View Full Version : Кочината не пали
Deathriderr
02-10-2011, 18:56
Помощ, слизам доло опитвам се да я отключа не благоволява, отварям я ръчно с ключа :angry1: натискам за всеки случай на дистанционното да е отключена премигват си светлините
всичко нормално вартя ключа не пали само светва таблото и всичко останало свързано с тока работи. Не се опитва да върти на празно като с включен имобилайзер 1.4 ТС е мотора ако има някъкво значение :cry:
mi6o_6621
02-10-2011, 19:32
виш си бо6оните или под шофиорската седалка има един ботон натисниго и пробваи.като звартиш имали консумациа на лампите ,смисал премигват ли като вартиш?
Deathriderr
02-10-2011, 19:34
светват си както нормално фарове всичко работи
според мен е имобилаизера на клу4а за това не пали и при мен беше същия случаи не разпознава клу4а аз улекнах тогаз със 50лв
Deathriderr
02-10-2011, 19:46
според мен е имобилаизера на клу4а за това не пали и при мен беше същия случаи не разпознава клу4а аз улекнах тогаз със 50лв
При теб изгасваше ли индикатора code на таблото, защото при мен си изгасва нормално или няма значение от него
като даваш на котакт върти ли стартера? Ако не, светлините на таблото умират ли ? (признак на умрял акумулатор). Ако въобще не върти стартера а всичко си има като ток, значи си за стартер, трябва се види защо не върти.
Deathriderr
02-10-2011, 20:12
като даваш на котакт върти ли стартера? Ако не, светлините на таблото умират ли ? (признак на умрял акумулатор). Ако въобще не върти стартера а всичко си има като ток, значи си за стартер, трябва се види защо не върти.
Не умират работят си нормално въобще не върти стартера вартя ключа и абсолютно нищо не става
:guillotine:
явно при теб е друг проблема при мен въртеше и не палеше може да тие заминал стартера или четките незнам колега
venko8585
02-10-2011, 20:23
ако не изчезва индикацията за кода най вероятно е от него штото мойта ключалка е разбита и съм пробвал с друг ключ и си върти окей ама не пали
Deathriderr
02-10-2011, 21:02
Добре обаче не установих, защо не искаше да се отключи с дистанционното????
Централното оригиналното ли е или е слагано друго ?
Deathriderr
02-10-2011, 21:49
Слагано е друго, утре ще гадая каде е алармата и какво и има и на нея,
Доста често алармите, които ги слагат допълнително ги връзват със запалването така, че ако не отключиш колата от дистанционното на алармата примерно, не пали. Щом имаш някакви проблеми с алармата най-вероятно и от там ти идва проблема със паленето.
А стартера върти ли
може да не пали ама поне трябва стартера да върти
не вярвам някой да е сложил се прекъсва от алармата или централното .
Deathriderr
03-10-2011, 08:04
Всичко е умряло не върти
LeoVin4i
03-10-2011, 10:04
Ами вземи отнякъде здрав акумулатор и пробвай с него.
b_angelov
03-10-2011, 13:03
Доста често алармите, които ги слагат допълнително ги връзват със запалването така, че ако не отключиш колата от дистанционното на алармата примерно, не пали. Щом имаш някакви проблеми с алармата най-вероятно и от там ти идва проблема със паленето.
+1 :thumbup:
alfa_erazor
03-10-2011, 14:17
Тъпо но, провери ли батериите на дистанционното на алармата?
Deathriderr
03-10-2011, 20:33
Акумyлатора и дистанционното са елиминирани като варианти тея дни ще я карам на някакъв сервиз да видим какво ще кажат
Deathriderr
06-10-2011, 11:54
Втулки, четки на стартера е присъдата
внимавай. по вероятно е да е от шалтера или соленоида на стартера. дори и без втулки и с най-износените четки, пак щеше да върти и да издава доста кофти звуци и щеше да усетиш че имаш проблем.
ПП
да допълня,че често срещан проблем за невъртенето на стартера е лоша връзка на малката клейма която дава захранване на соленоида. тоя соленоид 1-избутва бендикса и 2-натиска шалтера който дава захранване на мотора на стартера.
Deathriderr
06-10-2011, 12:15
Ами той почна да върти магически вчера сутринта, ужасно бавно и измъчено. Иначе преди това нямаше никой
Ами той почна да върти магически вчера сутринта, ужасно бавно и измъчено. Иначе преди това нямаше никой
значи присъдата им е правилна ;)
Втулки, четки на стартера е присъдата
Колега,надявам са няма да ми се сърдиш,че пиша в твоята тема,НО от вчера и моя "курник" ме предаде...
Отказа да върти стартера-ни гък ни мъц. Бутнах я и запали.Гасих и палих без проблем няколко пъти и всичко си беше ок,и днес отново отказа?! Че ще се сваля стартер е ясно,но искам да те питам от къде извади и как твоя и дали се сваля и нещо друго за да излезе?? Като гледам от горе ми се вижда невъзможно.
Благодаря предварително!
Deathriderr
11-10-2011, 20:32
Ами не съм го правил аз, защото не разбирам, но мисля че на канал отгоре няма как
Гого, може и отгоре, ама се сваля смукателния колектор ...
Гого, може и отгоре, ама се сваля смукателния колектор ...
С малко нерви, търпение, "по-тънки" ръце и по-подходящи инстументи, може да се свали само с махането на ауспуха от колектора.
Majed_146
13-10-2011, 14:52
Здравейте, на мен ми се случи същото преди време... Вечерта: палеше, форсирах ме я на прекъсвач няколко пъти.. по една, две секунди! Сутринта: ... контакт.... Стартер.. няма никой.. Оказа се че се разхлабила гайката която закрепва кабела за изхвърляне на бендикса... Сложихме нова гайка..:bash: и всичко беше ток и жица... Поздрави!:bash::bash::lol_sign:
Благодаря,колеги! Ще проверя първо за хлабави връзки и в събота ще се мъчим с един приятел да свалим стартера от долу на канал,че отгоре ми се вижда много разглобяване...
:th_up:Колата вече е в движение!:go:Оказаха се -четките
Благодаря на всички за съветите!:bowdown:
Да използвам,и аз темата на колегата.Мойта кочина изгасна в движение,вартя не пали,стартера варти едвам.Пробвам след няколко часа когато изтина,пак сьщата работа.След два дни е изтеглих до сервиз.Пробвах на скорост да запали,не иска.Какви са вьзможните причини да не запали?
Същия проблем имам и аз в движение ми гасни и пали когато си поиска релетата ги проверих остана датчик колянов вал и датчик разпределителен не знам друго какво ще е... и като не запали чека ми свети....
Да използвам,и аз темата на колегата.Мойта кочина изгасна в движение,вартя не пали,стартера варти едвам.Пробвам след няколко часа когато изтина,пак сьщата работа.След два дни е изтеглих до сервиз.Пробвах на скорост да запали,не иска.Какви са вьзможните причини да не запали?
Провери датчик колянов вал и датчик разпределителен.
п.п.Пробвай с друг по-читав акумулатор,щом казваш,че върти едвам-едвам?!
Пробвах,тогава запали от третия пат но угасна веднага,и от тогава не варти стартера и не пали.
Същия проблем имам и аз в движение ми гасни и пали когато си поиска релетата ги проверих остана датчик колянов вал и датчик разпределителен не знам друго какво ще е... и като не запали чека ми свети....
ако пали когато я оставиш малко да поизстине, насочи се към датчик колянов вал. то беше ясно че при теб са няколко проблемите. надявам се че си сменил и другото реле, не само едното.
Пробвах,тогава запали от третия пат но угасна веднага,и от тогава не варти стартера и не пали.
Също така се сетих за шоковия бутон под шофьорската седалка,но щом е припалила,не знам...:shutup: