View Full Version : Към колегите разбиращи от хладилници
Pepko-Bepko
23-10-2011, 20:57
Здравейте колеги.Имам проблем с един хладилник ноу-фрост.Марката е Бранд с фризер.С един компресор е .Купен втора употреба от германия.Бачка безупречно вече 4-та година при нас.Но от няколко месеца започна да събира лед около перката във фризерната част.И разбира се тя почна да стърже около ледът.В началото си помислих че компресора дава фира,защото адски почва да стърже понякога :) но след разглобяване пласмасите в фризера видях че проблема е другаде.Компресора си мърка като котенце и според мен включва и изключва нормално.Като цяло хладилника бачка.Но на какво може да се дължи това според вас?Дразнещо е!Ще се радвам ако някои от вас даде мнение по проблема.Поздрави!
аз не разбирам от хладилници, но не трябва ли да има дренаж някъде. виж да не се е запушил.
Pepko-Bepko
23-10-2011, 21:34
Не дренажа е от към хладилната част и си е отпушен и се оттича нормално.Проблема е в фризерната част!Там се трупа лед!
принципа трябва да е същия. трябва влагата някъде да кондензира като течност и да се дренира.
Pepko-Bepko
23-10-2011, 21:55
Искаш да кажеш че трябва да търся запушен дренаж и в фризерната част ли ?
ами аз за това бих погледнал първо. иначе по-добре е да питаш тук
http://forum.setcombg.com/index.php?board=82.0
old alfist
23-10-2011, 22:12
Тръгни от простите към сложните неща - струва ми се, че не прилепва плътно вратата, вследстстие на което се получават сблъъци на топъл и студен въздух, а това може да бъде от : изкривени панти, прекомерно натискане, от което се получава и смачкване на уплътнения и други елементаризми.
speеdddddd
23-10-2011, 22:26
Искаш да кажеш че трябва да търся запушен дренаж и в фризерната част ли ?
По-принцип този тип хладилници имат и дренаж в фризерната част.....
Или е запушен дренажа или имаш някъв проблем с обезкрежаването ... Повечето от този тип хладилници имат и една клапа дето се затваря когато фризера прави дефрост ..... това улеснява обезкрежаването и предотвратява парата (изпарена вода) от нагревателите в изпарителя да кондензира и да замръзне под формата на капки точно покрай вентилатора ......
колега провери дали нагреватела за обезскрежаването не ти е изгорял или термостата не му прехвърля ток . Мен ме съмнява да се е запушила тръбата за конденза въпреки , че на новите хладилници им правят по кофти отводнителната система
Тръгни от простите към сложните неща - струва ми се, че не прилепва плътно вратата, вследстстие на което се получават сблъъци на топъл и студен въздух, а това може да бъде от : изкривени панти, прекомерно натискане, от което се получава и смачкване на уплътнения и други елементаризми.
Не търсете под вола теле!
Слушайте Старухата:grandpa:
Не уплътнени врати или слагане на топли и влажни продукти във фризерната част са причината за обледеняването! Честото отваряне също.