View Full Version : Сезонна смяна на гуми с всичките екстри.
lordliness
18-10-2011, 22:55
Колко струва тази операция във вашите населени места тази година,като споменете и цолажа разбира се.За 16 цола винаги ми искат толкова, все едно ще сменят на трактор задните гуми.
Много различно, но на повечето места вземат или 24 или 30лв. Не съм забелязал да има разлика в цената според цолажа мойте 16" ги смених за 24лв. За другите коли 13" и 15" пак същата цена.
Linkestis
18-10-2011, 23:19
Тук в шопско цената е според цолажа и колата :)
Размяна летни със зимни 16 баланс,монтаж,демонтаж 40 пари.
За това си купете още един комплект джанти с гуми :)
lordliness
18-10-2011, 23:19
Тук ходят, гледат щом са 16 цола между 34 и 32лева беше миналата година,някои гледат и дали джантите са алуминиеви или стоманени.Сега чета за разни промоции между 18-22 лева ,но дали са реални,случвало се е да ми прецакат здрави вентили, за да ми ги сменят, срещу заплащане естествено.Не мога да си намеря стоманени джанти за съжаление.
Linkestis
18-10-2011, 23:30
Малко ли морги с 166-ци има?
Не мога да си намеря стоманени джанти за съжаление.
1 мин търсене и какво имаме ТУК (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64615) ?
Демонтаж на 17ките, изправяне на 16ките и четирите (железни), смяна на винтилите, монтаж и баланс при Дани - Казичене - 70лв.
lordliness
18-10-2011, 23:51
1 мин търсене и какво имаме ТУК (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64615) ? няма или не съм попадал,а тези доста са скъпи с доставката ще станат почти като алуминиеви.Иначе разглеждам тук ,но тази ми е убягнала,благодаря :) може и да звънна да попитам.70 лева- понякога се радвам ,че не живея при вас
Работата е сваляне качване , дали е 13ка или 18ка няма значение , в 2 обикновени вулканизатора на 2 различни места в Пловдив ми излезе 24лв . От зимни към летни и сега обратното упражнение .
old alfist
19-10-2011, 00:44
При мен е 13лв. - по 1лв. на колело за сваляне на летните гуми с джанти и пак 1лв.за слагане на зимните + 5лв. за измиване на свалените с шампоан и пароструйка, защото е добре да се съхраняват чисти.
70 лева- понякога се радвам ,че не живея при вас в София :)
Не си прочел правилно колега - изправяне на 4-тири джанти - бяха на зарчета + другите неща - 70 лева.
Oт понеделник и аз съм със зимните гуметки и дори ги тествах вече - качих се до КАРАНДИЛА, та в Сливен ми взеха 28 лв. според количеството лепящи тежести което е тъпо според мен защото общо на 5 - те гуми не се събра 100 гр. като в ценоразписа пише само баланс. Обшо по ценоразпис излизаше 32 лв. но ми взеха 4 лв. по - малко.
Поздрави и безаварийна зима.
savoibul
19-10-2011, 12:33
В Благоевград демонтаж, монтаж, баланс 4бр. 16"/17" е 30лв.+зависи от бр. на тежестите при мен излезна 32лв, но незнам колко грама тежестит са ми сложили. Изправяне джанта 20 лв + отделно монтаж, демонтаж, баланс. В неделя изправях едната 17" и ми взеха 35лв, чесно да си призная и аз не разбрах защо.
lordliness
19-10-2011, 18:11
Това за тежестите не ми се струва правилно,защото всеки има тежести по джантите,като балансират гумата взимат моите и слагат други,с необходимото тегло и аз ли трябва да им искам пари за моите,става една въртележка с тежести която е безплатна за гумаджията нали?Аз миналата година се пазарих -ей така за спорта и ми свалиха 2 лева :) ,иначе където съм ходил 16 цола винаги е в по- скъпа категория.
leketo84
19-10-2011, 19:56
Цолажа е от значение във всички случай , аз като махам 17-те на алфата и 15-те на малката ми взимат различна цена разбира се :unsure:
vankata_ll
19-10-2011, 22:17
Цолажа е от значение във всички случай , аз като махам 17-те на алфата и 15-те на малката ми взимат различна цена разбира се :unsure:
Разбира се, че ще е различна цената. Обиколката на 17-ките е къде, къде по-голяма от на 15-ките. Гумите на скейтборда ми ги сменят за левче ;-)
Когато ми се е налагало да сменям тук е по 5 лева на гума 13-15 цола. За по-големите цолажи не знам. Аз си имам два комплекта джанти, и понеже съм с раздвижни болтове ми е по-спокойно като си ги сменям сам :???:
starata alfa
19-10-2011, 22:24
смяна летни със зимни 14 с монтаж,демонтаж и баланс 28лв.направи ми впечатление че освен в цолажа има разлика в цените и за лети и железни джанти
Съвсем прясна информация от Ловеч. Смяна на 4-те гуми, демонтаж,монтаж,баланс + тежести = 24+1лв.Джантите са оригиналните алуминиеви 16'' на алфа 166.
Явно в столицата, доста ламтят за пари. Наистина за първи път чух от вас за различни цени при смяна на гуми взависимост от цолажа, за допълнително плащане на оловото и различни цени от алуминиеви и железни джанти...А съм сменял на доста места и във Варна и в Шумен и такова нещо нема. :)
nightroller
19-10-2011, 23:09
Явно в столицата, доста ламтят за пари. Наистина за първи път чух от вас за различни цени при смяна на гуми взависимост от цолажа, за допълнително плащане на оловото и различни цени от алуминиеви и железни джанти...А съм сменял на доста места и във Варна и в Шумен и такова нещо нема. :)
като сменям гуми си плащам и не питам щото .. не е за питане :) иначе и аз искам като Ванката да имам два вида колела и да ги сменям ама харесвам едни джанти като за мен от полиран алуминий и за последните доето ги видях Гиги ме изпревари и ги купи :(
Linkestis
20-10-2011, 19:27
Да ти шитна моите тогаз,щом си мераклия за полиран алуминий :)
nightroller
21-10-2011, 18:21
Да ти шитна моите тогаз,щом си мераклия за полиран алуминий :)
защо пък не :) пиши на лично или намери найтролера в скурето ;)
Linkestis
21-10-2011, 22:25
защо пък не :) пиши на лично или намери найтролера в скурето ;)
Не бре шегувам се :) Един месец и една кофа с пари заминаха за да ги полирам.Ако ти кажа цена ще се изсмееш :new_Eyecrazy:
Но за мен визията с полиран алуминий не може да се сравни с друго :)
leketo84
21-10-2011, 23:32
Не бре шегувам се :) Един месец и една кофа с пари заминаха за да ги полирам.Ако ти кажа цена ще се изсмееш :new_Eyecrazy:
Но за мен визията с полиран алуминий не може да се сравни с друго :)
Дай някоя снимчица да го видим как е станало :tv:
28лв за 16ки при нас в една гумаджийница.
Има сега промоция в една друга за 20 :Д
Джанти са ми изправяли и 14 и 15 за по 20лв ако е по-изкивена 5кинта отгоре.
Цолаж нагоре и цената нагоре...
Аз ги излекувах гумаджиите.
Отвиване на старите + сваляне с голямо ритане понякога и с метална тръба си помагат.
Слагане на новите и ... 8лв.
Ако ми умият старите гуми - няма мноо хора давам по 10лв.
Писна ми на всяка смяна да ми вземат по 70лв - само 3 пъти ги издържах, и вече 5 пъти съм рахат с 10лв.
120-те лева дето дадох за джанти съм ги избил 2 пъти вече.
След 3-4 седмици пак за 10-ка ще сложа зимните.
В Русе...
- подмяна на 17' гуми с вс екстри 20лв
- смяната на 17 летни с 15 зимни 10лв
Имам втори комплект джанти 15' за зимата...необходимо 1ч
Явно в столицата, доста ламтят за пари...
Няма нужда от прибързани заключения. Първо, както виждаш от постовете на колегите, някъде тарифата е според цолажа, другаде - не. Второ, в София гумаджии, магазинери и всякакви подобни имат по-високи разходи за наем, работници и т.н., затова държат и по-високи цени.
geniusloci
01-11-2011, 20:04
Но пък имат и повече работа - смених първите зимни срещу 43 лева (само баланс на зимните и закачането им) с/у КАТ - чакахме сума ти време на опашка. Втората смяна ми струваше 30 лева (размяна на гуми върху джанти плюс баланс и качването) - само че в Перник, където нямаше никой, освен мен.
Големи са бинесмени в Сф, откакто преди 3 години ми взеха за 2 14ки смяна с баланс 28 кинта, вече си ги сменям на село за по 4 лв на колело. Освен това не съм имал никога проблем с баланса, а имам 2 коли и двете ги карам там. Няма значение цолажа, няма значение лята или желязна джанта, нито има значение колко баланс слагат. То и без тва не виждам какво значение има дали сваля 13ка или 15ка, дали лята или дали слага 3 гр баланс или 1гр, нали са по някакви си жълти стотинки... просто го използват, за да вдигат цените. Да ма прощават...
ecotronic
14-01-2012, 14:31
На вниманието на колегите от София:
Предварително правя уговорката, че не пиша това за да правя реклама, а за да Ви помогна да си спестите главоболия и пари.
И така: Във връзка с неприятната ситуация, при която гумата е здрава, но спада поради лошо уплътнение спрямо лята джанта (когато лаковото покритие се отлепя и пропуска под него), съм обиколил поне 10 гумаджии из града. Никой не правеше нужната манипулация, да зачисти добре с четка джантата, а само мажеха с нещо черно. Ефект - нулев. Накрая се принудих, да отида на гумаджия само за да ми демонтира гумата, а аз сам ръчно си почиствах джантата.
Преди време попаднах на един гумаджия, който без да му обяснявам, какво да прави, извърши всичко както трябва. От тогава ходя само при него. Върши си работата перфектно и не взима скъпо.
Демонтаж, почистване, монтаж и баланс = 10 лв.
Дружба 2, Искъркото шосе пред магазин Lidle (трафопоста).
Алфист11
15-01-2012, 10:55
В Хасково-22 лв общо за демонтаж на летните,монтаж на зимните и баланс за 16ки.
lordliness
15-01-2012, 18:44
На вниманието на колегите от София:
Предварително правя уговорката, че не пиша това за да правя реклама, а за да Ви помогна да си спестите главоболия и пари.
И така: Във връзка с неприятната ситуация, при която гумата е здрава, но спада поради лошо уплътнение спрямо лята джанта (когато лаковото покритие се отлепя и пропуска под него), съм обиколил поне 10 гумаджии из града. Никой не правеше нужната манипулация, да зачисти добре с четка джантата, а само мажеха с нещо черно. Ефект - нулев. Накрая се принудих, да отида на гумаджия само за да ми демонтира гумата, а аз сам ръчно си почиствах джантата.
Преди време попаднах на един гумаджия, който без да му обяснявам, какво да прави, извърши всичко както трябва. От тогава ходя само при него. Върши си работата перфектно и не взима скъпо.
Демонтаж, почистване, монтаж и баланс = 10 лв.
Дружба 2, Искъркото шосе пред магазин Lidle (трафопоста).
На мен тази цена ми се струва доста висока,това все пак е смяна на гуми, нищо сложно или специално,не изисква много усилия и става бързо,за мен такива цени са неоправдани.