View Full Version : въпрос за светеща дюза
ihalachev
29-10-2011, 14:26
Здравейте колеги. Миналата година взех моя звяр септември. Малко след това хванаха студове и когато колата ми преспи някой път отвън като запаля светва дюлзата. Като покарам малко и позагрее изгасва. Това го прави 1-2 пъти на месец. След като се запролети проблема изчезна. Сега пак застудя и пак почна да свете от време на време. Има ли някой идея каква може да е причината за това явление. Иначе като свети дюлзата нямам никакъв проблем с колата.
Трябва да видиш на диагностика какво става. Светването на дюзата е много общо казано и без диагностика не може да се разбере. Хеле пък гледам си с чип, не е ясно сигурно какъв е що е... та на диагностиката като ти кажат нещо първо сподели тук. Не бързай да сменяш.
ihalachev
29-10-2011, 15:14
Трябва да видиш на диагностика какво става. Светването на дюзата е много общо казано и без диагностика не може да се разбере. Хеле пък гледам си с чип, не е ясно сигурно какъв е що е... та на диагностиката като ти кажат нещо първо сподели тук. Не бързай да сменяш.
Мислих за диагностика още миналата зима. Но тъй като цяла пролет и лято не ми светна нито веднъж не съм правил нищо. Тези дни като застудя по сериозно и пак светна се замислих дали няма нещо общо със студа.
Linkestis
29-10-2011, 15:25
Ама ти трябва ей така профилактично поне на месец,два да я закачаш.
danchev63
29-10-2011, 15:55
Здравейте колеги. Миналата година взех моя звяр септември. Малко след това хванаха студове и когато колата ми преспи някой път отвън като запаля светва дюлзата. Като покарам малко и позагрее изгасва. Това го прави 1-2 пъти на месец. След като се запролети проблема изчезна. Сега пак застудя и пак почна да свете от време на време. Има ли някой идея каква може да е причината за това явление. Иначе като свети дюлзата нямам никакъв проблем с колата.
Доколкото съм запознат светването на дюзата сигнализира за проблем в инжекциона. За това е задължително да идеш на диагностика поне да локализираш проблема, и най добре веднага(по възможност след като светне) да я направиш.
ihalachev
29-10-2011, 16:02
Трудно ще стане като светне защото го прави много рядко и то за малко.Иначе от както светна за първи път сигурно съм минал поне 15000км. без проблем
Jivko7777
29-10-2011, 17:02
Трудно ще стане като светне защото го прави много рядко и то за малко.Иначе от както светна за първи път сигурно съм минал поне 15000км. без проблем
Това няма значение, така или иначе ще е записало грешка!
chiko111
31-10-2011, 13:28
Термостат ;), 70 лв и си пръв на пистата
Трудно е да се каже от раз какъв е проблема на колата.Дето се вика дюзата светва поради най различни проблеми,понякога е само грешка.Най добре е, да се поогледаш за някакво съмнително поведение на колата,по голям разход,пушек от ауспуха и т.н. но най добре е да се отиде на диагностика при човек който ще може не само да изтрие грешката, но и да констатира от къде идва проблема.Хората са измислили как да елиминират врачуването, отдавна има диагностицираща техника и стига да има и кой да и разбира, всичко си идва на мястото.
old alfist
31-10-2011, 15:50
Понягота компютрна диагностика не може да улови причините за присветване на тази лампичка - все пак продължавай да следиш при какви обстоятелстна присветва. Както спомена колегата, защото и на мен ми се е случвало с малката Алфа причината може да е термостат.
ihalachev
01-11-2011, 09:38
Понягота компютрна диагностика не може да улови причините за присветване на тази лампичка - все пак продължавай да следиш при какви обстоятелстна присветва. Както спомена колегата, защото и на мен ми се е случвало с малката Алфа причината може да е термостат.
Термостата го смених още миналата зима. Иначе като светне няма никаква промяна в поведението на колата. Понякога свети 5мин друк път 1-2 дена. Интересно е че както споменах цяла пролет, лято и есен нито веднъж не светна.Както застудя и хоп.
Най добре ще е диагностика ама във Велинград няма кой да ми направи и ще трябва май да ходя до София.
Linkestis
01-11-2011, 10:26
Слезни до Пазарджик,поне е по-близо.
ihalachev
01-11-2011, 11:35
Слезни до Пазарджик,поне е по-близо.
Къде в П-к правят диагностика на Алфи?
Термостата го смених още миналата зима. Иначе като светне няма никаква промяна в поведението на колата. Понякога свети 5мин друк път 1-2 дена. Интересно е че както споменах цяла пролет, лято и есен нито веднъж не светна.Както застудя и хоп.
Най добре ще е диагностика ама във Велинград няма кой да ми направи и ще трябва май да ходя до София.
Само термостата ли смени или и датчика?
Погледни и датчикът за външната температура какво показва,защото подобни са симптомите при некоректни,според ЕКУ-то показания за температурата.
ihalachev
01-11-2011, 13:04
Само термостата ли смени или и датчика?
Погледни и датчикът за външната температура какво показва,защото подобни са симптомите при некоректни,според ЕКУ-то показания за температурата.
Смених термостата. Този датчик къде се намира? Иначе външната температура е точна
Linkestis
01-11-2011, 14:25
Обърни се към някои от пазарджишката група.Носи се легенда за тяхната отзивчивост.Със сигурност ще те упътят
Обърни се към някои от пазарджишката група.Носи се легенда за тяхната отзивчивост.Със сигурност ще те упътят
+1. Обади се на Токича - 0884650778 и го питай.
Смених термостата. Този датчик къде се намира? Иначе външната температура е точна
Датчикът е боднат на термостата.
Къде в П-к правят диагностика на Алфи?
Vegatta... и няма да сбъркаш. Много точно момче. Токича ще те препрати щом вече му имаш тела.(изразявам мнение, не правя реклама,бел.авт.)
Иначе съм с две ръце за диагностиката. Според мен няма шанс да локализираш проблема без нея и да го отстраниш, още повече ще колата не променя поведението си.
Успехи:Bolt: