PDA

View Full Version : Ще ставам колега, съвет за 146ца

novi
22-10-2011, 13:37
Здравейте,
мисля да взимам Alfa 146, пробвах една и много ми допадна.
Трябват ми съвети, ако има нещо специфично за модела което да гледам и като цяло съвети преди покупка.
Тези дни ще ходя да видя тези: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314527381824286&f1=details

trustworthy
22-10-2011, 18:31
Прочети внимателно темите в раздела. Има писано по няколко пъти за всеки мотор и за 146 въобще. Ако след това имаш въпроси, питай ;)

mariio
22-10-2011, 20:59
Слушай как работи при палене двигателят ако има чукане може да е от вариатора а той е скъп и дали оборотите седят нормално когато колата е на свободна ако има
колебаене повече от нормалното е кофти.
Питай да я закараш на сервиз и я закарай на някой от сервизите във форума.

novi
22-10-2011, 21:24
Прегледах ЧЗВ, направих и опит с търсачката, но нещо не успях да намеря каквото ме интересуваше. Ще се поровя още.

@mariio мерси за съветите :drunk:

gogo79
22-10-2011, 21:41
Здравейте,
мисля да взимам Alfa 146, пробвах една и много ми допадна.
Трябват ми съвети, ако има нещо специфично за модела което да гледам и като цяло съвети преди покупка.
Тези дни ще ходя да видя тези: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314527381824286&f1=details
Здравей,колега и добре дошъл във племето!
Не мисли,а взимай и дано попаднеш на читав екземпляр.Не е лошо да ходиш с човек,който е "виждал" Алфа,че си имат някой болежки...
Порови се във раздела 145/146.
Успех!

trustworthy
22-10-2011, 22:41
Слушай как работи при палене двигателят ако има чукане може да е от вариатора а той е скъп и дали оборотите седят нормално когато колата е на свободна ако има
колебаене повече от нормалното е кофти.
Питай да я закараш на сервиз и я закарай на някой от сервизите във форума.

Вариатор, ама колата от обявата явно е боксер, та едва ли ще му трака вариаторът :)

Иначе колегата е прав, че търсачката е зле, но едно по-внимателно прочитане на раздела ще донесе необходимата информация . Отделно препоръчвам търсене в раздел 'алфа 145/6' с ключова дума 'боксер' ;)

mariio
22-10-2011, 23:23
Най-добре да я закараш на сервиз или да заведеш човек който разбира от алфи. Така в форума може да се объркаш и да се шашнеш.

r_s_n_
24-10-2011, 20:43
Здравей колега,закарай я на човек който разбира по-скоро от Алфи-боксер,иначе и аз съм с такава,но 1.3 и съм много доволен общо взето.Тая на която си се спрял изглежда добре и е с добра цена,но все пак проверката е висша форма на доверие...

TishO
24-10-2011, 21:01
колега само един съвет за боксера. ако смяташ да си земеш боксер гледаи да е читав мотора и дълги години няма да те притеснява а другото е че ти трябва някои които да разбира от боксери поне малко колата е във софия като гледам а там имаме доста колеги от форума които чуват боксерите доста добре според мен виж Лисан или Bobi_33 Или разпитаи из софия за някои които ги чува за мен са много корави двигатели и самата алфа изглежда лъскарка успех