View Full Version : Филтър на купето за въздуха ми го няма
nikit087
19-10-2011, 13:49
Здравейте колеги,та въпроса ми е следния имам алфата от 1 месец и забелязах,че стъклата ми се изпотяват много и вентилатора не може хубаво да ги издуха.....Отворих филтъра на купето да видя да не е много мръсен и видях,че го няма изобщо,клапата на въздуха си работи(отваря и затваря).Та въпроса ми е този филтър на купето трябва ли ми да го купя и да го сложа ли ??? И защо толкова много се изпотяват стъклата.......Колата е 146 1.6 ТС
:cheers:
Филтър трябва да има, но стъклата няма да спрат да се потят.
nikit087
19-10-2011, 20:01
Ами ще купя един филтър за купето и ще го сложа,но да видим как ще се оправя с това изпотяване на стъклата...
error145
19-10-2011, 21:00
Има някакви пръскащи ( като това, където си миеш стъклата вкъщи), които се продават специално против изпотяване на стъклата на автомобил, но не знам до колко са ефикасни. Може да пробваш... ;)
Виж да нямаш теч от радиаторчето на парното, това вътре в купето. Ако имаш теч от там нямаш спасение с потенето освен смяна или ремонт.
nikit087
20-10-2011, 08:57
Как да го вида този радиатор,къде се намира точно......?
ако има теч от радиаторчето в купето - тоест антифриз, конденза по стъклото е мазен !
в противен случай - сваляш 2-те пластмаси около чистачките и чистиш от боклуците и отпушваш дренажите.
може и без филтър да караш, той е сложен да спира прахоляците да не влизат в купето.
nikit087
20-10-2011, 15:33
Видях че ми сълзи радиатора на колата долу в левия ъгъл,може ли да сложа от тия течности дето запушват теч и да пробвам дали няма да спре да сълзи?
За можене можеш,но тези "течности" най-често имат много обратен ефект.Запушват не само дупки,но и радиаторчета на парно,радиатори и блокират термостати.Най-добре отстрани проблема(може да е нещо дребно).
я виж първо добре от къде сълзи, да не е от кранчето на парното.
nikit087
20-10-2011, 19:00
Не сълзи от радиатора на колата този пред двигателя в долния ляв ъгъл....трябва да се смени някои ден,но за сега може да му доливам за 1 месец отива около 400-500 грама антифриз
nikit087
22-10-2011, 10:18
Купих филтъра на копето за въздуха и сега ще го слагам,почистих всички боклуци се надявам да спрат да се изпотяват толкова много тия стъкла.....Радиатора на парното си е здрав и няма течове от него....
споко, ще спре. ако ти мирише парното като го пуснеш, сега е момента да напръскаш въздуховодите с антибактериален спрей.
nikit087
27-10-2011, 14:12
Парното си е добре не миреше на нищо,няма да го пръскам за сега ще напръскам само вентилатора на парното с WD40,че като го пускам на 1 или 2 скърца малко :)