View Full Version : Това ли ни пречи да живеем добре.......
Susscrofa
07-10-2011, 09:54
Много мислех преди да пусна тази тема, но ще го направя. Ще пусна и анкета.
Тази тема винаги ме е вълнувала, но сега след като наблюдавах внимателно хронологията около събитията в Катуница отново някак си мисълта ми заработи в тази посока.
Въпросът ми е:Циганите ли са основната ни пречка да живеем добре?
Най-много се чудя, що за хора могат да направят извод от тези събития, че видиш ли, това било зараждане на гражданско общество, това било възраждането и събуждането на българския народ и най-тъпият извод е, че младите се били събудили. Как е възможно някой да допуска, че гражданско общество се гради върху основа изпълнена с омраза. Това е безумие. Та дори комунистите градяха "общество" на база любов към пролетариата и едва след това идваше омразата към "прогнилия" капитализъм. Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг. Причната е, че сме страхливи.
В Пловдив се събраха на протест две агитки. Всички знаем какви хора стават президенти на футболни клубове у нас, но те са българи с техните престъпления ние нямаме проблем, дори им ръкопляскаме, а сега когато набарахме един ромски бандит, надигнахме вой на омраза до небесата. Тези събития няма да имат никакъв положителен ефект. Те ще съгрегират и маргинализират още повече циганския етнос. Никой ли не вижда и усеща, че покрай скандиранията срещу един бандит се надига вълна на омраза към цял един етнос. Някой може ли да си представи как това се отразява на онези цигани, които въпреки всичко се опитват да живеят нормално, да работят, да учат и т.н. И независимо от това, те "пренебрегваните", проявяват нечовешки усилия и старание да се впишат по някакъв начин в онзи нормален обществен живот. Намират си някаква работа, която за повечето от нас българите е "унизителна", но те просто искат да работят нещо, искат да се чувстват по някакъв свой си извратен начин значими, да усещат, че вършат нещо полезно. И тези същите хора сега трябва да четат и слушат простотиите, които се пишат и говорят срещу тях. Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно. Как веднъж не чух някой да каже браво на циганите, които работят и се борят с трудния живот и с нестихващата ксенофобия в България. Не! Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички цигани под знаменател- "паразити". Да ама не!
Само цигани работят във фирмите по чистота, 60 % са циганите, които бачкат във фирмите занимаващи се с водопровод и канализация. Пътностроителните фирми разчитат на 50 % цигани работници. И какво излиза, те ни събират миризливия боклук и ни се ровят в говната, а ние само, защото част от тях са поели по онзи престъпен път, обобщаваме и им лепваме клеймото паразити на всичките. Ами, ако тях ги няма, кой ще ни рови в говната? Кой ще ни събира фасовете от улиците, кой ще ни събира боклука от контейнерите? Това няма как да се върши от "висшият етнос", за какъвто се смятат някои. Затворите са пълни предимно с цигани "кокошкари". Еми нормално е, нали те са най-сериозния проблем в България. Наистина ли някой вярва, че ромите са най-сериозният ни проблем?
Мисля, че не е редно да си изкарваме комплексите за нашата неспособност да си подредим къщичката върху най-безобидния "враг".
"Не съдете живот, който не сте живели"
И ТЕ ТАКА..................
:pimp::pimp::pimp:
Stoyan Georgiev
07-10-2011, 10:04
по-лесно е... ;)
Ramsezsh
07-10-2011, 10:36
Не. Циганите не са основния проблем за живеем по-добре.
Само, че не ние сме основната причина те да живеят по-зле.
В този смисъл в този дълъг текст си изписал страшно много, както се изразяваш "глупотевини". Никой никъде не ги е набил, никой не ги мачка. Дори е точно обратното - те са доста привилигировани в много отношениея. Няма смисъл да описвам неща дето се предъвкват ежедневно - като плащането на тока, престъпността и т.н. Проблема при тях е липсата на образование и най-вече липсата на желание за образование. Настина има малък процент такива, които търсят и получават образование - на тях шапка им свалям. Те са успели да се преборят с "капсуловаността" на нравите и културата си!
Проблема в държавата ни, от друга страна е факта, че на тях се гледа като на евтини гласоподаватели. Няма политическа сила, която да не се е заигравала с техните гласове. Затова циганите са оставени да си живеят по техния начин, като всички си затварят очите за тях. Точно това предизвика и вълната от протести. Които веднага бяха яхнати от всички политци отново и се превърнаха в нещо друго.
Много ми е интересно какво би означавало според твоите разбирания да не ги мачкаме, да не ги вкараме в ъгъла? Държа да ми отговориш на този въпрос.
Не, пречим си сами.
Отговора е в едно кратко определение на думата "Българи" което прочетох в един английски сайт:
"Българи - малко крадливо племе със склонност към предателство" ;-)
Друг е въпроса, че циганите така ги устройва. Това е симбиоза. :-)
Отговорът на въпроса ти определено е не.
Виновна за положението е самовъзпроизвеждащата се престъпна партокрация,за която хранителна среда е социалната клоака.
Не етническа омраза е причината за маргинализацията на циганите,а криворазбраната ни толерантност.Ако намериш интервюто на Диана Найденова с отец Стефан,от миналата седмица,ще чуеш в прав текст обяснението на протичащите в момента процеси,както и що е то толерантност.
Няма да си чеша повече пръстите да обяснявам къде е заровено кучето.Който има очи,ще види.
Цитирано от блога на Г. Гачев... не мога да го кажа по-добре:
Основната задача очевидно се явяваше издирването на виновника циганите да са толкова разпасани, мързеливи, лакоми, престъпни и още каквото щете. За виновници бяха скланяни всички по-известни български политици, плюс доста не толкова известни (един по-подпийнал сватбар се опита да защити тезата, че виновен е турският президент, но не му обърнаха особено внимание). Вече бях престанал да обръщам активно внимание и пробвах глезена си, когато един от сватбарите, до момента мълчаливо слушал, се обади:
- Не са тея виновниците. Не са те научили циганите така.
- Как да не са, бе! – обадиха се в един глас всички около него. – Залагам си главата, че е… Името на политика се превърна в словесна амалгама, в която всеки глас беше допринесъл с различно име.
- Не са те, бе! – отвърна спокойно онзи. – Ако ви кажа кой е, кво ще го правите?
Отговорът беше дружен възглас и десетина размахани ножове, вилици, лъжици, един бастун и една съдинка за оцет.
- Е ви там вътре тоалетната, има огледало. Там ще го видите – заключи невъзмутимо компетентният.
Последва секунда гробно мълчание. След това събеседниците му като в комедия се надигнаха едновременно от масите и заявиха в един глас:
- Ти кво искаш да ми кажеш, бе?
- Че циганите са се научили да са мързеливи и да искат каквото не им се полага от нас – най-спокойно продължи онзи.
На същия принцип са ни и политиците и толерастите и правозащитниците и милиционерите и прекупвачите и работодателите и работниците, изобщо каквото сами си правим никой не може да ни направи.
Ай стига с тия мангали...всяка втора тема иде реч за тях!
Те са ни най малкият проблем....да не забравяме, че такива като Кирил Рашков има във всяко градче и село и повечето са със бяла кожа...:hmm:
За един проблем, както и за нещо хубаво (което ми е по-приянто да пиша) не може да се даде еднозначен отговор с "да" или "не" и да има само една причина. Аз за себе си съм решил какво и как да правя и живея, дали е правилно ще покаже само времето.
А магалите и другите около нас в България трябва да спазват законите, иначе са свободни да живеят където и да е другаде!
Mind_Control
07-10-2011, 12:55
500 000 безработни цигани получаващи помощи и крадящи от нас, за да живеят.
500 000х 200 лв месечно= 100 000 000 лв. месечно- тези пари те не ги изработват, а или ги крадат от нас или ги получават като помощи. Да не говориме, че са много повече от 200 лв на калпак, ама айде..
Вие преценете дали не са те един от основните фактори теглещи ни назад.
Susscrofa
07-10-2011, 13:07
500 000х 200 лв месечно= 100 000 000 лв. месечно- тези пари те не ги изработват, а или ги крадат от нас или ги получават като помощи. Да не говориме, че са много повече от 200 лв на калпак, ама айде..
БТК я продадоха а 200 000 000 и после я препродадоха за 1 200 000 000, тогава някой излезе ли да протестира?
---------- Post added at 10:05 ---------- Previous post was at 10:02 ----------
За един проблем, както и за нещо хубаво (което ми е по-приянто да пиша) не може да се даде еднозначен отговор с "да" или "не" и да има само една причина. Аз за себе си съм решил какво и как да правя и живея, дали е правилно ще покаже само времето.
А магалите и другите около нас в България трябва да спазват законите, иначе са свободни да живеят където и да е другаде!
И защо разделяш "мангалите" от другите около нас, те по-различни ли са.
---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
Отговорът на въпроса ти определено е не.
Виновна за положението е самовъзпроизвеждащата се престъпна партокрация,за която хранителна среда е социалната клоака.
Не етническа омраза е причината за маргинализацията на циганите,а криворазбраната ни толерантност.Ако намериш интервюто на Диана Найденова с отец Стефан,от миналата седмица,ще чуеш в прав текст обяснението на протичащите в момента процеси,както и що е то толерантност.
Няма да си чеша повече пръстите да обяснявам къде е заровено кучето.Който има очи,ще види.
А на теб, който ти внуши, че ние сме толерантни.
Аз смятам, че ние не сме толерантни.
Всичко това е така,но то е последствие,а не причина.
БТК я продадоха а 200 000 000 и после я препродадоха за 1 200 000 000, тогава някой излезе ли да протестира?
А какво става в момента с "Булгартабак"?Какво се готви на БДЖ?Какво стана в "Кремиковци" и т.н. до безкрай?
---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:08 ----------
---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
А на теб, който ти внуши, че ние сме толерантни.
Аз смятам, че ние не сме толерантни.
Не знам за теб,но на мен отдавна никой не може да ми внушава.Живея в действителността с широко отворени очи.Основното,за което препоръчах да изгледаш гореспоменатия материал е за да чуеш какво в същност означава толерантност.
Susscrofa
07-10-2011, 13:23
Всичко това е така,но то е последствие,а не причина.
А какво става в момента с "Булгартабак"?Какво се готви на БДЖ?Какво стана в "Кремиковци" и т.н. до безкрай?
---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:08 ----------
Не знам за теб,но на мен отдавна никой не може да ми внушава.Живея в действителността с широко отворени очи.Основното,за което препоръчах да изгледаш гореспоменатия материал е за да чуеш какво в същност означава толерантност.
Гледах го по телевизията, но не съм съгласен с представителя на БПЦ. Дори и най-интелигентните и образовани хора се потдават на внушение, никой не е застрахован от това.
Ramsezsh
07-10-2011, 13:24
Аз още чакам отговор на въпроса по какъв начин ние вкарваме циганите в ъгъла и ги мачкаме.
Или се вдигат едни празни лозунги за да има спор?
Susscrofa
07-10-2011, 13:31
Аз още чакам отговор на въпроса по какъв начин ние вкарваме циганите в ъгъла и ги мачкаме.
Или се вдигат едни празни лозунги за да има спор?
Аз съм написал причината в първия си пост. Ако си го прочел целия.
С говоренето под общ знаменател за всички цигани унищожаваме желанието за нормален жив у малкото цигани, които го искат.
Ще ти разкажа една случка. Пред няколко години се возех в един трамвай. На една от спирките се качи млада циганка, аз я познавах, тя работеше в депото (отново мръсна работа), но се стараеше и имаше нормално семейство. Изведнъж един "пич" се провикна сочейки я и каза "пазете си чатите таа крадне". Жената умря от срам, поставих се на нейно място и не се почувствах добре. Тя слезе веднага на следващата спирка.
Ето за това говоря аз...............:pimp:
Не са основната причина, но сериозно спомагат за това поради което съм гласувал с ДА. За тях с пълно право важи максимата "Щом си черен си виновен".:guillotine:
Ramsezsh
07-10-2011, 13:39
Ето за това говоря аз...............:pimp:
Поста ти го изчетох много добре. Нямам навика да пиша без да знам какво!
За говоренето под общ знаменател - ти и в отговора си говориш под общ знаменател за нас и за тях.
А това което говориш ти - тази млада циганка на кой друг да се сърди освен на собственото си племе, което си сътвори тоя имидж?
Или минаваме на спора, кое е първото кокошката или яйцето.
Много интересно защо някой като види арменец, евреин или турчин не се провикне - внимавай тоя краде?
Susscrofa
07-10-2011, 14:19
Поста ти го изчетох много добре. Нямам навика да пиша без да знам какво!
За говоренето под общ знаменател - ти и в отговора си говориш под общ знаменател за нас и за тях.
А това което говориш ти - тази млада циганка на кой друг да се сърди освен на собственото си племе, което си сътвори тоя имидж?
Или минаваме на спора, кое е първото кокошката или яйцето.
Много интересно защо някой като види арменец, евреин или турчин не се провикне - внимавай тоя краде?
Никой не може да носи вина, че се е родил някакъв.....
Нищо не обобщавам аз. Това не е в моя мироглед. За мен всеки човек е отделна вселена.
Моля, моля, нека да не прехвърляме собствената си неспособност да видим света през цветни цайси към други.
Аз приемам всички, за мен хората са добри, лоши, блондинки, брюнетки, перничани, софиянци и т.н, но не и мангали, чернилки, джагали и тем подобни простотии.
Не изпитвам необходмост да се поставям над някой в генетично отношение, за да имам самочувствие.
Ramsezsh
07-10-2011, 14:33
Никой не може да носи вина, че се е родил някакъв.....
Нищо не обобщавам аз. Това не е в моя мироглед. За мен всеки човек е отделна вселена.
Моля, моля, нека да не прехвърляме собствената си неспособност да видим света през цветни цайси към други.
Аз приемам всички, за мен хората са добри, лоши, блондинки, брюнетки, перничани, софиянци и т.н, но не и мангали, чернилки, джагали и тем подобни простотии.
Не изпитвам необходмост да се поставям над някой в генетично отношение, за да имам самочувствие.
Противоречиш си - мисля че това са твои думи от първия ти пост в темата:
Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно
Настина никой не носи вина, че се е родил такъв или инакъв. Съвсем определено не съм съгласен обаче някой да ми привнася вина за лошата репутация на едно племе.
Аз пък не видях някой да каза нещо подобно тук.
Susscrofa
07-10-2011, 14:44
Противоречиш си - мисля че това са твои думи от първия ти пост в темата:
Настина никой не носи вина, че се е родил такъв или инакъв. Съвсем определено не съм съгласен обаче някой да ми привнася вина за лошата репутация на едно племе.
Аз пък не видях някой да каза нещо подобно тук.
О не, изобщо не си противореча. Не случайно казвам "тези хора" без да уточнявам какви са в етническо отношение. Ти така извъртя смисъла на моя пост, че след малко ще взема аз да го прочета отново.:tooth:
Че кой ти каза, че говоря само за хората участващи тук в тази тема. Аз визирам начин на мислене в не малка част на нашето общество.
Употребата на термина "племе" не е добър. Не е употребяван павилно.
Ramsezsh
07-10-2011, 14:46
О не, изобщо не си противореча. Ти такаизвъртя смисъла на моя пост, че след малко ще взема аз да го прочета отново.:tooth:
Че кой ти кза, че говоря само за хората участващи тук в тази тема. Аз визирам начин на мислене в не малка част на нашето общество.
Употребата на термина "племе" не е добър. Не е употребяван павилно.
За поставянето под общ знаменател ли си говорехме? :tooth:
Susscrofa
07-10-2011, 14:51
За поставянето под общ знаменател ли си говорехме? :tooth:
Да. Мисля, че написах "част от нашето общество".
Да не би да имаш проблем с тълкуването на израза "поствяне под общ знаменател"?
Ramsezsh
07-10-2011, 15:00
Я си прочети първия пост и помисли върху него.:tooth:
Susscrofa
07-10-2011, 15:13
Я си прочети първия пост и помисли върху него.:tooth:
Не мисля, че има нужда, но се радвам, че ти си го прочел. Дори и 20 % от него да си разбрал, пак ще съм удовлетворен.:pimp:
Ramsezsh
07-10-2011, 15:18
Не мисля, че има нужда, но се радвам, че ти си го прочел. Дори и 20 % от него да си разбрал, пак ще съм удовлетворен.:pimp:
Има нужда.
Май не четеш, това което пишат другите :tooth:.
Susscrofa
07-10-2011, 15:22
Май не четеш, това което пишат другите :tooth:.
Отново правиш обобщение и генерализираш.
Може да не чета теб, но за другите ти не знаеш........
А и не мисля, че можеш да ми бъдеш някакъв индикатор, относно това, което пиша и чета. Аз си го разбирам, а ти не.........останалите.....не знам, може би.:pimp:
Ramsezsh
07-10-2011, 15:31
Отново правиш обобщение и генерализираш.
Може да не чета теб, но за другите ти не знаеш........
А и не мисля, че можеш да ми бъдеш някакъв индикатор, относно това, което пиша и чета. Аз си го разбирам, а ти не.........останалите.....не знам, може би.:pimp:
Относно обобщенията - прочети си първия пост и после ми говори за обобщения! Ама хубаво го прочети.
И ако разбирането на това което пишеш ти, е равносилно да почна да рязсъждавам като теб - ни най-малкото намерение нямам!:tooth:
Susscrofa
07-10-2011, 15:36
Относно обобщенията - прочети си първия пост и после ми говори за обобщения! Ама хубаво го прочети.
И ако разбирането на това което пишеш ти, е равносилно да почна да рязсъждавам като теб - ни най-малкото намерение нямам!:tooth:
Няма нужда да чета нещо, което съм написал.
Аз знам, че ти няма да разсъждаваш като мен никога, но самото ти присъствие тук с вече над 15 мнения си е успех за мен. :tooth:
Ramsezsh
07-10-2011, 15:38
Няма нужда да чета нещо, което съм написал.
Аз знам, че ти няма да разсъждаваш като мен никога, но самото ти присъствие тук с вече над 15 мнения си е успех за мен. :tooth:
Да го ризбирам ли, че пишеш просто за спора?
Да. ;-)
Susscrofa
07-10-2011, 15:55
Имаш право да мислиш каквото си поискаш.
За себе си аз знам, че поставям един наистина сериозен проблем и ми е интересно какво смятат останалите участници във форума.
От уважение към твоя висок интерес се стремя да ти отговарям на всичко, което те вълнува.:pimp:
Ramsezsh
07-10-2011, 15:57
Да. ;-)
И аз така мисля.
Susscrofa
07-10-2011, 16:30
И аз така мисля.
Най-важното е да мислим.
Спорът е необходим именно за това.:jumping:
Mind_Control
07-10-2011, 16:42
Хубаво де, айде ние в България сме мързеливци и затова и циганите ни са такива, ама защо са мързеливи по целия свят тогава?
Циганите не са основният ни проблем,но са един от основните проблеми.............
Бе на крив к.р и космите му пречат.....
Ramsezsh
07-10-2011, 16:55
Най-важното е да мислим.
Спорът е необходим именно за това.:jumping:
Когато спора е само заради спорта мисъл няма много :hi_temerature:.
Хубаво де, айде ние в България сме мързеливци и затова и циганите ни са такива, ама защо са мързеливи по целия свят тогава?
Заради световния заговор против циганите и интегрирането им в обществото.
Susscrofa
07-10-2011, 17:10
Нормално е циганите в цял свят да имат и да проявяват своите културни осбености, но само в България са толкова силно маргинализирани и изолирани. Причината е в нашата псевдотолерантност.
Ами неграта к'во да кажат? :-)
Susscrofa
07-10-2011, 17:14
Когато спора е само заради спорта мисъл няма много :hi_temerature:.
Заради световния заговор против циганите и интегрирането им в обществото.
Спортувам баскетбол.
А и с теб няма как да спортувам "спор".:tooth:
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:11 ----------
Ами неграта к'во да кажат? :-)
"Неграта" може би ще ни пожелаят да имаме след години циганин президент.:jumping: Не мисля, че те са обект на тази тема.:pimp:
Stoyan Georgiev
07-10-2011, 17:14
Причината е в нашата псевдотолерантност.
мхм :th_up:
ние не мразим циганите и различните от нас, само ако може да не се навъртат наоколо...
това сме ние уж "толерантния" народ
веднага ще дойде контра-аргумента - "те са такива, защото бяхме толерантни с тях досега"
ама вижте драги, толерантността е абсолютно понятие - или си толерантен или не си, освен това трябва и да си умен като си толерантен за да може така да манипулираш нещата, че в крайна сметка да не ти се налага да се кривиш...
да си толерантен, за мен, не е да стискаш зъби перманентно, а да не ти е проблем ;)
иначе си си просто прикрит расист, на който му е по-лесно да обвинява една група, макар и мизерни, живеещи в маймуно-подобни строеве същества, за цялата чернилка и несгода на една държава в социално-икономически аспект.
мхм :th_up:
ние не мразим циганите и различните от нас, само ако може да не се навъртат наоколо...
това сме ние уж "толерантния" народ
веднага ще дойде контра-аргумента - "те са такива, защото бяхме толерантни с тях досега"
ама вижте драги, толерантността е абсолютно понятие - или си толерантен или не си, освен това трябва и да си умен като си толерантен за да може така да манипулираш нещата, че в крайна сметка да не ти се налага да се кривиш...
да си толерантен, за мен, не е да стискаш зъби перманентно, а да не ти е проблем ;)
иначе си си просто прикрит расист, на който му е по-лесно да обвинява една група, макар и мизерни, живеещи в маймуно-подобни строеве същества, за цялата чернилка и несгода на една държава в социално-икономически аспект.
Хайде сега надскочи медийните манипулации и се замисли защо всъщност картинката е такава.
Интересно по твоята сентенция ако ти стане проблем, например те пребие група цигани, расист ли ще станеш?
Толерантността няма грам общо с проблемите... колкото и да се опитват да ни убеждават в обратното, няма как да си толерантен към нещо което ти нарушава личното и жизненото пространство, застрашава сигурността ти, живота ти, имуществото ти и т.н.
Търпимостта към горното ... това не е толерантност, а примирение и овчедушие.
Дали пък за това не набира сила понятието - толераст... като реакция на хора проповядващи не толерантност, а маскирано зад нея овчедушие?
Интересно какво всъщност разбират повечето хора под тая думичка нали :)
Хайде сега надскочи медийните манипулации и се замисли защо всъщност картинката е такава.
Интересно по твоята сентенция ако ти стане проблем, например те пребие група цигани, расист ли ще станеш?
Толерантността няма грам общо с проблемите... колкото и да се опитват да ни убеждават в обратното, няма как да си толерантен към нещо което ти нарушава личното и жизненото пространство, застрашава сигурността ти, живота ти, имуществото ти и т.н.
Дали пък за това не набира сила понятието - толераст... като реакция на хора проповядващи не толерантност а маскирано зад нея овчедушие?
++++++1!!!!!
---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 17:59 ----------
Брей тук имало хора достойни за кандидати за Нобелова Награда за мир......
Ramsezsh
07-10-2011, 18:16
Спортувам баскетбол.
А и с теб няма как да спортувам "спор".:tooth:
И продължаваш.
Когато няма какво да кажеш, заобикаляш темата. Как да го наречем това?
Как да нарека, ситуацията, когато говориш как поставяме всички цигани под общ знаменател, когато ти самия поставяш всички под общ знаменател и след това твърдиш че не е вярно?
Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг.
и още от съседната, но близка по смисъл тема:
Не ми отговаряй с частни и единични случаи, говорим за обществени нагласи, говорим за политика на работодателите.............
Аз това го наричам популизъм.
Та с този популизъм едва ли ще ме накараш, мен или който и да било друг да се почувства виновен за лошото положение на циганите. Ако има свестни между тях, които не могат да излязат от сянката на лошата си слава, те могат да се сърдят на своето си племе. Не на мен, не на някой друг, които с данъците, които плащаме изхранваме голямата част тях.
[/COLOR]
"Неграта" може би ще ни пожелаят да имаме след години циганин президент.:jumping: Не мисля, че те са обект на тази тема.:pimp:
Много са назад неграта, нас циганин ни управлява още преди те да си замечтаят за негър президент. А дали той не е в основата на статуквото в момента? http://topfakti.com/2011/06/14/90-цигани-гласували-за-костов-по-роднинс/
http://www.tvevropa.com/bg/news/interviews/view/55041
Много са назад неграта, нас циганин ни управлява още преди те да си замечтаят за негър президент. А дали той не е в основата на статуквото в момента? http://topfakti.com/2011/06/14/90-цигани-гласували-за-костов-по-роднинс/
http://www.tvevropa.com/bg/news/interviews/view/55041
Човек на БСП хранилка, освободен от затвора от БСП и някакъв неизвестен сайт нарочили Костов за циганин и манипулация със цигански гласове и вие вярвате?
Е нищо чудно, че водим такива спорове :)
Stoyan Georgiev
07-10-2011, 18:50
ама това какво общо има бе ?!
като ме пребие група българи - всички българи ли са ми проблема или групата цигани ?
щото да ти кажа досега са ме обирали на улицата 2 пъти, с оръжие, вадили са ми пистолет докато съм в колата - отново 2 пъти
е сега да стана рязко нетолерантен към българите ли?
щото всичките тези случаи са все от бели та лъскави хора ;)
за мен всички, които прекрачат закона са - ПРЕСТЪПНИЦИ, нали знаете вица за зелените и тъмно зелените
черен, кафяв, бял, жълт, оранжев - рецидивиста си е рецидивист
Дали пък за това не набира сила понятието - толераст... като реакция на хора проповядващи не толерантност, а маскирано зад нея овчедушие?
++++++1!!!!!
---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 17:59 ----------
Брей тук имало хора достойни за кандидати за Нобелова Награда за мир......
каио, плоските ти шеги към по-елементарни събеседници, ако обичаш.
морфи - толераст отново, не по мой адрес, аз не призовавам за овчедушие, а за насочване на гнева в правилната посока ;)
съжлявам, че ще го кажа, но вие двамата сте като латерничка, свирите си едно и също не ви е грижа...
да, и на мен са ми неприятни циганите, или по-скоро мръсотията около тях и мръсотията, която създават...
НО
и това е едно голямо НО
не е луд този дето яде баницата...
оставени са на самотек, безконтролно, без налагане върховенството на закона...
държавата - това не са само най-силните, най-хубавите, най-способните и т.н.
държавата (и това е едно доста допотопно обяснение, но уви, нямам дар словото на разказвач) е нещото/мястото/публичния договор, в който силните, хубавите и способните помагат на, и вкарват в строй, по-малко силните, по-малко хубавите и по-малко способните и т.н.
от тук нататък не ми се спори и да ви убеждавам, колко е погрешна посоката на вашата омраза и неприязън...
като ви е кеф да си мразите циганите, мразете ги.
само после да не гледате като прасе в трастика като ви изманипулират и насочат низките ви страсти в посока угодна на малък "обрач" (доган, някой?)
и ми четете целите постове, че вече ме дразни да ми вадите изречения от контекста! (не става въпрос за морфиъс)
Аз не мразя циганите, проблеми с тях нямам, нито ги обобщавам.
В интерес на истината знам доста неща по темата... за това и ви карам да се замислите какво говорите.
Пък питането беше във връзка със стиснатите зъби и проблемите, дали толерантността е да търпиш нещо което ти става проблем :)
Прочети пак наричам ли те толераст ... или връзвам разбирането на толерантността, с генезиса на думата.
Ако ще коментираме цигани и проблеми в случая, проблема не са циганите, проблема са управниците, проблема са "правозащитниците" които са готови от всичко да извъртят расизъм само и само да има какво да папат, проблема е овчедушието на масата у нас, търпимостта ни към нередности, проблема са ония дето са готови да спретнат такава безумна постановка като тая в Катуница, само и само да пренаредят едни изборни нагласи.
Някой да се замисли в целия театър, че има сериозна вероятност, да имаме жертва на убийство със цел - политическа изгода?
Циганските изцепки които масово се коментират са просто следствие от горното... също като българските такива които не дъвчем в случая.
В интерес на истината знам доста неща по темата... за това и ви карам да се замислите какво говорите..
Ей това е проблема на българите, всички така си мислим. В тази държава останахме само вишисти-мислители и цигани..., другите емигрираха. ;-)
Mind_Control
07-10-2011, 19:45
Що не им резнат тока в гетата да ги видиме после какво ще правят?
Циганите са като Смигъл от властелина на пръстените- подмолни и със собствени болни стремежи.
Проблемът не е, че ги има- проблемът е че сме ги допуснали изобщо да са тук. След като Европа призна, че не може да се справи с тях, за какво си говориме?
Много вожд, малко индианец :indian:
Susscrofa
07-10-2011, 19:57
И продължаваш.
Когато няма какво да кажеш, заобикаляш темата. Как да го наречем това?
Как да нарека, ситуацията, когато говориш как поставяме всички цигани под общ знаменател, когато ти самия поставяш всички под общ знаменател и след това твърдиш че не е вярно?
и още от съседната, но близка по смисъл тема:
Аз това го наричам популизъм.
Та с този популизъм едва ли ще ме накараш, мен или който и да било друг да се почувства виновен за лошото положение на циганите. Ако има свестни между тях, които не могат да излязат от сянката на лошата си слава, те могат да се сърдят на своето си племе. Не на мен, не на някой друг, които с данъците, които плащаме изхранваме голямата част тях.
Защо трябва изобщо да коментираш как аз отговарям и какво правя в темата, която аз повдигнах.:tooth:
Пак повтарям, аз никъде не обобщавам. Като бях малък един дядо ме удари с бастуна и аз го попитах защо, и той ми отговори "такива като тебе ми ожулиха москвича". Та такъв аз не съм и няма да бъда, а ти имаш право да си такъв.:tooth: Това за племето не ми се и коментира, защото си е жива ксенофобия.
old alfist
07-10-2011, 20:08
Циганите не са причина за начина ни на живот, но го вгорчават още повече.
Ramsezsh
07-10-2011, 20:45
Защо трябва изобщо да коментираш как аз отговарям и какво правя в темата, която аз повдигнах.:tooth:
А съжалявам. Не разбрах, че в темата трябва да пишат само съгласите с твоето мнение:calc:.
Всяко друго е ксенофобско. :hi_temerature::hi_temerature:
Циганите не са причина за начина ни на живот, но го вгорчават още повече.
Точно казано, въпреки че е ксенофобско.
Susscrofa
07-10-2011, 20:53
А съжалявам. Не разбрах, че в темата трябва да пишат само съгласите с твоето мнение:calc:.
Всяко друго е скенофобско. :hi_temerature::hi_temerature:
Еееее, ама ти си като жена ми, аз и казвам, че не ми се яде, а тя си вади извод, че си имам любовница.:tooth:
Това, което е казал "старухата" не е ксенофобско, но той е от друго поколение, те са доста по широкоскроени от настоящите по-млади поколения, но това е друга тема.:jumping:
Не разбирам защо трябва да се опитваш да въвличаш други участници в нашия диалог, имаш нужда от помощ ли? Няма смисъл, кажи само и ще започна да ти отговарям с едната ръка само.:tooth:
Ramsezsh
07-10-2011, 21:01
Еееее, ама ти си като жена ми, аз и казвам, че не ми се яде, а тя си вади извод, че си имам любовница.:tooth:
Това, което е казал "старухата" не е ксенофобско, но той е от друго поколение, те са доста по широкоскроени от настоящите по-млади поколения, но това е друга тема.:jumping:
Не разбирам защо трябва да се опитваш да въвличаш други участници в нашия диалог, имаш нужда от помощ ли? Няма смисъл, кажи само и ще започна да ти отговарям с едната ръка само.:tooth:
Никой не въвлачвам.
Как ще ми отговаряш? Както до сега? Заобикаляйки темата?
Пак ще те цитирам
Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг.
Не ми отговори това какво е? Обобщение?
Както ти беше писал:
Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички
Точно това мисля за това което пишеш! Глупотевини е точната дума.
Та ти се дразниш, че се обобщава мнението за циганите, а ти самия обобщаваш мнението на една част от обществото под всички.
Аз на това се дразня.
Така може и да ми отговориш
Пропуснах с една ръка.
Ама аз съм ксенофоб, забравих.
Или просто ситуацията е за ....:hi_temerature::hi_temerature::hi_temerature:
Много мислех преди да пусна тази тема, но ще го направя. Ще пусна и анкета.
Тази тема винаги ме е вълнувала, но сега след като наблюдавах внимателно хронологията около събитията в Катуница отново някак си мисълта ми заработи в тази посока.
Въпросът ми е:Циганите ли са основната ни пречка да живеем добре?
Най-много се чудя, що за хора могат да направят извод от тези събития, че видиш ли, това било зараждане на гражданско общество, това било възраждането и събуждането на българския народ и най-тъпият извод е, че младите се били събудили. Как е възможно някой да допуска, че гражданско общество се гради върху основа изпълнена с омраза. Това е безумие. Та дори комунистите градяха "общество" на база любов към пролетариата и едва след това идваше омразата към "прогнилия" капитализъм. Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг. Причната е, че сме страхливи.
В Пловдив се събраха на протест две агитки. Всички знаем какви хора стават президенти на футболни клубове у нас, но те са българи с техните престъпления ние нямаме проблем, дори им ръкопляскаме, а сега когато набарахме един ромски бандит, надигнахме вой на омраза до небесата. Тези събития няма да имат никакъв положителен ефект. Те ще съгрегират и маргинализират още повече циганския етнос. Никой ли не вижда и усеща, че покрай скандиранията срещу един бандит се надига вълна на омраза към цял един етнос. Някой може ли да си представи как това се отразява на онези цигани, които въпреки всичко се опитват да живеят нормално, да работят, да учат и т.н. И независимо от това, те "пренебрегваните", проявяват нечовешки усилия и старание да се впишат по някакъв начин в онзи нормален обществен живот. Намират си някаква работа, която за повечето от нас българите е "унизителна", но те просто искат да работят нещо, искат да се чувстват по някакъв свой си извратен начин значими, да усещат, че вършат нещо полезно. И тези същите хора сега трябва да четат и слушат простотиите, които се пишат и говорят срещу тях. Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно. Как веднъж не чух някой да каже браво на циганите, които работят и се борят с трудния живот и с нестихващата ксенофобия в България. Не! Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички цигани под знаменател- "паразити". Да ама не!
Само цигани работят във фирмите по чистота, 60 % са циганите, които бачкат във фирмите занимаващи се с водопровод и канализация. Пътностроителните фирми разчитат на 50 % цигани работници. И какво излиза, те ни събират миризливия боклук и ни се ровят в говната, а ние само, защото част от тях са поели по онзи престъпен път, обобщаваме и им лепваме клеймото паразити на всичките. Ами, ако тях ги няма, кой ще ни рови в говната? Кой ще ни събира фасовете от улиците, кой ще ни събира боклука от контейнерите? Това няма как да се върши от "висшият етнос", за какъвто се смятат някои. Затворите са пълни предимно с цигани "кокошкари". Еми нормално е, нали те са най-сериозния проблем в България. Наистина ли някой вярва, че ромите са най-сериозният ни проблем?
Мисля, че не е редно да си изкарваме комплексите за нашата неспособност да си подредим къщичката върху най-безобидния "враг".
"Не съдете живот, който не сте живели"
И ТЕ ТАКА..................
:pimp::pimp::pimp:
В тоя ред на тъмно червени мисли... ма я да си бодна една петолъчка на капата и да си облека червения потник и да се улавям за работата, че колко циганин има у тая държавица да раня... :knock:
Ей това е проблема на българите, всички така си мислим. В тази държава останахме само вишисти-мислители и цигани..., другите емигрираха. ;-)
Е за някои случаи личния опит е по-полезен от висшето... а ако немисленето е официална линия и новия култ у нас, по-добре и аз да емигрирам!
Susscrofa
07-10-2011, 21:18
Никой не въвлачвам.
Как ще ми отговаряш? Както до сега? Заобикаляйки темата?
Пак ще те цитирам
Не ми отговори това какво е? Обобщение?
Както ти беше писал:
Точно това мисля за това което пишеш! Глупотевини е точната дума.
Та ти се дразниш, че се обобщава мнението за циганите, а ти самия обобщаваш мнението на една част от обществото под всички.
Аз на това се дразня.
Така може и да ми отговориш
Пропуснах с една ръка.
Ама аз съм ксенофоб, забравих.
Или просто ситуацията е за ....:hi_temerature::hi_temerature::hi_temerature:
Проблемът ти е, че не разбираш смисъла на думата обобщавам, но това си е твой проблем не е мой. Аз не заобикалям нищо. В това, което си цитирал няма обобщаване, така че няма нужда да се дразниш. Никъде не съм те квалифицирал, никъде не отправял към теб квалификация. И не се дразни, няма смисъл, не си заслужавам........
Не съм настинал, тази иконка е за настинка, има друга, ако искаш да ми кажеш, че съм клиничен случай:tooth:. Под иконките, които виждаш има надпис [more], провери там.
По темата ще ти кажа, че нито един циганин не е виновен, че брат му краде, както аз не чувствам вина, че ти употребяваш думата племе за циганите. Това е твой личен проблем.:jumping:
---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
В тоя ред на тъмно червени мисли... ма я да си бодна една петолъчка на капата и да си облека червения потник и да се улавям за работата, че колко циганин има у тая държавица да раня... :knock:
Потниците са били бели.:tooth:
Мислите са кафяви за съжаление, проблемът е с кафяв отенък.
Не малка част от циганите работят, при това работа, която някои Българи смятат за унизителна. Храниш много повече бандити с бели якички и измамници източващи ДДС, отколкото безработни роми.
Ramsezsh
07-10-2011, 21:36
Проблемът ти е, че не разбираш смисъла на думата обобщавам, но това си е твой проблем не е мой. Аз не заобикалям нищо. В това, което си цитирал няма обобщаване, така че няма нужда да се дразниш. Никъде не съм те квалифицирал, никъде не отправял към теб квалификация. И не се дразни, няма смисъл, не си заслужавам........
Да настинката води до висока температура!
Колкото до клиничния случай - не ми слагай в устата думи, които не съм казал.
Да според теб думичката всички не е обобщение.
По темата ще ти кажа, че нито един циганин не е виновен, че брат му краде, както аз не чувствам вина, че ти употребяваш думата племе за циганите. Това е твой личен проблем.:jumping:
Интересно пък аз къде казах подобно нещо.
И в тоя ред на мисли един българин, не е виновен че брат му не харесва цигани и ги смята за проблем на обществото. Нали.
Ама няма значение. Има лекарства за настинката и за температурата между другото :hi_temerature:.
Та ако казваш нещо - дай да е по добре по темата, а да не си говориме за клиничните случаи :).
Или така ти е по лесно да ми отговориш с една ръка?
old alfist
07-10-2011, 21:37
Нали е точно казано - всеки да го тълкува както иска.
Susscrofa
07-10-2011, 21:51
Да настинката води до висока температура!
Колкото до клиничния случай - не ми слагай в устата думи, които не съм казал.
Да според теб думичката всички не е обобщение.
Интересно пък аз къде казах подобно нещо.
И в тоя ред на мисли един българин, не е виновен че брат му не харесва цигани и ги смята за проблем на обществото. Нали.
Търси още обобщаващи думички в текста ми, накрая може и да вникнеш в него.
Аз говоря за кражба, това е престъпление, тук имаме ненавист към престъпление. Ти говориш за нехаресване на хора от определен етнос, а това за мен е голям проблем. Така че редът ти на мислене не ми е по вкуса.:pimp:
Имам разтройство, но не на мисълта, а на дебелото черво, лекувам го с компот от дренки, а не с лекарства.:tooth:
Ramsezsh
07-10-2011, 22:04
Търси още обобщаващи думички в текста ми, накрая може и да вникнеш в него.
Аз говоря за кражба, това е престъпление, тук имаме ненавист към престъпление. Ти говориш за нехаресване на хора от определен етнос, а това за мен е голям проблем. Така че редът ти на мислене не ми е по вкуса.:pimp:
Имам разтройство, но не на мисълта, а на дебелото черво, лекувам го с компот от дренки, а не с лекарства.:tooth:
Няма нужда, виждам, че по същия начин действаш и в другата тема.
Какво ти е по вкуса - ни най малко не ме интересува. Само дето темата не беше за вкуса ти? Или аз бъркам.
А за разтройството - това определено е по темата, по която не ти се пише очевидно. :th_up:
Така че продължавай - не ми се обсъжда разтройството ти. :hi_temerature:
Ако си говориме за него най-вероятно можеш да ми отговаряш с една ръка.
Susscrofa
07-10-2011, 22:20
Няма нужда, виждам, че по същия начин действаш и в другата тема.
Какво ти е по вкуса - ни най малко не ме интересува. Само дето темата не беше за вкуса ти? Или аз бъркам.
А за разтройството - това определено е по темата, по която не ти се пише очевидно. :th_up:
Така че продължавай - не ми се обсъжда разтройството ти. :hi_temerature:
Ако си говориме за него най-вероятно можеш да ми отговаряш с една ръка.
Ако си падна по твоите постове и започнат да ме възбуждат ще остана с една ръка:tooth:
Пише ми се, но ти така я обсеби, че другите не могат да я проследят внимателно. Аз дори и в тези постове слагам по нещо за темата, а ти дори и това не правиш.
По темата ще добавя, че да изкарваме яда си върху циганите е като да бием децата си, защото са ни съкратили от работа.:pimp:
Потниците са били бели.:tooth:
Мислите са кафяви за съжаление, проблемът е с кафяв отенък.
Не малка част от циганите работят, при това работа, която някои Българи смятат за унизителна. Храниш много повече бандити с бели якички и измамници източващи ДДС, отколкото безработни роми.
Опааа... уредих се с диагноза ! А рецептата ?
Ramsezsh
07-10-2011, 22:43
По темата ще добавя, че да изкарваме яда си върху циганите е като да бием децата си, защото са ни съкратили от работа.:pimp:
Най накрая и нещо по темата.
С това съм съгласен.
Не тях трябва да бием, а тези които позволиха проблема да стане такъв. Първо политиците са за бой. Надявам се на изборите това да си проличи и да се замислят, че нещата не могат да продължават по този начин. Колкото до циганите - не знам някой тук да е казал, че иска да ги бие. Моето мнение е, че просто законите и правилата трябва да са еднакви за всички. А проблема и вълната от протести (преди същите тези политици да яхнат вълната)опира именно до това.
п.с. не можеш без спам нали.
ама това какво общо има бе ?!
като ме пребие група българи - всички българи ли са ми проблема или групата цигани ?
щото да ти кажа досега са ме обирали на улицата 2 пъти, с оръжие, вадили са ми пистолет докато съм в колата - отново 2 пъти
е сега да стана рязко нетолерантен към българите ли?
щото всичките тези случаи са все от бели та лъскави хора ;)
за мен всички, които прекрачат закона са - ПРЕСТЪПНИЦИ, нали знаете вица за зелените и тъмно зелените
черен, кафяв, бял, жълт, оранжев - рецидивиста си е рецидивист
каио, плоските ти шеги към по-елементарни събеседници, ако обичаш.
морфи - толераст отново, не по мой адрес, аз не призовавам за овчедушие, а за насочване на гнева в правилната посока ;)
съжлявам, че ще го кажа, но вие двамата сте като латерничка, свирите си едно и също не ви е грижа...
да, и на мен са ми неприятни циганите, или по-скоро мръсотията около тях и мръсотията, която създават...
НО
и това е едно голямо НО
не е луд този дето яде баницата...
оставени са на самотек, безконтролно, без налагане върховенството на закона...
държавата - това не са само най-силните, най-хубавите, най-способните и т.н.
държавата (и това е едно доста допотопно обяснение, но уви, нямам дар словото на разказвач) е нещото/мястото/публичния договор, в който силните, хубавите и способните помагат на, и вкарват в строй, по-малко силните, по-малко хубавите и по-малко способните и т.н.
от тук нататък не ми се спори и да ви убеждавам, колко е погрешна посоката на вашата омраза и неприязън...
като ви е кеф да си мразите циганите, мразете ги.
само после да не гледате като прасе в трастика като ви изманипулират и насочат низките ви страсти в посока угодна на малък "обрач" (доган, някой?)
и ми четете целите постове, че вече ме дразни да ми вадите изречения от контекста! (не става въпрос за морфиъс)
A аз някъде в предишните ми постове да съм казал,че точно циганите са ни проблема???
И прочел ли си въобще старите ми постове тук в темата за Киро???
Не съм ли писал,че проблема са не само циганите а и самата система и самите ние???
С твоето,,не е луд този дето яде баницата..." съм напълно съгласен,в предишен пост в темата за Киро съм го казал ,,не взимат а им се дава..........",което е същото.От десет дена не съм писал в тази тема,защото там си пишем едни и същи неща............
Що се касае за плоските ми шеги и кого мразя си е мое лично право,както и ти имаш пълното право да пишеш и мислиш каквото и да е.
НО нямаш никакво право,когато плоските ми шеги са насочени към теб да намесваш и характеризираш трети лица ,,по-елементарни събеседници"!!!
А в България умните и не елементарни като теб докато се наумуват,лудите,независимо кои,се налудуват...............и така не знам вече колко години.
То е хубаво човек да е начетен,образован и умен,но ум умува,ум царува,ум патки пасе..........
dimitar_vd62
08-10-2011, 14:45
Тема - мнение - спор - караница - наздраве.Ай кат стигнете до последното драснете на ЛС.
Интересно, може ли да се стигне до отговор на този въпрос/верен/.И какво ще стане ако все пак се стигне до него.Назначиха нов началник, наистина излези кадърен.Запозна се с проблемите и започна да ги решава.Но... стана неудобен, на тия дето са свикнали да отразяват 8 часово присъствие и вегитират покрай малкото съвестни служители.Защото и те трябваше да поработят.Сега пак си я караме по стария начин.И с какви очи да искам по-голяма заплата.Де са ми виновни тука циганите.Така и с тях.Така са научени.От кого? От политиците.Защо?Защото са им удобни за изборите.Жокер - помощ от "приятел".така сме ги свикнали ние - като минат изборите, седим и чакаме.Ай ся да видим как може да се промени това.Ами, седим и чакаме.На по бира.:dunno:
Ммм да, да... и се чакаме да ни оправят...
Stoyan Georgiev
08-10-2011, 18:35
A аз някъде в предишните ми постове да съм казал,че точно циганите са ни проблема???
И прочел ли си въобще старите ми постове тук в темата за Киро???
Не съм ли писал,че проблема са не само циганите а и самата система и самите ние???
С твоето,,не е луд този дето яде баницата..." съм напълно съгласен,в предишен пост в темата за Киро съм го казал ,,не взимат а им се дава..........",което е същото.От десет дена не съм писал в тази тема,защото там си пишем едни и същи неща............
Що се касае за плоските ми шеги и кого мразя си е мое лично право,както и ти имаш пълното право да пишеш и мислиш каквото и да е.
НО нямаш никакво право,когато плоските ми шеги са насочени към теб да намесваш и характеризираш трети лица ,,по-елементарни събеседници"!!!
А в България умните и не елементарни като теб докато се наумуват,лудите,независимо кои,се налудуват...............и така не знам вече колко години.
То е хубаво човек да е начетен,образован и умен,но ум умува,ум царува,ум патки пасе..........
ами мисля, че по-голямата част от постовете ти ги прочетох, но като цяло се отказвам да водя дискусия с теб. Ти не спориш, ти повтаряш едни и същи неща, които като се погледнат отдалеч се свежда до следното:
който не прави расистки изказвания, и призовава за някаква вид разумност е пасивен изчакващ, един вид.
от цялата работа пак взе най-несъщественото.
плоските ти шеги ако бяха адекватни, нямаше да имам нищо против тях ама проблема е, че не вникваш какво ти се говори и си преиначаваш нещата както на теб ти е угодно ;)
ум царува, ум робува, ум патки пасе, ама като няма ум само патки се пасат ;)
като ти е КЕФ да си с паплачта, която е неспособна да осъзнае колко е жалка, бъди.
аз поне няма да ти се подигравам, колкото и да заслужаваш - нарича се уважение, нещо, което май ти липсва.
жив и здрав бъди, ако не друго ;)
за ваше огромно съжаление (явно) живеем в 21ви век, където с малоумни подвиквания, расистки ексцесии и т.н. нещата не стават - нужни са образовани и СЪВЕСТНИ хора, които могат да бъдат избрани по време на избори, да бъдат подкрепени на мирни обществени прояви и да се подпомогне доктрината на организации, които са ангажирани с честна и позитивна политика.
колко от вас са членове на непартийни организации с идеални цели или на партии ?
повечето не сте, почти съм убеден... е как да ви се чуе гласа тогава ?
да викате ?
това е най-лесното... както за правене така и за смачкване ;)
ПП: под по-елементарни събеседници визирах някой отвъд този форум, но явно очакванията ми за твоето желание да помислиш над нещо различно от твоето мнение са завишени прекалено много, което е моя грешка, естествено
ППП: за едно си прав, едни и същи хора си пишем, затова е безсмислено, показах уважение, спорих с вас досега, вече на всички им е ясно какво и как мислят по темата, от мен толкова засега
ами мисля, че по-голямата част от постовете ти ги прочетох, но като цяло се отказвам да водя дискусия с теб. Ти не спориш, ти повтаряш едни и същи неща, които като се погледнат отдалеч се свежда до следното:
който не прави расистки изказвания, и призовава за някаква вид разумност е пасивен изчакващ, един вид.
от цялата работа пак взе най-несъщественото.
плоските ти шеги ако бяха адекватни, нямаше да имам нищо против тях ама проблема е, че не вникваш какво ти се говори и си преиначаваш нещата както на теб ти е угодно ;)
ум царува, ум робува, ум патки пасе, ама като няма ум само патки се пасат ;)
като ти е КЕФ да си с паплачта, която е неспособна да осъзнае колко е жалка, бъди.
аз поне няма да ти се подигравам, колкото и да заслужаваш - нарича се уважение, нещо, което май ти липсва.
жив и здрав бъди, ако не друго ;)
за ваше огромно съжаление (явно) живеем в 21ви век, където с малоумни подвиквания, расистки ексцесии и т.н. нещата не стават - нужни са образовани и СЪВЕСТНИ хора, които могат да бъдат избрани по време на избори, да бъдат подкрепени на мирни обществени прояви и да се подпомогне доктрината на организации, които са ангажирани с честна и позитивна политика.
колко от вас са членове на непартийни организации с идеални цели или на партии ?
повечето не сте, почти съм убеден... е как да ви се чуе гласа тогава ?
да викате ?
това е най-лесното... както за правене така и за смачкване ;)
ПП: под по-елементарни събеседници визирах някой отвъд този форум, но явно очакванията ми за твоето желание да помислиш над нещо различно от твоето мнение са завишени прекалено много, което е моя грешка, естествено
ППП: за едно си прав, едни и същи хора си пишем, затова е безсмислено, показах уважение, спорих с вас досега, вече на всички им е ясно какво и как мислят по темата, от мен толкова засега
Другарю-Господин,в по-долните твои думи има повече расизъм,отколкото във всичко изписано от мен,никога не съм използвал такива епитети дори и за циганите.
В думите ти има,интелектуален и класов расизъм.
,,паплачта, която е неспособна да осъзнае колко е жалка"
,,за ваше огромно съжаление (явно) живеем в 21ви век, където с малоумни подвиквания, расистки ексцесии"
,,под по-елементарни събеседници визирах някой отвъд този форум''
Или пак преиначавам нещата,както ми е на мен угодно?
Аз нямам нужда от тази неспособна,жалка,малоумна и елементарна паплач,но ти и парвенюта,като теб не
можете без нея.
Аз съм прост,крайнодесен-анархист,лумпен,идиот и нихилист,но в моята душа няма го стараха да ходя в дъжд,киша и калта.
Пази Боже сляпо да прогледне!
---------- Post added at 01:37 ---------- Previous post was at 01:33 ----------
П.П.Нито съм капацитет,на всяка манджа мерудия в тоз раздел.........
Stoyan Georgiev
09-10-2011, 11:35
Другарю-Господин,в по-долните твои думи има повече расизъм,отколкото във всичко изписано от мен,никога не съм използвал такива епитети дори и за циганите.
В думите ти има,интелектуален и класов расизъм.
,,паплачта, която е неспособна да осъзнае колко е жалка"
,,за ваше огромно съжаление (явно) живеем в 21ви век, където с малоумни подвиквания, расистки ексцесии"
,,под по-елементарни събеседници визирах някой отвъд този форум''
Или пак преиначавам нещата,както ми е на мен угодно?
Аз нямам нужда от тази неспособна,жалка,малоумна и елементарна паплач,но ти и парвенюта,като теб не
можете без нея.
Аз съм прост,крайнодесен-анархист,лумпен,идиот и нихилист,но в моята душа няма го стараха да ходя в дъжд,киша и калта.
Пази Боже сляпо да прогледне!
---------- Post added at 01:37 ---------- Previous post was at 01:33 ----------
П.П.Нито съм капацитет,на всяка манджа мерудия в тоз раздел.........
заеби...
интелектуален и класов расизъм... къде отиваш ти, може би...
аз нужда от паплач нямам, но щом така си решил...
както и да е! :D
ПП: капацитет, на всяка манджа мерудия... :D това, че пиша в 3 теми, които са по един и същ въпрос - същото, което правиш и ти..........
ти ме отказа направо :D
mirchozo
12-10-2011, 19:04
Аз гласувах с ДА поради много причини, които не ми се коментират в дълбочина, единствено свалям шапка на тия които искат да учат и да се развиват. 99,9% не искат да учат, да се развиват, нямат никаква култура, никакви елементарни обноски, да не говорим за интелект. Нима за това сме виновни ние? За много неща сами сме си виновни, но не можеш насила да накараш някой да поумнее и да стане човек. Като се замисля, то не е много голям процента и при "българите"... Просто жалка история, която тепърва ще се усети когато поотрасне това поколение.
Susscrofa
12-10-2011, 19:07
Радвам се, гледайки резултатите от анкетата, но не разбирам, защо толкова много хора, които смятат, че циганите не са нашият основен проблем не написаха коментари тук. Този въпрос остава загадка за мен.
Моля, модераторите да заключат темата (анкетата). За мен тя се изчерпи. (По тяхна преценка, разбира се).
Аз гласувах с ДА поради много причини, които не ми се коментират в дълбочина, единствено свалям шапка на тия които искат да учат и да се развиват. 99,9% не искат да учат, да се развиват, нямат никаква култура, никакви елементарни обноски, да не говорим за интелект. Нима за това сме виновни ние? За много неща сами сме си виновни, но не можеш насила да накараш някой да поумнее и да стане човек. Като се замисля, то не е много голям процента и при "българите"... Просто жалка история, която тепърва ще се усети когато поотрасне това поколение.
Разбира се, че ние сме виновни!
Ще го кажа и тука!
Интегрира се личността, а не общността!
Първото означава спазване на закона, а второто води до фашизъм и геноцид!
Призивите за интеграция на ромите по принцип са фашистки.
Това означава, че всички организации, занимаващи се с тая материя са фашистки.
Susscrofa
12-10-2011, 19:33
Разбира се, че ние сме виновни!
Ще го кажа и тука!
Интегрира се личността, а не общността!
Първото означава спазване на закона, а второто води до фашизъм и геноцид!
Призивите за интеграция на ромите по принцип са фашистки.
Това означава, че всички организации, занимаващи се с тая материя са фашистки.
Дамммм, харесвам хора, които пишат дълги текстове изпълнени със съдържание и носещи мисъл, но повече харесвам кратки текстове носещи съдържание и мисъл.
Поздравления за този пост.