View Full Version : Водач на задното стъкло
Joro_bayern
05-10-2011, 11:37
Счупи ми се пластмасовия водач на задно ляво стъкло. Някой има ли идея откъде мога да го купя, защото в официалния сервиз не е нужно да обяснявам, че ми искат пари като за нова врата.:shocking:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46596&highlight=%E2%EE%E4%E0%F7
мисля, че тук ще намериш каквото ти трябва
Joro_bayern
05-10-2011, 12:05
Много благодаря.
ecotronic
05-10-2011, 12:48
Счупи ми се пластмасовия водач на задно ляво стъкло. Някой има ли идея откъде мога да го купя, защото в официалния сервиз не е нужно да обяснявам, че ми искат пари като за нова врата.:shocking:
Има такива в едно магазинче в Горубляне. Наскоро си купих от там. Струваше към 15 лв. Ако те интересува ще ти дам по-точни координати.
PS: Това (http://www.bgmaps.com/link/02417FFC018391654B5F2664A573376C) е мястото. На единия ъгъл е магазинът а на другия има автомивка.
Съветвам те да видиш първо в какво състояние ти е гумената втулка, която стои в отвора на стъклото, и в която влиза шипа на въпросния пластмасов детайл. Аз късно видях, че при мен е скъсана и не ми се занимаваше да се връщам да я търся. А тя е важна, защото създава елестична и мека връзка между механизма и стъклото. Ако я няма, усилията се предават на твърдо и може новата пластмасария пак да се счупи.
И обезателно намажи с грес металната част, по която се води пластмасовият детайл.
svetlastf
05-10-2011, 16:25
Да ползвам темата.
Този водач същият ли е като на 156 1,8 ?
Водачите на предната и задната врата различни ли са?
danchev63
05-10-2011, 22:09
Да ползвам темата.
Този водач същият ли е като на 156 1,8 ?
Водачите на предната и задната врата различни ли са?
различни са. Различават се и водачите отпред и отзад. Тези пластмасовите са само отзад- за които говорят колегите. Отпред е цял механизъм и отделно водач няма - за водач служи рейката която държи стъклото.
svetlastf
06-10-2011, 10:10
Жалко,
имам здрава предна машинка със счупен пластмасов водач подобен на този от снимките. Реших, че може да я възстановя. :sad: