва за пиене, поливане, производство и каквото се сетиш. Помниш ли го когато прекарваш по 30 минути в банята под душа или ваната? Колко пъти си палиш колата с пълен брой заети места? 2 Милиона всеки с кола всеки ден, колко гориво прави това? Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
Та ще ми обясняваш колко е егоистично да имаш повече от едно дете. Иначе аз съм против даряването на сперма, яйцеклетки и тн. Защото утре моите деца могат да вземе брат си за съпруг. Учила съм достатъчно генетика за да не харесвам преспективата.

bongo
09-10-2011, 21:56
ОК, разбирам че си учила и знаеш много. Един въпрос. Ако броя на хората в София след 40 години е наполвина по-малък и всеки използва точно толкова вода, нафта и ток колкото използва в момента, сумарно колко ресурси ще се използват?

old alfist
09-10-2011, 23:02
Ако броя на хората в София след 40 години е наполвина по-малък и всеки използва точно толкова вода, нафта и ток колкото използва в момента, сумарно колко ресурси ще се използват?
Хората в София, да не са толкова алчни и да престанат да обсебват работата на хората от другите градове - тогава София няма да е толкова пренаселена.

bongo
09-10-2011, 23:10
Хората в София, да не са толкова алчни и да престанат да обсебват работата на хората от другите градове - тогава София няма да е толкова пренаселена.
Под 'броя на хората в София' разбирай 'населението на земята', просто дадох пример със София, защото колежката цитира екологични данни от София

old alfist
09-10-2011, 23:16
Доста смахнати неща има по този свят.
Например в територията на Канада има глад за население.
Отпадъците у нас дори да ги събираш и изхвърляш разделно, накрая ти събират и ги извозват с един камион - това съм го виждал с очите си.

bongo
09-10-2011, 23:25
Доста смахнати неща има по този свят.
Например в територията на Канада има глад за население.
Отпадъците у нас дори да ги събираш и изхвърляш разделно, накрая ти събират и ги извозват с един камион - това съм го виждал с очите си.

Да, несъмнено отпадъците и повишаващата се нужда от енергия са големи проблеми, както и неравномерното разпределение на хора и ресурси. Аз исках да отбележа, че увеличаващото се население на земята е проблема-майка, от който следват всички останали. Всяко семейство с повече от едно дете допринася към тази тенденция.

old alfist
09-10-2011, 23:35
Да, несъмнено отпадъците и повишаващата се нужда от енергия са големи проблеми, както и неравномерното разпределение на хора и ресурси. Аз исках да отбележа, че увеличаващото се население на земята е проблема-майка, от който следват всички останали. Всяко семейство с повече от едно дете допринася към тази тенденция.
В цивилизованите държави не може да задължиш семействата колко деца да имат, както и да забраниш неестествените оплождания и раждания - дай да не се превръщаме в хитлеристи.

bongo
09-10-2011, 23:45
В цивилизованите държави не може да задължиш семействата колко деца да имат, както и да забраниш неестествените оплождания и раждания - дай да не се превръщаме в хитлеристи.

Не съм казал нищо за задължаване на когото и да било. Освен това, практиката показва, че подобни закони създават повече проблеми отколкото решават (Китай). Според мен тласъка в тази насока не трябва да бъде диктуван от закон, а следствие от съзнателно решение на всеки един добре информиран човек, взимайки предвид условията в които се намира.

Ранобудниче
10-10-2011, 11:36
... Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
...

Единственият бесен спам в цитирания пост е горното изречение.

До момента нито съм инициирала нечие изгонване, нито съм наказала или дори предупредила някого за къде-къде по-сериозни неща, камо ли за "бесен спам".

По тази причина, моля да се спестяват излишните, никому ненужни и напълно безпочвени негативни внушения.

Susscrofa
10-10-2011, 12:02
А разсипването на ресурсите къде го слагаш в сметката? Ти ток пестиш ли? Вода пестиш ли? Храна пестиш ли? А бензин, нафта, газ? Да не продължавам. Докато ресурсите се ползват като неизчерпаеми, населението ще е в повече. Аз съм еколог и мога да ти изчета такава лекция, че свят ще ти се завие. Ти знаеш ли колко ТОНА боклук изхвърля само София за ден? Неща, които не са непреработваеми. Които заемат място като боклук, правят нови сметища на места, които примерно могат да се ползват за друго. Знаеш ли че ползваемата вода е 0.3 % И тя се ползва за пиене, поливане, производство и каквото се сетиш. Помниш ли го когато прекарваш по 30 минути в банята под душа или ваната? Колко пъти си палиш колата с пълен брой заети места? 2 Милиона всеки с кола всеки ден, колко гориво прави това? Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
Та ще ми обясняваш колко е егоистично да имаш повече от едно дете. Иначе аз съм против даряването на сперма, яйцеклетки и тн. Защото утре моите деца могат да вземе брат си за съпруг. Учила съм достатъчно генетика за да не харесвам преспективата.

Хм, еколог.
Скоро бях на една сбирка и там имаше един, който се определяше като еколог и изтъкваше, че носи само синтетични дрехи и смяташе това за екологично, а аз му обясних, че няма нищо лошо да носиш шапка от заешка кожа, защото това зайче е изядено преди това, и че производството на синтетичните материали замърсява околната среда много. Но той продължи да се определя като еколог.
Аз считам, че "прекомерното" използване на ресурсите не е проблем.
Човешкият вид е устроен така, щото най-добре оцелява в ситуация на "нямане" на недостиг. Тогава той открива нови, иновативни източници на енергия и на храна. Да не говорим, че вече има такива, но световната пазарна конюктура не позволява тяхното навлизане, но то ще бъде неизбежно при изчерпването на сега използваните източници на енергия.
Човешката популация няма как да расте постоянно във времето, рано или късно ще стигне своя връх, след който ще следва постепенен спад. Така е при всички "К" видове. При тях кривата на развитие е нещо като буквичката S, но доста по -"разчекната". Всяко едно действие, което спира научните открития, като например, генното модифициране може да бъде много по-пагубно за човешката популация, защото то дефакто спира борбата за оцеляване на човешкия вид, а именно борбата за оцеляване е в основата на съществуването на всеки един биологичен вид. При човекът, мозъкът е приспособлението, което еволюцията е развила най-силно и именно, чрез него той оцелява.
Всички протести срещу електронния колайдер, срещу ядрената енергетика, генното модифициране, медицинските опити с животни от страна на псевдоеколози, спират естествения еволюционен ход на развитие, те са НЕЕСТЕСТВЕНИ.
Човекът е биологичен вид като всички останали.
Вълкът не си казва: "ауууу сърничките тази година са малко, ще консумирам по-умерено тази година", а просто когато свършат сърничките започва да хапва зайчета или да търси някъде другаде сърнички.
Та толкоз за екологията, и само да добавя, че темата която искаш да развиеш не е екологична, а е по-скоро тема касаеща дейностите по опазване на околната среда и устойчивото развитие.:picnic:

old alfist
10-10-2011, 12:03

До момента нито съм инициирала нечие изгонване, нито съм наказала или дори предупредила някого за къде-къде по-сериозни неща, камо ли за "бесен спам".

По тази причина, моля да се спестяват излишните, никому ненужни и напълно безпочвени негативни внушения.

Oxo - добре дошла и не се ядосвай !!Хубав дей !!

Ранобудниче
10-10-2011, 12:43
Oxo - добре дошла и не се ядосвай !!Хубав дей !!

Не съм ядосана.
Просто не понасям фактите да се изкривяват и нямам навика да си оставям магарето в калта.

renyx
16-10-2011, 09:30

Нее, не става дума за изгонване от форума. Имах предвид просто, че се отклонявам тотално от идеята на темата . Никакви негативни внушения. А и исках да подходя с малко черен хумор.

old alfist
16-10-2011, 13:07
Нее, не става дума за изгонване от форума. Имах предвид просто, че се отклонявам тотално от идеята на темата . Никакви негативни внушения. А и исках да подходя с малко черен хумор.
Айде сега - не се обяснявай като ученичка.

renyx
17-10-2011, 09:53
Айде сега - не се обяснявай като ученичка.
Не обичам да ме разбират неправилно, това е.