View Full Version : Нямам интернет.
dimitar_vd62
29-10-2011, 22:19
Колеги дайте акъл, как да накарам Виваком да ми пусне нета.На 19 сключих договор за доставка на интернет по телефона - ADSL, казаха ми на 22 да се логна.Обаче нямаше, обадих се на 123 откъдето ми отговориха че поръчката ще бъде изпълнена на 24 в 16:00 часа.Така било по договор 4-дневен срок, а това за 22-и било "евентуално".На 24 нанай интернет.Оттогава всеки ден като малоумен питам какво става със заявката ми, всеки път си декламирам ЕГН-то, телефона и квот са сетите друго и ми казват че по някаква причина възникнал проблем с автоматичната конфигурация и трябвало да се въведе ръчно, че бил даден висок приоритет на заявката и да чакам.Добре ама докога, не можели да се ангажират с точна дата.Иначе в договора пише че ако се откажа от някоя услуга дължа неустойка за целия период на договора, обаче няма опция ако те не си спазят срока каква неустойка дължат.Телефонния пост си го плащам вече 28 години редовно.Дайте акъл към кого да се обърна че да си изпълнят услугата.
п.п.Сега ползвам нета от работата ми,щото в къщи нямам.
Ramsezsh
29-10-2011, 22:27
Пусни жалба в комисия за защита на потребителите.
Иначе ако ти се занимава - звънни и искай да говориш с някой по-висшестоящ. Най-вероятно няма да те свържат, но спомени, че възнамеряваш да пуснеш жалба в комисия за защита на потребителите. Това обикновено върши работа - имал съм такива разправии. След това стават по отзивчиви.
Ами прекрати го и това е:)Иначе, както го е писал Рамзеса, пускаш жалби, ама да е видно, в екземпляра, че си го насочил към Комисията за защита на потребителите, ония задници от Далекосъобщенията или както се водят там и прочее, колкото повече адресати, по добре.
В договора ти има ли крайна дата до която трябва да ти включат нета ? Ако имаш такава и не е спазена, то имаш право да потърсиш прекратяване на договора.
dimitar_vd62
29-10-2011, 23:00
24.10
Ramsezsh
29-10-2011, 23:02
24.10
А какво пише в договора за начините за прекратяването му?
dimitar_vd62
29-10-2011, 23:10
Че ако се откажа преди изтичане на срока дължа обезщетие за целия период който остава.Абе аз си имам договор с тях открай време за стационарен телефон.Просто го разширих и за доставка на интернет.
Ramsezsh
29-10-2011, 23:16
А всъщност пише ли от коя дата започва да тече - от датата на подписването му, или от реалната дата на започване на ползване на услугата?
Още в понеделник се свържи с комисия за закрила на потребителите http://www.kzp.bg/ . От там ще те посъветват дали, договора който си сключил може да бъде разтрогнат и как, без финансови затруднения за теб.
dimitar_vd62
29-10-2011, 23:25
Аз не искам прекратяване на договора, а просто да ми пуснат нета или поне да кажат дата на която ще го пуснат.И да си спазят обещанието.
Ramsezsh
29-10-2011, 23:35
Аз не искам прекратяване на договора, а просто да ми пуснат нета или поне да кажат дата на която ще го пуснат.И да си спазят обещанието.
Ок. Ако е така се обади на 123 и не бъди любезен. Обясни, че възнамеряваш за пуснеш жалба, и че ако служителя, с който говориш не може да ти свърши работа искаш да говориш с някой висшестоящ.
Това върши работа. Няколко пъти съм имал такива разправии с доставчици на интернет и като частно лице и като фирма и докато не започнеш да се държиш грубо не ти обръщат особено внимание.
dimitar_vd62
05-11-2011, 10:48
Нет вече имам, ама за да не пускам друга тема да попитам тук.Защо като напише отговор на някоя тема и след него сложа емотка, ми спира връзката с нета и трябва да рестартирам.Май и в други сайтове прави така.Това става с личния ми лаптоп когато е включен към нета на работа.В къщи не съм го пробвал, стои си тука.Може ли системния да е направил нещо или причината е в софтуера ми.ХП-СП2, ИЕ-8, Опера -последна версия и др.Софта на лаптопа и компа в къщи е едно към едно с изключение на драйверите на дъното.
Ramsezsh
05-11-2011, 11:36
Опитай на първо време какво ще се случи ако направиш същото, но с друг браузър.
dimitar_vd62
05-11-2011, 11:49
Ще пробвам с ИЕ, ще кажа по късно че имам работа сега.
dimitar_vd62
07-11-2011, 22:31
Май е някакъв бъг на Опера.И в къщи го прави, а и жената се оплака че и нейния на работа го направил тоя номер. Там е със 7-ца и пак с Опера.Сега съм на ИЕ -8 от час и нещо и не го прави.
С тия негодници подпишеш ли вече няма спасение. Ще чакаш да изтече срока. За да прекратиш договора подай заявление поне два месеца прдварително, защото казват че не си подал такова и те въртят още месец, два. Трябваше да попиташ преди да подпишеш!!!
dimitar_vd62
08-11-2011, 21:30
Въпроса с нета го реших, оплакване до комисията за защита на потребителите и до вечерта имах, не знам съвпадение ли е или не.Сега иде реч за друго.
dimitar_vd62
30-11-2011, 23:00
За да не пускам друга тема, тука да попитам - защо като реша да сложа емотикона след някой пост, ми спира интернета.От пропертис на връзката пише че е конектнат, но всъщност нямам.
Това на всички браузъри ли?
Версия на Уиндоус, браузер, антивирусна (със уеб модул ли е)?
dimitar_vd62
01-12-2011, 07:13
ХP SP2, Opera,IE-8, AVG Free 2012 - нямам идея за модула.
Хм... във фрии версиите обикновено няма такъв, но АВГ може да са решили друго.
Аз лично предпочитам Аваст за безплатна защита, АВГ е пускало гадинки на разни машини.
Задачка с повишена трудност, какво пише в логовете на АВГ и в Уиндоус Ивент виевър?
ivan dimitrov
01-12-2011, 13:43
---
За безплатна Аваст май наистина е най дибрия вариянт.
Препорьчвам проба на Линукс. Дори и като втора операционна система или "жив" диск. Ако няма да се играят игри, ползването на развьдници за бацили поне според мен е неоправдано. Графичните инсталатори отдавна са "разбираеми", поддрьжката на хардуер и локализация е добра... .
А аз препоръчвам вместо автомобил, да си купиш верижен снегорин. :hehe::hehe::hehe:
Линукс като домашна ОС за лаици има точно толкова смисъл колкото снегорина за возене.
ivan dimitrov
01-12-2011, 15:36
---
Това е най често срещаното мнение.
Какво точно имате предвид? Какво липсва, или какьв прблем виждате? Ако не се предвижда да се играят игри то не виждам проблем. Приложения - дал интернет, отдавна инсталирането е толкова лесно колкото и на Уйндоус. Дистрибуции - бол. Какво би ме накарало да избера вирусите пред безплатната ОС?
Ако ще се играят 3D игри вече е друга бира. И пак бих сложил неква дисрибуция като втора - да се ровя в нета безстрашно, доколкото е вьзможно.
До тук - на когото от познатите ми сьм сложил - ползва.
Или поне така твьрдят. Има някои които се колебаят да оставят линукс като единствена ОС. Други пьк нямат сьмнение.
Има и машини които не се поддьржат 100 процента,но са рядкост.
Общо взето - ако си лаик - пускаш жив диск - трьгне ли нормално - инсталираш и забравяш за притесненията.
Ако има проблеми вече си зависи от ситуацията.
То е горе-долу като за марката в чийто форум сме.
1-во - ау-у-у-у. После - А!?
Опит с различни ОС имам от години, поддържал съм и Линукс и ФриБСД.
В момента по ред причини съм Уиндоус ориентиран.
У дома Линукс става само за специалисти или фенбойз.
Дуал дистрота съм държал доста време, стигал съм и до 4 ОС на 1 машина.
И резултата е, че 95% от времето се ползва 1 от тях... най-мултифункционалната.
То ти като го слагаш и поддържаш ще го ползват, ама да даваш съвет във форум на някой надалеч който грам си няма на идея от материята, да си инсталира сам Линукс е просто ...
И интересно защо Линукс фенбойз все за вируси ми говорите, аз вирус на моя машина не съм виждал от години... това, че не разбирате от ОС не прави същата лоша.
Пробвайте да дадете на лаик Линукс да го ползва с Руут акаунта, да видим колко часа ще оцелее :hehe:
ivan dimitrov
01-12-2011, 16:39
---
Всеки да прави каквото ще.
Аз просто смятам подобни съвети, без пряко участие в запознаването с нова ОС на получателя, за вредни.
Масата не им се налага да пипат регедита... но ползват администраторския акаунт на уиндоусите си.
Което е все едно да работиш като руут на Линукс.
ivan dimitrov
01-12-2011, 17:13
---
Ама точно така си е... администратор на Уиндоус и руут на Линукс е все толкова опасно ако не познаваш ОС на едно доста добро ниво.
Нищо против да ползва и Мак ОС, но не и по този начин... има проблем с нещо конкретно (и то турбо рядък... за 1 път чувам връзка да спира заради емотикон) и сменяме ОС.
Нещо като да преинсталираме всеки месец, че сме забозили настройките.
dimitar_vd62
02-12-2011, 20:18
Не съм си си оакал нищо, софтуерната конфигурация на компа ми не е променяна от години, само ъпдейтвам програмите.Имам три компа и един лаптоп, всичките са с един и същ софтуер.Това за емотиконите го прави предимно на работа лаптопа, в къщи компа който е мой рядко губи връзка.Ей ся ще го пробвам на емотикона.:cheers:Не го прави всеки път, по-точно има дни в които го прави и дни когато не.Единствената разлика е ъпдейтната опера, авг, и сменен доставчик - виваком.Всъщност го прави и на сайтове с клипове.Сканирах за вируси - йок.Съседния комп има нет, аз не - вземаме нет от един рутер.Отварям някой сайт с клипове - добре, цъкам на някой клип и почва едно мислене... от там насетне нищо не мога да отворя, само след рестарт на машината.Същото и с емотките.Не всеки път но често.Очевидно нещо става при мене.Никога не го прави на абв, транскард, дск или подобни.Нещо червей, шпионски софтуер ба ли го вече, не ми се преинсталира.:angry1:
Това е служебен лаптоп така ли?
Или и 3 те го правят с различна честота?
---
Човека хубаво ти каза да си пуснеш компа с диск/флашка на убунту ( без да го инсталираш ) .
И никой не те кара да си сменяш навиците и операционната система перманентно , а само как да си диагностицираш проблема.
Човека хубаво ти каза да си пуснеш компа с диск/флашка на убунту ( без да го инсталираш ) .
И никой не те кара да си сменяш навиците и операционната система перманентно , а само как да си диагностицираш проблема.
И какво ще му помогне това?
Емотикона е софтуерен проблем, не е на ОС ниво, нито е хардуерен, че да го диагностицира с лайв дистрибуция.
Ти би трябвало да знаеш , че никога проблема не е такъв какъвто ти го описва потребител.
Няма да навреди да види как ще се държи с 'чисто нова' и неомазана операционна система.
Проблема може да е и в рутера (или в настройките или в този , който го е настройвал или просто във firmware-a му) , имал съм много такива случаи на странно държащи се рутери .
А на рутера какво ще му помогне лайв диска?
И защо тогава проблема е само на едната машина (ако правилно разбирам - за това питах само 1 ли е проблемен)?
dimitar_vd62
02-12-2011, 23:03
Лаптопа е личен, ползвам го на работа щото на него е всичко което ми трябва, просто го включвам с кабел на същия рутер на който е и служебния.Описвам ти точно проблема.Ако сърфирам в нета , нещо да прочета, да потърся, да извършвам плащания с транскард, или прехвърлям суми, или си чета пощата и изпращам писмо, няма проблеми.Ако пиша в нашия форум също нямам праблеми до момента в който реша да сложа емотикона в края на поста.И когато натисна публикувай отговор - нета изчезва, просто не зарежда.Ако отворя нов прозорец и кликна примерно на абв - то, не зарежда.Все едно че си дръпнал кабела, само дето пише че е конектнат.Рестарт и всичко е ок.До първата емотикона.Ако само пиша няма проблем.Понеже там има сървър и възможно ли е да има някакви ограничения.Този номер го прави и в друг сайт. Също и ако разглеждам списъка с клипове във вибокса няма проблем до момента в който реша да видя някой клип.Възможно ли е антивирусната на сървъра да ги чете като нещо си и да ме изхвърля, или системния да е сложил някакви ограничения.Ма пък не ги прави всеки ден, има дни когато няма проблеми.Еми един е проблемен.Сега пиша от в къщи от настолния и нямам проблеми.Софта е 1 към 1 едно.:angry1::boost::big_bow_down:Е на не спира и емотките се побликуват.
Същия тоя лаптоп дето прави тези номера включен към друг интернет (домашен, на приятел) прави ли същото или не?
Служебния компютър прави ли същото или не?
Бягай далече от тия мизерници!!!
dimitar_vd62
03-12-2011, 08:53
Е ся съм на работа и ще пробвам да сложа емотка.:noooo::clapping::wallbash:
Е ми сега става.Като почне да го прави, ще пробвам на служебния, ако и там е така, повредата не е у мен ако не - не знам.
Това е начина, трябва да се установи дали е от конкретната машина или мрежа, че да се търси по-дълбоко.
dimitar_vd62
03-12-2011, 12:10
Ето сега пак го направи във вибокса на клип.Имам едни приложения които ми показват натоварването на процесорите и паметта.В момента на забиването използват 70-80 процента от ресурса си.Операта ми изкарва някакво съобщение че има само 260 или около това свободна памет от 2 гб.Трябвало да рестартирам приложението за да работи нормално.Само че проработва само след рестарт на компа.Как да открия какво ми сбъгясва връзката.
---------- Post added at 12:10 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
След рестарта, паметта е на 32 процента , а двете ядра на 5-8 процента.
Имаш проблем с машината явно, щом вдига такива натоварвания от клип или емотикон.
Е сега вече има логика да тестваш с лайв дистрибуция.
Другото което ми хрумва е просто прегряване, на мен така един ми прави номера ако го прегрея (не е лесно но мога) и разпада Уайрлес а... но се оправя с репеър на същия.
А ако е на 2 и повече години като нищо може да е зацапан и да не се охлажда добре.
На първо време преинсталирай флаш плеъра и драйверите на видеото и мрежовите карти, а ако има някой да разбира да го отворите и почистите.
dimitar_vd62
03-12-2011, 12:23
Ми нямам проблем да го отворя и да го почистя, конфигурациите аз си ги събирам/без лаптопа/ с преинстал на софта също нямам проблеми.Ще направя пълен преинстал на лаптопа и ще пиша за резултата, да не ви занимавам повече с тез емотки.
Ми нямам проблем да го отворя и да го почистя, конфигурациите аз си ги събирам/без лаптопа/ с преинстал на софта също нямам проблеми.Ще направя пълен преинстал на лаптопа и ще пиша за резултата, да не ви занимавам повече с тез емотки.
Пробвай първо с почистване, драйвери и всичко що е адоуб... с пълна преинсталация няма да знаеш какво е и може пак да почне някога.
dimitar_vd62
03-12-2011, 12:50
Абе имам съмнение, че последната версия на операта има някакъв бъг, и едно приложение за ИЕ, - ant.com, сваля безпроблемно клипове от много сайтове.Ама не знам какво общо имат с емотките.Ще си поиграя другата седмица.
А и един въпрос, след като завърша нова инсталация, как мога да съхраня диск С, така че ако стане оакване на системата след време да го възстановя в момента след завършване на инсталацията, че да не си играя с нов преинстал, щото сменам боот скрина и програмите докат ги направя минава цял ден.
Избираш ли емотки от линка "[More]"? Защото са цели 323 анимирани gif-a, а подобна ситуация с много такива анимирани gif-a съм го виждал да товари някои версии на IE и Mozilla. Друг браузър също не е застрахован. Когато бях админ на един друг форум имаше много оплаквания от забиване на браузери и т.н. при отваряне на прозорец с много иконки ... ;) Както и да е , с последна версия на читав браузър това не би се случило дори и на слаба машина.
vbox7 използва технологии, който товарят cpu много повече от клип в youtube примерно.
Преди да разглабяш каквото и да е си виж температурите в симулирана ситуация с голям load на CPU. Примерно с програма от рода на Everest/AIDA64.
Преинстал е нужен много по-рядко отколкото си мислят повечето хора. Пусни един Spybot - search and destroy да потърси/почисти и ще се учудиш колко неща е имало.
---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:59 ----------
А и един въпрос, след като завърша нова инсталация, как мога да съхраня диск С, така че ако стане оакване на системата след време да го възстановя в момента след завършване на инсталацията, че да не си играя с нов преинстал, щото сменам боот скрина и програмите докат ги направя минава цял ден.
С Norton Ghost примерно.
dimitar_vd62
03-12-2011, 13:15
Ми температурата не превишава 41 градуса, забивал съм го по други причини и се включва вентилатора на високи обороти, ама пак работи.Точно като избера емотка от "море" забива.Опера ползвам от 6 версиея още, забива и на опера и на ИЕ.Мисля да махна всички адд-онс на ИЕ, да изтрия операта и каквото е останало в регистрите и да я инсталирам на чисто.
Аз съм с последна версия Опера 11.ХХ на 3 компа, никъде не ми е правила подобни номера.
ИЕ не му позволявам да завъжда аддони, ползвам го само за сигурни сайтове.
Ползвам и лисицата, за служебни цели и Макстън (то е само обвивка и ползва ИЕ ядрото де).
В момента на кликане забива или докато ги листва всичките?
Ако го прави в повече от един браузър значи проблема е по-скоро в работата с анимирани картинки на Уиндоус...
За С: - Нортън Гоуст или Акронис Тру имидж... прави се цялата инсталация от - до... и се прави пълен имидж на дяла.
dimitar_vd62
04-12-2011, 00:33
Аддона аз го сложих, върши чудесна работа, забива когато избера емотката и натисна бутона публикувай отговор.До преди месец, месец и половина нищо му нямаше.:jumping::laser::bounce8:http://s13.rimg.info/294c444512a519e1e90a4435f270b124.gif (http://smajliki.ru/smilie-846092871.html)Ей сега съм на домашния комп и нацъках разни смайлита.
Е тоя тука не го прави. И компа на жената не го прави.Значи проблема остава в лаптопа или мрежата на работа, което не ми се вярва ама ако лаптопа в къщи работи значи проблема не е в него, ако пак прави така хич няма си играя да търся проблем ми напарво го преинсталирам.Утре вечер след нощната ще взема лаптопа в къщи и ще го ползвам няколко дена да видим.