PDA

View Full Version : Покупка на 166 от колега от форума

gorang
29-10-2011, 20:10
става въпрос за тази (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=33976) обява на колегата, имам здрава турбина и мисля да отида до СФ да я монтират и да я пробваме, но си е път, разходи за монтаж и евентуално, ако не ми хареса, за демонтаж и т.н.
Та въпросът ми е дали някой колега я е гледал вече колата и какви впечетления има.

Pepko-Bepko
29-10-2011, 22:26
Ами колата се продава от доста време и човека си държи на цената явно има защо.Просто сега е родила което на нормално за кола на толкова години ...Още по хубаво е че имаш и охлювче.Успех с покупката!

gorang
29-10-2011, 23:01
Благодаря, колегата изглежда много коректен, но дано не се разкарвам напразно, че тук в Пловдив ще ми вземат пари за демонтиране на мойто турбо и за лека профилактика, а после ще се плаща и за монтаж на място и т.н.

danchev63
30-10-2011, 08:14
Колега щом е форумна се предполага че е коректен колега. На пръв поглед от снимките е добре гледана - естествено няма как да искаш 99г да е като чисто нова. Решението е твое както и парите но ако съм аз бих отишъл дори само да я огледам ако не друго. Винаги има риск но ако имаш турбото налично мисля че ще си струва да пробваш - разходи така или иначе във всички случаи ще направиш.

andro88
02-11-2011, 14:41
Мога да споделя опит. Моята я купих от форума. По тоя повод получих -10% от цената още на първо четене. Сега 1 година по-късно разбирам ,че човека беше напълно коректен и не ме е преметнал никъде. Да имах известни ремонти , но човека не е имало как да знае какво ще се счупи по нея след време. Нещо повече , тук можеш да провериш какво е писал продавача още преди да реши да я продава и да разбереш историята на колата(ремонти,проблеми,къде е обслужвана). Познай кой автоджамбазин ще ти каже всичко....
Виж я , преди да платиш , закарай я в сервиз да ти кажат всичко, колко ще ти излезе подмяната на турбото щом го имаш ,една диагностика и после..... трябва да черпиш за новата придобивка.
Успех:beer:

gorang
03-11-2011, 10:58
За мое огромно съжаление не се оказа точно така, само изхарчих към 200 лв. за път сваляне качване на турбо, диагностика и т.н.

RoMeO_156_GTA
03-11-2011, 11:48
За мое огромно съжаление не се оказа точно така, само изхарчих към 200 лв. за път сваляне качване на турбо, диагностика и т.н.

А какво се оказа в действителност ... За да знаят колегите какво да очакват при оглед :shutup: Жалко за парите и нервите...

Gelew
03-11-2011, 11:57
И на мен ми е интересно какво се е случило.

AR147
03-11-2011, 12:02
Казвай ако трябва на Л.С. , че и аз мислих да ходя да я гледам.

gorang
03-11-2011, 19:44
Първо: колата отвътре въобще не е тази от снимките (явно са от преди време) - т.е. кожата беше много мръсна, а на подлакътника въобще кожата липсваше...
Второ: предният ляв фар е с две цъкелчета колкото монета от 10 ст.от камъчета;
Трето: Предната броня е здраво ухлузена, особено от едната страна, а на едно място под номера е спукана, задната броня също е спукана отдолу (почти не се вижда и имаше още 2 или 3 надраскани елемента за боя (очаквах го за тези пари);
Четвърто: лампата на еърбега светеше и FiatEcuScan показа грешки на два еърбега, а и след чистене пак се появяват (по думите на собственика всички Алфи били така), след кратка проверка под седалките установих, че кабелите са оголени и свързвани по някъв неуспешен начин.
Пето: задните джамове едвам се свалят и ако успеят не се вдигат без ръчна помощ, да не говорим че на задна дясна врата липсваше копчето;
Шесто: FiatEcuScan показа, че по одометър на Ланчия колата е на 290 хил., с абсолютно скапан EGR и други грешки които се изчистиха;
Седмо: като я запалихме потече яко хидравлично масло от някакъв маркуч отпред и за да не свири сервото, трябваше да се долива (айде това се прави лесно);
Осмо: като я подкарах почна скърцането отзад - втулките са заминали, а при пълен ляв и отпред скърца доста страшно;
Девето: карах я доста, около час, но часовникат така и не се свери (и това което най ме изнерви, но ме и поразсмя - по думи на собственика "сателитът нямал обхват в България").
Десето: За да я пробвам трябваше да рискувам, защото се оказа че няма валидна ГО, въпреки че преди това го бях питал по телефона и той твърдеше че има.
И най-накрая, след като си изгубих времето да гледам "перфектната" кола, човекът отказа да смъкне за горните неща от цената на колата, като последната оферта ми беше 2900 и да плати на майстора, който е негов човек, за слагането на турбото.

Linkestis
03-11-2011, 19:48
Халеле Бонго егаси късмето!

освен турбото, други проблеми има ли?

ne:waving:

Гледам обявата...гледам ти коментара...
да не си объркал колата? :) :) :)

--------------
За часовника не те е излъгал.

Gelew
03-11-2011, 19:48
Малеее... сега собственикът на автомобила да пише всички това в обявата си да не се излъжат и да отидат и други хора да го гледат тоя котор.Между другото мога да му предложа 500 лв и да я взема в това състояние ти незнам за какви 2900 говориш?

gorang
03-11-2011, 20:22
Вижте сега, разни хора, разни разбирания - за човека това състояние си е ОК, дори перфектно, все пак е Алфа...!!!
Явно е така, защото Няколко пъти го питах по телефона (за да не се разкарвам напразно) и той потвърди, че колата е ОК.

lordliness
03-11-2011, 20:40
Аз майна,да ти кажа честно не разбирам ,като видя толкова външни дефекти ,не се обърна веднага обратно към Пловдив.Мърлява ли е колата и техническото и състояние е същото.Така както я описваш и за резервни части не става.

Доко
03-11-2011, 21:29
Мърлява ли е колата и техническото и състояние е същото.

Абсолютно... ;-)

gorang
03-11-2011, 22:27
След като съм си свалил турбото от моята кола и съм тръгнал ....както се казва - щом си се хванал на хорото, си го изиграй докрая...то и на това се надяваше "човекът от община Младост" (това му е работата май, щото ми звънеше и от служебен телефон, да не се набута някой стотинка),
не съжалявам, ще си намеря много по-читава, а пари се изкарват, нервите са кът...

lordliness
03-11-2011, 22:38
Има една алфа 166 на рогошко шосе в автосалон ,външно изглежда много добра виждал съм я когато минавам.

old alfist
03-11-2011, 22:49
Цената е достатъчнопоказателна за предлаганото, така че не би трябвало да очакваш нещо по-добро.
В началото на темата не спомена за нея - ако го беше направил можеше да си спестиш всичко това.

gorang
03-11-2011, 22:54
Колата е без турбо и на практика не е в движение, освен това съм питал дали има други "кусури" и във форума, и няколко пъти по телефона, проблемът не е в мен.

Gelew
03-11-2011, 23:02
Колегата не е виновен, човекът който продава колата и на мен ми каза, че няма други кусури освен липсващото турбо, и че всичко друго е перфектно по колата.

old alfist
03-11-2011, 23:05
Колата е без турбо и на практика не е в движение, освен това съм питал дали има други "косури" и във форума, и няколко пъти по телефона, проблемът не е в мен.
Не те обвинявам, но просто като тръгваш да казваш нещо - карай докрай, защото полуистината не е цялата истина и от всичко това ти си ощетен.
Карай напред и не губи надежда - всяко зло, за добро.

gorang
03-11-2011, 23:09
колега, неразбирам какво значи, че не казвам истината, ако това е, че не съм казал за цената, то в първия ми пост съм пуснал линк към обявата, където си има и цена, и състояние...сори, но не разбирам накъде биеш?

old alfist
03-11-2011, 23:14
Прощавай, не видях, че имало и цена - е,ми не съм се загледал по темата ти преди, както и други по-знаещи от мен колеги.

Kopeldaka
07-11-2011, 03:42
Много некоректно е постъпил колегата - продавач на колата. Аз съм ял попарата да се разхождам да гледам някакви уникални кенефи, които при разговор по телефона са ПЕРФЕКТНИ а на живо не стават дори и за части. Но и не мога да разбера как очакват повечето от вас, че ще си купят "перфектна" 166-ца за 3000-3500 лв. Други колеги са го казали, ще го кажа и аз - читава 166-ца в добро техническо и визуално състояние си струва 5000-6000 лв. минимум. Да не говоря че с прилежащото обслужване, застраховки, данъци и всичко останало си ляга на 9000-10000 лв. (това не го казвам само аз). Не разбирам що всеки гледа да си купи най-евтината 166-ца и после да се чуди що Алфите били чупливи коли. Ми като са я измъкнали от някоя италянска морга, приготвена да отиде на отпадъци или за части, после докарана в БГ и излъскана (нов внос на реални километри) и после навсякъде слушам малоумни изказвания, че италянските коли били кенефи.

pitbull
07-11-2011, 09:03
Колегата от горният пост е много прав. Моята я взех март месец за 4000 лв и беше от ефтините ,а до тук е 8000 лв и има още ремонти за около 500лв

Kuku
07-11-2011, 09:21
Дали няма да е добре тия неща да се напишат в темата за продажба?

gorang
07-11-2011, 09:29
Може би, но това все пак е моето виждане и да не каже човекът, че съм му оспамил темата...а иначе сте прави, че за тази цена няма как да е ОК, аз на моята 156 съм си направил ескелска таблица и от 2007 досега съм дал по нея 9523.40 лв. Все пак се надявах, че като е човек от форума, представите ни за перфектен автомобил ще са горе-долу подобни.

geniusloci
07-11-2011, 09:38
Много некоректно е постъпил колегата - продавач на колата. Аз съм ял попарата да се разхождам да гледам някакви уникални кенефи, които при разговор по телефона са ПЕРФЕКТНИ а на живо не стават дори и за части. Но и не мога да разбера как очакват повечето от вас, че ще си купят "перфектна" 166-ца за 3000-3500 лв. Други колеги са го казали, ще го кажа и аз - читава 166-ца в добро техническо и визуално състояние си струва 5000-6000 лв. минимум.
Да, но ако тръгнеш да разглеждаш тези по 5000-6000 лева, ще се изненадаш - повечето са по-зле и от описаното. Бобо сигурно помни как си уредих среща за оглед при него, колата дойде - ми то само покрива не беше удрян, някакви прагове, захванати с мощен винтоверт през рамката на вратата, що-годе запазен салон (единственото предимство!) и - изненада - отварям капака - тя няма въздушен филтър, направо дебитомера си стърчи във въздуха и смуче. Цена - 5200, може би човека щеше да свали някой лев, ама не много, но честно казано, това е все едно да си купя хляб, с който са играли футбол... И далеч не бе единствената кола за 5000-6000-7000-8000, която гледахме и не прилича на нищо (поне по моите критерии). Всъщност само една читава намерих по онова време... и то се разсъхна работата за тогава. И въобще не вярвам на това "от форума" - във форума като страничен наблюдател съм забелязал, че има хора, които правят всичко както трябва и такива, които просто гледат да "пооправят" някак, разликата според мен е огромна, особено в цената на такива ремонти.

koolio
07-11-2011, 10:22
Да, но ако тръгнеш да разглеждаш тези по 5000-6000 лева, ще се изненадаш - повечето са по-зле и от описаното. Бобо сигурно помни как си уредих среща за оглед при него, колата дойде - ми то само покрива не беше удрян, някакви прагове, захванати с мощен винтоверт през рамката на вратата, що-годе запазен салон (единственото предимство!) и - изненада - отварям капака - тя няма въздушен филтър, направо дебитомера си стърчи във въздуха и смуче. Цена - 5200, може би човека щеше да свали някой лев, ама не много, но честно казано, това е все едно да си купя хляб, с който са играли футбол... И далеч не бе единствената кола за 5000-6000-7000-8000, която гледахме и не прилича на нищо (поне по моите критерии). Всъщност само една читава намерих по онова време... и то се разсъхна работата за тогава. И въобще не вярвам на това "от форума" - във форума като страничен наблюдател съм забелязал, че има хора, които правят всичко както трябва и такива, които просто гледат да "пооправят" някак, разликата според мен е огромна, особено в цената на такива ремонти.
Мда, аз от повече от година търся от Германия - почти всичко до 3500 евро е кенеф.

ecotronic
07-11-2011, 10:46
Като чета тези постове, стигам до заключението, че съм ударил 6-ца от тотото с покупката на моята.
И това явно е защото не търсех 166-ца.
При мен винаги така се получава. Когато търся нещо целево, винаги удрям на камък. Когато не го търся, късметът е с мен.

danchev63
08-11-2011, 10:40
Е тогава и аз съм със 6-ца от тотото. Освен парите за покупка(6000лв) до момента съм налял в нея около 2500лв (не слагам гориво в сметките). Да, не е като заводската от конвейра, но не е и такава като описаната от колегата. Според мен който търси намира и естествено трябва да има реален поглед върху обекта на търсене - тоест какво може да е компромис във критериите, които си е поставил за цел.
Смисъла на клуба е да си помагаме взаимно доколкото всеки се е сблъсквал с определен проблем и го е разрешил по някакъв начин. В това се заключава и коректността на всички колеги - да казват истината без да се притесняват, че ще се разсърди някой - за да има точна и ясна представа за всичко. Във форума съм контактувал с няколко човека, но всички до момента са били коректни, и аз към тях също. Ако се стремим към това то тогава ще се сведат до минимум такива гафове както с колегата. Ясно е че всеки търси да "изкяри" но не мисля че подвеждащата информация е начин за това.

Gelew
08-11-2011, 10:56
Баща ми си купи 166-цата за 4000лв с чип.Колата е със стандартните екстри без навигация и кожа със 16-ските ал джанти.Колата е перфектна вече 1 год. и над 30 000 км явно сме оцелили.За мен цената не е показателна за състоянието.

Доко
08-11-2011, 11:01
В тази криза все по-често ще се случва някой да удря "шестица" с покупката на автомобил, и няма да има нищо чудно за 3000 лв. да се намери абсолютно читав екземпляр в предвид и годините на модела. :hehe:

geniusloci
08-11-2011, 20:38
Не мисля, ако някой я продава заради пари, то вероятно иподдръжката ще е страдала заради същото.
Баща ми си купи 166-цата за 4000лв с чип.Колата е със стандартните екстри без навигация и кожа със 16-ските ал джанти.Колата е перфектна вече 1 год. и над 30 000 км явно сме оцелили.За мен цената не е показателна за състоянието.
Без кожа - нищо чудно, аз лично дори не съм поглеждал такива, а вероятно не съм единствен, който прескача колите без кожен салон. Съответно и липсата на интерес следва да се отразява. Същото би следвало да важи и за най-малките двигатели (и като мощност).

Доко
08-11-2011, 20:48
Не мисля, ако някой я продава заради пари, то вероятно иподдръжката ще е страдала заради същото.

Много е спорен въпроса... ;-)

Omni
08-11-2011, 21:28
Аз си взех моята преди месец, но след това налях още 3000 (ако махна гумите и железните джанти които съм купил 2500) за да стане както трябва, та според мен е неизбежно когато купуваш употребяван автомобил да не се набуташ. Въпросът е колко ще се набуташ, след покупката?

Kuku
09-11-2011, 09:49
Лошото в случая е, че щом колата е от "колега от форума", се предполага да получиш нещо повече, т.е. най-малкото коректна информация, да не говорим за екстри и подобрения.... на практика обаче нещата не винаги са такива!
Както го има и обратното - много хора не оценяват труда на колегите и си мислят, че има някаква измама :?

nvladev
09-11-2011, 18:25
И аз не одобрявам това, което е направил колегата с тази обява за форумна кола. Най- малкото поне информацията да е пълна и не подвеждаща!

ACEHOB
09-11-2011, 18:57
Аз съм карал въпросната кола и беше пуканка. След това обаче какво е станало и в какво състояние е колата сега не мога да кажа.

Kuku
10-11-2011, 09:17
На мен друго ми е интересно - защо колегата Джовани си обновява обявата, но не се включва в този разговор тук?! Не желае да се защити и да обясни ситуацията, или какво.... ?!?!?!?!

Jivko7777
10-11-2011, 14:46
Може да не е видял темата :) подскажете му!

geniusloci
11-11-2011, 09:02
Много е спорен въпроса... ;-)
Абе.. прав си, донякъде. на мен ми е чудно какво пък толкова не си казват - като я караш тая кола и знаеш и кътните й ъм.. зъбни колела, просто кажи - това скърца, това тропа, това съм оправил с такива части и имаш всички шансове някой да предпочете колата пред такава от джамбазите. Ама по-лесно да си пишем като тях "като нова" или "перфектна". Ми мааму, ама наистина "перфектна" точно тая кола възлиза на едни 20000+ лева, така че не може да си я купиш перфектна дори за половината от тях.