View Full Version : Въпрос конусовиден филтър?
error145
07-10-2011, 12:40
Търсих тема, но не открих това, което ме интересува. Когато слагаш конусовиден спортен филтър трябва ли да се слагат някакви клапи и други глупости, които да регулират притока на въздух или само боцваш на мястото на стоковия "спортния"? Гледах комплектите на К&N и там не видях нищо друго освен тръби, колена и скоби. :)
italiano mafioso
07-10-2011, 13:03
Принципно не е необходимо нищо,само не е лошо да изолираш притока на топъл въздух от мотора.
колега виж този http://cgi.ebay.com/ebaymotors/K-N-Air-Filter-ALFA-ROMEO-145-146-155-FIAT-3327481-/290602596560?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43a943b8d0#ht_3078wt_1034 само махаш стария и слагаш тоя, но незнам спортен ли е не е ли.. ако държиш дае конус махаш старата кутия и слагаш конуса стягаш със скоби и си готов ;) Успех
Задължително изолирай филтъра от приток на топъл въздух, защото само ще я скопиш, ако влиза топъл въздух вътре.
error145
07-10-2011, 23:04
@ bobi_kz този е панелен слага се на мястото на оригиналния. Той и този има ефект, но според мен конусните са по- ефективни. Или се лъжа... :D А по какъв начин се изолира да не постъпва горещия въздух?
На мойта кола съм сложил метална преграда(не мога да ти кажа точно от какъв материал е) на марката "YED" .http://img.alibaba.com/img/pb/793/628/371/371628793_873.jpg
Нещо от рода на 20 лв беше. Хубаво е и маркуча който отива от филтъра към дебитомера да се изолира с термо лепенка. На мойта кола е така и наистина има ефект, но в жегите, като е загряла пак се спъва лекичко (няма как). Затова трябва да се мисли и за Cold Air Intake :)
зимаш си една ламарина както е показал колегата и си я огъваш около филтъра слагаш 2 планки и хващаш някъде където е бил стария с видии или болчета ;)
Отностно филтъра който съм показал според мен ще е по-добър отколкото обикн. за колата все пак е КН :)
error145
08-10-2011, 19:35
Да де то е ясно, че ако се копува ще е К&N, но не знам дали панелен или конусен е по- добре :)
ами избора е твой вече както си решиш незнам дали със тоя КН дето съм ти постнал ще имаш същия ефект като с конуса... аз съм с такъв филтър и без резонатор на кутията на филтъра и не е чак така както с конус има промяна във звука и във вървежа но не е кой знай какво ;)