View Full Version : Помощ! Двигателят блокира - боксер 16V
noaccess
31-10-2011, 17:50
Здравейте колеги. В кофти ситуация съм, вчера както си карам алфичката (146 1.7 боксер 129 коня) се появи зловещо чукане/тракане от двигателя. Предположих, че е от блокирал повдигач, но отидох до един майстор, той чу двигателя и каза, че е лагер на коляновия вал и че е много скъп ремонта и по-добре да си взема друг двигател или направо нова кола. Уви, на връщане от него точно пред блока ми двигателя блокира. :( Та колеги въпросът ми е какъв двигател би влезнал в коша ( монтьорът дори спомена фиатовски) и горе-долу колко пари би струвал. :)
Фиатовски няма да влезе, или поне ако не смениш цялата предница. Търси си боксер. А може и да си ремонтираш твоя евентуално, като се видят пораженията.
От това което пишеш аз първо бих сменил монтьора.А освен боксер друг двигател няма да стане.Какво точно му стана на двигателя?Личното ми мнение е да си разглобиш мотора,да се види какво му е и чак тогава да се мисли какво да се прави.Имах и аз боксер 16клапана и му бяха отишли клапаните.Ако трябваше да слушам "майсторите" трябваше да си хвърля колата.Оправихме я и си я карах още години.Така че най-важното е да намериш човек който найстина разбира от тези коли.
колега първо кажи от кой град си за да знаем към кои маистор да те запратим във форума има няколко човека които познават доста добре боксерите а аз от личен опит да ти кажа трудно се намират хора които наистина разбират от тези двигатели и пак от личен опит и от собственик на поне 4 боксерови двигателя мога да те успокоя че не е толкова страшно и ремонтите не излизат колкото да си вземеш друг двигател ако си земеш двигател нали трябва и него да го отвориш да видиш как е що е и там едни пари и оп основен и на новия и ще ти излезе 2 пъти по скъпо така че...
От кой град си колега???
noaccess
31-10-2011, 20:52
От Ловеч съм. Ходих при Ивелин Йончев и той каза, че ремонта е около 1000 лв . Иначе това за фиатовския го подхвърли един друг. :)
Колега махни смело картера. Виж какво е положението вътре (лагери биелни основни), коляновия вал и после ще му мислим. А за друг двигател примерно друг боксер различен от 1,7 с цялата електроника мисля, за кутията не съм сигурен.
DolarBill
05-11-2011, 12:04
Послушай kolchev, пък и картера се сваля лесно.
noaccess
06-11-2011, 16:43
Благодаря колеги :) Двигателя си имаше проблеми от както я купих, преди 9 години. Клепеше свещи зимата, вкарваше бензин в маслото, лятото пък гореше маслото... така, че дори и да не са големи поразиите от конкретния лагер, двигателя си е за основен ремонт, който струва колкото колата. Също така цялото окачване и съединителя, цял комплект заради вече меките пружини, са за смяна. Реших, че няма смисъл да я оправям и тия дни ще я карам на моргата... :)
Колега,пускай я на части тука във форума,ще вземеш повече пари от моргата.:eat:
noaccess
06-11-2011, 18:00
Колега, съветът е добър, но нямам нито гараж, нито двор където да я държа, а и от моргата предложиха 1000лв .:)
:shocking:Давай я,1000лв.е добра цена!!