Log in

View Full Version : Духовно израстване? Ех...

bager
01-11-2011, 20:29
"Будител е термин, навлязъл в съвременния български език със смисъла на човек, който през целия си живот активно популяризира и извежда в приоритет знанието за националната история и правилната употреба на майчиния език, както и преклонението към родната култура и национален дух."

Макар и в края на този ден, ще пусна темичката. Честито, българи!
Честито, въпреки че в детската градина на племенника са празнували вчера Хелоуийн, а днес не са им споменали нищо за празника, въпреки че никой вече не се интересува от духовното, въпреки че и езика вече не си знаем...
Честито и поклон пред хората, които са се опитвали и тези които все още се опитват да ни събуждат и да ни държат будни.

Nikiboy
01-11-2011, 20:51
Браво за доброто включване! Някак 1-ви минава ей така и не му отдаваме необходимата важност.

Ramsezsh
01-11-2011, 20:51
Честито на всички българи!
За съжаление чуждата, привнесена от вън култура е "по-модерна от българската".

morfius
01-11-2011, 21:08
Честит празник... Българи.

-Bobby-
01-11-2011, 21:44
Опитах се още от сутринта да честитя празника, ама нещо усетих, че ме гледат недоумяващо хората... май само по-академичните среди си го отбелязват този празник, най-вече учещите се... и то защото им дават почивен, неучебен ден.
Все пак, честит празник!

mordohy
01-11-2011, 21:57
То това хубаво!
Ха да ви е честито!

Обаче не искам да свърша до тук!
Описаното от Багера трябва да го правим всеки ден, всеки час и колкото и да грешим, като се опитваме да намерим истината, все ще намерим и пътя!
Е сега, с чисто сърце ще ви кажа:
Честито българи!

Susscrofa
02-11-2011, 10:40
Седя и си мисля, какво всъщност празнуваме на 1 ноември. Кой е изготвил списъка с тези будители?
Аз не приемам празник, в който трябва да почитам личности в насипно състояние. Някой ще обясни ли, защо много често към този списък се добавят освен хора на образованието, така и църковни личности, така и революционери и комити. Не е ясно какво точно празнуваме и е адски трудно да обясниш на подрастващите, какво точно отбелязваме. Не мога да ги обвинявам, че не го разбират.
Да ви кажа честно аз считам, че ние се нуждаем от ново възраждане, но в съвсем друга посока. Аз лично не искам на моите деца от малки да им е набива в главата, че техните деди са "клали турци" или кръстоносци, или че тях са ги клали, порили и какво ли още не, както и да им се набива главата, че нашата азбука е някакво световно постижение, а по-късно да разбират, че някой, някъде, някога на всяка цена е искал да ни откъсне от нечие влияние, като ни научи да пишем с "различни" букви, и сега берем гнили плодове от това. Ок, уважавам тези, личности, но не мисля да изпадам в екстаз, нито пък да се покланям до земи.
Искам да възпитваме децата си не в сляпо патриотарство, а малко да им покажем реалността, а тя е че светът е огромен и сега България не е най-доброто място за живеене.
Трябва да направим така, че те да обичат България, заради това, което е тя сега, в съвремието, а не в далечното минало.
Самочувствието трябва да идва от съвременните постижения, а не от далечното минало. Миналото може само да ни дава уроци.

Честит 1 ноември.

mim
02-11-2011, 10:53
суси, това ще го приема като лична обида, но не искам да цапаме хубавата тема на Ники, за това ще замълча по повод твоето сквернословие.
Да, аз помня своя род, език и култура и това ще е винаги, независимо дали съм в България или другаде.
Не празнувам Хелоуин, защото това не е мой празник, аз почитам мъртвите, по начина който моята култура ми е дала.
Денят на будителите няма нищо общо с кланета и убийства, но има против гъзоблизци и незачитащи собственото си наследство, по време на Възраждането най-вече гърчолеещи се търговци, подлизурковци и "духовници". Суси, вземи прочети малко, преди да изсипеш поредната глупост.

Susscrofa
02-11-2011, 10:57
суси, това ще го приема като лична обида, но не искам да цапаме хубавата тема на Ники, за това ще замълча по повод твоето сквернословие.
Да, аз помня своя род, език и култура и това ще е винаги, независимо дали съм в България или другаде.
Не празнувам Хелоуин, защото това не е мой празник, аз почитам мъртвите, по начина който моята култура ми е дала.
Денят на будителите няма нищо общо с кланета и убийства, но има против гъзоблизци и незачитащи собственото си наследство, по време на Възраждането най-вече гърчолеещи се търговци, подлизурковци и "духовници". Суси, вземи прочети малко, преди да изсипеш поредната глупост.

Не се притеснявай за мен и моето четене.
Но не виждам смисъл да празнувам тлкова различни хора, насипани в една тенджера.
Ако ме питаш мен още 89 година бих приел латиницата за официална азбука, точно защото обичам България.:beer:

mim
02-11-2011, 11:00
не си смешен, нито оригинален и се изсра в най-неподходящата тема

RUNNING WILD
02-11-2011, 11:03
има избягал от Тролленд...разбира се че е нужно да има празници а и децата до 7мата си година имат нужда от вълшебства дори това е факт..освен от празници...е на Суската децата имат нужда само от интернет и здрава клавиатура предполгам...

Stoyan Georgiev
02-11-2011, 11:05
Седя и си мисля, какво всъщност празнуваме на 1 ноември. Кой е изготвил списъка с тези будители?
Аз не приемам празник, в който трябва да почитам личности в насипно състояние. Някой ще обясни ли, защо много често към този списък се добавят освен хора на образованието, така и църковни личности, така и революционери и комити. Не е ясно какво точно празнуваме и е адски трудно да обясниш на подрастващите, какво точно отбелязваме. Не мога да ги обвинявам, че не го разбират.

Чрез делата си не малко войводи, комити, църковни дейци и прочее са мотивирали и обединявали българите в онези размирни времена.

Не е задължително да можеш да изброиш по имена и да занеш всяко едно деяние на всеки един, който е помогнал по един или друг начин за запазването или възхода на българския народ.

Да използвам елементарно сравнение - почитането на незнайния войн - общата благодарност, която се изразява към всеки, който е допринсъл за изграждането ни като нация и запазване на народа (било то и да стигнем до днешното не толкова славно съществуване).

Трябва да направим така, че те да обичат България, заради това, което е тя сега, в съвремието, а не в далечното минало.
Самочувствието трябва да идва от съвременните постижения, а не от далечното минало. Миналото може само да ни дава уроци.

Честит 1 ноември.

По принцип е така, но и двете се безкрайно важни за да можеш да се идентифицираш като българин, да усетиш към кой народ принадлежиш.

Миналото е довело до настоящето - ако не познаваш миналото - няма как да разбереш основни процеси, които формират текущия "свят". Ако пък се отдадеш на безсмислена носталгия, защо живееш ? Защо познаваш всичко, което е довело до твоето съществуване, а самия ти не функционираш така че да помогнеш в построяването на безкрайната стълба на историята... ставаш излишен...

Опасявам се, че вмомента голяма част от моите връстници не попадат в нито една от тези категории, което е изключително тъжно и предвещава доста мрачно бъдеще за нашата нация...

Susscrofa
02-11-2011, 11:14
Чрез делата си не малко войводи, комити, църковни дейци и прочее са мотивирали и обединявали българите в онези размирни времена.

Не е задължително да можеш да изброиш по имена и да занеш всяко едно деяние на всеки един, който е помогнал по един или друг начин за запазването или възхода на българския народ.

Да използвам елементарно сравнение - почитането на незнайния войн - общата благодарност, която се изразява към всеки, който е допринсъл за изграждането ни като нация и запазване на народа (било то и да стигнем до днешното не толкова славно съществуване).

По принцип е така, но и двете се безкрайно важни за да можеш да се идентифицираш като българин, да усетиш към кой народ принадлежиш.

Миналото е довело до настоящето - ако не познаваш миналото - няма как да разбереш основни процеси, които формират текущия "свят". Ако пък се отдадеш на безсмислена носталгия, защо живееш ? Защо познаваш всичко, което е довело до твоето съществуване, а самия ти не функционираш така че да помогнеш в построяването на безкрайната стълба... ставаш излишен...

Опасявам се, че вмомента голяма част от моите връстници не попадат в нито една от тези категории, което е изключително тъжно и предвещава доста мрачно бъдеще за нашата нация...

Будители или обединители?
Всеки един от тях е почитан. Всички те имат своите имена сред нашия живот, имената им са навсякъде около нас. Отдали сме им заслуженото.
Не приемам да празнувам в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов.
Какво разбират подрастващите от този качамак.
При незнайният воин е различно, там става дума за обикновени хора, които не са оставили нищо друго като следа. Никой не пее песни за тях, нито пък са оставили нещо написано. Не е добра аналогията.
Аз пък смятам, точно обратното, миналото често те обременява и те ограничава да създадеш едно ново настояще, да започнеш на чисто. Миналото често тегли като камък на шията и не ти позволява да видиш новите хоризонти.

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:14 ----------

не си смешен, нито оригинален и се изсра в най-неподходящата тема

Приемам твоето мнение.

Stoyan Georgiev
02-11-2011, 11:20
Будители или обединители?
Всеки един от тях е почитан. Всички те имат своите имена сред нашия живот, имената им са навсякъде около нас. Отдали сме им заслуженото.
Не приемам да празнувам в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов.
Какво разбират подрастващите от този качамак.
При незнайният воин е различно, там става дума за обикновени хора, които не са оставили нищо друго като следа. Никой не пее песни за тях, нито пък са оставили нещо написано. Не е добра аналогията.
Аз пък смятам, точно обратното, миналото често те обременява и те ограничава да създадеш едно ново настояще, да започнеш на чисто. Миналото често тегли като камък на шията и не ти позволява да видиш новите хоризонти.

разбирам те, и не съм съгласен с теб :)

Бобби
02-11-2011, 11:27
Да ви кажа честно аз считам, че ние се нуждаем от ново възраждане, но в съвсем друга посока. Аз лично не искам на моите деца от малки да им е набива в главата, че техните деди са "клали турци" или кръстоносци, или че тях са ги клали, порили и какво ли още не, както и да им се набива главата, че нашата азбука е някакво световно постижение, а по-късно да разбират, че някой, някъде, някога на всяка цена е искал да ни откъсне от нечие влияние, като ни научи да пишем с "различни" букви, и сега берем гнили плодове от това. Ок, уважавам тези, личности, но не мисля да изпадам в екстаз, нито пък да се покланям до земи.
Искам да възпитваме децата си не в сляпо патриотарство, а малко да им покажем реалността, а тя е че светът е огромен и сега България не е най-доброто място за живеене.

Честит 1 ноември.
Щом така мислиш, празнувай Хелойн....имаш право да си избираш, няма смисъл да коментираш...:nono:

old alfist
02-11-2011, 11:57

Честит 1 ноември.
Това е една гледна точка и не знам защо толкова оплюват мнението ти - и според мен този празник е малко недефиниран и изглежда като набързо скалъпен.Моите уважения към всички личности дали своя принос за индивидуализацията на България, изграждането и запазването и като държава, но бъдещето ще покаже дали този празник ще има това значение, което смятат тези, които са го провъзгласили като празник.

kolev
02-11-2011, 12:08
този празник е такъв от 1922 година

По повод обявяване празника за общонационален министър Стоян Омарчевски казва: „...първата наша грижа е да обърнем погледа на нашата младеж към всичко ценно и светло от нашето минало и да я приобщим към това минало, за да почерпи тя от него бодрост и упование, сила и импулс към дейност и творчество. Нашата младеж трябва да знае, че животът само тогава е ценен, когато е вдъхновен от идейност, от стремеж; само тогава животът е съдържателен и смислен, когато е обзет от идеализъм, когато душите и сърцата трептят за хубавото, националното, идеалното, а това е вложено в образите и творенията на всички ония наши дейци, които будиха нашия народ в дните на неговото робство, които го водиха към просвета и национална свобода през епохата на възраждането и които му създадоха вечни културни ценности през неговия свободен живот...Министерството на народното просвещение определя деня 1 ноември, деня на св. Йоана Рилски за празник на българските будители, за празник, да го наречем, на големите българи, чрез който празник, уреден планомерно и системно, да се обединяват всички усилия в това направление, като тоя ден се превърне в култ на българския народен гений: отдавайки почит към паметта на народните будители, към ония, които като самоотвержени воини, водеха българския народ в миналото към просвета, към свобода, към култура, да вдъхновим младежта чрез техните светли образи към народни и културни идеали.“

отдаваме почит към големите българи. за дребните душици, място няма.

bouncer
02-11-2011, 15:21
Ден на народните БУДИТЕЛИ!!!! Събуди се народе! Ако не спяхме за такива думи "свинята" щеше да е напуснал бързо, бързо милото ни форумно общество.

Будителите са тези хора, които дори и с малко са допринесли съм събуждането на населението на тази територия и са го превърнали в народ, в нация.

Лошото, е че слет това нацията явно се е обърнала и е заспала отново непробудно! Защо да не се почитат в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов? И двамата имат принос към изграждането на националното ни самосъзнание, но с различни инструменти и действия.

Лично за мен, изказването на Сускрофа е обидно за българите като нация, за мен като българин и е срамно за него като човек изобщо.

Susscrofa
02-11-2011, 15:31
Ден на народните БУДИТЕЛИ!!!! Събуди се народе! Ако не спяхме за такива думи "свинята" щеше да е напуснал бързо, бързо милото ни форумно общество.

Будителите са тези хора, които дори и с малко са допринесли съм събуждането на населението на тази територия и са го превърнали в народ, в нация.

Лошото, е че слет това нацията явно се е обърнала и е заспала отново непробудно! Защо да не се почитат в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов? И двамата имат принос към изграждането на националното ни самосъзнание, но с различни инструменти и действия.

Лично за мен, изказването на автора на темата е обидно за българите като нация, за мен като българин и е срамно за него като човек изобщо.

Само да вметна, че аз не съм автор на темата.:grin:

bouncer
02-11-2011, 15:34
Само да вметна, че аз не съм автор на темата.:grin:

Извинявам се на Багера, за което. Сам отова ли видя от целия пост?

Susscrofa
02-11-2011, 15:41
Извинявам се на Багера, за което. Сам отова ли видя от целия пост?

Харесва ми, че имаш позиция.
За мен не е проблем, че ти не споделяш моето мнение.
Но мисля, че не си вникнал достатъчно в това, което написах.

kolev
02-11-2011, 16:01
Харесва ми, че имаш позиция.
За мен не е проблем, че ти не споделяш моето мнение.
Но мисля, че не си вникнал достатъчно в това, което написах.

като си почнал, можеш да се проявиш и в темите от типа "честит рожден ден на...."
би могъл да пишеш нещо от сорта на - аз не ти честитя щото не виждам за какво :D :D :D

Ramsezsh
02-11-2011, 16:11
За съжаление и възможностите на ignore list-а не ми помагат от време на време да чета цитираните виртуални лайна.
Аман от простотия.

Alfa User
02-11-2011, 18:38
От повечето мнения до тук виждам само колко сме недорасли духовно ...
Почитането на делата на предците е въпрос на вътрешно усещане, самосъзнание, и възпитание още от най-ранна възраст. Дете, закърмено с чалгица и интернет-чатчета няма как да усети значимостта на онези дела - па били те създаването на няколко тома чудесна поезия, или затриването на някоя орда башибозук, за да спасиш сънародниците си от грозна участ...
Вечна памет на народните будители, дълбок поклон и пред тези, които и сега се опитват да събудят заспалото стадо! Поклон и пред учителите, опитващи се да налеят поне малко акъл и познания в празните глави на днешната младеж - шапка свалям за ентусиазма и саможертвата !

fred
02-11-2011, 19:38
Мда, тук съм съгласен, че е така.Будителите е ясно кои са, за тия, които са будни.
Но те винаги са били малцинство, да не се лъжем.Днес, обаче, точно в този период, почти няма будители.И това се дължи, може би на факта, че трябва още да се поразвием, за да се появят отново.Но аз съм оптимист, дето е текло, пак ще тече

Stoyan Georgiev
02-11-2011, 20:07
От повечето мнения до тук виждам само колко сме недорасли духовно ...
Почитането на делата на предците е въпрос на вътрешно усещане, самосъзнание, и възпитание още от най-ранна възраст. Дете, закърмено с чалгица и интернет-чатчета няма как да усети значимостта на онези дела - па били те създаването на няколко тома чудесна поезия, или затриването на някоя орда башибозук, за да спасиш сънародниците си от грозна участ...
Вечна памет на народните будители, дълбок поклон и пред тези, които и сега се опитват да събудят заспалото стадо! Поклон и пред учителите, опитващи се да налеят поне малко акъл и познания в празните глави на днешната младеж - шапка свалям за ентусиазма и саможертвата !

до този момент само 2-3 мнения са такива, за които говориш, аз пък виждам повече будни в темата ;)

mordohy
04-11-2011, 20:54
Будители сме всички ние!
Всеки има задължението да посее гордост в детето си!

Alfa User
05-11-2011, 00:10
Aлелуя, братко ! :cheers:

Ramsezsh
05-11-2011, 11:38
Будители сме всички ние!
Всеки има задължението да посее гордост в детето си!
:big_bow_down: Кратко, точно и ясно!

Susscrofa
05-11-2011, 11:52
Гордост от какво?
Какво значение има за едно дете, живеещо с алкохолизиралия се напълно свой баща, че той в миналото е бил велик будител. /образно казано/
Да ги заблуждаваме какъв велик народ сме, че сме най -умните и най -красивите. Стига бре.
Предпочитам да възпитам здраво стъпил на земята реалист с ясна представа за цената на държавата и народа си, както и на своята собствена цена.
"Ако не си знаеш цената не се мисли за безценен"

kolev
05-11-2011, 12:01
един от будителите простичко го е написал

Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род и се влачиш по чужд език? Но, рече, гърците са по-мъдри и по-културни, а българите са прости и глупави и нямат изтънчени думи. Затова, казва, по-добре да се присъединим към гърците. Но виж, неразумни, от гърците има много народи по-мъдри и по-славни. Оставя ли някой грък своя език и учение и род, както ти, безумни, оставяш и нямаш никакви придобивки от гръцката мъдрост и изтънченост? Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език! По-добра е българската простота и незлобливост. Простите българи в своя дом приемат и гощават всекиго и даряват милостина на ония, които просят от тях. А мъдрите и културни (гърци) никак не правят това, но и отнемат от простите и грабят несправедливо и повече грях, а не полза ще получат от своята мъдрост и култура. Или се срамуваш от своя род и език пред учените и търговците и славните на земята, защото българите са прости и няма от тях много търговци и грамотни, и вещи, и знаменити на земята в днешно време, но повечето от тях са прости орачи, копачи, овчари и прости занаятчии? Аз ще ти отговоря накратко за това.От Адама до Давида и праведния Йоаким, Йосиф годеник (на света Богородица), колкото праведни и свети пророци и патриарси имаше и се нарекоха велики на земята и пред бога, никой от тях не беше търговец или прехитър и горделив човек, както сегашните хитреци които ти имаш на почит и им се чудиш и се влачиш по техния език и обичай.
почерпи малко от неговата семпла мъдрост.

Susscrofa
05-11-2011, 12:46
един от будителите простичко го е написал

почерпи малко от неговата семпла мъдрост.

Отживелици, светът вече е друг.
Черпи ти, аз не се нуждая от това, за да обичам родината и народа си, но и няма как да се бия в гърдите колко сме велики, защото не сме и моментното ни състояние го доказва.

old alfist
05-11-2011, 17:59
Дайте малко да разграничим миналото от настоящето.
Имаме история и исторически личности, които няма нужда да коментираме - знаем си фактите и качествата на героите.
Според мен се нахвърляте срещу колегата, който иска да подчертае, че не трябва да лежим на стари лаври, защото историята си е история, но настоящето е нещо друго и подрастващите трябва да са наясно, както с далечното минало, така и с това коета става в последните няколко десетки години и аз не виждам нищо лошо в това.

mordohy
05-11-2011, 18:22
Гордост от какво?
Какво значение има за едно дете, живеещо с алкохолизиралия се напълно свой баща, че той в миналото е бил велик будител. /образно казано/
Да ги заблуждаваме какъв велик народ сме, че сме най -умните и най -красивите. Стига бре.
Предпочитам да възпитам здраво стъпил на земята реалист с ясна представа за цената на държавата и народа си, както и на своята собствена цена.
"Ако не си знаеш цената не се мисли за безценен"
Гордост, че е син или дъщеря точно на тебе, защото си българин!
Това от своя страна може да го направи само отговорен и наистина любящ детето си баща, а не сух комплексар.
Не когато съдиш, а когато обективно поднасяш нещата, независимо, че може да попаднеш в неизгодна позиция.
Само тогава то ще те слуша.
Дали ще си пиян, вярвай ми, това няма особено значение.
В Малта, сина ми ме е измъквал кьор-кютук пиян от един бардак, но това изобщо не е накърнило моя авторитет! И до сега си го спомняме с известен хумор!
Ама пак се отплеснах!:dyrvo_v_kenefa:
А иначе, Прасчо, пак те прочетоха повърхностно!:roll2:
Да , миналото е минало и не може да лежим на стари лаври .
Колцина от нас имат морала на тия, които наричаме "Будители".
За мене не е проблем, че някой от пишещите тука не е на моето мнение!
Бас държа, че всички пишещи в темата, много добре знаят кои са Будителите и какво са допринесли за нацията ни.
Проблема е , какво всеки от нас прави по въпроса!:innocent:

old alfist
05-11-2011, 18:48
А, ми какво правим - приказваме, пишем, ръчкайки другите.
Може след години да ни изкарат будители.

Susscrofa
05-11-2011, 20:59
Гордост, че е син или дъщеря точно на тебе, защото си българин!
Това от своя страна може да го направи само отговорен и наистина любящ детето си баща, а не сух комплексар.
Не когато съдиш, а когато обективно поднасяш нещата, независимо, че може да попаднеш в неизгодна позиция.
Само тогава то ще те слуша.
Дали ще си пиян, вярвай ми, това няма особено значение.
В Малта, сина ми ме е измъквал кьор-кютук пиян от един бардак, но това изобщо не е накърнило моя авторитет! И до сега си го спомняме с известен хумор!
Ама пак се отплеснах!:dyrvo_v_kenefa:
А иначе, Прасчо, пак те прочетоха повърхностно!:roll2:
Да , миналото е минало и не може да лежим на стари лаври .
Колцина от нас имат морала на тия, които наричаме "Будители".
За мене не е проблем, че някой от пишещите тука не е на моето мнение!
Бас държа, че всички пишещи в темата, много добре знаят кои са Будителите и какво са допринесли за нацията ни.
Проблема е , какво всеки от нас прави по въпроса!:innocent:

Нали отчиташ, че много от така наречените будители са преследвали и лични, та дори и комерсиални интереси с дейността си.
Моралът е относителна категория.
Кои са днес будителите? За някои това може да са хиените, които развиват бизнес, натрупват капитали и дърпат страната напред. Та дори и отделят част от средствата си за култура.
Какво е будител? Богатите братя Георгиеви, платили за изграждането на университета или Батков платил за изграждането на една от най-големите църкви на Балканите в Смолян. Кой какво е преследвал, чисти ли са били мотивите им? След 100 години може и Батков да бъде в този списък :).
Критериите не са ясни, точно за това не приемам празнуването ън-блок и накуп.
Тъпо е сред тези будители да попадат и "айдуци", будили , будили, ама са си били чисти айдуци.:)
Всеки си празнува своите будители.:laser:

old alfist
05-11-2011, 23:38
Май много се нажежи атмосферата тук.
Като четох последните мнения и нещо ми навя за един мой бивш съсед, който вече не е между живите.
Човека беше със статута на активен борец против фашизма и ползваше той и неговото семейсто десетки години привилегиите, които даваше отминалия обществен строй.
Дядо ми веднъж се изпусна и изплю камъчето за заслугите на този борец за правда и свобода на народа, а те са :
Една вечер група младежи, сред които и въпросния се напили и се сбили. Полицията го прибрала, но в кауша имало само една клетка и там били и политическите.
След 9-ти септември този наш вагабонтин благодарение на престоя си в килията с комунистите става активен борец.

Това просто е една истинска случка разказана от дядо ми.

Кайо
06-11-2011, 07:20
но и няма как да се бия в гърдите колко сме велики, защото не сме и моментното ни състояние го доказва.

Велики не сме,но сме били,а само този,който знае от къде идва,знае къде отива.

kolev
06-11-2011, 08:01
Нали отчиташ, че много от така наречените будители са преследвали и лични, та дори и комерсиални интереси с дейността си.

че коя форумна фъшкия се осмелява да оспорва делата на тия хора. ганьо балкански, ти ли си бе. значи 5 минути един ден в годината много ти се видят. :comphits:

mordohy
06-11-2011, 19:30
Май много се нажежи атмосферата тук.
Като четох последните мнения и нещо ми навя за един мой бивш съсед, който вече не е между живите.
Човека беше със статута на активен борец против фашизма и ползваше той и неговото семейсто десетки години привилегиите, които даваше отминалия обществен строй.
Дядо ми веднъж се изпусна и изплю камъчето за заслугите на този борец за правда и свобода на народа, а те са :
Една вечер група младежи, сред които и въпросния се напили и се сбили. Полицията го прибрала, но в кауша имало само една клетка и там били и политическите.
След 9-ти септември този наш вагабонтин благодарение на престоя си в килията с комунистите става активен борец.

Това просто е една истинска случка разказана от дядо ми.
Старуха, почвам да си мисля, че си от моя град!
Точно дядо ми ми е показвал, въпросния човек!:bouncing_smiley:
Същият задник искаше да вземе партийния билет на дядо ми, но...
Поръчители на дядо ми са били Славчо Трънски и Чочоолу!
Голям цирк!
Знам точно за какво говориш!Ч

Susscrofa
06-11-2011, 19:34
Велики не сме,но сме били,а само този,който знае от къде идва,знае къде отива.

Този, който няма сили да се реализира в настоящето вади прашасалите албуми и излиза да се хвали с тях навън. Търси подкрепа там, но дали може да я получи от там.

Кайо
06-11-2011, 19:41
Този, който няма сили да се реализира в настоящето вади прашасалите албуми и излиза да се хвали с тях навън. Търси подкрепа там, но дали може да я получи от там.

Още по-лошо е когато тия албуми седят и продължават да събират прах.
Иначе съм съгласен,в един момент няма смисъл от тези неща.

mordohy
06-11-2011, 20:09
че коя форумна фъшкия се осмелява да оспорва делата на тия хора. ганьо балкански, ти ли си бе. значи 5 минути един ден в годината много ти се видят. :comphits:
Колега, имам сега редовно път около тебе! Не те познавам, ама познавам ония славен момък брат ти!
Няма начин да си нещо кой знае по-различно от него!
Разлика в нюансите , но не и по същество!
Аз още пазя, оная дамаджана с Мелнишко вино, което го нарекох преди две години по един повод и ни чака!
Ще се уговориме и ще се осъскрофиме :bouncing_smiley:
Не се подвеждай по Прасчо!
Той е чешит и ерудит!
Има задълбочени познания и добро образование!
Освен това е Патриот.
Това оправдава, вродения му стремеж към противопоставяне и битки!
Не е диспечер на полети защото го хванах в грешки, които незапознатия не може да знае!
Аз съм с майсторски клас оператор на РЛС !
Не може да ме излъже!
Може и да работи в Контрола, ама на високо ниво.
Има техническо образование, колкото и да го прикрива!
Следователно или е общоизвестна личност, която познаваме и не иска да го профанизираме, или е от контингента на Централния или действително така му изнася!
Както и да е!
Който повярва, че е добър човек, с високоморални устои, няма да има проблем с идиотските му на пръв поглед постове!
Защото ще е убеден, че е добронамерен!
Пише, както аз някога пишех и провокирах хората да мислят и да търсят истината.
тА , кОЛЕВ- не му се ядосвай!