Log in

View Full Version : Въпрос относно телефона в колата.

RIDEK
26-10-2011, 20:00
Здравейте. Искам да ви попитам по какъв начин мога да разбера дали ми работи телефона? Чрез навигацията ли става врътката ? Или се взима някаква карта?

Моля ако някой има работещ телефона да сподели :)

Мерси.

dim
26-10-2011, 20:07
взема се карта, моята е от М тел, не се отделя от общата бланка като другите гсм карти, а се слага направо цялата платка. много е удобно

RIDEK
26-10-2011, 20:12
Кво точно трябва да и кажа на тези "мили" хора във м-тела :) ?

П.П. Аз като закупих колата имах нещо като карта за уличен телефон... в която има дупка. В която дупка да сложа моята сим-карта. Пъхах ръгах никаква реакция на дислпея.

Linkestis
26-10-2011, 20:33
Имаш ли въобще телефон в колата??
На дисплея от дясно трябва да имаш вертикална цепка,в която се пъха картата.

RIDEK
26-10-2011, 20:58
Да имам. Дори мисля че беше нокия :D... Телефона ми е под лакатника с кабела със сичкото му там глупости.

Linkestis
26-10-2011, 21:02
На дисплея от дясно трябва да имаш вертикална цепка,в която се пъха картата.

Това не е телефона на Алфа!Това е допълнително монтиран телефон,които мисля че спокойно може да го изхвърлиш.Тоест нямаш телефон.

valjo
26-10-2011, 23:15
166 има опция за слушалка ... и май е няква нокиа

в смисъл слушалка си с кабел, как си му е реда:) само шайба няма

а ако имаш карта с преходник (това дет си намерил)

би тряяло да изгрее на бутона ТЕЛ като натиснеш под дисплея ? там си пише кво мисли колата по въпроса

Linkestis
26-10-2011, 23:31
http://89.190.194.3/forum/showthread.php?t=18792

RIDEK
27-10-2011, 00:20
Аз имам цепка за сим картата. Това което намерих го пробвах със сим картата от телефона ми, но нямаше никаква реакция от диспеля(колата).

valjo
27-10-2011, 00:37
Имам предвид, че вградения телефон в ИЦС-а може да има опционална слушалка, с кабел - вижте снимката от оригиналния каталог на 166 пре-ФЛ :)

old alfist
27-10-2011, 10:10
Един малко страничен въпрос, но свързан с телефона.Има ли възможност нашите телефони да работят с клонирани карти на съществуващ мобилен телефон.Имам един познат с такава във Волво и може да говори по избор или с телефона от колата или с този в джоба му - когато го търсят звънят и двата едновременно и говори с този който предпочете.

savoibul
27-10-2011, 10:17
Един малко страничен въпрос, но свързан с телефона.Има ли възможност нашите телефони да работят с клонирани карти на съществуващ мобилен телефон.Имам един познат с такава във Волво и може да говори по избор или с телефона от колата или с този в джоба му - когато го търсят звънят и двата едновременно и говори с този който предпочете.Това не зависи от апарата, а от оператора. Стига да се навият да ти издадат клонирана карта, няма да имаш проблеми. Поне от това което аз знам.

valjo
27-10-2011, 10:38
Един малко страничен въпрос, но свързан с телефона.Има ли възможност нашите телефони да работят с клонирани карти на съществуващ мобилен телефон.Имам един познат с такава във Волво и може да говори по избор или с телефона от колата или с този в джоба му - когато го търсят звънят и двата едновременно и говори с този който предпочете.

е аз точно така го ползвам. при МТЕЛ това се казва ЕкстраСИМ - може да имаш до 3 на един номер, и се плаща нещо от сорта на 6лв на месец допълнително

old alfist
27-10-2011, 10:51
е аз точно така го ползвам. при МТЕЛ това се казва ЕкстраСИМ - може да имаш до 3 на един номер, и се плаща нещо от сорта на 6лв на месец допълнително

Благодаря и извинявайте за отклонението.P.S Влязох малко в темата и разбрах, че можело да се клонират картите произведини преди 2001г., та продължам с въпроса, дали някой познава някой който може да ги клонира, защото хич не ми се дават тези пари за нещо което няма да го ползвам редовно/p>

iveli
30-10-2011, 18:39
Тази екстра сим на мен ми я издадоха в мтел и от там ми я напаснаха или клонираха както се изразявате към номера на моята карта За напасването не ми взеха пари Това беше преди около година Не вярвам нещо да се е променило

qpwo
30-10-2011, 21:17
Тази екстра сим на мен ми я издадоха в мтел и от там ми я напаснаха или клонираха както се изразявате към номера на моята карта За напасването не ми взеха пари Това беше преди около година Не вярвам нещо да се е променило
Плащаш ли си такса около 6 лв намесец или някаква?:mail2:

iveli
31-10-2011, 08:52
Плащам мисля че е 6 или 6 и нещо на месец

Коки
01-11-2011, 18:38
Благодаря и извинявайте за отклонението.P.S Влязох малко в темата и разбрах, че можело да се клонират картите произведини преди 2001г., та продължам с въпроса, дали някой познава някой който може да ги клонира, защото хич не ми се дават тези пари за нещо което няма да го ползвам редовно/p>

Това с клонирането е съмнителна работа, освен това не върши същата работа като услугата на оператора, защото мрежата не разпознава коя е основната карта или пък не работят едновременно или нещо такова.

В БГ услугата засега се предлага само от Мтел и наистина струваШЕ 6.90 на месец, но вече е 3.90 ( http://www.mtel.bg/mtel-extra-sim/index.php ). Като си в колата и те потърсят, звънят и 2-та телефона (има известно забавяне на този в колата) и който вдигнеш, от него говориш. Не поддържа смс, въпреки, че телефонът в колата го поддържа (пробвано е с нормална карта и работи - смс-ът се изписва на дисплея).

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:30 ----------

Здравейте. Искам да ви попитам по какъв начин мога да разбера дали ми работи телефона?

Купуваш си най-евтината предплатена карта и както е цяла, без да я отчупваш, я ръгаш в слота. Даваш контакт, отиваш на TEL, въвеждаш ПИНа и чакаш. Най-долу на дисплея може да излязат надписи, че търси мрежа, ала-бала. Когато се изпише името на оператора, можеш да действаш - отиваш на Manual Dial, избираш номер и натискаш бутона със слушалката горе вдясно над слота. Звукът на радиото трябва да е увеличен. Като почне да набира, радиото ще спре и трябва да почнеш да чуваш звука от телефона (можеш да си го увеличаваш и намаляваш както радиото). Ако успееш да проведеш разговор, значи телефонът работи и остава да си сложиш карта в него, за да го ползваш. Успех!

old alfist
01-11-2011, 18:53
Това с клонирането е съмнителна работа, освен това не върши същата работа като услугата на оператора, защото мрежата не разпознава коя е основната карта или пък не работят едновременно или нещо такова.
Мерси - аз и без това се отказах, защото се оказа малко бандитска тази работа, за която писах, макар че картата ми е стара и няма допълнителните кодове за защита.

valjo
03-11-2011, 07:40
това е от онзиденшната ми ф-ра от мтел
МЕСЕЧНИ ТАКСИ
Месечна такса за Extra SIM - 5.75

тва е без ДДС :)

Коки
03-11-2011, 11:48
това е от онзиденшната ми ф-ра от мтел
МЕСЕЧНИ ТАКСИ
Месечна такса за Extra SIM - 5.75

тва е без ДДС :)

Много ясно, щото на толкова си подписал договора, ама Миро ако отиде, ще подпише на новата цена.