PDA

View Full Version : Qv на 240 000 км

tqnbtb
23-10-2011, 13:35
значи колата вече не е 1-ва младост километрите и станаха доста .. Искам да започна с леки модове .. Като маховик,шайба генерацийка чипче и до там .. В момента колата върви така клипа е от днес и съм сам в колата с 96 екстра форс бензин колата няма катализатор

http://www.youtube.com/watch?v=V0INEP8IuXQ

не ми гори масло поне по щеката не липсва.. притеснява ме това , че колата е е стара (96г) и дали няма да я разбия с тези неща трябва ли да и направя основен ремонт за да ги сложа (говоря за биелни,основни лагери ,сегменти гумички и т.н.) или да я оставя така щом върви колата и си има компресия и е в час уж .... Чета тука ,че мотора бил калпав и не издържал мн километри това така ли е ? Дали ще и трябва ремонт на количката за тия модове ..Какво мислите вие ?

Jivko7777
23-10-2011, 14:01
Все пак не турбинираш че да ти трябва да сменяш биели и т.н. ;) просто колата ще стане по приятна за каране това е!

badmadafaka
23-10-2011, 15:32
240К по километраж или 240К реални..? Всъщност по каквото и да са, това дето го описваш не е зверския тунинг, че да трябва специално да подготвяш колата за него :laughing1:

tqnbtb
23-10-2011, 16:22
ми и реални да са ... и да не са .... на диагностика казаха ,че са реални а до колко може да се вярва на тва незнам .. Мотора бил калпав едва ли не на 250 000 км тряяло да се сменя сичко някви такива може пък и да е вярно незнам

code
23-10-2011, 16:33
ми и реални да са ... и да не са .... на диагностика казаха ,че са реални а до колко може да се вярва на тва незнам .. Мотора бил калпав едва ли не на 250 000 км тряяло да се сменя сичко някви такива може пък и да е вярно незнам
Мотора не е калпав, а по-скоро капризен и като добавим, че се кара както на клипчето нищо чудно да изпорти някой лагер, това не е нова кола. Тия 7000 оборота трябва да ги забравиш на 15 годишна кола, ако не ти се разглежда двигателя отвътре.

tqnbtb
23-10-2011, 16:57
И за какво тогава съм си купил хечбек 150 коня кола ? да я карам до 2 к оборота лИ ?

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

старата ми кола вектра ц20Хе 91 година .. на 400к км за щяло и нещяло си влизаше в 7000 на 4-та скорост и така и я продадох без изобщо да бъде отворена.. и сигурно ако не е блъсната до ден днешен се кара .. то или си го има мотора или си го няма .. не в годините е проблема

TishO
23-10-2011, 17:38
е мойта като е на 20 год. и я карам абсолютно всеки един ден от календарната година и на ден поне 1-2 пъти не чуя ли ограничителя се едно не съм я карал ся трябва да се чудя дали не е салата вътре ли виждал съм двигател на Х6 на 18 000км блокирал тъи че сичко си е до двигателя и консумативите най важния фактор за мен е маслото и това как го научиш самия двигател аз моя съм го научил да знае че качъ ли се има сопа и така си върви вече незнам колко време :sex:

badmadafaka
23-10-2011, 18:11
Въпроса в темата беше дали има файда да се правят 2-3 леки ъпгрейда на тая кола - отговора за мен е "ДА, има файда". В най-лошия случай да се наложи да смениш мотор...
Това дали може или не може с еди колко си оборота да се кара мотора, нека всеки собственик на туйнспарк/15 годишна кола си го преценява сам за себе си... На мен лично ми е писнало от безплатни финансови съветници... :gay[1]:

TishO
23-10-2011, 18:55
Въпроса в темата беше дали има файда да се правят 2-3 леки ъпгрейда на тая кола - отговора за мен е "ДА, има файда". В най-лошия случай да се наложи да смениш мотор...
Това дали може или не може с еди колко си оборота да се кара мотора, нека всеки собственик на туйнспарк/15 годишна кола си го преценява сам за себе си... На мен лично ми е писнало от безплатни финансови съветници... :gay[1]:

Тогава и според мен отговора е ДА !!!! ти този двигател няма да го правиш 300коня така че това коет си сметнал да правиш е савсем нормално нещо само внимаваи с чипа че там е нож с две остриета както може да ти изтреля колата така може и да блокира от нищото !!!

tqnbtb
23-10-2011, 18:58
е мойта като е на 20 год. и я карам абсолютно всеки един ден от календарната година и на ден поне 1-2 пъти не чуя ли ограничителя се едно не съм я карал ся трябва да се чудя дали не е салата вътре ли виждал съм двигател на Х6 на 18 000км блокирал тъи че сичко си е до двигателя и консумативите най важния фактор за мен е маслото и това как го научиш самия двигател аз моя съм го научил да знае че качъ ли се има сопа и така си върви вече незнам колко време :sex:

И аз точно това исках да кажа .. грижиш ли се за колата ... трябва и да и се наслаждаваш .. недай си боже се развали друга ще купим или тази ще правим .. Няма значение щом и другия колега мисли ,че има фаида от модовете които искам да направя ще ги направя и ще и се радвам докато не истропа нещо .. пък и няма нищо вечно на тоя свят .. Всичко ми се изясни който иска може да пише още по темата а ако искате може и да я заклучите .. Благодаря на всички за коментарите всеки си има мнение и го оценявам

code
23-10-2011, 19:11
Ама аз не съм казал че да се разглежда мотора отвътре е нещо лошо . . даже е увлекателно, така като сме тръгнали малко личен опит да споделя :gay[1]:
2 неоспорими факта:Прекъсвача на Алфите е след 7000об за разлика от другите марки и бензиновите им двигатели се славят като най-големите боклуци.;) Иначе е кеф да им вадиш душата, спор няма ..

tqnbtb
23-10-2011, 20:00
хахаха колега кое е неоспорим факт ? На ц20хе специално при мен прекъсвача беше на 7200 ... после с чипче го поизместиха с 400 оборота ... За хондите няма да говоря примерно б16а2 е до 8000 ... да не говорим ,че има изроди дето ги въртят до 10к ... За кои други марки става въпрос ... ????

Jivko7777
24-10-2011, 15:54
хахаха колега кое е неоспорим факт ? На ц20хе специално при мен прекъсвача беше на 7200 ... после с чипче го поизместиха с 400 оборота ... За хондите няма да говоря примерно б16а2 е до 8000 ... да не говорим ,че има изроди дето ги въртят до 10к ... За кои други марки става въпрос ... ????

Ми най-добре си купи опел и готово, къв е проблема?

tqnbtb
24-10-2011, 17:05
opel съм имал колега затова споменавам от опит с тая кола щото горе пише ,че едва ли не само алфа влиза в 7200оборота .. та в тоя смисъл го споменавам не съм искал да кажа ,че е по добра кола от алфата ... сяка си има своите недостатъци ..

Ivan_Calibra
25-10-2011, 02:15
Колега, на С20ХЕ прекъсвача е на 6800 :grandpa:.Щом при теб е бил на 7200 ,на 99% си имал някакъв чеп.И според мен не е важно дали се развърташ до 6800 или до 7500,а дали мотора почва да тъпче след 6500 об. например

WhitePower
25-10-2011, 13:51
. Тия 7000 оборота трябва да ги забравиш на 15 годишна кола, ако не ти се разглежда двигателя отвътре.

че моята кола е на 350000 км и се кара пак в лютеницата
Да вече похапва и масло ама биели не са излезели
Що си мислите че мотора е капризен , по скоро страда от калпави майстори ми се струва

и другото е че твоята кола не е 96-97 година , а точно тези мотори са най здравите

tqnbtb
25-10-2011, 18:02
м да ама твоя мотор е след основен ремонт или аз не съм запознат както трябва ?? 250 коня гт на 350 000 км тва сериозно ли ? ?? ако е така няма да се притеснявам хахаха моита я дигне 10 коня я не с тия глупости хаха :)

drigata
25-10-2011, 18:12
м да ама твоя мотор е след основен ремонт или аз не съм запознат както трябва ?? 250 коня гт на 350 000 км тва сериозно ли ? ?? ако е така няма да се притеснявам хахаха моита я дигне 10 коня я не с тия глупости хаха :)

Правиш ли разлика между Фиат Пунто ГТ и 155 2,0 туин спарк?

tqnbtb
26-10-2011, 07:21
човек помислих ,че за гт-то говори хахахахха нз-ех за алфата извинявам са .. хахахаххаа

Tonimir
26-10-2011, 09:37
Ето ти рецептата ...

Сипваш хубаво масло (примерно 10/60 пълна синтетика) ...
Слагаш "чеп" ...
Караш само на 100+ октана гориво ...
Не седиш в обороти над 6000 за повече от 30-45 секунди. Ако караш на магистрала, от време на време трябва се дава "почивка" на мотора, като примерно се слиза на 4.5-5К оборота за 1 минута и после може пак.
Сменяш масло на не повече от 9000 КМ.
(ако искаш повече да минеш с маслото, не трябва минаваш 5000 оборота на дълаг път)
Всичко това ще сработи само и единствено, ако знаеш, че мотора на колата е бил подържан както трябва.