PDA

View Full Version : Помощ! Двигателят блокира - боксер 16V

noaccess
31-10-2011, 17:50
Здравейте колеги. В кофти ситуация съм, вчера както си карам алфичката (146 1.7 боксер 129 коня) се появи зловещо чукане/тракане от двигателя. Предположих, че е от блокирал повдигач, но отидох до един майстор, той чу двигателя и каза, че е лагер на коляновия вал и че е много скъп ремонта и по-добре да си взема друг двигател или направо нова кола. Уви, на връщане от него точно пред блока ми двигателя блокира. :( Та колеги въпросът ми е какъв двигател би влезнал в коша ( монтьорът дори спомена фиатовски) и горе-долу колко пари би струвал. :)

tonov
31-10-2011, 18:47
Фиатовски няма да влезе, или поне ако не смениш цялата предница. Търси си боксер. А може и да си ремонтираш твоя евентуално, като се видят пораженията.

Triptih
31-10-2011, 19:28
От това което пишеш аз първо бих сменил монтьора.А освен боксер друг двигател няма да стане.Какво точно му стана на двигателя?Личното ми мнение е да си разглобиш мотора,да се види какво му е и чак тогава да се мисли какво да се прави.Имах и аз боксер 16клапана и му бяха отишли клапаните.Ако трябваше да слушам "майсторите" трябваше да си хвърля колата.Оправихме я и си я карах още години.Така че най-важното е да намериш човек който найстина разбира от тези коли.

TishO
31-10-2011, 19:40
колега първо кажи от кой град си за да знаем към кои маистор да те запратим във форума има няколко човека които познават доста добре боксерите а аз от личен опит да ти кажа трудно се намират хора които наистина разбират от тези двигатели и пак от личен опит и от собственик на поне 4 боксерови двигателя мога да те успокоя че не е толкова страшно и ремонтите не излизат колкото да си вземеш друг двигател ако си земеш двигател нали трябва и него да го отвориш да видиш как е що е и там едни пари и оп основен и на новия и ще ти излезе 2 пъти по скъпо така че...

От кой град си колега???

noaccess
31-10-2011, 20:52
От Ловеч съм. Ходих при Ивелин Йончев и той каза, че ремонта е около 1000 лв . Иначе това за фиатовския го подхвърли един друг. :)

kolchev
31-10-2011, 21:22
Колега махни смело картера. Виж какво е положението вътре (лагери биелни основни), коляновия вал и после ще му мислим. А за друг двигател примерно друг боксер различен от 1,7 с цялата електроника мисля, за кутията не съм сигурен.

DolarBill
05-11-2011, 12:04
Послушай kolchev, пък и картера се сваля лесно.

noaccess
06-11-2011, 16:43
Благодаря колеги :) Двигателя си имаше проблеми от както я купих, преди 9 години. Клепеше свещи зимата, вкарваше бензин в маслото, лятото пък гореше маслото... така, че дори и да не са големи поразиите от конкретния лагер, двигателя си е за основен ремонт, който струва колкото колата. Също така цялото окачване и съединителя, цял комплект заради вече меките пружини, са за смяна. Реших, че няма смисъл да я оправям и тия дни ще я карам на моргата... :)

kompir
06-11-2011, 17:00
Колега,пускай я на части тука във форума,ще вземеш повече пари от моргата.:eat:

noaccess
06-11-2011, 18:00
Колега, съветът е добър, но нямам нито гараж, нито двор където да я държа, а и от моргата предложиха 1000лв .:)

gogo79
06-11-2011, 22:02
:shocking:Давай я,1000лв.е добра цена!!