PDA

View Full Version : Провиснала тапицерия на тавана :(

Mind_Control
10-10-2006, 10:25
точно над сенниците и от двете страни ми е провиснал тавана и май става все повече и повече.. как може да се оправи това? Мислех си със спринцовка ако се вкара малко лепило дали няма да се оправи?

trustworthy
10-10-2006, 10:37
Ако не ме лъже паметта, имаме колега от Варна, който е с опит в облатта :) Предполагам, ще се включи скоро :roll:

virusalfa
10-10-2006, 10:45
И на мен е така,две години я карам и все не смогвам да си оправя тавана.Сваляне му е майката и цялостно лепене.

Yon
10-10-2006, 13:09
Ютия (на 2/3 усилване) и през един тензух гладиш амааааа много внимателно. Тука имаше един колега дето усилил на макс но забравил тензуха и то залепнало ама ...вече с дупка :? :wallbash:

п.с.

Ако нестава от първия път не усилвай и не продължавай :!: :!:

virusalfa
10-10-2006, 13:25
Ютия (на 2/3 усилване) и през един тензух гладиш амааааа много внимателно. Тука имаше един колега дето усилил на макс но забравил тензуха и то залепнало ама ...вече с дупка :? :wallbash:

п.с.

Ако нестава от първия път не усилвай и не продължавай :!: :!:Пълен си с лафове като лайно с витамини... Ше пробаме таа работа с ютията :wink:

pr_00f
10-10-2006, 13:36
Вирусе, внимавай като обърнеш ютията да не ти падне някой виглен на седалките да ти изгори тапицерията на седалките. Че като ви знам кви сте модерни у ваше село сигур още ползваш ютия с твърдо гориво. :Tease: :lol: :)

virusalfa
10-10-2006, 14:19
Вирусе, внимавай като обърнеш ютията да не ти падне някой виглен на седалките да ти изгори тапицерията на седалките. Че като ви знам кви сте модерни у ваше село сигур още ползваш ютия с твърдо гориво. :Tease: :lol: :)Хехе,тоя па тоя,ногу си отворен,бе :roll:

stelt
10-10-2006, 20:57
Моята я водих на тапицер. Добре се получи, даже човека гарантира за творението си. Мисля че 80 лв ми взе за труд и материали.

goro
10-10-2006, 21:53
Моята я водих на тапицер. Добре се получи, даже човека гарантира за творението си. Мисля че 80 лв ми взе за труд и материали.
Същата работа съм и аз.Зимата имаше само малка увиснала част,а лятото цялата тапицерия на тавана увисна и буквално ми опираше в главата.Отидох на тапицер и за 80 лв(50 лв за плата и 30 лв паботата) ми направиха таван-слънце. :D Единствения недостатък беше,че от цигарения дим след няколко години платът щял да потъмнее,ма кво да направя като съм пушач. :wink:

Mind_Control
10-10-2006, 22:19
Никой, нищо не каза за идеята със спринцовката... Ами явно ще пробвам и ако стане ще кажа какъв е резултатът. Ако е кофти просто и аз ще отида на тапицер :)

bluegod
10-10-2006, 22:22
Колега и аз го имам същия проблем и в интерес на истината и аз съм решил да се пробвам със спринцовка,така че който го направи пръв ще казва какво е станало.Успех.

boian
11-10-2006, 09:38
И моя на 145-та беше провиснал до средата. Закарах я на майстор и за 100лв ми я направи- свали целия таван до ламарината на покрива и след 2 дни ми го сложи обратно, т.е. съхне 2 дни лепилото. Мисля че проблема със спринцовката ще бъде че има дунапрен над плата и точно той се разлепя и разпрашава и трябва да се изчисти от кората. А ако ще си сваляте сами тавана, загрейте добре купето за да не се счупят пластмасовите детайли.

Mury
11-10-2006, 15:04
То доста 145-ци го имат тоз проблем и то предимно боксери :idea: :idea: и моята е така и ще я карам на тапицер но незнам кога :wink:

tonov
11-10-2006, 16:29
И аз и аз :(
Моята кат я взех беше обелен плата, а дунапрена си седи... Та си мисля че се отлепва плата от дунапрена и тва със спринцовката не е много добра идея :roll: Мнооооого е грозно, ма кво да се праи, ще чакам да се оправи времето и ще я вода на доктор.

Mind_Control
12-10-2006, 11:40
Моята кат я взех беше обелен плата, а дунапрена си седи... Та си мисля че се отлепва плата от дунапрена и тва със спринцовката не е много добра идея :roll: Мнооооого е грозно, ма кво да се праи, ще чакам да се оправи времето и ще я вода на доктор.

що да е грозно? стига да си вземеш лепило, което няма да остави петна всичко ще е добре си мисля аз...

Mury
12-10-2006, 12:26
Ми може да се пробва с лепила ама не е гаранция колко време ще изкара а и самия таван ще се отлепи най-вероятно от някъде другаде :idea: :idea: така че най-добре е тапицера прежалваш 100-ина лева и тва е :wink: :wink:

alfatras
12-10-2006, 13:55
Колеги немога да си намеря темата която бях писал преди близо година хаха за лепенето на тавана-аз моя си го лепих сам и описах кво съм направил
еи го хахахаhttp://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4261&highlight=%F2%E0%E2%E0%ED

tonov
12-10-2006, 18:50

що да е грозно? стига да си вземеш лепило, което няма да остави петна всичко ще е добре си мисля аз...

:no: имах предвид че е грозно на мойта, като е останал само дунапрена. А не че става грозно с лепенето..

Mind_Control
12-10-2006, 21:05
Ми може да се пробва с лепила ама не е гаранция колко време ще изкара а и самия таван ще се отлепи най-вероятно от някъде другаде :idea: :idea: така че най-добре е тапицера прежалваш 100-ина лева и тва е :wink: :wink:

а бе със каноколит (или както се пише там) дали ще се отлепи а.. Няма и да си помисли за отлепяне.. Това като хване може тавана да се продъни ама там ще си остане залепено :D

alfatras
12-10-2006, 22:18
лепила от тая група ги забрави колега!

Mind_Control
13-10-2006, 09:47

от каква гледна точка да ги забравя? това няма отлепване после.. и ако не с такова с какво лепило?

Bobo
13-10-2006, 10:09

от каква гледна точка да ги забравя? това няма отлепване после.. и ако не с такова с какво лепило?

Да ма разяждат дунапрена и плата :wink: колегата е прав слушай го :wink: