Log in

View Full Version : Лампички на таблото

mate545
12-10-2011, 19:59
Здравейте.
Искам да ви попитам дали знаете как се сменят лампичките по таблото ,какви са smd или някакви обикновени диоди. Дали ще мога да направя така , че вместо зелено таблото да свети в червено.

п.п Не мога да си обясня защо скоростомера и оборотомера светят толкова слабо , при положение че лампичките са нови.

Linkestis
12-10-2011, 20:22
Кое наричаш табло?
Цвета не се сменя,колкото до силата провери си врътката до тази за височината на фаровете за силата на светлината.

mate545
12-10-2011, 20:25
Кое наричаш табло?
Цвета не се сменя,колкото до силата провери си врътката до тази за височината на фаровете за силата на светлината.

Не става с врътката . Тя е на макс .Искам да стане нещо от този род http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=152063332&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2

Иначе искам да сменя лампичките на всички копчета около ICS

(http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=81165&stc=1&d=1318440277)

Linkestis
12-10-2011, 20:34
Щом не става с врътката смени пак крушките.За ICS-а ако няма изгорели те съветвам да не ги пипаш.Ще се видиш в приключение.Ако все пак имаш желание то потърси човек от ТВ сервиз свали ICS-a и му дай да ти смени крушките.На бутоните за отваряне на капачката за резервоара е диод.На пепелнка е крушка без цокъл,като тези които са ти на скоростомера,тоест без цокъл за разлика от 140 к.с. които са с цокъл.

-----------------
Ааааа огледал си се в Ти Айката ....ясно.Намери си табло с такава подсветка иначе ще трябва някое побългаряване на самото ти табло.

mate545
12-10-2011, 20:38
Значи няма да се прави червено , но поне да накарам самите копчета да светят по силно. А на скоростомера ако сменя лампичките и сложа LED със същия цокъл нещо ще се подобри ли ?

Linkestis
12-10-2011, 20:42
Принципно лампичката на пепелника има гумичка отгоре която малко или много променя цвета на светлината.Та в пепелника ми беше леко червеникава и притъпена светлината.Но при поредната смяна я скъсах и сега светлината е бяла.Но сега ме караш да се разтърся дали по подобен начин може да се смени цвета :)

mate545
12-10-2011, 20:45
Принципно лампичката на пепелника има гумичка отгоре която малко или много променя цвета на светлината.Та в пепелника ми беше леко червеникава и притъпена светлината.Но при поредната смяна я скъсах и сега светлината е бяла.Но сега ме караш да се разтърся дали по подобен начин може да се смени цвета :)

И аз днес смених лапичките на пепелника и на запалката . На пепелника наистина имаше нещо като зелен шлаух.

Някъде не може ли да се намери инфо как се разглобяват различните работи в купето

lordliness
12-10-2011, 21:04
Хващаш от някъде и почваш внимателно и най вече мислейки ,да разглобяваш,аз разглобявам ,снимам ,проверявам дали всичко е нормално,смазвам тук там ,ако има нужда и сглобявам.Когато сваляш пластмаси е хубаво колата да е стояла на слънце и те да са топли ,защото са еластични и не се чупят,защото като счупиш нещо и умираш от яд.В студено време са много крехки,аз последно свалих корите на вратите смазах механизмите,водачите на стъклата,залепих някои от говорителите защото някой специалист ги беше пробил с отвертка,извадих релетата под централнта конзола и така си разглобявам методично без да бързам.Ей така ме чопли от вътре да ида и да разглобя нещо :) някоя дъска сигурно ми тропа яко :)

Linkestis
12-10-2011, 21:07
lordliness за теб знаем :) /наздраве/

mate545 кажи какво "конкретно" те интересува за да ти отговорим "конкретно" :)

lordliness
12-10-2011, 21:28
lordliness за теб знаем :) /наздраве/

mate545 кажи какво "конкретно" те интересува за да ти отговорим "конкретно" :) Наздраве :) хлопа ми нещо, нали и то не е по колата :)

ecotronic
12-10-2011, 21:53
mate545, сравнявал ли си силата на светене с друг такъв автомобил или ти просто преценяваш, че светят слабо?
На мен също ми се струва, че би било малко по-добре, ако осветлението на оборотомера и на скоростомера беше с една идея по-силно. Не ми харесва това, че стрелките (особено тази на скоростомера) не се виждат добре.
Интересно ми е ако някой си е играл да мери напрежението върху крушките при максимално усилено колко е.

PS: Едва днес забелязах, че силата на светене на ICS - а при нощен режим се променя в зависимост от това дали си приближавам ръката към него.

leketo84
12-10-2011, 23:38
mate545, сравнявал ли си силата на светене с друг такъв автомобил или ти просто преценяваш, че светят слабо?
На мен също ми се струва, че би било малко по-добре, ако осветлението на оборотомера и на скоростомера беше с една идея по-силно. Не ми харесва това, че стрелките (особено тази на скоростомера) не се виждат добре.
Интересно ми е ако някой си е играл да мери напрежението върху крушките при максимално усилено колко е.

PS: Едва днес забелязах, че силата на светене на ICS - а при нощен режим се променя в зависимост от това дали си приближавам ръката към него.
Сериозно ли говориш , защото ако е така ще дойде бая добра екстра !:new_Eyecrazy:

ecotronic
12-10-2011, 23:52
Съвсем сериозно. При нощен режим осветлението на ICS-a е слабо (вижда се добре но не дразни периферното зрение). Когато си доближа ръката на около 10 см от него, силата на светене плавно се увеличава съществено. Когато си отдалеча ръката, силата на светене плавно намалява отново.

leketo84
13-10-2011, 00:07
Съвсем сериозно. При нощен режим осветлението на ICS-a е слабо (вижда се добре но не дразни периферното зрение). Когато си доближа ръката на около 10 см от него, силата на светене плавно се увеличава съществено. Когато си отдалеча ръката, силата на светене плавно намалява отново.

Супер значи мързи ме сега да слизам да проверявам , но утре ще видя дали и при мен сработва така ! :busted_cop:

savoibul
13-10-2011, 10:47
Съвсем сериозно. При нощен режим осветлението на ICS-a е слабо (вижда се добре но не дразни периферното зрение). Когато си доближа ръката на около 10 см от него, силата на светене плавно се увеличава съществено. Когато си отдалеча ръката, силата на светене плавно намалява отново. Това се получава защото, когато приближиш раката си до ICS-а, от нея се отразява светлината която идва от дисплея и датчикът за околна светлина го приема, че навън е станало по светло и той има нужда да компенсира яркоста, като увеличи осветлението. Същия експеримент можеш да си направиш, като отвън е много тъмно и светнеш/изгасиш осветлението в купето, разликата в яркоста на дисплея е огромна. А датчика за околна светлина се намира точно до отвора за касеткат, едно малко кръгло, като стакълце.

lordliness
13-10-2011, 16:04
Аз мисля ,че няма датчици, дневен и нощен режим се определят от това дали фаровете са включени или не-опитайте.Не реагира на доближаване на ръка,а и това до отвора на касетката при мен е дупчица,може би за настройка на главата на касетофона,не знам, само предполагам,не съм го отварял.

mate545
13-10-2011, 17:28
Всички лампички са сменени но проблема си остава нищо не се вижда на скоростомера и останалите прибори. Защо така? какъв може да е проблема тогава?

Имали начин да го накарам да свети толкова ярко като това на WV http://i.data.bg/07/11/19/669663_orig.jpg

leketo84
13-10-2011, 18:13
Колега имаш проблем някакъв ти ! Моето свети много по силно дори на дневна светлина , ето така е нормалното виж клипа http://vbox7.com/play:4911be0b

Linkestis
13-10-2011, 18:29
От 0 до 160 км/ч ти се отразява светлината от оборотомера.Тоест имаш поне две изгорели крушки.
Като на фалвето няма как да го направиш за твое и мое съжаление.Мен лично цвета ме дразни много в 166.

mate545
13-10-2011, 18:33
Твоето свети яко и аз се опитвам да постигна същия ефект. Може ли да снимаш копчетата под ICS как светят защото моите светят много слабо.

Linkestis (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5399) аз се опитвам на яркост да стигна VW не на цвят защото ми се налага да пътувам предимно сутрин рано когато е тъмно и ми писна да ме спират за превишена скорост защото не мога да видя с колко се движа

lordliness
13-10-2011, 18:36
Моите светят много силно,сега ще ида да ги снимам да видиш- 10мин,зеленото е готино ,успокоява като го погледнеш,успокоява да не пребиеш някой кретен на пътя,поглеждаш и си спокоен.Ето http://www.album.bg/lordliness/albums/173236/ Усилен до край и намален до край,нощен и дневен режим на дисплея,да не би да имаш проблем в потенциометъра?Копчетата си светят слабичко.

mate545
13-10-2011, 18:52
За успокояване не знам но аз мисля че са го направили зелено защото този цвят най добре го възприемат очите и така не се уморяват.
п.п ето какво намерих по въпроса
Зеленият цвят действа силно успокояващо на нервната система и намалява натоварването на очите.

Linkestis
13-10-2011, 19:05
Хм на мен ми действа изнервящо :) Макар че днес се опитах да обясня на Васил Петров че съм много хрисимо момченце.Ама честно казано тоя цвят е цвета на лунатика.За това и почти винаги светлината я намалявам до край :)

lordliness
13-10-2011, 19:24
Аз също карам с намалени до край :)

mate545
13-10-2011, 19:43
lordliness (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=15725) мерси много за снимките . Потенциометъра мисля че е в ред защото може да се намали светлината . Мога ли да сложа вместо оригиналните лампи подобни със същия цокъл само че LED

leketo84
13-10-2011, 19:44
Ето как свети и ауди олроуда ни на светло и сега го снимах и на тъмно ! :oops: lordliness поздравявам те за резервоара ;)

Linkestis
13-10-2011, 19:50
Айде айде подпрял е отзад стрелката с клечка за зъби :)

lordliness
13-10-2011, 20:12
Стрелката я поддържам винаги около това положение(в случая е залепена с дъвка с клечка е много грубо за италианска кола :) като си говорим за лампи аз не мога да включа на габарити ако не е на контакт ,на копчето има нещо като Р в ляво ,но не може да се завърти наляво -как е при вас? leketo84 -хубав телевизор и аз на моя дисплей му викам така на жаргон макар ,че нито приема нито предава :) Като пълня се впечатляват и чак ми мият стъклата.

mate545
13-10-2011, 20:30
Аз като дам на P не се случва нищо

Megadet
13-10-2011, 20:32
Това Р колеги е за паркинг светлините, по принцип когато се включи трябва колата да е на габарит без да е на контакт!

lordliness
13-10-2011, 20:33
Аз като дам на P не се случва нищо
А габаритите светят ли,моята като я взех бяха изгорели и двата едната крушка е около 9 лева .Моето копче въобще не мърда натам и не упорствам много да не го счупя.

Linkestis
13-10-2011, 20:54
Светят предни и задни габарити,а в зависимост от това дали я слагаш на ляв или десен мигач,свети и съответният габарит.

----------------
Малко на чат го обърнах ама...аз стъклата не давам да се пипат Шото...излитам с еленски скок от касата като видя да се опитват да вдигнат рамената :)

lordliness
13-10-2011, 20:58
Светят предни и задни габарити,а в зависимост от това дали я слагаш на ляв или десен мигач,свети и съответният габарит.Да това го знам, беше ми интерсно за копчето

Linkestis
13-10-2011, 21:00
Ами престраши се и го напъни лекичко..

ecotronic
13-10-2011, 21:08
Моите светят много силно,сега ще ида да ги снимам да видиш- 10мин,зеленото е готино ,успокоява като го погледнеш,успокоява да не пребиеш някой кретен на пътя,поглеждаш и си спокоен.Ето http://www.album.bg/lordliness/albums/173236/ Усилен до край и намален до край,нощен и дневен режим на дисплея,да не би да имаш проблем в потенциометъра?Копчетата си светят слабичко.

Твоето се вижда перфектно. И много добре се виждат стрелките при теб. При мен е доста по-зле. Сега се амбицирах и в събота ще го сложа на операционната. А да не би да има и крушки с по-висока от 1,2 W мощност?
Иначе относно това с доближаването на ръката и промяната силата на светене - прав е Savoibul. С тази разлика, че когато ръката се осветява от самия дисплей, нищо не се променя. Явно, когато съм забелязал ефекта е имало силно улично осветление. Сега пробвах на по-тъмно и този ефект го нямаше.

mate545
13-10-2011, 21:09
Да питам имам един диод на таблото от дясната страна на големия въздуховод тя за какво е ? Смених я и нея отново не работи.

ecotronic
13-10-2011, 21:13
Да питам имам един диод на таблото от дясната страна на големия въздуховод тя за какво е ? Смених я и нея отново не работи.

Вероятно е за аларма, ако имаш фабрично монтирана.

mate545
13-10-2011, 21:24
Нямам идея за фабрична но имам друга сложена. Не трябва ли да има и тя диод като на другите коли да мига или ?

lordliness
13-10-2011, 21:24
Твоето се вижда перфектно. И много добре се виждат стрелките при теб. При мен е доста по-зле. Сега се амбицирах и в събота ще го сложа на операционната. А да не би да има и крушки с по-висока от 1,2 W мощност?
Иначе относно това с доближаването на ръката и промяната силата на светене - прав е Savoibul. С тази разлика, че когато ръката се осветява от самия дисплей, нищо не се променя. Явно, когато съм забелязал ефекта е имало силно улично осветление. Сега пробвах на по-тъмно и този ефект го нямаше.Ако сложиш по висока мощност ще се нагряват повече и ще топят пластмаси и цокли според мен.Ако сваляш таблото направи снимки и пусни една тема, май няма такава.На мен там всичко ми работи и още не съм го свалял ,но нищо не е вечно.

ecotronic
13-10-2011, 21:49
Нямам идея за фабрична но имам друга сложена. Не трябва ли да има и тя диод като на другите коли да мига или ?

Фабричната аларма се намира в дясната част на багажника. Там и да няма аларма, би трябвало да има 2 куплунга, предназначени за нея. На по-малкия куплунг пин 1 е връзката към дискутирания светодиод. Ако имаш E-Learn, там има информация по въпроса.

alfastar
13-10-2011, 22:41
Ако имаш снимка да видя къде се намира този куплунг. Аз лятото го търсих и не го намерих.

ecotronic
13-10-2011, 23:04
Като отвориш багажника на дясната страна (малко под капачката на резервоара) на вертикалната част има капак. Под този капак трябва да са въпросните 2 куплунга за фабричната аларма.

мястото на алармата (http://snimki.be//store/1/Al_1.jpg)

конектори и описание на пиновете (http://snimki.be//store/1/Al_2.jpg)

danchev63
14-10-2011, 11:26
................................, на копчето има нещо като Р в ляво ,но не може да се завърти наляво -как е при вас? ..........................

Със малко по силен натиск наляво се включва тъй нареченото парко осветяване. Тоест паркираш и завърташ наляво бутона на Р след това натискаш лоста за мигачите към страната от която е движението (ляво или дясно) и тези габарити светват. Светят постоянно като предупреждение.

lordliness
14-10-2011, 16:16
Със малко по силен натиск наляво се включва тъй нареченото парко осветяване. Тоест паркираш и завърташ наляво бутона на Р след това натискаш лоста за мигачите към страната от която е движението (ляво или дясно) и тези габарити светват. Светят постоянно като предупреждение.
Опитах пак,но имам гадното усещане ,че ще го счупя ,не мога да преценя колко сила да приложа :(

Megadet
14-10-2011, 17:19
Опитах пак,но имам гадното усещане ,че ще го счупя ,не мога да преценя колко сила да приложа :(

Колега и при мен е така, с по силно завъртане го спуках!

lordliness
14-10-2011, 17:24
Колега и при мен е така, с по силно завъртане го спуках!А успя ли въобще да го завъртиш или само го счупи.

Megadet
14-10-2011, 17:24
Успях, но после търсих ново копче!

lordliness
14-10-2011, 18:04
Успях, но после търсих ново копче!Вече твърдо се отказах да въртя копчето на ляво по какъвто и да е повод.Ако не сте разглеждали този сайт има мнооого лампички http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

mate545
14-10-2011, 19:37
Колеги смених абсолютно всички лампички по скоростомера и оборотомера и ето го резултата :

п.п Нещо свети слабо от 180 до 260 ще трябва да го погледна пак.

lordliness
14-10-2011, 20:17
Може ли да разкажеш накратко как се сваля.

mate545
14-10-2011, 20:49
Има два шестограма горе на самото табло , махат се и след това леко се издърпва. Преди това трябва волана да се изтегли напред към багажника и максимално надолу. Зад таблото има 3 снопа кабели с букси. Натиска се копчето което се намира отдолу на буксата , след като се махнат и трите букси вадиш таблото от дясната страна на волана ( най лесно се маха от там).

mate545
15-10-2011, 19:58
Готово таблото е поправено.

п.п Каде да търся за включване на фабричната аларма.

Linkestis
15-10-2011, 22:40
Нямаш фабрична аларма май

b_angelov
16-10-2011, 11:34
Готово таблото е поправено.

п.п Каде да търся за включване на фабричната аларма.

Колега, като гледам и нивомера ти не показва правилно. Между снимките в по-предния пост и този, разликата е около половин резервоар, а километража показва еднаква стойност. Или колата ти е работила много дълго на място, или трябва да прочетеш и тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64156

mate545
16-10-2011, 13:03
нивомера не работи найстина и него ще го оправям.

Изникна нов проблем светва ми лампата за масло като дам на контакт . Гледам щеката маслото си е на макс. Паля и лампата спира долях малко масло лампата отново свети. Каква е диагнозата ???

Linkestis
16-10-2011, 13:44
Лампата винаги свети като си на контакт.Ако продължава да свети след като запалиш,тогава има проблем.

mate545
16-10-2011, 14:04
За първи път светва тази лампа. Като запаля изгасва.
Ето и клипче http://www.youtube.com/watch?v=5ocedeJjQNY

digitalundgrd
16-10-2011, 15:52
Човек, карай и се вози...КАто гледам клипа си гасне лампата като запалиш, а това е важното! Ако преди не ти е светила като си давал на контакт, най-вероятно ламбата е била напуснала бара и ти като си ги сменил всичките и се е оправило...

mate545
16-10-2011, 17:29
Ясно ще карам така, най много да се спече двигателя . Малко черен хумор .

digitalundgrd
16-10-2011, 17:31
Така, както си тръгнал, най-много да го смениш и него или да му направиш някоя лека ревизийка ;)

mate545
16-10-2011, 17:57
:BBQ: Нямам пари но и затова може да се помисли.

mate545
16-10-2011, 20:56
МОга ли да изкарам някаде диод за алармата. Тъй като при поставането не са сложили ?

Linkestis
16-10-2011, 21:14
На духалката над горната жабка си има дупка за диод.

ecotronic
16-10-2011, 22:16
И аз реших да си оправя осветлeнието на таблото. Сравнявайки моето табло с това на колегата Mate545, прецених, че имам не-светещи поне 2 крушки плюс тази на километража, която свети когато си иска.
И така първо отидох в магазин за да си набавя нови крушки. Исках да купя 10, но се оказа, че са им останали 7. Няма проблем, рекох си и ги взех. Не е истина, какви ментаци се оказаха. От 7 крушки едвам подбрах 3. Преди монтирането на крушката я меря - здрава. Монтирам, пробвам - не свети. Разглобявам, меря - изгоряла. 3 пъти качвах и свалях таблото. Продадоха ми ги за Narva. 80 ст. бройката. Цената ми се видя ниска но аз си нямам понятие колко струват нормално.
Както и да е. В крайна сметка таблото светна както трябва. Не очаквам да е за дълго.
А онези от магазина за 5 лв. ме изгубиха като клиент.

mate545
17-10-2011, 08:12
Linkestis (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5399) там си има диод , номера е да го накарам да работи заедно с алармата.

ecotronic (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17655) и аз бях така купувам 8 за 60ст. 3 светиха . Отидох до един друг магазин за по 1лев взех 10бр и всичко заспа.

sti6o
17-10-2011, 09:46
Момци този диод е свързан с кода на ключа и не се опитвайте да го бъзикате . Диода
си работи и не искате да го видите светнал.

ecotronic
17-10-2011, 16:06
Момци този диод е свързан с кода на ключа и не се опитвайте да го бъзикате . Диода
си работи и не искате да го видите светнал.

При каква ситуация светва този светодиод? (колата няма фабрично монтирана аларма)

mate545
17-10-2011, 16:33
И аз това се питам? Според eLearm този диод е за алармата

leketo84
17-10-2011, 19:10
Моят диод светва когато я заключа и после мига , и когато ми е слаба батерията след отключване остава да свети в червено докато дам на контакт да ме подсети да я подменя , но съм с фабрична аларма ! ;-)

lordliness
18-10-2011, 21:59
На мен не ми е ясно как се включват светлините в купето, когато се отвори вратата,няма копче няма дявол,как става?

Linkestis
18-10-2011, 22:12
"копчето" е горе в уплътнението на вратата

lordliness
18-10-2011, 22:24
тенкс ,утре ще погледна .

to_lose_HEART
18-10-2011, 22:46
По скоро е в ключалката на вратите, преди време разглобявах механизма на шофьорската врата, че беше нещо блокирал и останах с това впечатление

Linkestis
18-10-2011, 22:48
Мне,като застанеш пред отворената врата,горе леко в дясно е пъпката

val_mcrae
31-10-2011, 18:25
Вчера имах време и реших да сваля таблото и да подменя една от крушчиците защото не светеше и то точна на температурата. Свалих го, да не казвам че ударих голяма борба с буксите, смених крушката която видимо беше здрава. Върнах таблото на място пускам за проба и се оказва че свети само една крушка! И то не подменената а горната на оборотомера. Е айде кажете сега това от какво е? Всики крушки са здрави!
Дали да го свалям за пореден път и да слагам крушки? Междудругото доста трудно се свали цокалчето с крушката!

ecotronic
01-11-2011, 08:54
Вчера имах време и реших да сваля таблото и да подменя една от крушчиците защото не светеше и то точна на температурата. Свалих го, да не казвам че ударих голяма борба с буксите, смених крушката която видимо беше здрава. Върнах таблото на място пускам за проба и се оказва че свети само една крушка! И то не подменената а горната на оборотомера. Е айде кажете сега това от какво е? Всики крушки са здрави!
Дали да го свалям за пореден път и да слагам крушки? Междудругото доста трудно се свали цокалчето с крушката!

Доколкото знам, всички крушки за осветлението на таблото са свързани паралелно. Това означава, че ако свети поне една от всичките а останалите са здрави, би трябвало да светят и те.
Мериш ли крушките както са набучени във фасунгите преди да ги сложиш на платката? Понякога не контактуват спрямо цоклите.

val_mcrae
16-11-2011, 09:24
При повторното отваряне на таблото се оказа, че всички крушки са изгорели! Интересно как при положение че отворих таблото със светещи крушки и една изгоряла която да подменя?! Както и да е, вече всичко свети :)

http://media.snimka.bg/9677/025608930.jpg?r=0

Направих и хубаво почистване на всичко в таблото...
http://media.snimka.bg/9677/025608935.jpg?r=0

Ето и резултата, снимката е от преди да се стъмни

http://media.snimka.bg/9677/025608936.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9677/025608937.jpg?r=0

savoibul
16-11-2011, 16:52
Прекрасно! Така трябва да е.

jumbo797
16-11-2011, 23:27
Колега,лесно ли се сваля?

val_mcrae
17-11-2011, 23:23
Колега,лесно ли се сваля?

Да много лесно е свалянето, като изключа борбата с буксите! Тях трудно извадих, голяма борба беше :)

ecotronic
18-11-2011, 10:47
Да много лесно е свалянето, като изключа борбата с буксите! Тях трудно извадих, голяма борба беше :)

За свалянето на буксите си трябва някой гинеколог:-D

iveli
18-11-2011, 11:38
Със права отверка бъркаш натискаш крачето на буксата и буташ или леко завърташ Ако отверката е по дълга дори не се налага да си мушкаш ръцете в теснотиите

jumbo797
18-11-2011, 13:35
Благодаря,ще трябва да свалям и за че нещо не свети както трябва и ме дразни и направо полудявам!

Linkestis
18-11-2011, 17:46
Като дръпнете волана максимално на пред,има достатъчно място след като опрете таблото във волана.

popaay
20-02-2012, 10:28
И аз мисля да направя тази интервенция,но не видях какви точно са крушките(модел),а също така ако някой знае и крушките за ИЦС кадето са копчетата(тел.нави,клима...) нека да сподели какви са.

mate545
14-01-2013, 00:03
За една година смених 3 пъти всички крушки по таблото. Сега съм се запасил със ето такива http://img.hisupplier.com/var/userImages/2011-06/29/112910334_B8_5D_1_x_5050_3_chips_SMD_12V_white_s.j pg
Светят в пъти по силно от обикновените и са с 360 градусиово разпръскване на лъча. Като ги монтирам ще давам снимки

diapper
14-01-2013, 00:51
Да,качи моля те,че и на мен ми е интересно :surrender:

Megadet
14-01-2013, 08:55
За една година смених 3 пъти всички крушки по таблото. Сега съм се запасил със ето такива http://img.hisupplier.com/var/userImages/2011-06/29/112910334_B8_5D_1_x_5050_3_chips_SMD_12V_white_s.j pg
Светят в пъти по силно от обикновените и са с 360 градусиово разпръскване на лъча. Като ги монтирам ще давам снимки

Колега от къде ги купи, дай някакъв сайт ако има?

mate545
14-01-2013, 14:02
Взех ги от ebay към 20лева с доставката ми излезе. Не съм търсил в България дали ги продават..
Водят се с b8.3 цокъл има и и с обикновени диоди има и с smd диоди. Аз избрах смд защото са с 360 градусов сноп лъчи и така няма да свети в една точка.

---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

Взех ги от ebay към 20лева с доставката ми излезе. Не съм търсил в България дали ги продават..
Водят се с b8.3 цокъл има и и с обикновени диоди има и с smd диоди. Аз избрах смд защото са с 360 градусов сноп лъчи и така няма да свети в една точка.

ecotronic
14-01-2013, 14:31
Като ги монтираш обърни внимание на това как се регулира силата на светене, защото светодиодите обикновено не притежават възможността да се регулират така плавно както крушките с нажежаема жичка.

kolev
14-01-2013, 15:09
няма как светодиод да дава 360 градуса по простата причина че 360 градуса са кръг.....
в най-добрия случай да са 120, но това е без значение тъй като светлината се предава към циферблата чрез световод.
другия проблем е че изглежда и при вас върху циферблатите е нанесена зелена маска която дава цвета. проблема е че в този случай трябва да се ползват бели лед които правят зеленото с неприятен синкав отенък, а червеното -доста слабо. могат да се ползват и зелени разбира се, но тогава червените сектори изобщо няма да светят. също и регулацията на силата на светене е правена на лампи и с лед работи доста странно.