View Full Version : Питбул и компания.........
Susscrofa
12-10-2011, 11:30
В този форум е пълно с любители на високите скорости, което предполага, да има и любители на агресивни породи кучета.
Пак ще пусна една анкета, която касае тези породи кучета. Аз лично не зная каво хубаво има в тях и имам малко крайно мнение, което ще изразя в този пост. Интересно ми е да чуя и мнението на колегите от форума.
Има една група от породи, които трябва да бъдат забранени или да се издават специални разрешителни за тяхното отглеждане. Тези породи, са изкуствено селектирани да бъдат използвани за убиване. Те са много по опасно оръжие от един магнум в касата у дома. Те са изключително опасно оръжие, което, ако попадне в ръцете на неопитен и безотговорен човек става смъртоносно. В тази група попадат някои от следните породи кучета: пит бул, бул териер, ротвайлер, доберман, дого аржентино, немски дог, немска овчарка и т.н., и т.н. Не претендирам да съм изброил всички породи.
Не може, кокершпаньола да се отглежда при равни условия като ротвайлера. Втората порода, трябва да бъде под специален режим, и да се изисква специално разрешително за нейното отглеждане от частни лица. Може на някои да им се стори крайна мярка, това, което предлагам, но на мен лично ми омръзна да чета и слушам за нахапани деца и възрастни хора. Постоянно виждам деца да рахождат кучета, които могат да убият 300 килограмово диво прасе. Как това дете ще удържи това куче, дори и да го води със строг нашийник, няма да успее. Да не говорим, че повечето собственици, ги пускат да щъкат свободно из паркове и градинки. Това е все едно да имам пистолет в ръката със свален предпазител и да ходя така по улиците.
Тези кучета в продължение на години са подлагани на изкуствен отбор с цел постигане на "съвършенния убиец". Някои са селектирани, да бъдат агресивни към животни, а други към хора. Някои от тях директно скачат и хапят шията, до там ги е довел изкуствения отбор.
Има и още нещо. При една подобна агресивна постъпка, трябва да последва незабавна евтаназия, веднъж едно куче нападне ли човек то отново ще го направи. Защо мечката когато нападне човек веднага се обявява за стръвница и се отстрелва в най-кратки срокове. Този закон трябва да се прилага и за тези кучета, а не да ми се точат някакви дела до безкрайност. Собствениците, трябва да бъдат съдени за причиняване на смърт или телесни повреди по непредпазливост, и да бъдат санкционирани сериозно.
:busted_cop::busted_cop:Това е една малка извадка от черната статистика.
04.05.2010 г.Питбул нахапа жестоко деветгодишно дете в София. Лицето на 9-годишния Владимир Мирославов от град Кула е обезобразено. Всичко се случва на стадиона, където момчето отива да играе футбол със свои приятели.
14 декември 2009 г. – Деветгодишно дете е нападнато и жестоко нахапано от домашно куче в русенското село Кривина. Детето е спасено благодарение на намесата на съседи. То постъпи в болница с множество травми от ухапвания.
17 март 2008 г. – Питбул нападна 12-годишно дете от Разград. Детето беше настанено под наблюдение в хирургичното отделение на разградската болница без опасност за живота.
11 март 2008 г. – Питбул нахапа до смърт 50-годишния Божидар Аначков в Горна Баня. Кучето е било собственост на негов съсед. Мъжът умира от раните си в „Пирогов”.
2 декември 2006 г. – Питбул нападна жена и двете и деца в Бургаския квартал „Победа”. Кучето изпохапало 13-годишната Емилия по вътрешната част на бедрото и прасеца, а малката Стефка се отървала само с наранявания по глезена.
1 март 2006 г. - Питбул нахапа петокласник в коридора на кърджалийско училище по време на междучасие. Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца.
5 декември 2003 г. – Питбул нападна трима души в центъра на София. Кучето се нахвърли върху болонката на хирург от болницата "Царица Йоанна" и 11-годишния му син. Хирургът е с множество разкъсвания по лявата ръка, а детето в шок.
:busted_cop:
Немската овчарка е агресивна порода?!?
Проблемите идват не от породата, а от дресирането на кучето. Всяко куче може да направи беля, ако не се подхожда с него правилно. Аз лично подозирам, че медиите избирателно публикуват случаи с питбули, защото тези новини са по-зрелищни. Според мен в градските пространства трябва да се обособят повече заградени места, където кучетата могат да се пускат да тичат свободно, а извън тях строго да се налага воденето на каишка. Това е
starata alfa
12-10-2011, 11:54
проблема нее в кучетата а в стопаните им.ако са на повод и с наморник как ще те наранят
DerMeister
12-10-2011, 12:09
"Агресивни породи кучета", звучи като "автомобили, които убиват пешеходци". Да забраним ли колите над 60 коня или оръжията, които стрелят с бойни патрони?
Susscrofa
12-10-2011, 12:21
Немската овчарка е агресивна порода?!?
Ти смяташ ли, че в структурите на МВР ще ползват неагресивна порода.
Тук става дума за нещо друго, един кокер колкото и да го озлобиш, той човек няма как да убие, но немската овчарка, ще се справи и с двама.
---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:11 ----------
"Агресивни породи кучета", звучи като "автомобили, които убиват пешеходци". Да забраним ли колите над 60 коня или оръжията, които стрелят с бойни патрони?
Автомобилите се управляват от хора, които все пак преминават съответното обучение, и получават лиценз за това. Така е и с оръжието. И нещо по-важно, те са пълнолетни.
Питбули се разхождат и от деца на 8 години, виждал съм го с очите си. Това куче може да убие 300 килограмово теле, как това дете ще го удържи според теб.
---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:14 ----------
проблема нее в кучетата а в стопаните им.ако са на повод и с наморник как ще те наранят
Питбулите и доберманите, често нападат собствените си стопани или техни близки. Причината е в генетично заложената им агресивност. При доберманът тя е насочена към хора, а не толкова към себеподобни, както е при пит була. Това се доказва като се наблюдава как нападат тези кучета. Пит була хапе крака и ако паднеш ръце и каквото му падне. Доберманът и немската овчарка направо си скачат да хапят шията и врата.
Не мога да се съглася, че нещо, което е изкуствено селектирано да бъде агресивно, може да бъде възпитано да е кротко, рано или късно бомбата гръмва.
---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:19 ----------
Проблемите идват не от породата, а от дресирането на кучето. Всяко куче може да направи беля, ако не се подхожда с него правилно. Аз лично подозирам, че медиите избирателно публикуват случаи с питбули, защото тези новини са по-зрелищни. Според мен в градските пространства трябва да се обособят повече заградени места, където кучетата могат да се пускат да тичат свободно, а извън тях строго да се налага воденето на каишка. Това е
Аз не искам да разчитам на стопаните, често некомпетентни.
Дакела и да го спукаш от бой и тормоз, няма как да убие нечие дете после, той не разполага с тази физика и агресивност.
Искам да има режим, искам да се изисква разрешително, както сеизисква за отглеждане на рисове, тигри и слонове ако щеш.:meeting:
BillyBoy`
12-10-2011, 12:31
Според мен няма агресивни кучета всичко е до въпрос на дресировка възпитание ако щете и отношение към самото животно.
Susscrofa
12-10-2011, 12:50
Според мен няма агресивни кучета всичко е до въпрос на дресировка възпитание ако щете и отношение към самото животно.
За съжаление има агресивни кучета.
Изкуствено закрепени поведенчески характеристики.
От всяко котило се избира най-, най-, най-, и те се чифтосват и така в продължение на векове при някои породи. В поколението трайно се закрепват определени външни белези, но и определени поведенчески такива.
Проучи как се определя, дали едно котило на питбул е "годно" и ще разбереш за какво става дума.
Но аз пак ще кажа, че не ме интересува възпитанието, а ме интересува дали това куче има способности да убие, ако превключи.
Това е като да кажеш, че няма лош пистолет, така е ама за пистолета се преминава през разрешителен режим.
starata alfa
12-10-2011, 13:09
то и да отглеждаш куче има правила,както за колите така и за оръжията.пак се стига до там че вината е на човека не на кучето,колата или пистолета
Susscrofa
12-10-2011, 13:13
то и да отглеждаш куче има правила,както за колите така и за оръжията.пак се стига до там че вината е на човека не на кучето,колата или пистолета
Правилата трябва да са различни, за различните породи.
Във Франция има ежегодни изпити за стопани на такива кучета. Те протичат с раздразване на кучето, което трябва да замръзне на място при гласова команда на стопанина. Ако кучето не спре, следва невъзможност този стопанин да отглежда това куче.
starata alfa
12-10-2011, 13:18
ама не разбираш ли че каквито и да са правилата като не се спазват се тая има ли или няма правила и какви са тези правила
Susscrofa
12-10-2011, 13:39
ама не разбираш ли че каквито и да са правилата като не се спазват се тая има ли или няма правила и какви са тези правила
Ако нямаше разрешителен режим за огнестрелното оръжие, какво щеше да се случи според теб?
Колкото и да не се спазват правилата, те имат своята роля в регулирането на обществения ред.
Така ще бъде и за този проблем. Ако за отглеждането на доберман се изисква, това, това и това и в това число висок годишен данък или такса, едва ли всеки срещнат кучкар, терикат или дребен комплексар ще има такова куче.
pinkmousy
12-10-2011, 14:09
Ако за отглеждането на доберман се изисква, това, това и това и в това число висок годишен данък или такса, едва ли всеки срещнат кучкар, терикат или дребен комплексар ще има такова куче.
Това е много точно казано. Само дето няма да стане... Те и сега не могат да ги накарат да си плащат данъка.
А иначе много обичам кучетата, и точно затова не смятам, че мястото им е в апартамент 60-70 кв.м.
old alfist
12-10-2011, 14:20
За доберманите е доказано, че в някои случаи мозъка нараства непропорционално на черепа, следствие на което се притискат някои нервни центрове и кучетата откачат и това се случва често - тъй, че както и да го възпитават, като нищо може да хрусне някой в някакъв момент.
Oтделен е факта, че журналята броят за питбул всяко по едро куче на което не знаят породата. Последно цял ден по радио и електронни медии обявяваха едно куче за питбул (май в Перник) а вечерта като гледах новините го видях това куче - чисто помиярче отглеждано свободно от роми (цигани)
Linkestis
12-10-2011, 14:54
suscrofa Драги ми републиканецо!
Спри се малко с твоите словесни изригвания!Това е АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ!
То не са циганите,то не са кучета,то не е бате бойко.
Стига де,има НСИ за тези проучвания.Дай някои лев на някоя фирма да ти направи необходимите сондирания на твоите душевни терзания.
Без лоши чувства...ама не може да заливаш форума с анкети ако не всеки,то през ден.
Susscrofa
12-10-2011, 15:05
suscrofa Драги ми републиканецо!
Спри се малко с твоите словесни изригвания!Това е АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ!
То не са циганите,то не са кучета,то не е бате бойко.
Стига де,има НСИ за тези проучвания.Дай някои лев на някоя фирма да ти направи необходимите сондирания на твоите душевни терзания.
Без лоши чувства...ама не може да заливаш форума с анкети ако не всеки,то през ден.
Оставам с усещането, че не ме харесваш.:new_Eyecrazy:
Колко теми от раздела "общи приказки" са с автомобилна насоченост? Чак пък да заливам форума.
НСИ е статистически институт, те не се занимават със социо анкети. Сигурно имаш предвид НЦИОМ.
:meeting:
Linkestis
12-10-2011, 15:08
Мда не те харесвам,почивката която имаше явно те е заредила с теми за доста време напред :)
old alfist
12-10-2011, 15:09
Оставам с усещането, че не ме харесваш.:new_Eyecrazy:
Колко теми от раздела "общи приказки" са с автомобилна насоченост? Чак пък да заливам форума.
НСИ е статистически институт, те не се занимават със социо анкети. Сигурно имаш предвид НЦИОМ.
:meeting:
Що пък да не си пише човекът тук - има си автомобилна част във форума и който иска да си чете там, пък си има хора които могат да преценят, дали е уместно или не откриването на темите и анкетите му.
Susscrofa
12-10-2011, 15:16
Мда не те харесвам,почивката която имаше явно те е заредила с теми за доста време напред :)
Аз съм зареден всекидневно. Когато не пишех тук, пишех на други места. Но признавам, че този форум е моята голяма любов, поради факта, че обожавам тази марка кола особено моят модел. :tequilla:
---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:14 ----------
Oтделен е факта, че журналята броят за питбул всяко по едро куче на което не знаят породата. Последно цял ден по радио и електронни медии обявяваха едно куче за питбул (май в Перник) а вечерта като гледах новините го видях това куче - чисто помиярче отглеждано свободно от роми (цигани)
Споменаваш единичен случай.
Много от тези бездомни паленца са с татко питбул, което не ги прави по-малко опасни. Пит була не е едро куче, стига да не е назобено със стероиди, което е много модерно напоследък.
Има и един америкаски булдог дето е нямам думи просто, сигурно може да Утепа кафява мечка. Е няма как да се съглася, че това куче може да се отглежда от всеки, просто защото като малко е сладичко.
Бау...бау.....:whip:
п.п.питбула изобщо може ли да лае...или квичи като прасе...?
Susscrofa
12-10-2011, 16:41
Бау...бау.....:whip:
п.п.питбула изобщо може ли да лае...или квичи като прасе...?
Абе квичи яко, ама хапе много яко.
Веднъж бях в едно училище и се правех на атлет там по разните железа. В двора тръчкаше едно такова "прасенце". Изведнъж кат се залетя към едно друго куче и го захапа някъде странично за врата. Стопанинът се залетя към него и започна да крещи да го пусне ама не. Това не пускаше, после започна да го налага с верижката, ама яко, пак не пуска онова. Другото куче изпадна в шок вече. Този дойде при мен и почти ми крещи, "дай запалка". Дадох му, отиде и започна да го гори някъде по-джуката, абе пълен ужас ти казвам. После ръга и неква пръчка в устата, па го гори и накрая туй куче пусна захапката. Не ми се гледаше какво е станало с другото куче. Само си представих, е това е нечие детско краче. :priest:
Я да се пусне тема за забрана на ножовете, коловете и паветата, защото са опасни и всеки може да ги използва за убийство :priest:
Аз съм гледал такива кучета и тряба да кажа, че те въобще не са злобни, стига да се гледат нормално.Просто трябва да има закони, които и да се прилагат, както е в САЩ например, където това е масово разпространена порода, както и в много други държави.
Susscrofa
12-10-2011, 16:47
Я да се пусне тема за забрана на ножовете, коловете и паветата, защото са опасни и всеки може да ги използва за убийство, нещо тъпите тема май почнаха да зачестяват :priest:
Най-харесвам, когато някой определя дадена тема за тъпа.:BBQ:
Те за това футболисти на опера не ходят.
Коловете, паветата и ножовете са неодушевени, тяхната потенциална вреда изцяло зависи от този, който ги употребява. При кучетата е малко по-различно, но не си прави труда да вникваш в темата. Виждам, че си преднамерен.:go:
Имах 2 немски дога единия черен дригия тигров и повярвай ми по вероятно е ти да ги ухапеш отколкото те теб.Зависи как се отглежда животното.Сега имам хъски и всичките ми кучета са били спокойни и никога никой не са нападали дори и в паницата за храна да им бръкнеш.Няма точно определена порода агресивни кучета има лоши стопани и неправилно отглеждане.
Susscrofa
12-10-2011, 16:59
Имах 2 немски дога единия черен дригия тигров и повярвай ми по вероятно е ти да ги ухапеш отколкото те теб.Зависи как се отглежда животното.Сега имам хъски и всичките ми кучета са били спокойни и никога никой не са нападали дори и в паницата за храна да им бръкнеш.Няма точно определена порода агресивни кучета има лоши стопани и неправилно отглеждане.
Мислех доста преди да включа немския дог, включих го заради габаритите му. Аз също имам близост с хъски, но това куче е селектирано за други цели, то не е агресивно.
Mind_Control
12-10-2011, 17:34
Аз съм "ЗА" да се забранят агресивните породи. Просто не ми е приятно да има пит були, добермани, ротвайлери и т.н. Случвало ми се е да се затичва огромен ротвайлер срещу мен и вЕрвайте ми, никак не е приятно.
Кучето преди всичко е животно и се ръководи от инстинктите си, които понякога са непонятни за хората.
Ще започна с това, че аз също съм на мнение, че злобни, бойни кучета трябва да се отглеждат с повишено внимание. Но искам и да ти дам пример с моят, макар и малък опит в отглеждането на кучета.
Като малък (10 годишен) баща ми взе немска овчарка ( с идеята, че децата им се повишава възпитанието и отговорността с отглеждането на домашен любимец). Джеси (кучето :) ) израстна с мен и сестра ми в среда на детска обич и внимание. Всяка сутрин я хранех преди училище и я извеждах. След училище я взимах с мен и приятелите ми да си играем заедно. Така с времето се оказа вярно това за възпитанието на детето и кучето. Джеси през целия си живот не нападна човек, а инстинктът и за гононе на плячка се свеждаше до това да гони котки и като ги настигне да ги лае.
Следващото ми куче (Източноевропейска овчарка) беше в гимназията. Тогава с бушуващи хормони аз гордо разхождах мъжкарят ми Джеко. Отделях не малко време за дресировката му, но чак сега разбирам, че тогава тя е била малко крайна. На 1 година Джеко без проблеми можеше да бяга захапал автомобилна гума, можеше да виси над земята държейки се само на захапката си. Да премине котка или бездомно куче в полезрението му бе последвано задължително от гонитба, хващане и елиминиране на "плячката" му. Като пазач беше невероятен, не допускаше човек да се приближи на по-малко от метър до мен. Това ме доведе да не го пускам повече без повод, въпреки, че Джеко можеше да върви до мен плътно без заповеди. Той също никога не нападна човек, но самият аз бях притеснен дали няма някой ден да "погледне" хората с погледа, който има към животните. Обвинявайки го тогава, сега разбирам, че виновният съм бил аз.
Каквато и да е породата, кучето те приема като идеал, на които да подръжава и връщайки се назад във времето аз намирах в поведението на кучетата ми, себе си.
От вече 4 години гледам сегашното си куче Немо (лабрадор). Водя го да си играе с кучета, но не това му е интересно, за него играта е свързана само с хората, да му хвърлиш клечка или още по-добре пластмасово шише, предпочита да спортува с мен( бяга от 2 до 6 км всеки ден), изцяло е сред хора, изключително контактен е и всеки, който го погали е негов приятел. Но това не го прави по-малко пазач и той много добре е научен и знае, кога трябва да всява респект.
С всичко това искам да обърна внимание на това, колко е важен стопанина за изграждането на характера на кучето. Именно и за това данъци, такси и евентуални последици са за стопаните му. В този ред на мисли не трябва да се забранява дадена порода, а глупавите и прости хора. Кой вече ще може да определя кой какъв е, е друг въпрос.
Аз съм съгласен с автора на темата. За опасните породи трябва да има контрол и разрешителен (не забранителен) режим.
mirchozo
12-10-2011, 18:21
Твърдо против питбулите, това за мен е толкова просто псе че ... Наблюдавал съм на какво са способни, откачи ли няма пускане (освен да го спукаш от бой, но до тогава може да е късно). В няколко европейски държави е забранено отглеждането му, аз лично се надявам че скоро това ще стане и у нас.
Всяко едно едро куче е опасно по своему.
Въпроса е, че някои породи могат много по-лесно да се дресират да хапят, отколкото други.
Питбула е една от тях, но при нея по-голям фактор се явява дресьора, а не самото куче.
Отглеждан нормално, питбула е просто един лигльо, винаги готов за игра.
Той дори не е добър пазач.
Именно за това го озлобяват и той тогава просто хапе. Такова куче не пази нищо.
Пазачи са овчарките, всички породи, като особено упорити са немската, източноевропейската и българската . По мои наблюдения, нашата е много по-опасна от другите две.
Има и други породи, добри пазачи, но не са толкова опасни. При тях основното е лаенето и зъбенето, като ухапванията са много редки.
Колкото за питбула и аз го мислех за особено опасен, до като не се запознах отблизо с турския червен полумесец.
Там питбула е широко използван като куче спасител.
Както се изрази един от водачите: тъпичък, но за сметка на това много упорит и силен. Никога не се отказва.
Има разбира се и изключения!
Имах барак, тежащ не повече от 4-5 кила, но така ухапа един крадец, че го прати за половин година в травматологията!
Хакратко: оръжието се носи на предпазител, тоест песа с намордник и редовни изпити, тоест, като не можеш да си контролираш кучето- ще отглеждаш канарчета или рибки!
lordliness
12-10-2011, 20:33
Част от тези кучета са наричат още служебни и се използват и за охрана.Немската ми овчарка е перфектно обучена и мога да я спра с глас или жест на място без да се страхувам ,че няма да се подчини.Наистина ако някой наруши периметъра на охрана или бръкне в джоба си или в чанта ,напада без заповед,но това е куче за охрана ,по умно е от много хора, които познавам ,неподкупно е и му имам пълно доверие,няма човек на който се бих доверил в такава степен.Всичко опира до обучение,винаги го разхождам с повод и то единствено за спокойствие на хората на улицата ,не е необходимо да се стресират и да се чувстват заплашени,когато се разминавам с някой винаги аз се намирам между човека и кучето и хората са спокойни и не се чувстват застрашени.Кучетата за охрана се обучават да нападат единствено хора (всички сте виждали как става) затова трябва да имат безотказни спирачки.Всичко опира до ценностите на стопанина ,ако е изрод и кучето е такова.
Mind_Control
12-10-2011, 23:23
Част от тези кучета са наричат още служебни и се използват и за охрана.Немската ми овчарка е перфектно обучена и мога да я спра с глас или жест на място без да се страхувам ,че няма да се подчини.Наистина ако някой наруши периметъра на охрана или бръкне в джоба си или в чанта ,напада без заповед,но това е куче за охрана ,по умно е от много хора, които познавам ,неподкупно е и му имам пълно доверие,няма човек на който се бих доверил в такава степен.Всичко опира до обучение,винаги го разхождам с повод и то единствено за спокойствие на хората на улицата ,не е необходимо да се стресират и да се чувстват заплашени,когато се разминавам с някой винаги аз се намирам между човека и кучето и хората са спокойни и не се чувстват застрашени.Кучетата за охрана се обучават да нападат единствено хора (всички сте виждали как става) затова трябва да имат безотказни спирачки.Всичко опира до ценностите на стопанина ,ако е изрод и кучето е такова.
Честно казано не съм съгласен дори добре обучени кучета да се разхождат в градинките. Ще се заплеснеш някъде, няма да видиш кучето и ще стане мазало. А то мазалото става само веднъж!! А и такива обучени кучета са едно на 100.
Колега даваш статистика колко са нахапани от питбули а защо не извадиш обща статистика да видим дали е на първо място. Относно селекцията си в голяма грешка не се избират най-злите кучета, а от това как се представят на ринга , казвам го защото се интересувам от породата има питбул от 8 години който е с бойно потекло и съм го възпитал и няма да кажеш ,че е питбул. Познавам много хора които се занимава с боеве с кучете(което аз не одобрявам) и да ти кажа това е добре затворен кръг и никой от тях няма да парадира с кучетата си , изключения правят комплексарчетата които си взимат питбул от някъде си насъскват го срещу всичко живо и вижте ме колко съм велик, и точно от там идва лошата слава на породата. Мога да кажа реален случай за два бойни питбула шампиони на един познат на който му се ражда дете а кучетата живеят при него, детето ги язди скубе тормози а те бягат и се чудат къде да се скрият а всъщото време ако се опиташ да нараниш детето ще те изядат.
ПИТБУЛА Е КУЧЕ КАТО ВСЯКО ОСТАНАЛО НО С ГОЛЯМА СИЛА И ДАЛИ ЩЕ Е ЗЛОБНО ИЛИ НЕ СИ ЗАВИСИ ОТ СТОПАНИНА, ЗАТОВА НЕ Е ЗА ВСЕКИ.
Susscrofa
13-10-2011, 11:39
Колега даваш статистика колко са нахапани от питбули а защо не извадиш обща статистика да видим дали е на първо място. Относно селекцията си в голяма грешка не се избират най-злите кучета, а от това как се представят на ринга , казвам го защото се интересувам от породата има питбул от 8 години който е с бойно потекло и съм го възпитал и няма да кажеш ,че е питбул. Познавам много хора които се занимава с боеве с кучете(което аз не одобрявам) и да ти кажа това е добре затворен кръг и никой от тях няма да парадира с кучетата си , изключения правят комплексарчетата които си взимат питбул от някъде си насъскват го срещу всичко живо и вижте ме колко съм велик, и точно от там идва лошата слава на породата. Мога да кажа реален случай за два бойни питбула шампиони на един познат на който му се ражда дете а кучетата живеят при него, детето ги язди скубе тормози а те бягат и се чудат къде да се скрият а всъщото време ако се опиташ да нараниш детето ще те изядат.
ПИТБУЛА Е КУЧЕ КАТО ВСЯКО ОСТАНАЛО НО С ГОЛЯМА СИЛА И ДАЛИ ЩЕ Е ЗЛОБНО ИЛИ НЕ СИ ЗАВИСИ ОТ СТОПАНИНА, ЗАТОВА НЕ Е ЗА ВСЕКИ.
Аз имам друго мнение и съм го изразил.
Знам, че не бива да се залита и в двете крайности, за това ще ти кажа, че си прав, и че приемам твоето мнение.
Какъв ще бъде проблемът обаче, ако само хора като теб, с нужния опит и познания, получват разрешение да отглеждат тази порода при определени условия, по-този начин комплексарчетата, за които говориш ще останат встрани.
п.с. Прости ми, но не разбирам каква е разликата между най-агресивното и най-доброто на ринга.
Аз не твърдя, че тези кучета хапят най-много, а че когато хапят, причиняват мнооого тежки поражения, та дори и смърт.
Mind_Control
13-10-2011, 12:28
Добре де, представи си следната ситуация. Това бебе след 3-4 години, като поотрасне и дойде баба да му се порадва, обаче детенцето е малко разглезено и тя му олепи 2 шамара, а от друга страна кучето скочи да защити детето, какво ще се получи?
Прав си колега тази порода не е за всеки , но в такава държава живеем ,че дори и да има закон веднага ще се намери да се заобиколи, трябва стопанина да си има съвест.Моята кучка е пълна лигла но колко бой е яла ако покаже агресия към човек или животно. Всяко едно куче трябва да е на повод независимо от породата а по-агресивните породи и с наморник.За агресивността имам предвид ,че не е гаранция щом кучето е злобно ще може да се бие добре . Като навърши определена възраст се пуска на пробен бой и там си проличава , даже съм чел по книгите ,че се избирали най-свитите кутрета но колко е вярно не знам, не съм привърженик на боевете с кучета.
---------- Post added at 09:54 ---------- Previous post was at 09:41 ----------
Добре де, представи си следната ситуация. Това бебе след 3-4 години, като поотрасне и дойде баба да му се порадва, обаче детенцето е малко разглезено и тя му олепи 2 шамара, а от друга страна кучето скочи да защити детето, какво ще се получи?
Колега дадох случката за пример, че щом е бойно куче не значи че е изрод. Детето е на 15 години вече едното от кучетата е умряло в битка другото преди година от старост доколкото знам не са нахапали никой но аз лично гледам кучката в клетка и избягвам да има много контакт с моето дете все пак е животно. Иначе си прав чужд човек ако го удари ще налети, от семейството кучетата не се налитали на никой. Имам познати които живеят в апартамент ,гледат питбул и имат малки деца и няма проблем при тях но аз на това не разчитам , кучката на двора в клетката и "вързан поп мирно село".
lordliness
13-10-2011, 16:13
Добре де, представи си следната ситуация. Това бебе след 3-4 години, като поотрасне и дойде баба да му се порадва, обаче детенцето е малко разглезено и тя му олепи 2 шамара, а от друга страна кучето скочи да защити детето, какво ще се получи?Това е готино,защото моето куче когато с жена ми примерно се закачаме нещо, изпада в недоумение как да постъпи, скача наоколо и застава с тялото си между нас,като рефер на боксов мач,на това не го е обучавал никой.Сигурно се чувства като робот ,който трябва да наруши някой от трите закона на роботиката.Колкото до намордник ,не му харесва и го сваля за секунди ,като Худини е :)
RUNNING WILD
13-10-2011, 16:22
най много ухапани хора има от немски овчарки и френски булонки имаше преди такава статистика точно по този повод,до сега не съм виждал питбул да ухапе човек?агресия и нетърпимост към животни да ама то котката има нетърпимост към гълъбите и към мишката ама си ги гледаме по къщтите,до собственик и обучение е разбира се виждал съм питбули как си играят с деца скача около него и го ближе и детето цвърчи от кеф,то и при хората е същтото някой са агресивни и хапят други лаят и така,като цяло собственика е за наказание че не е предодвратил ситуацията,иначе па колко хора са изпохапани от улични кучета не е истина..и нямам против някой домашен питбул от време на време да разчиства квартала от улични песове дето ходят по 15 там пък кое е виновен?да забраниме уличните кучета а де?
Susscrofa
13-10-2011, 16:36
най много ухапани хора има от немски овчарки и френски булонки имаше преди такава статистика точно по този повод,до сега не съм виждал питбул да ухапе човек?агресия и нетърпимост към животни да ама то котката има нетърпимост към гълъбите и към мишката ама си ги гледаме по къщтите,до собственик и обучение е разбира се виждал съм питбули как си играят с деца скача около него и го ближе и детето цвърчи от кеф,то и при хората е същтото някой са агресивни и хапят други лаят и така,като цяло собственика е за наказание че не е предодвратил ситуацията,иначе па колко хора са изпохапани от улични кучета не е истина..и нямам против някой домашен питбул от време на време да разчиства квартала от улични песове дето ходят по 15 там пък кое е виновен?да забраниме уличните кучета а де?
В излишна полемика не ми се влиза.
Обясних достатъчно добре всичко. То и морското свинче хапе, но пораженията са никакви. Така е и с болонката. Немската овчарка съм я включил в списъка.
"Питбулът не хапе", сигурно за това във Великобритания е забранен, ако не се лъжа и в Австралия.
Хапе добре, справка, виж случаите, които съм постнал в първия си пост.
Това куче прави жестоки поражения, когато хапе то се стреми да довърши докрай нападението си. Те така се и бият по между си. Даже понякога умират от сърдечен разрив, причинен от умора. Това е работно куче. Хъскито също умира от умора, но от тичане, а това от бой. Ти прецени кое е по-опасно.
Уличните кучета са съвсем друга тема.
Примера с котката ще го подмина с лека усмивка. Определено не е подходящ за обсъжданата тема.
Колега, без да се засягаш, не съм от хората, които държат на правилното писане, но поне слагай някакъв край на изреченията, защото е трудно изобщо да хвана мисълта ти.
Последното го пиша единствено и само, защото искам да се разберем и да общуваме нормално, а не защото се надувам, дуя, или подигравам.:biker:
RUNNING WILD
13-10-2011, 17:31
колега ние сме си тролове с теб според поредната модераторска анкета трябва да си прощаваме трол трол око не вади,предлагам ти тролска коалиция ЗАЕДНО ЗА ФОРУМА.
колега ние сме си тролове с теб според поредната модераторска анкета трябва да си прощаваме трол трол око не вади,предлагам ти тролска коалиция ЗАЕДНО ЗА ФОРУМА.
:))))..и почти набори сте, ако станете приятели, му кажи да си върне старият аватар, че с тоя ще ги дразни повече........:biker:
Най лесно се затрива нещо, за което никой не си е мръднал гъза за да го създаде, не го е гледал за да го разбере, не го е опознал, но мнения има всеки, както и задник (който мирише най вече).Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Така например е почти затрита карачанската порадо у нас през 50 години на миналия век, от цървуланковците, които дойдоха в града и станаха "държавници".
Много глупости тука видях-например,,работно куче, не знам какво си, а и - кучета умират от умора?!?
В много от случаите кучетат умират от стреса - при боя имам предвид.Изпадат в стресова ситуация, съдовете се свиват и общо взето се увреждат редица органи, най вече бъбреците и доста бързо се стига до смърт.
Простия човек е най опасен и за хората. В случая едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко.:Silent:
Питбулът не е забранен в Англия.А най-жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
Типчина популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
Я да се забранят и автомобилите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
RUNNING WILD
13-10-2011, 19:32
Абе много глупости тука има бреее -например,,работно куче, не знам какво си, а и кучета умират от умора?!?
В много от случаите кучетат умират от стреса - при боя имам предвид.Изпадат в стресова ситуация, съдовете се свиват и общо взето се увреждат редица органи, най вече бъбреците и доста бързо се стига до смърт.
Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко. :Silent:
Питбулът не е забранен в Англия, за австралия незнам.А най жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
Типчна популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
Я да се забранят и автомобите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
колега Сискрофа засичай тая въдица удари хвана се рибка на тролинг...аз за довечера съм приготвил една Рапала дълбоко газеща Даун Дип Хъски Джерк да видиме какво ще излезе на нея...
колега Сискрофа засичай тая въдица удари хвана се рибка на тролинг...аз за довечера съм приготвил една Рапала дълбоко газеща Даун Дип Хъски Джерк да видиме какво ще излезе на нея...
ма аз съм дърт шаран, не рибка. Иначе шопара си го знам отдавна, но не пиша на рибаря, ма нейсе де.
Колега, не че нещо ама няма куче, което по природа да скача на хора ей така за спорта. Всичко опира до стопанина. Не случайно хората са казали "вини собственика, не породата".
Ти например, какви допирни точки си имал с питбул или ротвайлер и за колко време? Примера, който го даваш с Франция е резултат от неспособността на властите да се справят с боевете с кучета и самите питове се превръщат в жертва на добрите си физически качества. По природа питбула, който всички определят като най-свирепия и кръвожаден убиец е всъщност невероятно любвеобилен и безкрайно лигав. Дори го категоризират като не достатъчно добър пазач поради това!
Още повече като гледам породите, които си изброил май имаш в предвид всички по-едри породи... Изрод може да се направи от всяко едно куче, това означава ли, че и хората с чау-чау трябва да бъдат ограничавани?
Това, което куца в нашата държава е контрола над стопаните, но от друга страна и държавата нищо не е направила за тях. Не може само да искаш без да даваш.
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
Наблюдавал съм на какво са способни, откачи ли няма пускане (освен да го спукаш от бой, но до тогава може да е късно). .
Ако не дай си боже се случи инцидент с питбул, моля те НЕ ПРАВИ това... крайния резултат ще е много по-лош от бездействие.
От коментара ти за умствените им възможности е ясно, че ти изобщо, ама грам не си запознат с породата. Както изглежда повечето "хейтъри". Не се поддавайте на градски легенди и празни приказки.
Susscrofa
13-10-2011, 21:24
Най лесно се затрива нещо, за което никой не си е мръднал гъза за да го създаде, не го е гледал за да го разбере, не го е опознал, но мнения има всеки, както и задник (който мирише най вече).Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Така например е почти затрита карачанската порадо у нас през 50 години на миналия век, от цървуланковците, които дойдоха в града и станаха "държавници".
Много глупости тука видях-например,,работно куче, не знам какво си, а и - кучета умират от умора?!?
Простия човек е най опасен и за хората. В случая едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко.:Silent:
Питбулът не е забранен в Англия.А най-жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
Типчина популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
Я да се забранят и автомобилите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
Мале, мале, мале.
Откъде да започна, понеже съм некомпетентен се затруднявам.
Терминът работно куче съществува от векове, сега кучетата са за лигавене, навремето са били за работа. Междудругото, кучето не е никакъв приятел на човека, а просто човекът има полза от него. Вършело е някаква работа.
Във Великобритания има закон „Breed Specific Legislation” . Напиши го на малкия гоогле, и ще разбереш всичко. Дори не искам да си правя труда да ти обяснявам.:biker:
Какво точно се случва при стрес и кога точно отказват бъбреците можеш също да провериш.
Не ме интересува точно от какво умират кучетата, просто исках да кажа, че е от преумора, до която се достига в резултат на генетично изкуствено селектираната им всеотдайност.
Престанете да давате пример с коли, защото, за да караш кола се изисква лиценз, а аз точно това искам, да има лиценз и за хората отглеждащи тези кучета. Аз знам, че до забрана няма да се стигне, колкото и да ми се иска, но поне предлагам нещо реално.
Пълна глупост е, че всичко зависи от стопанина. Генът си е ген. Не разбирам защо така се нахвърли върху мен, не деля и не искам да деля нищо с теб. Нито пък намирам темата за популистична.
Нямам изобщо намерение да влизам в подобен тип диспут. Та аз дори с колегата от Костинброд се разбрах, дето реално отглежда бойни кучета, а ти сега си седнал да се пениш, няма смисъл, наистина.
п.с. Така както е създадена от човека тази порода, за да му върши работа, така може и да я унищожим, в това проблем не виждам.
Успех и наздраве.:biker:
---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Колега, не че нещо ама няма куче, което по природа да скача на хора ей така за спорта. Всичко опира до стопанина. Не случайно хората са казали "вини собственика, не породата".
Ти например, какви допирни точки си имал с питбул или ротвайлер и за колко време? Примера, който го даваш с Франция е резултат от неспособността на властите да се справят с боевете с кучета и самите питове се превръщат в жертва на добрите си физически качества. По природа питбула, който всички определят като най-свирепия и кръвожаден убиец е всъщност невероятно любвеобилен и безкрайно лигав. Дори го категоризират като не достатъчно добър пазач поради това!
Още повече като гледам породите, които си изброил май имаш в предвид всички по-едри породи... Изрод може да се направи от всяко едно куче, това означава ли, че и хората с чау-чау трябва да бъдат ограничавани?
Това, което куца в нашата държава е контрола над стопаните, но от друга страна и държавата нищо не е направила за тях. Не може само да искаш без да даваш.
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
Ако не дай си боже се случи инцидент с питбул, моля те НЕ ПРАВИ това... крайния резултат ще е много по-лош от бездействие.
От коментара ти за умствените им възможности е ясно, че ти изобщо, ама грам не си запознат с породата. Както изглежда повечето "хейтъри". Не се поддавайте на градски легенди и празни приказки.
Аз виня точно собственика, но за да стигат тези кучета, до нормални собственици е необходима регулация накаква. Питбулът е лигльо, който може да убие. Аз съм бил свидетел на следната случка с бул териер обаче, детенце, което е от семейството на собствениците на бул териера се заиграва с друго дете, което решава да му удари шамарче.........какво се случи според теб и защо изобщо трябваше да се случва. Продължавам да твърдя, че от агресивен пинчер не ме е страх, опасно е да има неагресивни и лигави питбули с близо 400 кила захапка. Стига, дайте да разсъждаваме трезво малко, това все пак е просто куче и не ми дреме дали тази порода ще изчезне.
RUNNING WILD
13-10-2011, 22:08
бе виж колега то е ясно си тролкаме с теб цяла зима ама като трол на трол ти споделям че най силното куче в света рекорда по теглене на товар 1840 кг принадлежи на американският старфоршир та може да те разнася и умрял...иначе за бултериерите не си прав имат интелект даже се усмихват и имат чувство за хумор,първият в България е внесен от Чехия през 1986 та година от Николай Тодоров или пан Тодоров на чешки за по кратко та пан Тодоров ще предпочете 2 трола да изчезнат аз и ти отколкото породата бултериер,иначе съм си играл с шампиона на България,Сърбия и Македония дого аржентино даже с 3 догота и са едни големи бели мишлета възпитани и игриви,а па нема да ти казвам петела на село колко е опасен и как ме е гонил мене и брачеда и ни скача на бой с шиповете на краката ни бие,а па за овена дето вкара брачеда в река огоста от зор като го подгони и го избочи и го изстреля у ряката...мани че избихме все живо то нема да ни липсва ни овена ни петела като порода ама...
lordliness
13-10-2011, 22:34
кучето си е куче ,то е оръжие
Аз съм бил свидетел на следната случка с бул териер обаче, детенце, което е от семейството на собствениците на бул териера се заиграва с друго дете, което решава да му удари шамарче.........какво се случи според теб и защо изобщо трябваше да се случва.
В случая кучето няма никаква вина, счело е, че член на неговото семейство е заплашен и реагира. Вината е изцяло на собственика, който е пуснал кучето първо без повод и второ в близост до деца (предполагам детска площадка).
Е те за тоя контрол над собствениците става въпрос, да се следи да не се пускат кучета на забранени места. И глобите да са много солени при нарушение. Ама тука идва и момента, в който трябва да се осигурят места за разходки на тия кучета, както и кошчета, за да можеш спокойно да почистиш след животното, а не половин километър да се разкарваш с ла*но в ръка...
Та накрая кво излиза, че вината не е изцяло и в собствениците...
Susscrofa
14-10-2011, 09:05
В случая кучето няма никаква вина, счело е, че член на неговото семейство е заплашен и реагира. Вината е изцяло на собственика, който е пуснал кучето първо без повод и второ в близост до деца (предполагам детска площадка).
Е те за тоя контрол над собствениците става въпрос, да се следи да не се пускат кучета на забранени места. И глобите да са много солени при нарушение. Ама тука идва и момента, в който трябва да се осигурят места за разходки на тия кучета, както и кошчета, за да можеш спокойно да почистиш след животното, а не половин километър да се разкарваш с ла*но в ръка...
Та накрая кво излиза, че вината не е изцяло и в собствениците...
Кучето наистина няма вина. Вина имат институциите, които са допуснали куче притежаващо подобни характеристики и поведенчески и физически, да попада в случайни ръце на случайни места.
Оставам с усещането, че не разбираш темата.
Автобус и мотопед не се карат с една и съща категория, не се карат с един и същ ценз. За автобуса се минава и психотест. Надявам се сега да ме разбереш. Не може подобно "оръжие" да може да се купи и отглежда свободно, така както пудела. Не става. Не мога да разчитам всеки път на нечия частна добросъвестност, за да опазя живота на децата и близките си. Не приемам подобни кучета да се отглеждат в обществени сгради и жилищни кооперации. Трябва да имаш къща, ограда, клетка и т.н. :rosso_racers:
---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:00 ----------
бе виж колега то е ясно си тролкаме с теб цяла зима ама като трол на трол ти споделям че най силното куче в света рекорда по теглене на товар 1840 кг принадлежи на американският старфоршир та може да те разнася и умрял...иначе за бултериерите не си прав имат интелект даже се усмихват и имат чувство за хумор,първият в България е внесен от Чехия през 1986 та година от Николай Тодоров или пан Тодоров на чешки за по кратко та пан Тодоров ще предпочете 2 трола да изчезнат аз и ти отколкото породата бултериер,иначе съм си играл с шампиона на България,Сърбия и Македония дого аржентино даже с 3 догота и са едни големи бели мишлета възпитани и игриви,а па нема да ти казвам петела на село колко е опасен и как ме е гонил мене и брачеда и ни скача на бой с шиповете на краката ни бие,а па за овена дето вкара брачеда в река огоста от зор като го подгони и го избочи и го изстреля у ряката...мани че избихме все живо то нема да ни липсва ни овена ни петела като порода ама...
Колега, без да искам да те засегна, отклонявам поканата ти да участвам заедно с теб в каквито и да било инициативи. Нямам нужда от твоята подкрепа, за да определя себе си като индивид участващ във виртуалното пространство. Не се нуждая от идентификация на моят "Аз".
Не тичаме в една лента с теб.:director:
Пълна глупост е, че всичко зависи от стопанина.
Всичко си зависи от стопанина.Имам приятел,който си има расов питбул с родословие и т.н. обаче така е дресиран,че е като агънце.Подминава котки,кучета и всеки го гали и той си умира от кеф.В апартамента му е същата работа,влизаш си вътре и чака да го погалиш.Имам друг приятел който си взе немска овчарка понеже много му харесвали и всичко до там.Кучето цял живот на синджир,никакви разходки,никакви грижи за него и резултата беше нахапания ми приятел от киктата до рамото и баба му в това число.Разликата в дресировката м/у тези две породи кучета е,че с питбула се работи по-трудно(но не и невъзможно)Имам втора немска овчарка и мога да твърдя,че можеш да създадеш характер на тази порода с не много големи усилия.Та всичко опира до стопанина и желанието да гледаш животинките.
Susscrofa
14-10-2011, 10:32
Всичко си зависи от стопанина.Имам приятел,който си има расов питбул с родословие и т.н. обаче така е дресиран,че е като агънце.Подминава котки,кучета и всеки го гали и той си умира от кеф.В апартамента му е същата работа,влизаш си вътре и чака да го погалиш.Имам друг приятел който си взе немска овчарка понеже много му харесвали и всичко до там.Кучето цял живот на синджир,никакви разходки,никакви грижи за него и резултата беше нахапания ми приятел от киктата до рамото и баба му в това число.Разликата в дресировката м/у тези две породи кучета е,че с питбула се работи по-трудно(но не и невъзможно)Имам втора немска овчарка и мога да твърдя,че можеш да създадеш характер на тази порода с не много големи усилия.Та всичко опира до стопанина и желанието да гледаш животинките.
Понякога се чудя, дали изобщо се чете написаното.
Съгласен съм с всичко написано от теб, но то някак си стои малко на тротоара, темата беше за лиценз, за изпит, за обучение на собствениците на тези кучета, за психотестове, за специални условия, при които да се отглеждат, за да не попадат те в ръцете на хора като този с немската овчарка.
Извадил си мое изречение от контекста и си мисиш, че нещо оборваш :smoke:. Да, ама не.
И пак повтарям, дали едно куче е опасно за околните или не, е комплексен въпрос, който не е функция само от това, що за човек е неговият стопанин.:director:
RUNNING WILD
14-10-2011, 12:29
колега Сускрофа не щеш да си тролкаме заедно...нарани симпатията ми към теб...те това и чакат да се хванеме гуша за гуша трол за трол,няма да им направиме това зрелище споко,желая ти много рибки да ти кълват.
колега Сускрофа не щеш да си тролкаме заедно...нарани симпатията ми към теб...те това и чакат да се хванеме гуша за гуша трол за трол,няма да им направиме това зрелище споко,желая ти много рибки да ти кълват.
Като гледам само жаби кълват, рибки нема :biggrin:
BillyBoy`
14-10-2011, 18:45
---------- Post added at 06:05 ---------- Previous post was at 06:00 ----------
Аз бих казал че колегата Peak1 много добре разбира темата и много добре знае за какво става въпрос понеже е собственник на куче от въпросната порода ПитБул.
Кучетата имат толкова много породи.
От мишелови, до вълкодави!
Не може да се поставят всички помияри под общ знаменател!
Трябва да има някакви граници!
Хората дресират и тигри и лъвове, но все пак по закон не си ги отглеждат вкъщи.
В крайна сметка, на мене ми е все тая, дали ротвайлер или тигър ще ме убие!
Капиш!:sex:
За протокола-гледъл съм доберман, сега имам бултериер.Мога догодина да ви кажа, кога е клубната изложба да отидете и да видите (тая година се събраха над 50 кучета от 5-6 държави)-е едно нямаше да се скара и прочее.Всички бяха заедно около ринга.
За протокола-гледъл съм доберман, сега имам бултериер.Мога догодина да ви кажа, кога е клубната изложба да отидете и да видите (тая година се събраха над 50 кучета от 5-6 държави)-е едно нямаше да се скара и прочее.Всички бяха заедно около ринга.
Предлагам, организирано определени индивиди от форума да ги отведем на изложбата и да се поучат на толерантност и дисциплина:sex:
Много правилно, съгласен съм, после публично да си признаят вината, а и каквото имат друго за признаване :biggrin:
Напротив, разбирам какво имаш в предвид, но ако се осигурят места само за кучета, хората ще ги водят там и контактите ти с тях ще са значително по-малко. Например.
По-напред беше написано "писна ми да чета как питбул/ротвайлер/т.н. нахапало някой" и дай сега за това, че има не добросъвестни стопани да налагаме контрол над породата, защото могат да се използват като оръжие.
На мен пък ми писна да чета как някой заклал цялата си фамилия, друг съсекъл баща си с брадвата. Да се сложи контрол над продажбата на ножове и брадви по тази логика, щото някой може да ги използва като оръжие и да ма'а наред, а?
Както казах и преди, трябва да се стегне контрола над стопаните не само на питбули, ротвайлери и прочие, а над всички. Да се следи да не се пускат кучета на забранени места, ВСИЧКИ кучета да се разхождат с повод (а не бабката да си пусне булонката да щъка свободно, онова да почне да се стрелка към моето куче и бабето да подскача "Оле дръж го тоя изрод да не ми изяде кученцето", например), но това да стане трябва да се изградят нужните зони за кучета. Глобите да станат солени, че да се стига и до затвор и да видиш тогава как всеки ще се отнася по друг начин към отговорността към животното и околните.
ПП Малко извън темата, до колкото ми е известно инцидентите с немски овчарки са в пъти повече от тези с питбули.
lordliness
14-10-2011, 22:43
Породата според мен не е много съществена може и от помиярника, който спи пред блока да се направи убиец ,те дори са и по умни,голям микс от гени.Колкото по разпространена е една порода е нормално да има и повече инциденти с нея ,като процент.
Susscrofa
15-10-2011, 10:14
Напротив, разбирам какво имаш в предвид, но ако се осигурят места само за кучета, хората ще ги водят там и контактите ти с тях ще са значително по-малко. Например.
По-напред беше написано "писна ми да чета как питбул/ротвайлер/т.н. нахапало някой" и дай сега за това, че има не добросъвестни стопани да налагаме контрол над породата, защото могат да се използват като оръжие.
На мен пък ми писна да чета как някой заклал цялата си фамилия, друг съсекъл баща си с брадвата. Да се сложи контрол над продажбата на ножове и брадви по тази логика, щото някой може да ги използва като оръжие и да ма'а наред, а?
Както казах и преди, трябва да се стегне контрола над стопаните не само на питбули, ротвайлери и прочие, а над всички. Да се следи да не се пускат кучета на забранени места, ВСИЧКИ кучета да се разхождат с повод (а не бабката да си пусне булонката да щъка свободно, онова да почне да се стрелка към моето куче и бабето да подскача "Оле дръж го тоя изрод да не ми изяде кученцето", например), но това да стане трябва да се изградят нужните зони за кучета. Глобите да станат солени, че да се стига и до затвор и да видиш тогава как всеки ще се отнася по друг начин към отговорността към животното и околните.
ПП Малко извън темата, до колкото ми е известно инцидентите с немски овчарки са в пъти повече от тези с питбули.
Не мога да се съглася с тази постановка на нещата. Защо трябва да изискваме и от хората с декоративни и джобни породи толкова много неща. Няма логика в това. Не мога да искам от човек, който ще кара мотопед да се научи да паркира автобус. Това е излишно. Всичко, което си написал е правилно и законово е оформено и сега. Но извинявай, кой нормален човек ще си разхожда малкото пекенезче с доказан боец на ринга в една клетка, дай си сам отговора.
Но аз отново издигам своя глас -да се забранят кухненските ножове, автомобилите, алкохола и секса-основна причина за смърта на милиони, това е моят възглас.Целта е да опазим човека, с малко "ч".
Както и катеренето по скали, забравих
Susscrofa
15-10-2011, 10:58
Но аз отново издигам своя глас -да се забранят кухненските ножове, автомобилите, алкохола и секса-основна причина за смърта на милиони, това е моят възглас.Целта е да опазим човека, с малко "ч".
Както и катеренето по скали, забравих
Кухненски нож - неодушевен обект, невъзможност да нанесе щета без някой да го употреби.
автомобил - използва се само след вземане на изпит и лиценз, хора без такъв се накзват от закона, ако го употребяват, отново неодушевен предмет.
алкохол и секс - доставят удоволствие, и двете са личен избор, убийството под влияние на алкохол се наказва така както и убийството в трезво състояние.
Катеренето по скали - личен избор, застрашаваш само себе си, но не и околните.
Интересно защо замълча относно забраната на тази порода във Великобритания?:))))))))))
Там нещата, които си изброил не са забранени, или може би смяташ Великобритания за законово импотентна държава :)))))))))))):meeting: Забавно.
Стафордшир - куче способно да убие диво прасе, доказан със своята лоялност и себеотдаденост, огромна физическа сила, одушевен индивид, няма гаранция, че няма да превключи в някоя детска градинка и да унищожи няколко двукраки и подрастващи екземпляра, често разхождан от непълнолетни лица неспособни да го удържат дори и на повод. Тук прибавям и другите породи, за които ставаше дума в началото.
Аз все пак съм съгласен с прасето. На мнение съм, че кучета трябва да отглеждат само хора, които имат нужните знания и качества за това и могат да осигурят на животното необходимите условия, а за по-силните и агресивни породи - обучение и безопасност.
митака-пловдив
15-10-2011, 12:29
Чета,чета и немога да повярвам :)
6 годишната ми доберманка,спи под кошарата на бебето.2 годишният ми стафордшир,си играе всяка сутрин с децата пред блока,които в последно време го яздят като кон.
Автора на тази тема е абсолютно резервиран и не търпящ чуждо мнение по въпроса за кучетата.
НЯМА ЛОШО КУЧЕ!ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!
Колега,няколко думи над които да се замислиш; масови убийци - техните родители. кръвожадни диктатори - техните армий. боговете - последователите фанатици....
Мисля че ти стига толкова "храна" за размисъл.
Сега мога да очаквам и анкета "Да забраним ли боговете,ограничаващи кръгозора ни "
Като си с лабилна психика,не си купуваш оръжие,като те е страх от мечки не ходиш в гората.И когато кучето ти нападне друг човек или животно на стопанин - отиваш в затвора. Не ми казвай че за оръжие се ходи на курс - ходи се,ама когато се напиеш и изпотрепеш домочадието че и себе си,това в психотеста немогат да ти го "хванат"
Лек и безавариен ден! :priest:
Susscrofa
15-10-2011, 13:35
Чета,чета и немога да повярвам :)
6 годишната ми доберманка,спи под кошарата на бебето.2 годишният ми стафордшир,си играе всяка сутрин с децата пред блока,които в последно време го яздят като кон.
Автора на тази тема е абсолютно резервиран и не търпящ чуждо мнение по въпроса за кучетата.
НЯМА ЛОШО КУЧЕ!ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!
Колега,няколко думи над които да се замислиш; масови убийци - техните родители. кръвожадни диктатори - техните армий. боговете - последователите фанатици....
Мисля че ти стига толкова "храна" за размисъл.
Сега мога да очаквам и анкета "Да забраним ли боговете,ограничаващи кръгозора ни "
Като си с лабилна психика,не си купуваш оръжие,като те е страх от мечки не ходиш в гората.И когато кучето ти нападне друг човек или животно на стопанин - отиваш в затвора. Не ми казвай че за оръжие се ходи на курс - ходи се,ама когато се напиеш и изпотрепеш домочадието че и себе си,това в психотеста немогат да ти го "хванат"
Лек и безавариен ден! :priest:
Преядох, така ме нахрани добре :)
Всичките ти примери, касаят човешки същества.
Забелязвам една тенденция у кучелюбителите да забравят факта, че кучето все пак е животно и след това е каквото и да било друго.
Бих изпитал ужас, ако видя деца да си играят с питбул, но щом си решил пускай го да си играе.
Това с оръжието и алкохола не е добър пример, защото не всеки от нас може по-всяко време да си купи оръжие, камо ли пък, да го разнася показно по улиците.
Това, че си защитавам тезата, не означава, че не търпя чуждо мнение. Прочети цялата тема и ще разбереш, че не си прав.
Мен не ме интересува дали всичко зависи от стопаните, аз искам да има подбор на тези стопани.
Повярвай ми, че психотестът е безупречен в откриването на склонност към агресивност. На запад има вече и такива тестове за кучета. Но винаги има възможност да се пропусне нещо, но така е с всеки тест.
RUNNING WILD
15-10-2011, 14:40
Суска нямаш ли почивен ден? сраснал си се с форума,добре че поне като ми е скучно знам къде да те намеря по всяко време,абе злите езици говорят че ще има конкурс за форумни тролове и аз и ти ще се боричкаме за първото място тролски ММА фул контакт от кръста на горе,изоставаш в класацията гледам моята тема е на 1 ден и те водя по посещаемост в пъти а твоята е стара и изтъркана и се пише от скука там,така сис е оплел с обяснения че всеки те пита нещо и никой нищо не разбира,и преди ти казах по -подробно колега,знам и най големият ти тролски страх...да не те баннат зимата когато е най-скучно и има най много хора по форумите,в детските хипермаркети Хипо са забранили вече кученцата играчки от изброените породи не знам дали знаеш.
Стафордшир - куче способно да убие диво прасе?колега къде видя стаф да убива диво прасе?то и аз и ти можеме де убиеме диво прасе и стаф също?прати ми клипове на реален лов без упоени животни да видя как става това?ти имаш ли си идея че дивата свиня тича с 60 км в час през пресечена местност и козината и дебела като броня и съм виждал човек който едва оцеля от само 1 удар от дива свиня полумъртва става как седи до нея и го подхваща с бивните от глезените до горе до червата и го разпорва за 1 секунда едвам са го събрали с 120 шева,дого аржентино се ползва за лов на диви прасета първо се образовай и тогава подготви ловните историй,я кажи как 30 килограмово куче настига дива свиня 150 кг в гората през шипки дренки къпинки борчета,кал,блата и тн и я трепе :) това куче ще издържи ли да тича 10-20 км без да спре,чувал ли си че свинкята ги подмета с муцуна тъпче ги и ги пори с бивните като консерви,или кво ше я захапе за крака и ще я тушира и свинкята ще вдигне крачета победена...кажи ми хапе ли те глъвътъ?
Защо трябва да изискваме и от хората с декоративни и джобни породи толкова много неща. Няма логика в това. Не мога да искам от човек, който ще кара мотопед да се научи да паркира автобус.
Не е нужно да паркира автобус, но е нужно да спазва законите за движение по пътищата, нали?
Логиката си я има. За хора с фобии към кучета и въпросната джавкаща аквариумна мишка също създава дискомфорт, че даже и по-голям от едро куче на повод имайки в предвид, че масово са пуснати свободно да тичат покрай хората. Те също се изхождат и също могат да пренасят паразити, нали?
Суска нямаш ли почивен ден? сраснал си се с форума,добре че поне като ми е скучно знам къде да те намеря по всяко време,абе злите езици говорят че ще има конкурс за форумни тролове и аз и ти ще се боричкаме за първото място тролски ММА фул контакт от кръста на горе,изоставаш в класацията гледам моята тема е на 1 ден и те водя по посещаемост в пъти а твоята е стара и изтъркана и се пише от скука там,така сис е оплел с обяснения че всеки те пита нещо и никой нищо не разбира,и преди ти казах по -подробно колега,знам и най големият ти тролски страх...да не те баннат зимата когато е най-скучно и има най много хора по форумите,в детските хипермаркети Хипо са забранили вече кученцата играчки от изброените породи не знам дали знаеш.
Стафордшир - куче способно да убие диво прасе?колега къде видя стаф да убива диво прасе?то и аз и ти можеме де убиеме диво прасе и стаф също?прати ми клипове на реален лов без упоени животни да видя как става това?ти имаш ли си идея че дивата свиня тича с 60 км в час през пресечена местност и козината и дебела като броня и съм виждал човек който едва оцеля от само 1 удар от дива свиня полумъртва става как седи до нея и го подхваща с бивните от глезените до горе до червата и го разпорва за 1 секунда едвам са го събрали с 120 шева,дого аржентино се ползва за лов на диви прасета първо се образовай и тогава подготви ловните историй,я кажи как 30 килограмово куче настига дива свиня 150 кг в гората през шипки дренки къпинки борчета,кал,блата и тн и я трепе :) това куче ще издържи ли да тича 10-20 км без да спре,чувал ли си че свинкята ги подмета с муцуна тъпче ги и ги пори с бивните като консерви,или кво ше я захапе за крака и ще я тушира и свинкята ще вдигне крачета победена...кажи ми хапе ли те глъвътъ?
Бро кога ще е финала за тролове, искам място на първия ред.
:rotfl:
митака-пловдив
15-10-2011, 18:25
Преядох, така ме нахрани добре :)
Всичките ти примери, касаят човешки същества.
Забелязвам една тенденция у кучелюбителите да забравят факта, че кучето все пак е животно и след това е каквото и да било друго.
Бих изпитал ужас, ако видя деца да си играят с питбул, но щом си решил пускай го да си играе.
Това с оръжието и алкохола не е добър пример, защото не всеки от нас може по-всяко време да си купи оръжие, камо ли пък, да го разнася показно по улиците.
Това, че си защитавам тезата, не означава, че не търпя чуждо мнение. Прочети цялата тема и ще разбереш, че не си прав.
Мен не ме интересува дали всичко зависи от стопаните, аз искам да има подбор на тези стопани.
Повярвай ми, че психотестът е безупречен в откриването на склонност към агресивност. На запад има вече и такива тестове за кучета. Но винаги има възможност да се пропусне нещо, но така е с всеки тест.
А,виж как напипа истината която упорито отказваш а видиш!!!Да,аз съм ти дал примери с човешки същества.Щото не съм чул антилопите гну,да нападат племена в Африка! Усещаш ли на къде духа вятъра?!Че човешките същества със своите действия и бездействия могат и да вредят или да правят добро.
Айде като заговорихме за убийства с оръжия,да не би да няма убийства с брадви,ножове,тояги......изобщо с всичко което попадне на хейтъра в ръцете.В този списък сложи и кучетата.Ама не съм чул да правят психотест за ползвателите на вилици например,щото това си е едно много добро оръжие.Даде някой пример с Франция за закона за опасните породи.Айде и аз да ти дам пример с индианците които са гледали вълци.Ама същите тия французи,после са трепали червенокожи,нали?Що не предложиш да се направи и закон с който да се гарантира доброто отглеждане на деца примерно.Щото същото това общество с тъпите си закони,отглежда човешки същества които трепят други.
В къщи винаги сме имали кучета и винаги ще има.И никога не сме имали проблем с никое от тях.
Човек за човека е враг,а кучето е най-старият им приятел!
RUNNING WILD
15-10-2011, 21:05
Бро кога ще е финала за тролове, искам място на първия ред.
там си ще има бе, споко си направиме конкурса ТРОЛ НА ГОДИНАТА
Susscrofa
15-10-2011, 22:33
А,виж как напипа истината която упорито отказваш а видиш!!!Да,аз съм ти дал примери с човешки същества.Щото не съм чул антилопите гну,да нападат племена в Африка! Усещаш ли на къде духа вятъра?!Че човешките същества със своите действия и бездействия могат и да вредят или да правят добро.
Айде като заговорихме за убийства с оръжия,да не би да няма убийства с брадви,ножове,тояги......изобщо с всичко което попадне на хейтъра в ръцете.В този списък сложи и кучетата.Ама не съм чул да правят психотест за ползвателите на вилици например,щото това си е едно много добро оръжие.Даде някой пример с Франция за закона за опасните породи.Айде и аз да ти дам пример с индианците които са гледали вълци.Ама същите тия французи,после са трепали червенокожи,нали?Що не предложиш да се направи и закон с който да се гарантира доброто отглеждане на деца примерно.Щото същото това общество с тъпите си закони,отглежда човешки същества които трепят други.
В къщи винаги сме имали кучета и винаги ще има.И никога не сме имали проблем с никое от тях.
Човек за човека е враг,а кучето е най-старият им приятел!
Живеем в 21 век, не мисля, че са уместни примерите с индианци.
Отклоняваш се драстично от темата. Никъде не твърдя, че кучетата са виновни. Аз обаче искам държавата да регулира, у кой точно попадат тези кучета. Та това е съвсем нормална практика, поне едно свидетелство за съдимост да се изисква. Поне едно куче да е отгледал преди това, поне веднъж годишно да се правят изпити, дали този човек владее това куче.
Накрая ще кажа, че и аз гледам куче, хъски, едричко при това. Нямам фобия към кучета, нито съм кучемразец.
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
Не тичаме в една лента, нали ти обясних вече.
Ако не бях аз темата ти тотално загиваше :))))))))))
Да бъдеш татко не е достатъчно само да изхвърлиш белтък, трябва и да отглеждаш после. :))))))))
Но съм доволен от темата ти за меките китки, ще я запомня.
Исках да кажа, че тази порода е адски здрава физически, и не се отказва лесно. От диви прасета разбирам достатъчно, аз самият съм такова.:))))
Наистина са здрави, но не всички. Ако е някой старец или слаба женска, не е чак такъв дзвЕр. Тва за 60 те километра е някаква ловджийска легенда да знаеш.:busted_cop:
митака-пловдив
16-10-2011, 10:06
Отклоняваш се драстично от темата. Никъде не твърдя, че кучетата са виновни. Аз обаче искам държавата да регулира, у кой точно попадат тези кучета. Та това е съвсем нормална практика, поне едно свидетелство за съдимост да се изисква. Поне едно куче да е отгледал преди това, поне веднъж годишно да се правят изпити, дали този човек владее това куче.
Накрая ще кажа, че и аз гледам куче, хъски, едричко при това. Нямам фобия към кучета, нито съм кучемразец.
.
Не,ти се отклоняваш от темата като просто не приемаш друго мнение.
Ти си решил че тези кучетата те плашат и някак си опитваш да ги изкараш изчадия.А защо ти е това хъски колега?Кучето което не е пригодено да живее затворено.Куче което е готово да драсне да бяга и повече да не го намериш?
Така ли отстояваш твоята гражданска позиция,с един тотално объркан и неподлежащ на дресура индивид?
RUNNING WILD
16-10-2011, 10:11
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
Не тичаме в една лента, нали ти обясних вече.
Ако не бях аз темата ти тотално загиваше :))))))))))
Да бъдеш татко не е достатъчно само да изхвърлиш белтък, трябва и да отглеждаш после. :))))))))
Но съм доволен от темата ти за меките китки, ще я запомня.
Исках да кажа, че тази порода е адски здрава физически, и не се отказва лесно. От диви прасета разбирам достатъчно, аз самият съм такова.:))))
Наистина са здрави, но не всички. Ако е някой старец или слаба женска, не е чак такъв дзвЕр. Тва за 60 те километра е някаква ловджийска легенда да знаеш.:busted_cop:
тичай къде искаш,ако не беше ти света нямаше да съществува и всички ние сме ти длъжни зa нещо,поклон пред нет величето-Ю МАСТЕР ,колега легендите се раждат в главата ви непрекъснато и ще се радвам и за в бъдеше да е все толкова плодородна,ако почне да прелива и да не издържа да набъбне от раждането на толкова лисици ще идваме да я подпираме с чепати колци като плодно дръвче да не се скърши по селата как ги подпират.
Susscrofa
16-10-2011, 14:54
тичай къде искаш,ако не беше ти света нямаше да съществува и всички ние сме ти длъжни зa нещо,поклон пред нет величето-Ю МАСТЕР ,колега легендите се раждат в главата ви непрекъснато и ще се радвам и за в бъдеше да е все толкова плодородна,ако почне да прелива и да не издържа да набъбне от раждането на толкова лисици ще идваме да я подпираме с чепати колци като плодно дръвче да не се скърши по селата как ги подпират.
Не, такива мании не ме преследват. Нито форума нито света няма да пострадат от моята липса. Но като се сетя ти какъв вой надигаше тук като те бяха подпукали, не знам дали ти не определяш себе си като мастер.:BBQ:
RUNNING WILD
16-10-2011, 18:22
Не, такива мании не ме преследват. Нито форума нито света няма да пострадат от моята липса. Но като се сетя ти какъв вой надигаше тук като те бяха подпукали, не знам дали ти не определяш себе си като мастер.:BBQ:
ми нека ме подпукат дал съм свиреп отпор,без бой не се давам,аз съм рибарче и в блатото намирам душевен покой не мечтая да видя колко хора съм "хванал" виртуално.
old alfist
17-10-2011, 20:53
Баси питбулите - поздрав за феновете на помиярите :
Васко Кръпката - Кучето На Крайния Квартал (http://www.youtube.com/watch?v=o0_0eIebfW4)
Седи един човек високо в клоните на едно дърво. Минава друг човек и го пита: - Криле от Red Bull? - Не! Шубе от Pitbull! :D
Susscrofa
17-10-2011, 23:24
Седи един човек високо в клоните на едно дърво. Минава друг човек и го пита: - Криле от Red Bull? - Не! Шубе от Pitbull! :D
Добро чувство за хумор имаш, наистина, но ако си виждал дете нахапано от питбул нямаше да се забавляваш толкова. То децата са потърпевши, аз лесно ще му пръсна тиквата. :)
old alfist
17-10-2011, 23:37
В интерес на истината, макар, че съм на преклонна възраст, преди няколко години разбрах , че тия питбули имат някаква обратна захапка - един художник в Плевен има такъв и видях с очите си една сутрин как трудно го откачи от едно друго сдавено от него куче, а иначе го гледаш едно невзрачно и грозно псе.
Добро чувство за хумор имаш, наистина, но ако си виждал дете нахапано от питбул нямаше да се забавляваш толкова. То децата са потърпевши, аз лесно ще му пръсна тиквата. :)
А ти колега, виждал ли си дете нахапано от уличен пес??? Допускаш ли, че гледката е много по-различна????
Виждал съм. Даже лично съм бил хапан - не точно от питбул, но все пак. Мисля, че вече казах накратко мнението си по темата.
thecleaner
18-10-2011, 00:08
http://www.youtube.com/watch?v=uznBuDEOq_0&feature=related Поздрав за всички и да се обърна към автора на темата: Не убивай сите благинки които започват с буквата К. Са срещу комара и къркането остава да пуснеш тема и сме живи умрели:) И запомнете от Дадан вечер по убаво нема:)
Susscrofa
18-10-2011, 09:54
Виждал съм. Даже лично съм бил хапан - не точно от питбул, но все пак. Мисля, че вече казах накратко мнението си по темата.
Знам, прочетох го. :go:
Не улових чувството ти за хумор вчера.:jumping:
Mind_Control
19-10-2011, 17:32
Вчера вечерта си ходя по улицата и идин пич слиза от колата с ротвайлер. Веднага се сетих за темата и естествено гадния пес ме залая, за тичвайки де към мен. Собственика му викна и се закроти кучето.
Ама защо трябваше да изживявам тоя стрес?
А кучкарите, за да си го представят по детайлно- това е все едно да си ходите по улицата и аз да ви извадя пистолет на среща, ама много злобно и след това да кажа- само се шегувам..
Така е, прав си колега.Нооо, винаги има едно НО.
Никога не ме е било страх от кучета, защото никой в моето семейство не се е страхувал от тях.Както и децата ми.По голямата ми дъщеря имаше такъв, но го преодоляхме, сега развежда бултериера и вече няма безпричинния страх от куче.Ако ти предадеш твоите страхове, каквито и да са на децата си, какъв е ползата?
Alexandrov70
20-10-2011, 20:51
Суска, ти май много филми гледаш момче. Знаеш ли, че аз лично съм чел статистика, в която пише, че вероятността да те нападне и ухапе Голдън Ретривър е доста по-голяма, от тази да те ухапе Питбул! Пък и като гледам колко време прекарваш във форума, ти явно си живееш в някаква виртуална реалност, в която определено не съществуват виртуални питбули, така че СПОКО, за теб няма опасност!
И аз споделям адекватното мнение на колегите, че трябва да има обособени места за разходка на кучета, за да може ние кучкарите да не се сблъскваме всеки ден с неадекватници като теб и изперкали бабички, които бъркат моя Голдън Ретривър с Питбул!
Linkestis
20-10-2011, 21:02
Брррр аз много се радвам когато съм на море.
Моята дъщеря обикновено води нашият Голдън Ретривър като детето и кучето са на 7 години..тоест детето е малко :) а наоколо 80% от лелките пищят.Ама те не са виновни че не разпознават Ретривър от мечка Гризли
lordliness
20-10-2011, 21:10
Susscrofa,напълно те разбирам,нормално е да се страхуваш от кучета ,вълци,и разни люде, които стрелят с ловни пушки.(не се сърди ,нали имаш чувство за хумор)
Брррр аз много се радвам когато съм на море.
Моята дъщеря обикновено води нашият Голдън Ретривър като детето и кучето са на 7 години..тоест детето е малко :) а наоколо 80% от лелките пищят.Ама те не са виновни че не разпознават Ретривър от мечка Гризли
Абе като си ги представя, не ми става ясно кой кого води ;).
Иначе ретрийвърите са много готини, ама не са за апартамент според мен.
Stoyan Georgiev
20-10-2011, 21:52
аз пък станах свидетел как един пораснал 90 килограмов ротвайлер повлече 100 килограмовия си собственик и в преследването на циганска каручка го влачи около 50 метра :)
не са виновни кучетата, а тея които не са ги дресирали като хората
щото съм виждал и ротвайлер, който стои мирно покрай 5 котки
споменавам тази порода, защото за мен те са най-опустошителните - най-древната бойна порода - кучетата на легионите ;)
най-едри са, изключително агресивни когато изпаднат в амок и т.н.
ВСИЧКО Е ДО СТОПАНИНА !
митака-пловдив
20-10-2011, 22:09
И аз споделям адекватното мнение на колегите, че трябва да има обособени места за разходка на кучета, за да може ние кучкарите да не се сблъскваме всеки ден с неадекватници като теб и изперкали бабички, които бъркат моя Голдън Ретривър с Питбул!
Охо,ето едно много хубаво мнение,неадекватното състояние на хората около кучето е много опасно!И най-вече от малки деца които пищят срещу кучето,пред погледа на майките налапали цигарите и бъркащи си по дупките!
Аз не си водя кучетата без намордник и винаги на каишка,но това на което ставам свидел е абсолютно безотговорно възпитание към децата от родителите.
Ако мерим от аршина на пусналия анкетата,аз плащайки данък куче,водейки го с намордник и повод,спазвайки обособените от закона правила и места за разхождане.Да взема да поискам закон,да не ми пищят деца в муцуната на кучетата и да не го замерят с топки и пръчки?
Има ли някой с Кане Корсо?
аз пък станах свидетел как един пораснал 90 килограмов ротвайлер повлече 100 килограмовия си собственик и в преследването на циганска каручка го влачи около 50 метра :)
не са виновни кучетата, а тея които не са ги дресирали като хората
щото съм виждал и ротвайлер, който стои мирно покрай 5 котки
споменавам тази порода, защото за мен те са най-опустошителните - най-древната бойна порода - кучетата на легионите ;)
най-едри са, изключително агресивни когато изпаднат в амок и т.н.
ВСИЧКО Е ДО СТОПАНИНА !
Именно заради това трябва да има контрол върху стопаните.
Alexandrov70
21-10-2011, 12:09
Охо,ето едно много хубаво мнение,неадекватното състояние на хората около кучето е много опасно!И най-вече от малки деца които пищят срещу кучето,пред погледа на майките налапали цигарите и бъркащи си по дупките!
Аз не си водя кучетата без намордник и винаги на каишка,но това на което ставам свидел е абсолютно безотговорно възпитание към децата от родителите.
Ако мерим от аршина на пусналия анкетата,аз плащайки данък куче,водейки го с намордник и повод,спазвайки обособените от закона правила и места за разхождане.Да взема да поискам закон,да не ми пищят деца в муцуната на кучетата и да не го замерят с топки и пръчки?
Евала, колега, наистина трябва да поискаме един такъв закон! Ама сега тука ще те оборят, че мястото на кучето не е при деца, баби и всякакви други неадекватни индивиди! А и дори по някаква случайност да се окаже там, то не трябва изобщо да реагира, няма значение дали му крещят, дали го ръгат с пръчки, дали му бъркат в устата и на други места! Искам да ви кажа, че колкото и цинично да звучи сигурно в 80% от случайте хората си просят да бъдат нападнати!
Mind_Control
21-10-2011, 12:38
Така е, прав си колега.Нооо, винаги има едно НО.
Никога не ме е било страх от кучета, защото никой в моето семейство не се е страхувал от тях.Както и децата ми.По голямата ми дъщеря имаше такъв, но го преодоляхме, сега развежда бултериера и вече няма безпричинния страх от куче.Ако ти предадеш твоите страхове, каквито и да са на децата си, какъв е ползата?
Тука не е до смелост.. Колко смели бяха ухапани от кучета? Нали знаеш- то веднъж се случва- и като ме заръфа и собственика ще се чуди какво да направи. А после ще трябва и кучето да утрепя и собственика да го лежа, за лукса, че му се е приискало куче, което не може да гледа. Айде аз ще оцелея ако ме захапе куче, ама някое дете на 7-8 години, какво ще прави?
Винаги има две гледни точки- аз харесвам кучетата, но знам, че няма да отделям достатъчно време и затова не си взимам такова.
Susscrofa
21-10-2011, 16:04
Даммм, майките гледащи деца кому са нужни? На никой разбира се. Аз с моето куче давам много на моето общество и държава. Кви са тия изкукали майки гледащи деца. Абе тея добре ли са бе, а и в дупките си бъркат, амаха, и тия дребни дебилчета ще ми бъркат с пръчки в задника на моето породисто куче, с което може би дори скоро ще си легна. Мяууууууууу.....:lol_sign:
Егати комедията, тва не е по-различно от бабетата, които хранят по-двеста котки и мразят деца.
Абе пич, като искаш да гледаш такова куче вземи изкарвай малко повече кинти и си купи една къща с двор, там ако искаш може да си гледаш и маймуна с голям червен задник, която да те радва денонощно.
То няма градинки и паркове за децата, сега пък пари ще даваме и за некви животни. :)))))) Ай стига бе.:whistle:
То няма градинки и паркове за децата, сега пък пари ще даваме и за некви животни.
След като се плаща данък, трябва да има нещо насреща!
A и цялото ти мнение е... trollololololol ;-)
Даммм, майките гледащи деца кому са нужни? На никой разбира се. Аз с моето куче давам много на моето общество и държава. Кви са тия изкукали майки гледащи деца. Абе тея добре ли са бе, а и в дупките си бъркат, амаха, и тия дребни дебилчета ще ми бъркат с пръчки в задника на моето породисто куче, с което може би дори скоро ще си легна. Мяууууууууу.....:lol_sign:
Егати комедията, тва не е по-различно от бабетата, които хранят по-двеста котки и мразят деца.
Абе пич, като искаш да гледаш такова куче вземи изкарвай малко повече кинти и си купи една къща с двор, там ако искаш може да си гледаш и маймуна с голям червен задник, която да те радва денонощно.
То няма градинки и паркове за децата, сега пък пари ще даваме и за некви животни. :)))))) Ай стига бе.:whistle:
Да де, ама ти Суси колко деца развъди? Аз имам две.
Жени ми пък си има и брат и сестра-тоест три деца са, има ли са кучета и те, докато са расли.
Тия демагогии за децата на пъпа ми излязоха.
Susscrofa
21-10-2011, 20:22
Да де, ама ти Суси колко деца развъди? Аз имам две.
Жени ми пък си има и брат и сестра-тоест три деца са, има ли са кучета и те, докато са расли.
Тия демагогии за децата на пъпа ми излязоха.
Няма демагокия тук стари ми съфорумецо, има една страхотна дъщеричка, вчера стана на две годинки, имаме си и семеен любимец, но не е от разискваните породи.:fish:
Няма демагокия тук стари ми съфорумецо, има една страхотна дъщеричка, вчера стана на две годинки, имаме си и семеен любимец, но не е от разискваните породи.:fish:
Ми що не си обръщаш внимание на дъщеричката - да ти е жива и здрава - ми се чудиш с кого да се захапеш тука ;).
Е да е жива и здрава, имаш още мегдан, а си вземи и куче, дето има характер, ще го оцениш, ако обичаш наистина кучетата.Ще разбереш колко глупсти си чул по въпроса, стида си отворен, а не с кепенци де.
Както пише на една моя тениска-"Териерите са господарите на кучетата, а бултериерите са кралете на териерите".
Susscrofa
21-10-2011, 21:49
Е да е жива и здрава, имаш още мегдан, а си вземи и куче, дето има характер, ще го оцениш, ако обичаш наистина кучетата.Ще разбереш колко глупсти си чул по въпроса, стида си отворен, а не с кепенци де.
Както пише на една моя тениска-"Териерите са господарите на кучетата, а бултериерите са кралете на териерите".
Като развален грамофон си:)
Аз никъде не съм казал нещо лошо за тези кучета, просто искам да се отглеждат по по-специален регламент.
Нашето куче си има характер.:busted_cop:
Lei-chery
21-10-2011, 23:33
Харесвам кучета, но тези породи ми идват в повече...определено смятам, че едно такова куче трябва да се гледа при особен режим...а пък най-малко трябва да ги разхождат из градинките....патила съм си ....
dimitar_vd62
22-10-2011, 02:21
А като си разхождате кучетата с намордник и каишка и плащате данъци, прибирате ли им акото от градинките дето си играят децата?И дали комшийте в блока са във възторг от лаенето и виенето.Щото при нас е така - като го зарежат горкото животно цял ден докато са на работа може да откачиш.Ама иначе обичат животните.Според мене куче в къща с двор.
"Кучета и котки може, а прасета не може!"
Alexandrov70
22-10-2011, 08:42
Харесвам кучета, но тези породи ми идват в повече...определено смятам, че едно такова куче трябва да се гледа при особен режим...а пък най-малко трябва да ги разхождат из градинките....патила съм си ....
И според теб къде трябва да ги разхождат? Да им сложат освен едни крилца и във въздуха?
Susscrofa
22-10-2011, 13:55
И според теб къде трябва да ги разхождат? Да им сложат освен едни крилца и във въздуха?
Нали се разбрахме, с кучето на село, или в скъпите софийски квартали в подножието на Витоша. Да имаш такова куче, трябва да бъде скъпо удоволствие.
Нещо като да живееш в центъра и да искаш да паркираш безплатно. Еми не става.:prescription:
Alexandrov70
22-10-2011, 16:03
Нали ти беше против да се използват неудошевени предмети за сравнения?
митака-пловдив
22-10-2011, 16:47
Нали се разбрахме, с кучето на село, или в скъпите софийски квартали в подножието на Витоша. Да имаш такова куче, трябва да бъде скъпо удоволствие.
Нещо като да живееш в центъра и да искаш да паркираш безплатно. Еми не става.:prescription:
Ти на твоето памперс ли му слагаш,или ти ака в шепите?Може би после по джобовете го прибираш?И го носиш в къщи на щерката,показвайки и какво
се прави с кучешкото ако?Индивида,който неможе да понесе,че съжителства с други същества,дали се запитва дали те искат да съжителстват с него?
Ти дъщеря ти така ли я възпитаваш,че да писка срещу куче и е изконно право?И дразненето му е върховно удоволствие?
И не 80% от нахапните от кучета,сами са си виновни,а почти 99%.Разбирам ужаса ти който изпитваш излизайки в суровия свят,но моля те колега,ни не сме овчедушни като теб.На нас не ни пука какво куче идва срещу нас,защото мама и татко са ни възпитали правилно.Има едно предаване по НГ със Сизър Милан,погледай малко,уграмоти се,не папагалствай тук,смешно е.
Кучето напада,когато подуши страх,защото хората които се посират при вида на "лошо" куче,смърдят на страх.А ти като един страхлив индивид,разбирам омразата ти към кучетата.От която произлиза и темата заради която пиша тук.Всъщност и от тук надушвам страх и това още повече ме "настървява" да ти отговарям.Защото няма по-голямо удоволствие от това да "сдъвчеш" по-слабия :prescription:
Ясно е че темата е несериозна,нека поне се позабавлявам,нали :bangin:
Lei-chery
22-10-2011, 17:48
Ами най-малко пък, там където играят деца е мястото......който харесва тези породи да си ги гледа в двора ....в клетка или там както си иска....но без да създава стес и ужас у хората...разхождайки го в парка с лафове от типа "аааа то не хапе......"
митака-пловдив
22-10-2011, 18:59
Ами най-малко пък, там където играят деца е мястото......който харесва тези породи да си ги гледа в двора ....в клетка или там както си иска....но без да създава стес и ужас у хората...разхождайки го в парка с лафове от типа "аааа то не хапе......"
Ами който има деца,да си ги гледа в къщи!!Аз си плащам да имам куче и ще си го разхождам в парковете!
Където има табела,забранено за кучета,не го водя,там където има табела,забранено разхождането без повод,си го водя с повод!Като видиш,че има собственици които нарушават правилата,викайте си полиция и им се жалвайте!
И на мен не са ми приятни вряскащи чавета в градинката под терасата ми,ама не съм тръгнал да ги забранявам!Нали?
Айде малко да се вземем в ръце!И да не кудкудякаме за нищо!Щото цялата тема е абсолютен шит и страхотно неточно формулирана,ами дайте ся да се изпокараме заради Прасчо :)
Живи и здрави :drunk:
:drunk:И аз имам деца и искам да си разхождам питбула или каквото и да е чудовище с децата.Долу чалгата и жълтите вестници, това ми е проблема, както и цената на тъмното пиво, можеше да е по ниЗка :razz::gives[1]:(отделно проститутките да пуЩат без пари в сряда:cussing:)
А не е ли висока цената на олито, спрямо тази на слънчоглевото масло на Токийската борса, както и на на зехтина помаче, преизчислес спрямо дохода на кратоскорчинет еврооблигации и американските ипочетни облагации?
Чувствувам се репресиран...шъ се оплача на социалния президент, он па гледа вълчица! /не е зорка или оная мечещата дето беше на евровизия/
Ами който има деца,да си ги гледа в къщи!!Аз си плащам да имам куче и ще си го разхождам в парковете!
Където има табела,забранено за кучета,не го водя,там където има табела,забранено разхождането без повод,си го водя с повод!Като видиш,че има собственици които нарушават правилата,викайте си полиция и им се жалвайте!
И на мен не са ми приятни вряскащи чавета в градинката под терасата ми,ама не съм тръгнал да ги забранявам!Нали?
Айде малко да се вземем в ръце!И да не кудкудякаме за нищо!Щото цялата тема е абсолютен шит и страхотно неточно формулирана,ами дайте ся да се изпокараме заради Прасчо :)
Конкретно тази тема си е много добре формулирана.
Правилно ли разбирам по писанията ти, че когато кучето ти се изходи в градинката, оставяш там творението му и не го събираш и изхвърляш с лопатка?
Относо събирането, жената го събира с пликче!А да попитам, хвърляте ли си шишетата от бирата разделно?
За Коолио, знам, че го прави :stumm:
Lei-chery
22-10-2011, 19:10
Е, няма да се караме ...само ще казваме кой и какво мисли....моето дете, аз в къщи си го гледам...че и куче имам, но и него в къщи го гледам, че и данъка си плащам, че и съм го кастрирала....всички екстри....но пак ти казвам тези кучета от споменатите породи са с изместен център...смятам, че са опасни ...да се разхождат без повод и "калъфче" на муцуната не го приемам за нормално.
И :cheers:
Апропо, забравих-всеки изисква ли касова бележака, като пазарува??Щото иначе не е нормално:biggrin1:Пише го и у законУ /не за кон У, а в закона де, да съ изясним/
ПП, ако си кастрилала кучето, то данък не се дължи, стига простотии бе тате, като се казва в един стар филм!!
митака-пловдив
22-10-2011, 19:37
Е, няма да се караме ...само ще казваме кой и какво мисли....моето дете, аз в къщи си го гледам...че и куче имам, но и него в къщи го гледам, че и данъка си плащам, че и съм го кастрирала....всички екстри....но пак ти казвам тези кучета от споменатите породи са с изместен център...смятам, че са опасни ...да се разхождат без повод и "калъфче" на муцуната не го приемам за нормално.
И :cheers:
Колежке,израстнал съм покрай кучета и всички до сега са били от споменатите "страшни" породи,изключение направи немска овчарка,12 години живяхме заедно.Имаме доберманка и амстаф в момента,както казах по-горе,доберманката спи под кошара на щерката.Амстафа не го пускам при нея,не защото ще я нарани,а защото е много тромав и ще я събори като си играят.Повярвай ми,първо имай такова куче и тогава определяй дали е страшно!Боксер,ротвайлер,два добермана,амстаф - кучетата които сме имали и едно кане корсо,което помня че му бърках в сливиците,а той никога не показа че му е неприятно,но това беше в "бебешките" ми години :)
Така че темата наистина е тъпа!Една много проста аритметика си направете и ще се усетите; колко са починалите от кърлежи,колко от змий....?А колко са починали след ухапване от куче за една година?
440,000 са починали от цигари
42,366 са починали в катастрофи
35,000 от пасивното пушене
29,338 от оръжие
3 са починали от питбули
Това са данни Америка за една година!
Интересно ми е къде сме ние,в тая таблица?
Като нека си припомним,колко са нахапани от бедомни псета и колко от кучета водени от собствениците им?
Да отговорим и на колега,да с найлонче им събирам говненцата когато ги друснат на плочките (изключително рядко) Иначе си ги водя да акат в един пущинак между два блока до нас.И много бих се радвал,ако някой най-после се сети да направи обособени места за кучета с парите които плащаме като данък за тях.
Susscrofa
23-10-2011, 10:43
Ти на твоето памперс ли му слагаш,или ти ака в шепите?Може би после по джобовете го прибираш?И го носиш в къщи на щерката,показвайки и какво
се прави с кучешкото ако?Индивида,който неможе да понесе,че съжителства с други същества,дали се запитва дали те искат да съжителстват с него?
Ти дъщеря ти така ли я възпитаваш,че да писка срещу куче и е изконно право?И дразненето му е върховно удоволствие?
И не 80% от нахапните от кучета,сами са си виновни,а почти 99%.Разбирам ужаса ти който изпитваш излизайки в суровия свят,но моля те колега,ни не сме овчедушни като теб.На нас не ни пука какво куче идва срещу нас,защото мама и татко са ни възпитали правилно.Има едно предаване по НГ със Сизър Милан,погледай малко,уграмоти се,не папагалствай тук,смешно е.
Кучето напада,когато подуши страх,защото хората които се посират при вида на "лошо" куче,смърдят на страх.А ти като един страхлив индивид,разбирам омразата ти към кучетата.От която произлиза и темата заради която пиша тук.Всъщност и от тук надушвам страх и това още повече ме "настървява" да ти отговарям.Защото няма по-голямо удоволствие от това да "сдъвчеш" по-слабия :prescription:
Ясно е че темата е несериозна,нека поне се позабавлявам,нали :bangin:
Кучето не го разхождам аз, този който го разхожда, прави каквото трябва.
Не споделих с Вас, че имам дъщеря, за да я намесваш точно по този начин в диспута. Не е възпитано, и е признак на слабост и показва силна изнервеност.
Не съм целял да постигам това с теб.
Никога не ме е било страх от никакви животни, но не мисля да влизам в обяснения, и да се отклонявам от темата.
Няма да подхождам към теб с агресия, независимо, че това, което написа, беше меко казано провокативно.
В мен няма гняв, няма и омраза, и следователно липсва и страхът.
Аз не разбирам защо продължаваме да дъвчем тази тема, тя е изяснена за мен и съм убеден, че рано или късно тези породи ще бъдат поставени под специален режим на отглеждане, което е добър компромис, за да не се стига до пълни забрани.
Колега, не зная дали имаш деца, но ти го желая от все сърце. Ще видиш, че те изследват и изучават света около себе си по един страхотен начин, а нашата задача е да ги опазим от всички заобикалящи ги опасности. Това е нашата естествена и биологична роля, да се размножаваме :)))).
Градовете са нашите мравуняци, и всеки друг биологичен вид, който ни застрашава, трябва да бъде отстраняван. Това се случва с бръмбарчето, което попадне в мравуняка. Понеже ни сме хора няма да изяждаме нищо, а просто ще създаваме правила. Децата и възрастните хора са преди всичко останало...........Обичам животните, но себеподобните поставям на върха, и ако мое куче нарани човек, лично ще го застрелям без да мигне окото, защото не ме е страх.....................
:rosso_racers:
Трудно доказуемо е дали пушачите умират от цигарите....
Сравнението ти е не правилно.
За бездомните кучета ще пусна скоро отделна тема, или ще доразвия съществуваща такава.:)
митака-пловдив
23-10-2011, 12:05
Както казах,ти наистина не четеш,а само каканижеш дума след дума.Имам деца,имам и кучета.Доберман спи при детето,амстафа спи при нас.В България няма да се забранят никакви породи,нито рано,нито късно.Това може да стане след 50-60 години,когато всички закони са вкарани в ред и едва когато вземем да се извращаваме,ще забраняваме и подобни неща.А дотогава ще живея в къща на село и пак ще гледам "опасни" породи кучета.
Колега,аз не се ядосвам,нито се изнервям,най-малкото от теб :) и твоите напъни за внимание и съчувствие.Споделям страха ти,но както казваш сам,не бъди бръмбарчето в мравуняка - мравуняка ще те повлече.
И точно понеже сме хора,а кучето,най-стария приятел на човека,винаги ще има кучета в мравуняците.
Интересна тема на размисъл е какви кучета са имали първите хора,може би булонка?Пинчер,дакел,пудел......?
Susscrofa
23-10-2011, 12:55
Както казах,ти наистина не четеш,а само каканижеш дума след дума.Имам деца,имам и кучета.Доберман спи при детето,амстафа спи при нас.В България няма да се забранят никакви породи,нито рано,нито късно.Това може да стане след 50-60 години,когато всички закони са вкарани в ред и едва когато вземем да се извращаваме,ще забраняваме и подобни неща.А дотогава ще живея в къща на село и пак ще гледам "опасни" породи кучета.
Колега,аз не се ядосвам,нито се изнервям,най-малкото от теб :) и твоите напъни за внимание и съчувствие.Споделям страха ти,но както казваш сам,не бъди бръмбарчето в мравуняка - мравуняка ще те повлече.
И точно понеже сме хора,а кучето,най-стария приятел на човека,винаги ще има кучета в мравуняците.
Интересна тема на размисъл е какви кучета са имали първите хора,може би булонка?Пинчер,дакел,пудел......?
Кучето никога не е било приятел на човека.
Човекът е използвал кучето, така както използва и коня.
Многократно подлагано на изкуствена селекция, докато получим необходимият "другар", служител, изпълнител, но не и приятел. Кучето е, за да върши работа, а не за да му целуваме топките. :)))
Намери поста на този колега от Костинброд, той за мен е истински кучкар и заслужава да гледа бойни кучета, всичко друго са лигави градски историйки за лиглоьвци.
мяууууу.........:rosso_racers:
Доберманът ти може да спи с твоето дете, но си представи какво би могъл да направи на друго дете.
Пак ще го кажа, тези кучета са оръжие, което не бива да попада в неподходящи ръце и да се отглежда в неподходящи условия.
Радвам се, че не съм те ядосал или изнервил, това е добре. :)
мяу..........
...
Не разбирам, след като твърдиш, че имаш капацитет и условия да гледаш куче, защо те притеснява, ако се въведе разрешителен режим?
митака-пловдив
23-10-2011, 15:44
Кучето никога не е било приятел на човека.
Човекът е използвал кучето, така както използва и коня.
Многократно подлагано на изкуствена селекция, докато получим необходимият "другар", служител, изпълнител, но не и приятел. Кучето е, за да върши работа, а не за да му целуваме топките. :)))
Намери поста на този колега от Костинброд, той за мен е истински кучкар и заслужава да гледа бойни кучета, всичко друго са лигави градски историйки за лиглоьвци.
мяууууу.........:rosso_racers:
Доберманът ти може да спи с твоето дете, но си представи какво би могъл да направи на друго дете.
Пак ще го кажа, тези кучета са оръжие, което не бива да попада в неподходящи ръце и да се отглежда в неподходящи условия.
Радвам се, че не съм те ядосал или изнервил, това е добре. :)
мяу..........
Хората са казали,че кучето е най-добрият приятел на човека. То е вярно и всеотдайно. Дори има регистрирани стотици случай, когато се е жертвало, за да спаси своят господар и приятел – човека.
Бау......:rosso_racers:
Е,ако ти целуваш топките на твоето,не те ли е гнус?Защото аз освен другар и приятел,друго в едно куче не търся.
И да,кучетата наистина са селектирани да убиват,да пазят,да спасяват и да намират бомби,наркотици,оръжие....
Колега,страх ме е от твоята бездушност.По начина по който категоризираш един жив индивид,като някакъв придатък от който може да се отървеш във всеки един момент,мисля че си опасен както за околните,така и за себе си.Може би психиатър е твоето решение?
Как си в отношенията си с котки?Защото имам и котка,4 аквариума по 200 литра с риби (пирани в единия,които нехраня с малки деца и старици,ако искаш вярвай!!)морско свинче и две корели.
Да,голям зоопарк,и аз и сестра ми,както се надявам и децата ми,да обичат животните както нас.Защото в същата среда съм отглеждан и аз.
И на колега да отговорим; изобщо не съм казал че неискам такъв закон,нека да има.Много бих искал да видя на какви доводи ще се опре такъв закон!
Към автора на темата; намери и покажи тук,колко от случайте на нападения от кучета за една година,стопанина е бил там и нее могъл да овладее агресията?
Айде да видим,малко сухи данни,а не да викаме колко са страшни питбулите примерно.Щото така говорим и за циганите,за бързите коли,за педофилите....и за още ред други фактори,които ни развалят идилията на "мравуняка"
А и още нещо,не отглеждам кучета с бойна или ловна цел.Отглеждаме ги защото са красиви,всеотдайни и най-добрите приятели които може да има човек :)
dimitar_vd62
23-10-2011, 16:13
Митак, дали ще гледаш куче или не си е твоя работа, но съм виждал как доберман отгледан от малък нахапа стопанина си съвсем безпричинно.Ей така, докато главата му беше на коленете му и си приказвахме най-спокойно.Всичко стана толкова бързо че никой не успя да реагира.Сега има страхотни белези по лицето и корема.На твое място не бих се доверявал толкова много на животното, че да го пускам да спи с детето, ако ще и не знам каква селекция да е.Инстиктите все някой ден се пробуждат.От моя гледна точка постъпваш безотговорно.
Susscrofa
23-10-2011, 16:51
Хората са казали,че кучето е най-добрият приятел на човека. То е вярно и всеотдайно. Дори има регистрирани стотици случай, когато се е жертвало, за да спаси своят господар и приятел – човека.
Бау......:rosso_racers:
Е,ако ти целуваш топките на твоето,не те ли е гнус?Защото аз освен другар и приятел,друго в едно куче не търся.
И да,кучетата наистина са селектирани да убиват,да пазят,да спасяват и да намират бомби,наркотици,оръжие....
Колега,страх ме е от твоята бездушност.По начина по който категоризираш един жив индивид,като някакъв придатък от който може да се отървеш във всеки един момент,мисля че си опасен както за околните,така и за себе си.Може би психиатър е твоето решение?
Как си в отношенията си с котки?Защото имам и котка,4 аквариума по 200 литра с риби (пирани в единия,които нехраня с малки деца и старици,ако искаш вярвай!!)морско свинче и две корели.
Да,голям зоопарк,и аз и сестра ми,както се надявам и децата ми,да обичат животните както нас.Защото в същата среда съм отглеждан и аз.
И на колега да отговорим; изобщо не съм казал че неискам такъв закон,нека да има.Много бих искал да видя на какви доводи ще се опре такъв закон!
Към автора на темата; намери и покажи тук,колко от случайте на нападения от кучета за една година,стопанина е бил там и нее могъл да овладее агресията?
Айде да видим,малко сухи данни,а не да викаме колко са страшни питбулите примерно.Щото така говорим и за циганите,за бързите коли,за педофилите....и за още ред други фактори,които ни развалят идилията на "мравуняка"
А и още нещо,не отглеждам кучета с бойна или ловна цел.Отглеждаме ги защото са красиви,всеотдайни и най-добрите приятели които може да има човек :)
Цялата всеотдайност на твоят "приятел" се върти около неговата зависимост към теб. Нормално е един човек да се чувства добре когато знае, че някакво живо същество зависи от него.
Това е симбиоза, човекът използва различните умения на кучето, а то оцялява благодарение на първия. Простичко е!
Има редица случаи на симбиоза в природата.
Не разбирам защо трябва във всеки пост да ме обиждаш?
Какво съм ти направил, може би те карам да се съмняваш, в това което пишеш, знам ли?
Мисля, че ясно подчертах, че за мен на първо място са себеподобните, животните са по натам.
Обичам хората, това исках да ти кажа.
Топките на кучето не ги целувам, но имам една позната, която целува топките на котарака си :)))))
:smoke::smoke::smoke:
Беше готина гледка:laughing1:
митака-пловдив
23-10-2011, 17:04
Цялата всеотдайност на твоят "приятел" се върти около неговата зависимост към теб. Нормално е един човек да се чувства добре когато знае, че някакво живо същество зависи от него.
Това е симбиоза, човекът използва различните умения на кучето, а то оцялява благодарение на първия. Простичко е!
Има редица случаи на симбиоза в природата.
Не разбирам защо трябва във всеки пост да ме обиждаш?
Какво съм ти направил, може би те карам да се съмняваш, в това което пишеш, знам ли?
Мисля, че ясно подчертах, че за мен на първо място са себеподобните, животните са по натам.
Обичам хората, това исках да ти кажа.
Топките на кучето не ги целувам, но имам една позната, която целува топките на котарака си :)))))
:smoke::smoke::smoke:
Беше готина гледка:laughing1:
Не,не те обиждам,старая се да подържам твоя тон.Естествено че кучетата се нуждаят от теб.Както се нуждаят и децата и възрастните хора.Нима тяхната зависимост те притеснява или смущава?
Ами симбиозата при мен е че кучетата ми дават спокойствие и уравновесеност,така както аз им отвръщам с внимание,храна,подслон и всичко което мога да дам на живо същество.Не мога да схвана идеята на поста ти.
Има много симптоми по които да познаеш характера на кучето ти.Както и много фактори определящи настроението му във всеки един момент.Непознаването и игнорирането им е опасност както за теб,така и за околните.
Но няма установена норма и точни инструкций как се гледа куче.Така че и такъв закон няма начин как да стане в една демократично развита страна (каквато си мисля че сме).Защото всеки човек и всяко куче има индивидуалност,която не влиза в стереотипи.
dimitar_vd62
23-10-2011, 17:55
Не мога да разбара за какво се препирате.Животни се отглеждат в цял свят.Но в някои страни това е регламентирано по начин, който защитава и животните и хората.Този който отглежда животни в къщи трябва да го прави по начин, който да гарантира нормален живот за добичето и безопасност за околните, като поема отговорност за действията на животното.Сега съгласете се че ако комшията ми отглежда куче, което по цял ден лае и вие, аз не съм длъжен да го слушам.Примерно над мен гледат мастиф, който въобще не се чува и по никакъв начин не ми пречи.Но от дясно, гледат някакъв дребосък който и глух може да извади от равновесие.Лично аз няма начин да се влюбя в питбул, но на който му харесва да си го гледа по безопасен начин.И не виждам как може да се обича животно което принуждаваш да се бие с други себеподобниВ случая май не става дума за любов към животните ами към парите.Все пак форума е за провеждане на разговор а не за насаждане на собствено мнение.Демокрацията не е свободия, а гаранция на човешките права без да нарушаваш тези на другите.
митака-пловдив
23-10-2011, 18:00
Припираме се защото темата се изроди :) И вече спорим,дали кучето е приятел на човека или враг
dimitar_vd62
23-10-2011, 18:13
Зависи,твоето за теб е приятел, за мен може да е враг.Мисля че конят и кучето са се доказали през вековете като приятел на човека.Що трябва да намесвате симбиоза ли е или не.Очевидно че двете страни имат полза един от друг.Изначало и двете животни са били диви, в последствие са се сближили.Очевидно интелекта на тези животните е по развит от този на крокодилите.Що никой не е опитомил примерно акула или крокодил, докато делфин може, куче и кон също.Що трябва да се разводнява темата и да се изпада в задълбочени философски размисли.
Susscrofa
23-10-2011, 18:25
Зависи,твоето за теб е приятел, за мен може да е враг.Мисля че конят и кучето са се доказали през вековете като приятел на човека.Що трябва да намесвате симбиоза ли е или не.Очевидно че двете страни имат полза един от друг.Изначало и двете животни са били диви, в последствие са се сближили.Очевидно интелекта на тези животните е по развит от този на крокодилите.Що никой не е опитомил примерно акула или крокодил, докато делфин може, куче и кон също.Що трябва да се разводнява темата и да се изпада в задълбочени философски размисли.
Напълно съм съгласен с теб, но искам да вметна, че интелектът на едно животно не бива да се определя по степента на привързване и опитомяване от човека.
Това, че кучето и конят са отдадени изцяло, почти до "слугинаж", не ги прави по-интелигентни.
Котката също е в симбиоза, но е доста независима и трудно контрулируема, това не я прави по-тъпа.
---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:19 ----------
Не,не те обиждам,старая се да подържам твоя тон.Естествено че кучетата се нуждаят от теб.Както се нуждаят и децата и възрастните хора.Нима тяхната зависимост те притеснява или смущава?
Ами симбиозата при мен е че кучетата ми дават спокойствие и уравновесеност,така както аз им отвръщам с внимание,храна,подслон и всичко което мога да дам на живо същество.Не мога да схвана идеята на поста ти.
Има много симптоми по които да познаеш характера на кучето ти.Както и много фактори определящи настроението му във всеки един момент.Непознаването и игнорирането им е опасност както за теб,така и за околните.
Но няма установена норма и точни инструкций как се гледа куче.Така че и такъв закон няма начин как да стане в една демократично развита страна (каквато си мисля че сме).Защото всеки човек и всяко куче има индивидуалност,която не влиза в стереотипи.
Не можеш да водиш спор на ръба на сабята. Често се нахвърляш твърде яростно и ме пращаш на психиатър.:)
Аз по-твоята логика, искам да се въведе подбор при клането на прасета и телета, да бъдат клани само по-тъпо гледащи телета и по-силно грухтящи прасета.
Отново ти казвам, че аз не мога да те убедя в нищо, по една проста причина, за теб кучето ти в много отношения е по важно от представителите на хомо сапиенс.
Аз искам пълна забрана за питбула и всички негови производни., но знам, че това е невъзможно и за това предлагам компромисен вариант, но на теб и той не ти харесва.
Но съм изключително радостен, че анкетата показва друго.:smoke::smoke::smoke:
dimitar_vd62
23-10-2011, 18:38
Кучето е социално животно, котката не е.Да си чул някой овчар да използва котки?Или рицар да язди крокодил?Сигурно предците ни има защо да използват кучета и коне.Пък и не мисля че тез двете ни слугуват, щото отглеждането на такова добиче изисква немалко слугуване и от страна на човека.
dimitar_vd62
23-10-2011, 19:28
И ще дам един пример.На паркинга зад блока открай време се въртят две кучета.Всеки им хвърля по нещо в мразовитите дни, в замяна ни пазят колите.Не ме лаят когато отивам до колата си или до тази на жената.Не лаят и когато комшийте се подпрат на някоя кола да бъбрят.Но ако чужди хора се доближат се скъсват да лаят.Никой не ги е учил.Просто им хвърляш някой комат като хвърляш боклука, жената не ги храни но и нея не лаят.Някак си знаят кои хора живеят тук и кой на кого какъв е.А ела се подпри на нечия кола тук.Никой не ги дресира, никой не ги гали даже, само им даваме по нещо мимоходом.Тва сега интелигентност ли е или не?
митака-пловдив
23-10-2011, 22:20
И ще дам един пример.На паркинга зад блока открай време се въртят две кучета.Всеки им хвърля по нещо в мразовитите дни, в замяна ни пазят колите.Не ме лаят когато отивам до колата си или до тази на жената.Не лаят и когато комшийте се подпрат на някоя кола да бъбрят.Но ако чужди хора се доближат се скъсват да лаят.Никой не ги е учил.Просто им хвърляш някой комат като хвърляш боклука, жената не ги храни но и нея не лаят.Някак си знаят кои хора живеят тук и кой на кого какъв е.А ела се подпри на нечия кола тук.Никой не ги дресира, никой не ги гали даже, само им даваме по нещо мимоходом.Тва сега интелигентност ли е или не?
Нее бе,слугуват ти заради хляба,а интелекта са си го оставили в къщи :)
Тва с тъпогледащото прасе и мучащата крава,неможах да го схваня,ще го обясниш ли пак,моля :flower:
И да,пред индивиди като теб,избирам кучетата,с двете ръце дори.
А анкетата ти,като анкетата за Светльо Витков президент на сайта на БНТ.Много ни се иска да се сбъдне резултата,ама ей на,не би :smoke::smoke::smoke:
Susscrofa
24-10-2011, 09:13
Кучето е социално животно, котката не е.Да си чул някой овчар да използва котки?Или рицар да язди крокодил?Сигурно предците ни има защо да използват кучета и коне.Пък и не мисля че тез двете ни слугуват, щото отглеждането на такова добиче изисква немалко слугуване и от страна на човека.
Прародителят на кучето е социално животно.
Днешните кучета са резултат от толкова упорита изкуствена селекция, на каквато не са подлагани и житните и бобовите култури.
Привързаността им към човека отдавна е закрепена генетично.
Иначе ни слугуват, както вече казах човекът обича животинки, които му се подчиняват и изпитват страхопочитание към него.
Аз твърдя, че дивата свиня е интелигентна точно колкото едно куче и съм готов да правя тестове, но при едно условие.
Да не участват в теста дейности, като "дай лапа" и "донеси пръчка" :)))))))))))
---------- Post added at 06:13 ---------- Previous post was at 06:09 ----------
Нее бе,слугуват ти заради хляба,а интелекта са си го оставили в къщи :)
Тва с тъпогледащото прасе и мучащата крава,неможах да го схваня,ще го обясниш ли пак,моля :flower:
И да,пред индивиди като теб,избирам кучетата,с двете ръце дори.
А анкетата ти,като анкетата за Светльо Витков президент на сайта на БНТ.Много ни се иска да се сбъдне резултата,ама ей на,не би :smoke::smoke::smoke:
Кое точно не разбра?
Исках да обясня, че за мен няма разлика между прасето и кучето. И от двете човекът извлича полза, при това ролята на прасето за мен е по-важна, защото е свързана с изхранването. Да не говорим, че на някои континенти населявани от по-древни култури от евро континента, ядат кучета.
Може да гласуваш и с два вдигнати крака, само внимавай да не паднеш :)))))))))):picnic::pimp:
Някак си ми се струва твърде лицемерно, когато някой каже, че обича животните и оставя остатъците от трапезата си до контейнера, за да хапват "милите животинки". То и отглеждането в апартамента си е същата работа. И понеже знам, че много хора биха реагирали остро на писанията ми, то преди да ме охулят бих искал да се замислят за следното: ако някой заявява, че ви обича и в същото време ви подхвърля храна пред контейнера, то това любов ли е ? А когато ви е затворил в собственото си жилище и ви принуждава да сте това, което той желае и това ли е любов ?
митака-пловдив
24-10-2011, 20:16
Прародителят на кучето е социално животно.
Днешните кучета са резултат от толкова упорита изкуствена селекция, на каквато не са подлагани и житните и бобовите култури.
Привързаността им към човека отдавна е закрепена генетично.
Иначе ни слугуват, както вече казах човекът обича животинки, които му се подчиняват и изпитват страхопочитание към него.
Аз твърдя, че дивата свиня е интелигентна точно колкото едно куче и съм готов да правя тестове, но при едно условие.
Да не участват в теста дейности, като "дай лапа" и "донеси пръчка" :)))))))))))
---------- Post added at 06:13 ---------- Previous post was at 06:09 ----------
Кое точно не разбра?
Исках да обясня, че за мен няма разлика между прасето и кучето. И от двете човекът извлича полза, при това ролята на прасето за мен е по-важна, защото е свързана с изхранването. Да не говорим, че на някои континенти населявани от по-древни култури от евро континента, ядат кучета.
Може да гласуваш и с два вдигнати крака, само внимавай да не паднеш :)))))))))):picnic::pimp:
От всичките ти напъни,този беше най-недъгав :picnic: :)))))))))))))))
Човече,страшно ме развеселяваш :) Кучето и дивата свиня,канарчето и жирафа,котката и слона....Явно си издънка на фамилията Мичурин :)
Освен че глупостите които пишеш,явен резултат от незаинтересованост и праволинейното ти мислене,са страхотно забавни.Познавам два типа собственици на животни,обичащи да им се подчиняват - ти си от тях.И другия тип,обичащ всеки жив индивид,без значение дали му се подчинява.Кучето не може да изпитва страхопичтание,страх и почит при куче - няма.Какво страхопочитание има граничарското куче,или това което води слепец?Ооооо,забравиииих,човеко с безумните закони и предложения,ти сигурно си приготвил искане да се сменят кучешките "професий" от диви прасета.До всеки слепец - свиня,във всяка застава -свинарник.......
Повръща ми се!!!Ама не от кучетата и прасетата!
Очаквам да покажеш данни,на нахапани от доберман,питбул,ротвайлер и другите "страшни" породи за една година.Когато собственика е бил там и не е могъл да спре агресията!Защото ти явно не тъсиш истината в спора,а търсиш спор независимо от казаното.
Давате ли дрехи на бездомните,стотинки в канчетата на просяците,пари за изхранване на сираци....?!!
dimitar_vd62
25-10-2011, 00:04
nickyto, принципно си прав човече, но не мога на всеки помияр да поднеса салам с реверанс.Това не е любов а, просто от съжаление.И аз мисля че мястото на животните е в естествената им среда, но предполагам че собствениците на домашни животни им осигуряват добър живот.Виж зоопарка е друго нещо - това си е доживотен затвор.
Susscrofa
25-10-2011, 00:25
От всичките ти напъни,този беше най-недъгав :picnic: :)))))))))))))))
Човече,страшно ме развеселяваш :) Кучето и дивата свиня,канарчето и жирафа,котката и слона....Явно си издънка на фамилията Мичурин :)
Освен че глупостите които пишеш,явен резултат от незаинтересованост и праволинейното ти мислене,са страхотно забавни.Познавам два типа собственици на животни,обичащи да им се подчиняват - ти си от тях.И другия тип,обичащ всеки жив индивид,без значение дали му се подчинява.Кучето не може да изпитва страхопичтание,страх и почит при куче - няма.Какво страхопочитание има граничарското куче,или това което води слепец?Ооооо,забравиииих,човеко с безумните закони и предложения,ти сигурно си приготвил искане да се сменят кучешките "професий" от диви прасета.До всеки слепец - свиня,във всяка застава -свинарник.......
Повръща ми се!!!Ама не от кучетата и прасетата!
Очаквам да покажеш данни,на нахапани от доберман,питбул,ротвайлер и другите "страшни" породи за една година.Когато собственика е бил там и не е могъл да спре агресията!Защото ти явно не тъсиш истината в спора,а търсиш спор независимо от казаното.
Давате ли дрехи на бездомните,стотинки в канчетата на просяците,пари за изхранване на сираци....?!!
Вече говориш с патос, това е притеснително :)
Не се напъвам, напротив имам разстройство.
Кучето граничар е работно куче, водачът на слепци също, човекът сам си ги е създал от техен подходящ за целта прародител. Защо маймуната, която е подлагана на мъчителни опити и върху, която се тестват лекарства, с които после се спасяват човешки животи да е по малко значима за човека, не я разбирам тази логика. Странна е. когато говориш за праволинейно мислене се обърни и погледни в себе си.:pimp:
Кой ще ти направи такава статистика, и какъв е смисъла от нея.
Имаме нужда от правила за отглеждането на такива породи. Ще ти ги разпиша:
1. Забранява се тези породи да се отглеждат от осъждани лица и такива срещу, които се води разследване.
2. Забранява се извеждане на подобни кучета от лица под 21 години.
3. Забранява се отглеждането на тези породи в обществени сгради и етажни собствености.
4. Забранява се разхождане на тези кучета без намордник.
5. Задължават се собствениците да се явяват на изпит поне веднъж годишно.
.................................................. ..............
Елементарно...............:picnic:
Но аз пак ще кажа, че според мен ще е много по лесно да ги забраним.:))))))))))
митака-пловдив
25-10-2011, 02:44
Вече говориш с патос, това е притеснително :)
Не се напъвам, напротив имам разстройство.
Кучето граничар е работно куче, водачът на слепци също, човекът сам си ги е създал от техен подходящ за целта прародител. Защо маймуната, която е подлагана на мъчителни опити и върху, която се тестват лекарства, с които после се спасяват човешки животи да е по малко значима за човека, не я разбирам тази логика. Странна е. когато говориш за праволинейно мислене се обърни и погледни в себе си.:pimp:
Кой ще ти направи такава статистика, и какъв е смисъла от нея.
Имаме нужда от правила за отглеждането на такива породи. Ще ти ги разпиша:
1. Забранява се тези породи да се отглеждат от осъждани лица и такива срещу, които се води разследване.
2. Забранява се извеждане на подобни кучета от лица под 21 години.
3. Забранява се отглеждането на тези породи в обществени сгради и етажни собствености.
4. Забранява се разхождане на тези кучета без намордник.
5. Задължават се собствениците да се явяват на изпит поне веднъж годишно.
.................................................. ..............
Елементарно...............:picnic:
Но аз пак ще кажа, че според мен ще е много по лесно да ги забраним.:))))))))))
Добре,нека да ги забранят.Ще си го избродирам на ковьорче и ще си застеля хладилника с него.
:gives[1]::gives[1]::gives[1]::gives[1]::gives[1]::gives[1]::gives[1]:
nickyto, принципно си прав човече, но не мога на всеки помияр да поднеса салам с реверанс.Това не е любов а, просто от съжаление.И аз мисля че мястото на животните е в естествената им среда, но предполагам че собствениците на домашни животни им осигуряват добър живот.Виж зоопарка е друго нещо - това си е доживотен затвор.
Не казвам, че трябва да му даваш деликатеси, напротив. Тя природата се е погрижила да има инстинкти за търсене на храна и оцеляване. Просто ние вървим срещу природата на тея животинки, а също и срещу собствената си.
В зоопарка животинчето си е в затвор - да, но в апартаментите е още по-лош затвор за животните.
митака-пловдив
25-10-2011, 07:39
Не казвам, че трябва да му даваш деликатеси, напротив. Тя природата се е погрижила да има инстинкти за търсене на храна и оцеляване. Просто ние вървим срещу природата на тея животинки, а също и срещу собствената си.
В зоопарка животинчето си е в затвор - да, но в апартаментите е още по-лош затвор за животните.
Колега,никой не е тръгнал да гледа в къщи хипопотам или бял лемур,че да говорим за затвор.Аз немога да си представя пинчер на свобода как оцелява?Може би ще яде бръмбари?В природата няма никакви свободно живеещи кучета (без бездомните,ама те не са подивяли,щото си намират или им даваме храна) и дингото,породите са селектирани да се отглеждат от хора.А това дали се отглеждат правилно и в нужното пространство,е друга история.
Susscrofa
25-10-2011, 09:09
Колега,никой не е тръгнал да гледа в къщи хипопотам или бял лемур,че да говорим за затвор.Аз немога да си представя пинчер на свобода как оцелява?Може би ще яде бръмбари?В природата няма никакви свободно живеещи кучета (без бездомните,ама те не са подивяли,щото си намират или им даваме храна) и дингото,породите са селектирани да се отглеждат от хора.А това дали се отглеждат правилно и в нужното пространство,е друга история.
С това мнение съм напълно съгласен.
Към пространството кучетата умеят да се приспособяват.
Имам забележка обаче, темата не е за защита на животните. В смисъл не ми дреме в какво пространство се гледат кучетата, тук говорим за опазване на хората от кучетата респективно от безотговорните им стопани..:kicking::kicking::kicking:
митака-пловдив
25-10-2011, 10:22
С това мнение съм напълно съгласен.
Към пространството кучетата умеят да се приспособяват.
Имам забележка обаче, темата не е за защита на животните. В смисъл не ми дреме в какво пространство се гледат кучетата, тук говорим за опазване на хората от кучетата респективно от безотговорните им стопани..:kicking::kicking::kicking:
А!Как хубаво го каза!Да опазим хората,от хората които отглеждат кучета по начин който е опасен и за двата "фронта".
Независимо дали е коли или доберман,при "неправилно" и анти-социално "отглеждане" и двете порода могат да бъдат смъртоносни!
Susscrofa
25-10-2011, 13:43
А!Как хубаво го каза!Да опазим хората,от хората които отглеждат кучета по начин който е опасен и за двата "фронта".
Независимо дали е коли или доберман,при "неправилно" и анти-социално "отглеждане" и двете порода могат да бъдат смъртоносни!
Не мисля, че има безопасно овчарско куче, а до колкото знам колито е точно такова.
Точно заради това аз искам правила, изразяващи се в проверка на хора, в чиито ръце попадат тези кучета.
За мен темата е приключена.:wc:
thecleaner
25-10-2011, 20:00
Не мисля, че има безопасно овчарско куче, а до колкото знам колито е точно такова.
Точно заради това аз искам правила, изразяващи се в проверка на хора, в чиито ръце попадат тези кучета.
За мен темата е приключена.:wc:
Е недей се отказва моля те, че ще вземеш да пуснеш некоя друга подобна, а така поне знам да не я чета тая и готово.
Прав си колега, вече няма кучета в диво състояние. Последното диво - дингото е на изчезване, а оцелелите са опитомени. Това естествено е заслуга на човека. Както казах по-горе вървим срещу природата.
Няма нужда да си представяш как ще оцелява пинчерчето, тя природата със сигурност е помислила и за него. Лошото е когато се мислим за по-велики от майката природа.
dimitar_vd62
25-10-2011, 21:04
http://vbox7.com/play:0cd51df5aa
Susscrofa
26-10-2011, 09:33
Е недей се отказва моля те, че ще вземеш да пуснеш некоя друга подобна, а така поне знам да не я чета тая и готово.
Мммммм, много сладко. Как го измисли това изречение. Сигурно си се хранил добре последните 24 часа.
А ти защо си тук?
Никой не те кара на сила на влизаш. Или харесваш да ти е гадно. Подготвил съм още двечки, ще се радвам да се понапънеш в тях, но без да се изпускаш, че е студено и няма как да проветрим.
---------- Post added at 06:33 ---------- Previous post was at 06:23 ----------
Прав си колега, вече няма кучета в диво състояние. Последното диво - дингото е на изчезване, а оцелелите са опитомени. Това естествено е заслуга на човека. Както казах по-горе вървим срещу природата.
Няма нужда да си представяш как ще оцелява пинчерчето, тя природата със сигурност е помислила и за него. Лошото е когато се мислим за по-велики от майката природа.
Чакай, чакай, нищо не е опитомявано.
Опитомен е един прародител /вълк/ Canis Lupus и всичко, което имаме като породи е резултат от неговата изкуствена селекция.
Защо да вървим срещу природата, ние сме част от природата, природата не е някакво имагинерно, стоящо в страни понятие.
Всеки организъм променя околната среда в резултат на своята жизнена дейност.
Дингото е нещо малко по различно.То е подивяло, след като е било доведено от селекцията до този му вид. То е подивяло домашно животно. Разбира се, има и други версии за Дингото, но доколкото помня тази беше най-разпространената.
thecleaner
26-10-2011, 10:18
Мммммм, много сладко. Как го измисли това изречение. Сигурно си се хранил добре последните 24 часа.
А ти защо си тук?
Никой не те кара на сила на влизаш. Или харесваш да ти е гадно. Подготвил съм още двечки, ще се радвам да се понапънеш в тях, но без да се изпускаш, че е студено и няма как да проветрим.[COLOR="Silver"]
Не бе "Искрено и лично" с Миглена Ангелова е в друг форум. Личните ти душевни терзания, страхове и комплекси, ич не ме болат. Точно щото не ме кефи, апелирам да не пълниш форума с тъпотии, щото повервай съм по-добър от теб в безмислени теми ;)
Susscrofa
26-10-2011, 10:22
Не бе "Искрено и лично" с Миглена Ангелова е в друг форум. Личните ти душевни терзания, страхове и комплекси, ич не ме болат. Точно щото не ме кефи, апелирам да не пълниш форума с тъпотии, щото повервай съм по-добър от теб в безмислени теми ;)
Никой не те кара да ги четеш. А и като гледам участието в тези теми, не смятам, че това са само мои проблеми.
Не знам в какво си добър, до тук не съм видял нищо.:lupe: Чета форума от 4-5 години, пък сега за пръв път те мяркам.:spoko:
Апелирай пред тези, които отговарят за това, аз не мога да ти помогна.
:toilet:
Susscrofa
28-03-2012, 13:23
Отново зачестиха инцидентите с тази "любима" моя порода питбул, това са едни умни и "красиви" кучета.
Ето новината от днес, искам да попитам привържениците на тази порода, един дакел ще направи ли подобно нещо?
Питбул нападна деца в двор на детска градина
Разярен питбул влязъл в двора на смолянската детска градина "Родопчанче" в кв. "Райково" и нападнал играещите си деца пред ужасените погледи на учителките, съобщават вестниците "Преса" и "24 часа".
Инцидентът е станал в понеделник около 16.30 часа, когато обичайно родителите идват да прибират децата си.
Въпреки че детската градина има високи огради с мрежа, кучето успяло да влезе през един от порталите, обясни директорката на ОДЗ-то Калинка Берова.
Питбулът първо се нахвърлил върху 5-годишния Станимир.
"Кучето се опита първо да ухапе Станимир по дупето, а после захапа якето му и взе да го тръска наляво-надясно, размятайки го по земята", разказа главният учител Цонка Дурева. Тя успяла да спаси момченцето, като го издърпала и започнала да рита питбула, въпреки че той захапал и нейното яке.
След това обаче кучето подгонило друго 5-годишно момченце от групата, но не е успяло да го захапе. На помощ на учителките се притекла баба на едно от децата, която с пръчка успяла да изгони питбула от двора на детската градина. Децата веднага били прибрани в сградата, а директорката подала сигнал на тел. 112. Тя е написала и докладна до общината и смолянската полиция, която издирва стопанина на кучето. За да преодолеят страха, сега децата "рисуват лошото куче".
Питбулът е бил с каишка на врата и според живеещите в квартала е бил в района още в събота.
В края на февруари т.г. Хасковският районен съд наложи наказание „пробация“ и глоба в размер на 2000 лева на 29-годишния Христо Христов от Хасково, чийто питбул нахапа жестоко 10-годишния Теодор Жеков на 2 август м.г.
През юни 2011 г. 10-годишният Адам от старозагорския кв. "Кольо Ганчев" бе нападнат и жестоко нахапан от оставен без надзор от стопанина питбул. Момченцето играело с приятели, когато върху него се нахвърлило кучето. Адам бе нахапан по корема, глезена и ръцете и бе спасен от очевидци, които предотвратили по-голяма трагедия.
Източник: vsekiden.com
И следва въпроса - кучето (породата) ли е виновно или собственика?
Че аз съм виждал озлобени от идиоти кучета от всякакви породи... да вземем да забраним домашните животни изобщо?
В случая говедото е двукрако ... трябва много солена глоба и (само защото няма пострадали) една условна присъда.
Susscrofa
28-03-2012, 16:48
И следва въпроса - кучето (породата) ли е виновно или собственика?
Че аз съм виждал озлобени от идиоти кучета от всякакви породи... да вземем да забраним домашните животни изобщо?
В случая говедото е двукрако ... трябва много солена глоба и (само защото няма пострадали) една условна присъда.
Еми виж сега. Дакел, кокершпаньол, ирландски сетер, та дори и хъски, според теб способно ли е на такова нещо?????????????????????
Ако аз изпусна своя лабрадор той може ли да прескочи ограда и да налита да хапе деца??????????
Тук въпосът не е кой е виновен, а изобщо нужно ли е тези породи да се отглеждат свободно, без специални условия за тази цел.
За да имам разрешително за пистолет, трябва да имам и каса и да не съм луд и осъждан.
И да докажа, за какво ми е необходимо оръжието.
То и котка няма да иде, но овчарка (немска, кавказка, каракачанка) е напълно способна ако е третирана грешно.
Кучето не е разумно същество, собственика е.
Ако санкцията за подобно поведение е достатъчно сериозна и неизбежна, няма нужда от отделни забрани... с тях може просто да се маскира временно факта, че както с много други неща и тук системата не работи.
Susscrofa
28-03-2012, 17:19
То и котка няма да иде, но овчарка (немска, кавказка, каракачанка) е напълно способна ако е третирана грешно.
Кучето не е разумно същество, собственика е.
Ако санкцията за подобно поведение е достатъчно сериозна и неизбежна, няма нужда от отделни забрани... с тях може просто да се маскира временно факта, че както с много други неща и тук системата не работи.
Не мога да се съглася с теб. Има неща, чиято вреда е с мащаби, които няма как да бъдат остойностени с парична санкция.
Забраната на тази порода е факт в някои развити страни.
Аз предлагам всяко куче без намордник и без придружител да се разстрелва на място, а на собственика му да се ударят 20-30 тояги на голо!:smackbum:
Susscrofa
28-03-2012, 19:58
Аз предлагам всяко куче без намордник и без придружител да се разстрелва на място, а на собственика му да се ударят 20-30 тояги на голо!:smackbum:
Искам аз да напляскам съседката с малкия мопс без надморник:)
Искам аз да напляскам съседката с малкия мопс без надморник:)
Ако е съседка, тогава има специална процедура.
Хващаш една тояга, нагъзваш я, сваляш и гащите, после захвърляш тоягата и бой-бой!
Susscrofa
28-03-2012, 20:24
Ако е съседка, тогава има специална процедура.
Хващаш една тояга, нагъзваш я, сваляш и гащите, после захвърляш тоягата и бой-бой!
Притеснявам се кученцето да не скача и да ми хапе торбата с мандарините.:):drinking:
Суско,що не напишем тук с теб един проекто закон за отглеждането на кучета.После да вземем властта (евентуално по демократичен път) и да вкараме ред в държавата.Тая простотия с питовете и АЕЦовете не може да продължава повече.Ако не вземем мерки в скоро време току виж кучета ни яли. На тъмно.
Susscrofa
28-03-2012, 21:20
Суско,що не напишем тук с теб един проекто закон за отглеждането на кучета.После да вземем властта (евентуално по демократичен път) и да вкараме ред в държавата.Тая простотия с питовете и АЕЦовете не може да продължава повече.Ако не вземем мерки в скоро време току виж кучета ни яли. На тъмно.
За кучетата е лесно, ама за АЕЦ-а, ако ровим може и да ни нашляпат:):drinking::drinking::drinking:
То и при кучетата не е безопасно, там нали някакви боеве си организират, мъчат животинките, ама нашите природозащитници с помиарите по улиците се занимават.:drinking:
За АЕЦ, ако привлечем Обама за консултант(срещу хонорар) никой няма да ни пипне.Само пари от къде да вземем се чудя,някое еврейче да познаваш?
Абе то преди 15-20 години началника на турския ГЩ каза, че каквато и политическа партия да дойде в Турция, тя заради АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица.. ще потдържат винаги добри отнощения.
А специално заради Козлодуй, те щели да ни пазят от каквото и да било посегателство, щем-не щем.
Вятъра нещо духал от Козлодуй към тях!:dance:
Изобщо АЕЦ не е само руските мераци, а и турските интереси.
Комшиите може много лесно да ни отмъкнат реакторите, както и специалистите за тях.
Susscrofa
29-03-2012, 10:16
Чудя се в България кое е по важно? Животът на 1000 помиарчета или на един човек.
Как един кмет не събра смелост да изтреби всички бездомно скитащи кучета? Ама какво да говорим за страна, в която министър председателя праща един 30 годишен експерт да преговаря с Руската мечка и да съобщи лошата новина за спирането на Белене. ГолЕмо шубе, голЕмо нещо:)
Ето и последната новина.
Преподавател се бори за живот, нападнат от кучета
Преподавател от Американския колеж в София е в болница с опасност за живота, след като е нападнат от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина”, съобщи БНР.
Мъжът се е разхождал край общежитията на преподавателите в учебното заведение, които се намират в квартала, когато е бил нападнат от глутница, съставена от 15-20 кучета.
По информация на полицията, животните съборили възрастния мъж на земята. Той е с тежки наранявания по главата и тялото.
Лекарите от ВМА са направили няколко операции, за да спасят живота му, но състоянието му остава тежко. Пострадалият е с двойно гражданство – българско и американско. Благодарение на бързата реакция на полицаите от VІІ РПУ, преподавателят не е бил убит на място от глутницата, съобщиха от МВР.
През 2005 г. 34-годишната преподавателка по тенис в Националната спортна академия Елена Чолова бе нападната и нахапана жестоко от глутница кучета в Студентски град, докато правела сутрешния си крос. Жената бе приета в болница с над 100 ухапвания.
източник:http://dnes.dir.bg/news/kucheta-zastita-jivotni-amerikanski-kolezh-10845186?nt=4
Не мога да се съглася с теб. Има неща, чиято вреда е с мащаби, които няма как да бъдат остойностени с парична санкция.
Забраната на тази порода е факт в някои развити страни.
Забраната е факт, заради неспособността на органите на реда да се справят с боевете с кучета.
Там питбула става жертва на собствените си качества. Повтарям го за не знам кой път, та този ти довод отпада.
Да не говорим, че в половината от новините кучетата не са питбули ама драскачите без да се интересуват пишат, че е пит (все пак трябва да се поддържа народната митология, че питбулите са изроди по рождение).
Ако ще има контрол, то той трябва да е над всички едри породи. И лабрадор, и немска и кавказка и каракачанска овчарка, и ротвайлер, и доберман (!), и самбернар, че дори и натякваното от теб хъски (колкото и тъпо да е то) могат да причинят същите поражения ако попаднат в грешни ръце, а някой от тях, че и по-големи.
Susscrofa
29-03-2012, 20:15
Забраната е факт, заради неспособността на органите на реда да се справят с боевете с кучета.
Там питбула става жертва на собствените си качества. Повтарям го за не знам кой път, та този ти довод отпада.
Да не говорим, че в половината от новините кучетата не са питбули ама драскачите без да се интересуват пишат, че е пит (все пак трябва да се поддържа народната митология, че питбулите са изроди по рождение).
Ако ще има контрол, то той трябва да е над всички едри породи. И лабрадор, и немска и кавказка и каракачанска овчарка, и ротвайлер, и доберман (!), и самбернар, че дори и натякваното от теб хъски (колкото и тъпо да е то) могат да причинят същите поражения ако попаднат в грешни ръце, а някой от тях, че и по-големи.
Toва, което си написал доказва, че грам не познаваш породата:)
Грижа се за хъски и знам как хапе:) Веднъж и после се скатава, шубе го е.
Удрял съм с тояга питбул захапал бездомно куче, ударих го няколко пъти в главата, аз съм 105 кила, е тва куче не пусна, докато не уби помиарчето, не ми разправяй легенди за зли лабрадори, че си ми смешен.:)
Toва, което си написал доказва, че грам не познаваш породата:)
Грижа се за хъски и знам как хапе:) Веднъж и после се скатава, шубе го е.
Удрял съм с тояга питбул захапал бездомно куче, ударих го няколко пъти в главата, аз съм 105 кила, е тва куче не пусна, докато не уби помиарчето, не ми разправяй легенди за зли лабрадори, че си ми смешен.:)
Удряй и ще пусне хахахах Браво, настървил си го още повече, разбирачо. Не знам кой е смешния :roll2:
Susscrofa
29-03-2012, 20:34
Удряй и ще пусне хахахах Браво, настървил си го още повече, разбирачо. Не знам кой е смешния :roll2:
Имаше късмет, че нямах железна щанга, на първи път щеше да пусне.
Това не са кучета бе пич, тва са некви уроди, генетично селектирани изроди, виж, че и едвам ходят и дишат.:thumbdown:
Пълна забрана, или налагане на почти непостижими изисквания за отглеждане, това е решението.
Това ако захапе крака на дете, какво да го правя да му ръчкам пръчка в устата да му отпусна челюста ли. Ай бегайте от тука с тия изроди дето ви кефат да ги гледате. Мечтата на всеки тъпак, тъпа манекенка и грозно куче.
Това не са кучета бе пич, тва са некви уроди, генетично селектирани изроди, виж, че и едвам ходят и дишат.:thumbdown:
Е къв е тогава проблема? :lol:
Ето го моя супер-хипер-мега грозен генетично модифициран изрод дето едвам ходи и е на командно дишане, че сам не може.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/17056_1093148625093_1717871525_188041_2529212_n.jp ghttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/17056_1093148545091_1717871525_188039_262815_n.jpg
Внимавай да не ме срещнеш с него, че ще те "разкъса" от радост.
Susscrofa
29-03-2012, 20:58
Е къв е тогава проблема? :lol:
Ето го моя супер-хипер-мега грозен генетично модифициран изрод дето едвам ходи и е на командно дишане, че сам не може.
[kamaihd.net/hphotos-ak-prn1/17056_1093148545091_1717871525_188039_262815_n.jpg[/IMG]
Внимавай да не ме срещнеш с него, че ще те "разкъса" от радост.
Грозно е.
Ако е само едно го убивам с голи ръце, искаш ли да опитаме?
Грозно е.
Ако е само едно го убивам с голи ръце, искаш ли да опитаме?
http://cache.ohinternet.com/images/thumb/7/73/JeanLucPicardFacepalm.jpg/618px-JeanLucPicardFacepalm.jpg
Susscrofa
29-03-2012, 21:08
[IMG]http://cache.ohinternet.com/images/thumb/7/73/JeanLucPicardFacepalm.jpg/618px-JeanLucPicardFacepalm.
Споко, бе, шегувам се:):roll2:
Ама се хвана.
Кучката е готина, но не е за всеки.
Susscrofa
21-05-2013, 15:01
Ротвайлер нападна деца в училищен двор, момче е в болница
Ротвайлер нахапа 9-годишно дете в двора на основното училище „Христо Ботев” в Исперих, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.
Инцидентът е станал вчера около 8.15 ч., съобщи директорката на учебното заведение Румяна Събева, цитирана от Дарик радио.
Третокласници имали час по физическо с помощник-директора Васил Василев, когато неочаквано кучето се появило и подгонило децата. Повечето се скрили бързо в сградата, но две от момчетата били настигнати от животното.
Едното момче се отървало само с одрасквания, но другото било ухапано по крака и задните части, пострадал леко и учителят, който спасил момчето от по-сериозни наранявания.
Ученикът е откаран в болницата в Исперих и е настанен за наблюдение в хирургията. Няма опасност за живота му, уточниха от разградската полиция.
По думите на директорката, ротвайлерът е домашно куче, собственост на 38-годишна жена. Животното се отскубнало от ръцете на тийнейджър, който го разхождал в района на училището. Кучето е прибрано, сезирани са полицията и общинската управа.
По случая е образувано досъдебно производство за недостатъчни грижи и надзор за животно. Собственикът на кучето може да бъде наказан с до три години затвор или с пробация и глоба до 5000 лв.
Източник: http://dnes.dir.bg/news/mvr-uchilishte-isperih-rotviler-13955346?nt=4
Имах и други поводи да събудя тази тема, но сега няма да пропусна да се възползвам.
Имаше добър опит в Бургас, където забраниха големи кучета да бъдат разхождани от непълнолетни лица. Група "кукувци" протестираха срещу това решение.
Според мен такива кучета трябва да се разхождат от пълнолетни лица преминали специален курс заедно с кучето.
Надявам се скоро и в София общинарите да се усетят, че има нужда от подобни рестрикции.:boxing:
Mind_Control
21-05-2013, 15:09
Няма никаква връзка. Кучено е живо същество със собствена воля и желания. Колата се управлява от човек. Ние сме хора и не разбираме на 100% езика на кучетата, а те живеят според закона на джунглата, както и всички останали животни.
Мен лично ако ме нападне куче и ме изпохапе или изпохапе мой близък- първо убивам кучето и после осакатявам собственика му. Може да не стане веднага, може и след година да го направя...
dimitar_vd62
21-05-2013, 18:44
Абе все се чудя каква е тази любов към кучетата.Разбирам да е котка или нещо от калибъра на чихуахуа.Мой познат срещнах наскоро, гледам го води едно куче и ми вика - еее и ние вече имаме куче, вий няма ли да си вземате.Еми няма да си взимам, щото куче се гледа в двор не в апартамент да лае на съседите, да го изхождам сутрин и вечер и в края на краищата ако някой му е скучно вместо да дава пари за гледане на куче да вземе с жена си да си направи едно дете щом има любов в излишък.Изсират ги дет им падне и не чистят подире им.Длъжен ли съм да гледам насред тротоара лайно като човешка глава.Иначе ги разхождат с напукани петички и чехли за баня от 2 лв.
...............
Ела да ти покажа как синът ми първокласник разхожда 90Кг ротвайлер и как после го пускам в двора на вилата и затварям вратата отвън а ти се опитай да влезеш ... :stretcher:
Всичко си е до възпитанието на кучето и стопанина му .
dimitar_vd62
21-05-2013, 20:16
Туй за възпитанието е вярно, все пак не бих се доверил на ротвйлера, животно е все пак.За вила съм съгласен и за кучето двора е по-близа до естествената му среда, не е като да вие цял ден в апартамент.По-интересно е ако кротува докато влиза, ама да са озъби когато реши да излезе.
В тоя ход на мисли, предлагам да се забрани на циганите, в т. число и българите - без основно образование да гласуват, защото вредите са много по големи.Отделно да не гледат никакви животни.
ПП.А понеже и носенето на оръжие е забрането, чудя се как всички мутри Фанати с орижие не ги спохожда нищо.....
А понеже гледам подобни кучета цял живот-всичко зависи само от човека-иначе глупости и общи локуми може да разтягаме до безкрай, без полза за ближния.
Няма куче, което като се гледа нормално да е опасно за обществото и обратното-идиота може да е опасен и с куче и с отверка и с книжка за МПС и разрешително за орУжие, както и наабарот-демек да има всичко това без законови мерки..
Да се забранят отверките ..:drinking:
Ами Митак да ти кажа за седем години съм го чувал да излае най-много десетина пъти .... обаче как обръща джуките и ръмжи докато се зъби без да лае ....
Но излезе ли от двора и децата го яздят а той стои и гледа "тъпо"
Неговата си територия е вътре в двора - навън е общо и няма нещо което да му наруши спокойствието - независимо дали е друго куче , котка или човек .
Ти го разстреляй предварително за всеки случай де.....:ban:
(това не го говоря сериозно, май има такива дето го приемат !!!)
Като ходя с моя бултериер по планини, туко някой селски тарикат ми обяснява .....така беше и с добермана ми Фред...
@fred
Значи казано честно "предаде" ли ме ( в смисъл да ухапе някого навън) ще му тегля оловото просто защото няма да мога да разчитам вече на него . Но докато всява респект само в двора ще го храня и обгрижвам докато е жив .
Подкрепям колегата.
В повечето случаи куче се възпитава по-лесно от дете .
Като и двете искат много внимание и грижи докато започнат да разбират от 1/2 дума .
А един човек както се отнася към животното което отглежда/обучава така се отнася и с колата си и с околните и т.н абе сложо е .
Проблемите идват и от породата и от асоциалните типове които ги отглеждат!
Susscrofa
21-05-2013, 23:00
Ела да ти покажа как синът ми първокласник разхожда 90Кг ротвайлер и как после го пускам в двора на вилата и затварям вратата отвън а ти се опитай да влезеш ... :stretcher:
Всичко си е до възпитанието на кучето и стопанина му .
Това не ме успокоява!
Рискът съществува и той не е никак малък.
Хора, за които всички съседи казват "той е тих и възпитан", убиват, нарязват и подреждат в хладилника свои приятели.
Та тъпият ти ротвайлер го разхождай ти, а не ми остроумничи.
Пред очите ми един ротвайлер прескочи една ограда и изяде болонката на вуйчо ми.
Не ми стана гадно, но за мен това са работни кучета, които нямат място в цивилен дом.
Аз такова го тровя за 45 секунди и грам не ти пази къщата, по-добре си сложи СОТ.:)
В напразни полемики с тебе не ми се влиза - в случая си предубеден и не искаш да дискутираш а да наложиш собствения си стеснен кръгозор .
А като го отровиш пък тогава лично ще ти прегриза гръкляна ;)
СОТ са на 30Км ... по добре тъщата да пусна в двора .
dimitar_vd62
21-05-2013, 23:13
Че тогава за кво ти е ротвайлера
Че тогава за кво ти е ротвайлера
Да пази от тъщата бре ... ;)
Susscrofa
21-05-2013, 23:26
В напразни полемики с тебе не ми се влиза - в случая си предубеден и не искаш да дискутираш а да наложиш собствения си стеснен кръгозор .
А като го отровиш пък тогава лично ще ти прегриза гръкляна ;)
СОТ са на 30Км ... по добре тъщата да пусна в двора .
Ти дори няма да разбереш.
Предубеден си ти.
"Комплексирано джудже" имащо нужда от куче с големи зъби и лигава червена пишка. Що е то?
Изкукали сте всички кучкари.:BBQ:
Кучетата са животни за работа, така както е конят, магарето, ловният сокол, слонът, камилата и т.н.
А вие ги вземате защо?
Преди години имах куче, немска овчарка с отлично родословие, но въпреки това го гледахме като обикновен домашен лигльо и за разлика от братята си които бяха обучавани и показаха отлични работни качества за охрана, то нашият Лассо си остана лигльо до края на живота. Година по-късно от както го имахме ни подариха едно женско пале стафордшир териер- Никита. Гледахме кучетата заедно и без никаква дресировка за охрана, просто домашни любимци и напълно социални. С времето обаче Никита започна да скача на всички кучета които се опитваха да си играят с овчарката в това число и на възрастен ротвайлер и един съседски неаполитански мастиф. Естествено тя беше малка и бързо я разтървавахме. Тогава си мислех, че просто ревнува и има някакво вродено чувство да пази семейството си, което в последствие се опитвах да подтисна съвсем съзнателно. Като стана на година и нещо една хубава сутрин докара за мой и на жена ми ужас първият си трофей- уби една котка, после уби още няколко. Овчарката също гонеше котки, но даже и да ги настигне не ги убиваше. Пак от тогава започна съвсем непредвидимо да напада и приятелите и кучета от кучешката поляна. Странното беше, че никога не се опита да нападне овчарката ни, но когато ги возих двамата в комбито той видимо се притесняваше от нея. Тъй като нападенията и срещу кучета и убийствата на котки зачестиха я изпратих на вилата където нямаше контакт със себеподобни, но все пак един ден успя да убие на някакви хора булонката с което ми създаде сериозни проблеми, едва я спасих от справедливият гняв на собствениците на другото кученце. От тогава я гледахме в клетка на двора и разходките бяха с къс повод и строг нашийник. Месеци на ред никакви проблеми, с другото ми куче и семейството ми беше беше даже любвеобилна. И най-неочаквано без никакво предупреждение с късия повод и строгият нашийник скочи на едно дете, естествено аз я удържах и детето не се уплаши много, но това и беше последният ден на разходка по места където може въобще да срещнем нещо живо. Никита за мен и семейството ми беше много мило и добро куче, но и нямах никакво доверие и знаех, че има нещо вродено в характера си което даже и след сериозни дресировки не би ми дало спокойствието да я пусна на обществено място така като о правих с немската овчарка.
Mind_Control
22-05-2013, 13:46
Преди години имах куче, немска овчарка с отлично родословие, но въпреки това го гледахме като обикновен домашен лигльо и за разлика от братята си които бяха обучавани и показаха отлични работни качества за охрана, то нашият Лассо си остана лигльо до края на живота. Година по-късно от както го имахме ни подариха едно женско пале стафордшир териер- Никита. Гледахме кучетата заедно и без никаква дресировка за охрана, просто домашни любимци и напълно социални. С времето обаче Никита започна да скача на всички кучета които се опитваха да си играят с овчарката в това число и на възрастен ротвайлер и един съседски неаполитански мастиф. Естествено тя беше малка и бързо я разтървавахме. Тогава си мислех, че просто ревнува и има някакво вродено чувство да пази семейството си, което в последствие се опитвах да подтисна съвсем съзнателно. Като стана на година и нещо една хубава сутрин докара за мой и на жена ми ужас първият си трофей- уби една котка, после уби още няколко. Овчарката също гонеше котки, но даже и да ги настигне не ги убиваше. Пак от тогава започна съвсем непредвидимо да напада и приятелите и кучета от кучешката поляна. Странното беше, че никога не се опита да нападне овчарката ни, но когато ги возих двамата в комбито той видимо се притесняваше от нея. Тъй като нападенията и срещу кучета и убийствата на котки зачестиха я изпратих на вилата където нямаше контакт със себеподобни, но все пак един ден успя да убие на някакви хора булонката с което ми създаде сериозни проблеми, едва я спасих от справедливият гняв на собствениците на другото кученце. От тогава я гледахме в клетка на двора и разходките бяха с къс повод и строг нашийник. Месеци на ред никакви проблеми, с другото ми куче и семейството ми беше беше даже любвеобилна. И най-неочаквано без никакво предупреждение с късия повод и строгият нашийник скочи на едно дете, естествено аз я удържах и детето не се уплаши много, но това и беше последният ден на разходка по места където може въобще да срещнем нещо живо. Никита за мен и семейството ми беше много мило и добро куче, но и нямах никакво доверие и знаех, че има нещо вродено в характера си което даже и след сериозни дресировки не би ми дало спокойствието да я пусна на обществено място така като о правих с немската овчарка.
Точно за това говориме....
+1
Имах Ротвайлер, който гледах от едно парче месо, като порасна почна да скача на всички от семейството, накрая перфорира на майка ми ръката. Подарих го да пази един стопански двор, щото трябваше иначе да го трепя. След няколко месеца ми го върнаха "да не го убивали", подарих го втори път и не знам какво стана .. Тия дето защитават такива кучета имат много сериозни психични проблеми. Асоциални и комплексирани садисти.
@fred
Значи казано честно "предаде" ли ме ( в смисъл да ухапе някого навън) ще му тегля оловото просто защото няма да мога да разчитам вече на него . Но докато всява респект само в двора ще го храня и обгрижвам докато е жив .
E, аз се шегувам, исках да осмея такива мнения.Няма да правиш такова нещо.Кучето е такова, какъвто е стопанинът.Разбира се, всяка порода си носи гените, но винаги когато се гледа добре-отговорно и с възпитание, проблеми няма.Стопанинът трябва от малък да му създаде дисциплина- с любов, когато трябва строгост, но без жестокости.
Разбира се, когато е вързан на двора има един момент, че стават по пазачести, да го наречем.
Susscrofa
22-05-2013, 19:16
E, аз се шегувам, исках да осмея такива мнения.Няма да правиш такова нещо.Кучето е такова, какъвто е стопанинът.Разбира се, всяка порода си носи гените, но винаги когато се гледа добре-отговорно и с възпитание, проблеми няма.Стопанинът трябва от малък да му създаде дисциплина- с любов, когато трябва строгост, но без жестокости.
Разбира се, когато е вързан на двора има един момент, че стават по пазачести, да го наречем.
Сега очаквам и сравнение тип: "каквито родителите, такова и детето", да ама не, Фреди.
Кучето си е куче, ротвайлерът е селектиран, чрез изкуствен отбор и в него са "задържани" гени правещи това куче убиец на четири крака.:)
Дреме ми на оная работа, дали стопанина му е добър или лош.
Сега очаквам и сравнение тип: "каквито родителите, такова и детето", да ама не, Фреди.
Кучето си е куче, ротвайлерът е селектиран, чрез изкуствен отбор и в него са "задържани" гени правещи това куче убиец на четири крака.:)
Дреме ми на оная работа, дали стопанина му е добър или лош.
Има си достатъчно литература за тия работи, а не общи лакардии.Това което говориш са общо взето лакардии.Ако се интересуваш има и клуб, аз лично познавам един от дългогодишните председатели на тоя клуб.
Ти сигурно такова куче не си гледал и си "добре осведомен" :holiday2: Книжки нада читат.Мнение е добре да има всеки, но както винаги най важно е мнението на хората с опит и познания.
Susscrofa
22-05-2013, 19:45
Има си достатъчно литература за тия работи, а не общи лакардии.Това което говориш са общо взето лакардии.Ако се интересуваш има и клуб, аз лично познавам един от дългогодишните председатели на тоя клуб.
Ти сигурно такова куче не си гледал и си "добре осведомен" :holiday2: Книжки нада читат.Мнение е добре да има всеки, но както винаги най важно е мнението на хората с опит и познания.
Гледал съм достатъчно кучета.
Лакардия е всичко свързано с твоя "девствен" антикомунизъм:), на моменти импотентен.
Книги за биология и екология съм изчел колкото не можеш да си представиш, че има:)
Предлагам неща, които се практикуват в развити западноевропейски страни.
Подобни породи задължително трябва да се отглеждат от хора имащи определен ценз и преминали определено обучение.:bath:
Ти дори няма да разбереш.
Предубеден си ти.
"Комплексирано джудже" имащо нужда от куче с големи зъби и лигава червена пишка. Що е то?
Изкукали сте всички кучкари.:BBQ:
Кучетата са животни за работа, така както е конят, магарето, ловният сокол, слонът, камилата и т.н.
А вие ги вземате защо?
По тази логика никакво животно няма място в един дом. За кво ти е котка? Само храна да й купуваш.. Ми риби за кво са ти? Да вземе да ти се спука аквариума и да наводни хола, зарежи... Ами екзотични животни - тия па гадове кво да ги прайш...
Разни хора, разни идеали. И надали ти си този, който да определя кой от какво животно има нужда и с каква цел го гледа.
dimitar_vd62
22-05-2013, 20:41
Вземаш едно коте или куче затваряш го между четири стени, кастрираш го и после се кълнеш в любов към животните.:dunno:
Гледал съм достатъчно кучета.
Лакардия е всичко свързано с твоя "девствен" антикомунизъм:), на моменти импотентен.
Книги за биология и екология съм изчел колкото не можеш да си представиш, че има:)
Предлагам неща, които се практикуват в развити западноевропейски страни.
Подобни породи задължително трябва да се отглеждат от хора имащи определен ценз и преминали определено обучение.:bath:
Като те чета не ти личи нещо-четенето, или "много" по твоите критерии е "малко" според моите.
А за политика и икономика си като първолак, меко казано де :devil:При това аз визира кинология, която коментираме в случая - и тук не може да се ориентираш, при теб е често де....
Ако беше чел достатъчно, нямаше да ми цитираш мерките в някои "развитите страни" щеше да ти е ясно, че и там, както и у нас, в подобни случаи се действа първосигнално и "жълто", тоест нищо по различно от масова неграмотност.
Аре наздраве, отивам да разходя бултериера, който не закача хора, а ти си разходи там черджето или каквото подобно имаше, май беше лалугер?! :)
Susscrofa
22-05-2013, 20:59
Като те чета не ти личи нещо-четенето, или "много" по твоите критерии е "малко" според моите.
А за политика и икономика си като първолак, меко казано де :devil:При това аз визира кинология, която коментираме в случая - и тук не може да се ориентираш, при теб е често де....
Ако беше чел достатъчно, нямаше да ми цитираш мерките в някои "развитите страни" щеше да ти е ясно, че и там, както и у нас, в подобни случаи се действа първосигнално и "жълто", тоест нищо по различно от масова неграмотност.
Аре наздраве, отивам да разходя бултериера
Слаб си другарю антикомунист.:rotfl:
Не бих нарекъл кинологията наука, тя е раздел от зоологията.:)
Във Франция, ако искаш да гледаш подобно куче минаваш нещо като изпит заедно с кучето.
Раздразненото ти куче при вик "спри", ако не закове на място трудно ще го гледаш.
Да не говорим, че да го разхожда непълнолетен е почти абсурд.:bath:
Чудя се само антикомунизмът ти от къде произхожда.
Подстригвали са те в училище или не са ти давали да носиш дънки?
Във Франция, ако искаш да гледаш подобно куче минаваш нещо като изпит заедно с кучето.
Раздразненото ти куче при вик "спри", ако не закове на място трудно ще го гледаш.
Чудя се само антикомунизмът ти от къде произхожда.
Подстригвали са те в училище или не са ти давали да носиш дънки?)
На глупавата ти реплика - ще приложа и аз подобна - ще те запитам, откъде ти иде комплексарщината-не ти върви с жените или са те били в училище като малък:).Та твоята любов към комунизма явно иде, понеже си носил дънки и не са те подстригвали - елементарно, елементарно драги ми Ватсон...Аз и дънки носих и коса, тогава де :)
Размърдай зурлата и нещото между нея и двете уши :devil:
Та понеже съм по умен, ще спра до тук - пий една две бири и се поуспокой
(А, относно малолетния съм съгласен, тук спор няма )
lordliness
22-05-2013, 21:20
Ти откъде си толкова светнат по животните и по латинските имена , да не си конски доктор, а? :)))
Susscrofa
22-05-2013, 21:23
)
На глупавата ти реплика - ще приложа и аз подобна - ще те запитам, откъде ти иде комплексарщината-не ти върви с жените или са те били в училище като малък:).Та твоята любов към комунизма явно иде, понеже си носил дънки и не са те подстригвали - елементарно, елементарно драги ми Ватсон...Аз и дънки носих и коса, тогава де :)
Размърдай зурлата и нещото между нея и двете уши :devil:
Та понеже съм по умен, ще спра до тук - пий една две бири и се поуспокой
(А, относно малолетния съм съгласен, тук спор няма )
Обожавам хора, които сами се определят като умни.:rotfl:
Определено си от школата на ББ.:rotfl:
Нали се разбрахме вече, аз съм малтретиран ром, хомосексуалист, комунист и чалгаджия.:bath:
Фреди, умен си казваш, а?:rotfl:
---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:22 ----------
Ти откъде си толкова светнат по животните и по латинските имена , да не си конски доктор, а? :)))
Не позна.:)
А, това че си циганин обяснява много неща.А аз съм по тъп от теб, спокойно, пий там една бира, ти от тия безвкусните май пиеше
Само да питам, че явно не съм рзарбал - дето си чел много и не можем (да си го представим даже) се определя, като нещо, което е тъпо и недоразвите ли?Както и определения към други персони, включително и мен?Както и хиляди ти други подобни постове?Пусто, аз малумния винаги съм ги тълкувал обратно, явно имаш и харем..
Прасешки, елеменатрно, падаш ми все повече по стълбата.......
Та понеже не ми се говорят, такива умнотии спирам, чао . :holiday2:
Susscrofa
22-05-2013, 22:11
А, това че си циганин обяснява много неща.А аз съм по тъп от теб, спокойно, пий там една бира, ти от тия безвкусните май пиеше
Само да питам, че явно не съм рзарбал - дето си чел много и не можем (да си го представим даже) се определя, като нещо, което е тъпо и недоразвите ли?Както и определения към други персони, включително и мен?Както и хиляди ти други подобни постове?Пусто, аз малумния винаги съм ги тълкувал обратно, явно имаш и харем..
Прасешки, елеменатрно, падаш ми все повече по стълбата.......
Та понеже не ми се говорят, такива умнотии спирам, чао . :holiday2:
Веднъж вече каза, че спираш.:rotfl:
Не разбрах почти нищо от това, което се опита да ме попиташ.:bath:
Бе нещо за акциза на ракията казаха ли днеска у парламенто?:cry:
Казаха ... отменя се всякакъв акциз на алкохол горива и цигари :notify:
Казаха ... отменя се всякакъв акциз на алкохол горива и цигари :notify:
Благодаря!
Сега ще се чудя с какво друго да се занимавам.
Ще си взема питбул!:devil:
RUNNING WILD
23-05-2013, 13:08
казаха да 4.40 на литър и цигарите 3,29 на кутия Кинг...пари немали...аз ли да имам...
Susscrofa
23-05-2013, 13:11
казаха да 4.40 на литър и цигарите 3,29 на кутия Кинг...пари немали...аз ли да имам...
Спри да пушиш и пий бира.:)
Мислех да пусна нова тема, но намерих такава.:)
Изненадан съм, че в авто форум сте разисквали подобно нещо.
Напълно подкрепям пълната забрана за отглеждане на тези уродливи кучета /питбул и т.н./.
Вижте кво става http://www.mignews.info/pitbuli-razkasaha-zhena-v-ruse-snimki/
Мислех да пусна нова тема, но намерих такава.:)
Изненадан съм, че в авто форум сте разисквали подобно нещо.
Напълно подкрепям пълната забрана за отглеждане на тези уродливи кучета /питбул и т.н./.
Вижте кво става http://www.mignews.info/pitbuli-razkasaha-zhena-v-ruse-snimki/
То и и тебе може да те наречем уродлива порода ако си отгледан като дебил.Само като им прочетеш имената ти става ясно как са били дресирани извергите...
Проблема не е в породата!
То и и тебе може да те наречем уродлива порода ако си отгледан като дебил.Само като им прочетеш имената ти става ясно как са били дресирани извергите...
Проблема не е в породата!
Проблемът е точно в породата!!!!!!!!!!!
Един кокер или лабрадор колкото и да го "озверяваш" няма как да извърши подобно нещо. Поне провери световната практика преди да се опитваш да ме репликираш.
Ако ти си тъп и аз закрепвам 1000 години твоята тъпота съешавайки те с тъполитки, то дори и най-добрия даскал няма как да направи гений от резултата в лицето на последното поколение.
Ранобудниче
29-03-2014, 21:19
Време беше.
Да се съживят някои неща.
dimitar_vd62
29-03-2014, 21:34
Няма начин да се изтрие тази порода от лицето на земята, трябва да се наложат здрави ограничения и санкции с цел ограничаване на отглеждането и.Съмнявам се че някой отглежда такова куче от любов.Изобщо принципно съм против отглеждането на домашни любимци.Да затвориш едно животно в къщи за собствено удоволствие не е признак на обич.Освен ако нямаш двор където да е най близо до естествената си среда и да го допускаш в къщи.По тази причина нямам втора котка.
BillyBoy`
30-03-2014, 10:23
Недеите да злословите по животинките защото ние хората сме най-злите животни на тоя свят.
Глупости
Един кокер или лабрадор колкото и да го "озверяваш" няма как да извърши подобно нещо. Поне провери световната практика преди да се опитваш да ме репликираш.
Най-Малките породи за най-зли
Ако ти си тъп и аз закрепвам 1000 години твоята тъпота съешавайки те с тъполитки, то дори и най-добрия даскал няма как да направи гений от резултата в лицето на последното поколение.
Значи еволюцията не съществува?
ПС:Не се заяждам, не ме чети лично!
Linkestis
30-03-2014, 12:39
Глупости
Я земи да се обосновеш кое точно е глупост в коментара на Максимус?
Щото аз много ги папкам келешите със суитчъри с навити ръкавчета дето ми се разхождат с питбулчета и се правят на мексикански гангстерчета.
Не знам какъв олигофрен трябва да си за да отчуваш порода която е селектирана за лов и убийства в домашна обстановка.
BillyBoy`
30-03-2014, 12:53
Бацко кой я е създал тази порода,май ми се струва че това сме ние човеците нали така или се бъркам.Е кой тогава е проблемното звено честно ми кажи?
Linkestis
30-03-2014, 13:37
Бацко кой я е създал тази порода,май ми се струва че това сме ние човеците нали така или се бъркам.Е кой тогава е проблемното звено честно ми кажи?
Естествено че човека.Аз не казвам да се хванат всички питбули да се избият.
Просто трябва да има закон забраняващ на изкесляци да ги отглеждат дори и на село в двора.
Щото породата си е убиец.През две къщи имаше 3 питбула.Единия го застреляха.Останаха два,късаха веригите или собственика ги пускаше когато се напие.Изядоха всички кучето в околността,убиха магаре за около 20 минути.Нахапаха старци минаващи покрай оградата.Пияницата отнесе две глоби по 20лв.Сега отново има два питбула единият лично съм му забивал вила в задницата за да ми пусне кучето което е в моя двор а той прескача 4 огради да влезне при мен.Изрода заедно с вилата избяга.Бил съм два пъти собственика,колко да го бия още???Аз ли трябва да убия кучетата?
Имам малки деца дето тичат по цял ден,двете кучета гризат оградата.Не ми се мисли ако стане нещо.В София има предостатъчно изкисляци с питбули отглеждащи ги в апартаменти.Теорията че както ги възпиташ не минава.Породата е селектирана за тази цел лов!
Сега...не отричам бездомните кучета какво могат да направят,това е друга тема.
Бе ти гоУем професор ще се окажеш бре,аз имам питбул и мога само да ти кажа,че е страшен добряк и затова си го гледам,проблема не е в кучетата а в стопаните им !
Ранобудниче
30-03-2014, 14:04
Просто трябва да има закон забраняващ на изкесляци да ги отглеждат дори и на село в двора.
Щото породата си е убиец.През две къщи имаше 3 питбула.Единия го застреляха.Останаха два,късаха веригите или собственика ги пускаше когато се напие.Изядоха всички кучето в околността,убиха магаре за около 20 минути.Нахапаха старци минаващи покрай оградата.Пияницата отнесе две глоби по 20лв.Сега отново има два питбула единият лично съм му забивал вила в задницата за да ми пусне кучето което е в моя двор а той прескача 4 огради да влезне при мен.Изрода заедно с вилата избяга.Бил съм два пъти собственика,колко да го бия още???Аз ли трябва да убия кучетата?
Имам малки деца дето тичат по цял ден,двете кучета гризат оградата.Не ми се мисли ако стане нещо.В София има предостатъчно изкисляци с питбули отглеждащи ги в апартаменти.Теорията че както ги възпиташ не минава.Породата е селектирана за тази цел лов!
С тая разлика, че бездомните кучета не се отглеждат НАРОЧНО като убийци.
Опции на анкетата
Как да се реши прблемът с аресивните породи кучета?
Да има специален разрешителен режим за отглеждане
Да се забрани тяхното отглеждане
Няма нужда от никаква промяна
Резултати от анкетата
Тук според мен липсва верният отговор
Подкрепям напълно! Не е нормално разни изчесляци да развеждат свободно такава или подобна порода кучета. Трябва това да се постанови със законови норми. Живях в Норвегия, там такива кучета и разни производни са просто забранени за отглеждане. Не говоря за хлапета. Аз също съм собственик на голямо куче. Преди повече от 3г. кучето ми беше на 4 месеца. Разхождах го с повод, подчертавам. На около 300 метра от мен видях мъж с едро куче...тая гад надуши моето и премина разстоянието за кратко. Няма да обяснявам какви мисли минаха през главата ми...аз ли да се пазя, собственото си куче ли да пазя...Та песа се оказа американски стафорширски териер. Без всякаква причина захапа моето за врата. Кучето ми изпадна в шок, бях го отписал. Сритах териета в тиквата...нищо. единственото, което ми дойде на ум бе да го хвана за топките. Пусна и хукна към стопанина си. Ветеринари после и т.н. та кажете ми трябва ли такъв ,,собственик", да притежава такова куче драги съфорумци? Да не говорим, че съответния МЕН е адвокат, ама от онези с плоските мозъци.
Linkestis
30-03-2014, 14:19
Бе ти гоУем професор ще се окажеш бре,аз имам питбул и мога само да ти кажа,че е страшен добряк и затова си го гледам,проблема не е в кучетата а в стопаните им !
Всички стопани на питбули пеят една песен.Форума им не е по-различен.Отглеждай си животинката и се моли да не те спохожда нещастието да обясняваш на някой защо ти е избягал питбулеца.
Я земи да се обосновеш кое точно е глупост в коментара на Максимус?
Щото аз много ги папкам келешите със суитчъри с навити ръкавчета дето ми се разхождат с питбулчета и се правят на мексикански гангстерчета.
Не знам какъв олигофрен трябва да си за да отчуваш порода която е селектирана за лов и убийства в домашна обстановка.
По скоро вие трябва да се обосновете.
Ти сам го споменаваш проблема - идиотите със сучърите.
Още по интересното е че дори кучето да е дресирано за битки може да бъде превъзпитано и да се превърне в гальовен лигльо, но е по-лесно да заклеймим нещо без дори да сме имали досег с него - типично нали....
По скоро вие трябва да се обосновете.
Ти сам го споменаваш проблема - идиотите със сучърите.
Още по интересното е че дори кучето да е дресирано за битки може да бъде превъзпитано и да се превърне в гальовен лигльо, но е по-лесно да заклеймим нещо без дори да сме имали досег с него - типично нали....
Правиш ли разлика между естествен и изкуствен отбор?
Защо изобщо споменаваш еволюцията тук?:)
Тези кучета не са дресирани за битки.
Те са изкуствено селектирани. Дълги години е провеждана изкуствена селекция, за да бъдат създадени точно такива каквито са.
Колкото и да ги лигавиш, убиецът в тях дреме около 100 пъти повече отколкото в един кокер.:)
И точно това те привлича в тази порода, колкото и да шикалкавиш.:)
Всеки стопанин на подобно куче направило беля, обяснява как му било за първи път.:)
Правиш ли разлика между естествен и изкуствен отбор?
Защо изобщо споменаваш еволюцията тук?:)
Тези кучета не са дресирани за битки.
Те са изкуствено селектирани. Дълги години е провеждана изкуствена селекция, за да бъдат създадени точно такива каквито са.
Колкото и да ги лигавиш, убиецът в тях дреме около 100 пъти повече отколкото в един кокер.:)
И точно това те привлича в тази порода, колкото и да шикалкавиш.:)
Всеки стопанин на подобно куче направило беля, обяснява как му било за първи път.:)
Аз нямам такова куче нито ме привличат-имах дори страх и същите предразсъдъци като теб преди да се сблъскам с няколко такива гледани и възпитавани от нормални хора - едното дори от момиче(по интересното е че дори има копиране на поведението на стопаните).
Сравнението с кокера е нещо с което съм частично съгласен,но е частен случай(както ти казах има достатъчно малки породи кучета които могат да са много злобни и агресивни,но е естествено да не могат да нанесат същите поражения поради големината си).
Продължавам да твърдя че основния проблем е в стопанина , и не ме разбирайте погрешно аз също съм за сериозен контрол, но не и за заклеймяване на породата.
А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул, а и явно сте с ограничен такъв с каквито и да е кучета няма ли най-после да разберете, че ВСИЧКО зависи от стопанина?
Питбула става жертва на собствените си качества! Питбула е съвършен лигльо и обожава хората по начало. А да не говорим за лоялността му към стопанина.
И защо се залъгвате, че нямало как лабрадор да нахапе зверски човек? От всяко едно куче може да се направи изрод! Или и немска овчарка няма как да нахапе човек, щото те са "полицейски" кучета и са супер разумни и разсъдливи?
Всъщност повече инциденти има точно с овчарки, от колкото с питбули! Мен лично 2 пъти ме е хапало куче от тази порода... 2рия път особено добре, че бях с дебело кожено яке иначе щяха да хвърчат мръвки, но това не променя мнението ми за овчарките, защото предишното ми куче беше такова и познавам същността им.
Друг огромен проблем, който влияе на възгледите на хората са медиите! Има ли човек ухапан от куче и веднага по вестници и телевизии се разгласява как точно питбул е разкъсал невинно предвижващият се по улицата човечец. А то всъщност се оказало, че е бездомен пумияр...
Не заклеймявайте нещо, с което не сте запознати!
ecotronic
30-03-2014, 20:38
Много са факторите, които влияят върху поведението на кучето. Един от значимите е породата.
Аз също съм на мнение, че питбул и подобни породи създават прекалено много опасности за околните и е по-добре да не бъдат отглеждани така, както останалите.
dimitar_vd62
30-03-2014, 20:40
Айде да чуем другата страна, тези дето отглеждат питбули - защо точно тази порода.
ivan dimitrov
30-03-2014, 20:53
---
Linkestis
30-03-2014, 21:44
А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул,.....
Още историйки да ти разказвам ли от времето когато не си бил роден?
Мисля няма нужда да доказвам колко досег съм имал с тази порода.
А и гледам си от момченцата с качулка с питбулец.
Не си мисли че нямам куче!
Пак ти казвам,отговора ти е стандартно оправдателен за всички които имат питбули.Най ми харесват снимките на техните лигльовци положили главица до бебешка количка,написали с дебел шрифт че питбула бил най-лигавото куче и всичко било от стопанина,как били нарочно закърмени че били убийци.
Хубаво де,поне се ербап я се разтърси из нета и копирай линкове с обезобразени или убити деца,възрастни или други животни от болонки,ретривъри,дакели,овчарки и каквито се сетиш породи.Нормален човек няма да си вземе убиец да ми се суче по улиците с питбул вързан с алпинистко въже намотано три пъти около китката.Значи или човека е олигофрен или доста комплексиран.Щото колкото и да е прост този без питбул много добре знае че това куче не е пазач!То е селектирано да убива.Щото съм виждал и стари бабички да тичат след на сина й кавказеца,ама нито тя нито простия й син разбира че това куче няма да хапе а само с тежеста си ще премаже човек.Не мога да ти снимам щото ще ме скършат от бой...два женски питбула тичат по 20 км и влачат верига поне три метра с около 40кг. на края.В колата след тях се возят две деца и предполагам заухавият им баща с авера.Е хубаво де тренират ги за боеве,ама я ми вържи ретривър,дакел или ротвайлер 20км. с тази тежест и после ми кажи че и те са убийци.До като мозъците на стопанина на питбул не си избие комплексите и мозъка ми не асимилира че това животно не е домашен или дворен любимец ще слушаме и четеме подобни истории и теорията че те били гальовни.
Много са сладки нали?
130394130395
Тези снимки възбуждат ли те?
130396130398130397
А тези??
130399130400
130401
Това са снимки на деца от нета,търсени само за една минута и то от България.
Ти на тези деца какво можеш да им кажеш.Че породата е сладка ама стопанина така ги е възпитал?
Имам приятел грък, който от един женски питбул развъди цяла сюрия. майката съм я носил в пазвата си, когато беше малко сукалче. Поради тази причина, щом ме видят и ми се нахвърлят и петте отгоре, овалват ме добре и да не ви казвам как ме олигавят. Всичко това съпроводено с ръмжене, виене и взаимна ревност.
Прекрасно , нали!
Да ама един път, точно по средата на изблика на тяхната любов, един албанец мина и им викна едно "къш", за да им покаже, че той ще ги командва. Дори не прескочиха оградата, а направо я бутнаха. С много зор успяхме да го спасим. Човека лежа половин година в болницата.
Породата е просто опасна!
когато се разбеснее не подлежи на никакъв контрол.
Такива са питбулите, ротвайлерите, бултериерите и аржентинското дого.
Немската овчарка, както и българската са опасни, но подлежат на контрол.
Не защитавайте питбулите. Аз също ги обичам, защото са бойци и не се оплакват, но знам, че са много-много опасни!
lordliness
31-03-2014, 00:26
Овчарката подлежи на контрол, но никога не си позволявам да я разхождам без строг нашийник и намордник, което я прави автоматично беззащитна срещу агресивни свободно ходещи кучета.
Абе... Животинки. Не са виновни, че ги има. Трябва да се гледат само от отговорни хора, по мое мнение яко оградени, непредсказуеми са и който го пренебрегва, може да сьжалява някой ден за това. Ако си повече покрай тях, ще ги заобичаш, интелигентни бойци са. Боя им е в крьвта, но не винаги попадат в рьцете на умерен човек, който само да ги сборичка.
По време на боя всеки си е с арсенала си, имат си хватки. Само големи идиоти могат да допуснат едното да убие другото, много носят.
Какво да се льжем, всеки е приел, че има и боксьори, е, те сьщо са боксьори. Или хората може да се бият, но кучета - не.
Dangerous Dogs Act 1991
http://en.wikipedia.org/wiki/Dangerous_Dogs_Act_1991
E, така го правят в "белите", в развитите държави.
Крайно, но работещо.
За мен това е начинът за справяне с тези "генетични мутанти", чиито способности вече са никому ненужни.
Човекът е създал тази порода, тя някога му е служила, но към днешна дата спокойно можем да започнем да я заличаваме.
А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул, а и явно сте с ограничен такъв с каквито и да е кучета няма ли най-после да разберете, че ВСИЧКО зависи от стопанина?
Питбула става жертва на собствените си качества! Питбула е съвършен лигльо и обожава хората по начало. А да не говорим за лоялността му към стопанина.
И защо се залъгвате, че нямало как лабрадор да нахапе зверски човек? От всяко едно куче може да се направи изрод! Или и немска овчарка няма как да нахапе човек, щото те са "полицейски" кучета и са супер разумни и разсъдливи?
Всъщност повече инциденти има точно с овчарки, от колкото с питбули! Мен лично 2 пъти ме е хапало куче от тази порода... 2рия път особено добре, че бях с дебело кожено яке иначе щяха да хвърчат мръвки, но това не променя мнението ми за овчарките, защото предишното ми куче беше такова и познавам същността им.
Друг огромен проблем, който влияе на възгледите на хората са медиите! Има ли човек ухапан от куче и веднага по вестници и телевизии се разгласява как точно питбул е разкъсал невинно предвижващият се по улицата човечец. А то всъщност се оказало, че е бездомен пумияр...
Не заклеймявайте нещо, с което не сте запознати!
Колегата го е написал много добре.
Айде почна се , нападение от питбул и се вдига олелия до небето, защо за другите породи почти не се пише?
Избиваме всички опасни породи, забраняваме всички бойни спортове, ножове, оръжия и си решаваме проблема.
Питбула е куче но с голяма сила, а това дали ще е агресивен зависи от стопанина.
Айде почна се , нападение от питбул и се вдига олелия до небето, защо за другите породи почти не се пише?
Избиваме всички опасни породи, забраняваме всички бойни спортове, ножове, оръжия и си решаваме проблема.
Питбула е куче но с голяма сила, а това дали ще е агресивен зависи от стопанина.
Другите породи не са толкова масови, а и ти като добър специалист би трябвало да знаеш, че питбула е трудно достижим в агресията, издръжливостта и бой до смърт.
Не всеки разхожда дого аржентино или гледа в апартамента кавказка овчарка.
Furious 155
31-03-2014, 14:56
Чета, чета и мисля че всичко собственици на тази опасна порода кучета, не вдяват едно елементарно нещо - Кучето го управляваш САМО докато то ти позволява... след това нищо не управляваш и при опит да помогнеш и ти ще бъдеш най-малкото нахапан. Породата е наистина опасна и според мен. Такава и е генетичната предразположеност. Животинската му същност на боец се отключва и няма човек, който да ме убеди, че собственика му ще успее да го озапти, в такава ситуация!
Дали ще е агресивен зависи от стопанина, моят като е проявявал агресия е ял бой и в мопмента е голяма лигла, а за разлика от повечето, наистина е с бойно потекло
Това не е порода за всеки и трябва да има закони за това, но това не значи ,че трябва да се заличи породата която е доста стара и не е изкуствено създадена.
---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:56 ----------
Чета, чета и мисля че всичко собственици на тази опасна порода кучета, не вдяват едно елементарно нещо - Кучето го управляваш САМО докато то ти позволява... след това нищо не управляваш и при опит да помогнеш и ти ще бъдеш най-малкото нахапан. Породата е наистина опасна и според мен. Такава и е генетичната предразположеност. Животинската му същност на боец се отключва и няма човек, който да ме убеди, че собственика му ще успее да го озапти, в такава ситуация!
Тук трябва да направиш разграничение, защото тези които ги гледат от любов към породата знаят с какво си имат работа.
А другите комплексарчета си взимат питбул само щото е гъзарско и именно от там идва лошата слава на породата.
ivan dimitrov
31-03-2014, 17:09
---
ФЕРАРИСТ
31-03-2014, 18:57
Принципно не ги харесвам, но всеки е свободен сам да решава какво куче да гледа, и ако не успява да го контролира да си носи последствията......
Иначе питбула не е голям проблем за един средно развит мъжки екземпляр от човешкия вид, преди 10 години един доста едър за породата си хайван реши че след като не успя да докопа кучето на комшията, може да си го изкара на мен, и въпреки че успя да ме захапе между китката и лакътя, не свари да ми пусне дори капчица кръвчица, тъй като това продължи точно секунда и половина, а на втората питбула вече беше във великите ловни полета(ся беше зима и бях с дебело яке, и това също помогна)......за ужас и потрес на дотърчалия собственик.......противодействието е лесно, просто като захапа и се стоварих със цялата си тежест отгоре му и беше дотам.....една добре обучена овчарка е много по опасна за човек по мое мнение.....
Но старите хора трудно могат да противодействат......
dimitar_vd62
31-03-2014, 22:02
Ами щом зависи от стопанина, ако причини смърт или тежка телесна повреда стопанина му да лежи в затвора все едно че е извършил умишлено престъпление.
ivan dimitrov
31-03-2014, 22:52
---
Има и по-добри варианти.
Задължителна застраховка гражданска отговорност за всички отглеждащи овчарки, питбули, кавказки овчарки, назгули, дракони и т.н.
Всяка година по минимум 500-600 лева към застрахователната компания. :smoke:
ivan dimitrov
31-03-2014, 23:04
---
Темата е вече за блатото.
Но съм съгласен ,че ако куче независимо от каква порода причини телесна повреда, стопанинът му трябва да понесе наказание ,дори и затвор.
Темата е вече за блатото.
Но съм съгласен ,че ако куче независимо от каква порода причини телесна повреда, стопанинът му трябва да понесе наказание ,дори и затвор.
Абсолютно!
Собственика носи отговорност както за кучето, така и за околните, без значение от породата!
Любимо пък ми е като ми се спускат разни свободно пуснати булонки, пинчери и подобни терариумни създания и някаква лелка тича след тях и крещейки ми се кара да държа моят "убиец" да не им направи нещо..
А и гледам си от момченцата с качулка с питбулец.
Това по някакъв начин ме отъждествява като стопанин и какъв човек като цяло съм ли?
От малкото, които се съобразяват с всички съм. Чистя си след кучето, дърпам го максимално до крака ми като се разминавам с някого, ако има малки деца дори ако трябва пресичам на другия тротоар, за да не внеса дискомфорт у останалите, в предвид общоприетото мнение...
И снимки поиска
Майка нахапана от лабрадор пред очите на децата й
http://www.henleystandard.co.uk/media/photos/100613/main/dog%20bite%202%20copy.jpg
Жертва на немска овчарка
http://www.cwu.org/assets/_files/images/jan_11/cwu__1294938812_bitten_face.jpg
http://www.cwu.org/assets/_files/images/jan_12/cwu__1326799825_Stephen_Carabine_1.jpg
http://www.cwu.org/assets/_files/images/nov_11/cwu__1322060629_Allanby.jpg
голдън
http://www.cwu.org/assets/_files/images/nov_11/cwu__1322060075_Prew.jpg
И още за немските овчарки, което за пореден път показва, че трябва да се съди не породата, а стопанина
http://seriousfacts.com/german-shepherds-bite-humans-more-than-any-other-breed-of-dog/
И като ще говорите, говорете поне до край за питовете.
http://bslnews.org/pit-bull-heroes-hall-of-fame/
Е те това се опитвам да ви обясня
http://www.alternet.org/civil-liberties/pitbulls-used-be-considered-perfect-nanny-dogs-children-until-media-turned-them
И да го подчертая, че да не четете пак между редовете
While they have been a favorite of dog-fighters for a century, pitbulls weren't originally bred for fighting. According to the United Kennel Club, sometime in the 19th century European breeders began crossing various terriers with bulldogs in search of a breed that had the former's enthusiasm and the latter's stamina and strength. The pitbull breeds that resulted were then imported and embraced “as catch dogs for semi-wild cattle and hogs, to hunt, to drive livestock, and as family companions.” (UKC also notes that pitbulls “have always been noted for their love of children,” but aren't “the best choice for a guard dog since they are extremely friendly, even with strangers.”)