Log in

View Full Version : Осветление на дифузьорите на таблото

ALFA CORSE
13-10-2006, 20:34
Интересува ме при кои 155-ци има осветление на врътките за дифузьорите? При мен не светят, но има място за крушки... а и всички ли имат инсталация за тях? Може би само тези с клима?

monigt
13-10-2006, 21:06
и моята няма, а и не съм видял др.,сигорно е яко
155 , 1,8 , 92

bass
14-10-2006, 12:44
При мен светят :-)
Май и пепелниците във вратите светят, но не съм сигурен, щото не ги ползвам - преди много време отворих един за проба и мисля, че се изненадах от светлинката :-) Ма сега слизам да си почистя най-после тапицерията и ще погледна за по-сигурно :-)

Alfa User
14-10-2006, 23:50
При мене също светят. Всъщност всеки контролен уред на 155 би трябвало да свети. Наистина е много приятно усещането нощем в тъмното купе - всичко се вижда и не се налага да се луташ на тъмно или да запускаш осветлението от плафоните.

kris11
16-10-2006, 20:41
При мен светят :-)
Май и пепелниците във вратите светят, но не съм сигурен, щото не ги ползвам - преди много време отворих един за проба и мисля, че се изненадах от светлинката :-) :shock: :shock:

Я това не съм го забелязал .Слизам след малко да проверя.
При мен светят ама съм с климатроник. / Светят светодиодите на таблото на климатроника ама след моята интервенция.Презапояване на 4 бр диода през които е прекарана веригата за осветление. Ама са SMD монтаж .
Иначе съм забелязал , че светят бутоните на предните врати за ел.стъклата.

Мамак му не светят пепелниците. утре ще ги изследвам на светло дали има въобще крушки.

bass
17-10-2006, 10:39
Иначе съм забелязал , че светят бутоните на предните врати за ел.стъклата.
Е то оставаше точно те да не светят :-)

Мамак му не светят пепелниците. утре ще ги изследвам на светло дали има въобще крушки.
При мен се оказа, че пепелниците във вратите не светят (или поне не забелязах - беше светло), но има осветление на пепелника до дифузьора за задните седалки (дето е на средната колона зад ръчната).

ALFA CORSE
17-10-2006, 17:55
При мен се оказа, че пепелниците във вратите не светят (или поне не забелязах - беше светло), но има осветление на пепелника до дифузьора за задните седалки (дето е на средната колона зад ръчната).
Че там и пепелник ли има :shock:

Kostadin
17-10-2006, 20:24
Че там и пепелник ли има :shock:
на моята там пепелник няма, а иначе в интерес на истината не съм обърнал внимание дали врътките за дифузорите светят, но при първи удобен случай ще проверя :wink:

ivoshaklev
18-10-2006, 22:27
Мойте врътки светят , а за пепелниците маи не съм много сигорен .А копчетата за стъклата си светят когато има ключ на таблото , без значение дали е на контакт или не .При вас така ли е ?

ALFA CORSE
18-10-2006, 22:52
А копчетата за стъклата си светят когато има ключ на таблото , без значение дали е на контакт или не .При вас така ли е ?
Копчетата за стъклата при мен светят, само когато е на контакт. А и е логично щом по принцип не работят, когато колата не е на контакт.

Alexanderbb
19-10-2006, 08:39
При мен врътките не светят а в книжката пише че трябвало. Същото се отнася и за контактния ключ. За него лично съм проверил че има място за крушка ама няма кабел до там

bass
19-10-2006, 11:34
Същото се отнася и за контактния ключ. За него лично съм проверил че има място за крушка ама няма кабел до там

Въх! Е тва вече не свети при мен :-) А вярно има предвидено осветление - погледнах в мануала, след като обърна внимание.
Ма не че ми е било необходимо де - като влеза в колата, плафонът услужливо си свети до момента, в който включа на контакт.

ALFA CORSE
19-10-2006, 12:04
Въх! Е тва вече не свети при мен :-) А вярно има предвидено осветление - погледнах в мануала, след като обърна внимание.
И при мен не свети :) . Аз все си мислех изгоряла крушка и ме домързяваше да сменям ама явно е възможно и въобще да няма инсталация за това.

Така като гледам по темата, всичко е напълно безразборно коя 155-ца какво има... :roll:

bass
19-10-2006, 14:06
Така като гледам по темата, всичко е напълно безразборно коя 155-ца какво има... :roll:

Миии... то явно тва не е гаф, ами концепция :P :P :P На мен примерно даже мигачите ми на калниците не са еднакви нито по форма, нито като разположение с поне една от основните модификации (преди/след 95) :-) Бях си вадил снимки за сравнение на MY95 с другите...
Направо за custom-made и personalized да ги броим наште и тва е :D

ALFA CORSE
20-10-2006, 18:02
Е и при мен няма кабели за осветлението на контакният ключ :roll:

didofurnira
21-10-2006, 14:00
контактния ми ключ свети в синьо ама си го правих сам :wink:
взех ток от ключето за регулиране на фаровете
добре свети ,но трябва да е тъмно

outsider
27-10-2006, 23:53
абе хора вие ще ме карате утре да си разглеждам колата все едно че вчера съм я купил :lol: :lol: :lol: .карам я вече 4 години и сега ми стана много интересно дали при мене има такива гъдели. :D

monigt
28-10-2006, 21:10
и при мене няма кабели за осветл. на контакта , но сложих. най близкият токоизточник за осветл. /за габарита/ е ключа за рег. на фаровете. иначе е възможно вместо крушка - един светодиод/избор по цвят/, както направих и аз. а бе друго си е като самолета е с пълно осветление. сега отстранявам проблема с дифузиорите. и аз нямам пепелник по средата отзад. а на тези на задните врати няма прокарана инсталация. е това не ми пречи......
Успех на всички и за нови идей ПИШЕТЕ. :wink:

Alfonso_155
28-10-2006, 21:45
И аз нямам такива забавления на дифузиорите но за сметка на това си направиx много ефектна задницата ! Взеx кам 20 диотчета и направикс празната среда на стопа точно нат номера да свети при натискане на спирачките . Глетката е великолепна . Които изка да си го направи му трябват 20 диода и 5 резистора и е готов :идеа:

TRENDi
28-10-2006, 23:14
И аз нямам такива забавления на дифузиорите но за сметка на това си направиx много ефектна задницата ! Взеx кам 20 диотчета и направикс празната среда на стопа точно нат номера да свети при натискане на спирачките . Глетката е великолепна . Които изка да си го направи му трябват 20 диода и 5 резистора и е готов :идеа:
:clap2: :bowdown: :Yeeeehaaa:
Точно, се чудих утре какво да човъркам по совалката. Супер е идеята.

outsider
29-10-2006, 01:57
И аз нямам такива забавления на дифузиорите но за сметка на това си направиx много ефектна задницата ! Взеx кам 20 диотчета и направикс празната среда на стопа точно нат номера да свети при натискане на спирачките . Глетката е великолепна . Които изка да си го направи му трябват 20 диода и 5 резистора и е готов :идеа: Много отдавна съм имал тази идея ама все съм мислил че няма място за осветление вътре.Как става това я ме светни :idea: сигурно ще изглежда яко :D

TRENDi
29-10-2006, 23:30
Направих го, но с 3 крушки за преден габарит. Най-вероятно и затова не ме радва нещо как стана. Получих нещо като 3-ти стоп с дължина 10-12 см под ключалката за багажника. Ще се доработва със съгурност с диоди по цялата дължина на празния светлоотразител.

ама все съм мислил че няма място за осветление вътре.
Найстина няма - растоянието от светлоотразитела до пластмасата е 5-6 мм мах. Аз поизрязвах малко (Много внимавах, че заради тая близост можеше да остана с почупен комплект светлинки за багажник), а най се покривих да прокарам кабелче от левия стоп през маншона към капака. За диоди е достатъчно, но искам да питам колегата как ги е закрепил. Ако е в дупки в пластмасата - дали не греят в повечко тия диоди да земат да разтопят нещо?
Следват контактен ключ и натам дифузори.

Alfonso_155
30-10-2006, 08:31
Разстоянието кадето може да сложиш диодите е колкото две педи и е достатачно да сложиш диоди ! Но аз не сложикx от наи големите и затова се получи ако сложиш от по големите няма да ти стигне мястото :лол:. Вземаш една пласмасова лента или нещо право колкото да сложиш dиодите на него ,после мериш колкото диода ще сложиш но да стане ефектно предлагам да ги сложиш през 3-4 мм за да стане платна светлина, а не както при колегата с 3 те крушки.След това разпробиваш местата за изводите на диодите и ги наслагваш . ПРез 4 диода Резистор 480 ома и така ги наварзваш аз взеx заxранване от Левия заден стоп , през уплатнението на багажника кадето минават кабелите го вкарваш в капака . Mонтираш го сварзваш и се кефиш на Спорната задница.Подчертавам Спортна защото задницата мене на колата мн ме кефи :Д Аре колега успекс ! А и да кажa аз сам от Карджали ,еи тука на скоро се появи един колега с алфичка 155 2.0 8в мн ефектна я направил .Заден споилер и то мн як голям и прагове си е сложил от преде сащо е сменял бронята н0 без лепенки ! НА мен кола без лепенки по ми xаресва ! аре и с здраве :П

Alfonso_155
30-10-2006, 08:49
За диодите да ти кажа несам чул да греят много :лол: все пак това не е крушка и не работи на голям волтаж затова се ползва и резистор ! Ами за закпрепването ползваx силикон! За монтажа като почнеш да го монтираш ще се сетиш от каде да го прокараш и как да го монтираш ! :spoko:

tonov
30-10-2006, 10:14
Една идейка :idea: седем червени диода навързани последователно ( + - + - ) може да се захранят направо с 12В без резистори :wink: Експериментирайте с бройката де, понеже зависи от партидата колко ярко ще светят, така че може да се наложи да са с един повече или по-малко.

monigt
30-10-2006, 19:51
това трябва да е яко. ще го пробвам и аз . благодарим все пак на колегата за идеята, а да знаете че има и диоди които мигат сами ,ако някой има повече фантазия....
иначе по темата: на мойта колица няма изградена инсталация на конт. ключ, дифузиорите и пепелниците отзад за осветление.... след xx дни ще е като кокпит на F155....

ALFA CORSE
30-10-2006, 20:52
Така като сме тръгнали :) джойстикът за ел огледалата осветен ли е?

Alfonso_155
30-10-2006, 22:33
При мен не е ! САмо за стаклата . Снощи са ми надрали колата на предния капак и са я одарили с нещо точно на тавана по средата кадето се разделят вратите :smackbum: ще му еба маиката ако разбера кои е . До някаде се досещам кои мойе да е и ще има малко разправия !!!! Тапо племе сме ние ЗАвийдаме само на др купи си и ти и караи такава кола ве да еба ко само завиждат да си карат БМВ тата !!!

Kostadin
31-10-2006, 08:21
на мен дифузорите не са ми осветени, но на тъмно светят :lol: просто са боядисани с нещо като фосфор и на тъмно си светят без грешка, а иначе джоистика за огледалото ми е осветен 8)

bass
31-10-2006, 10:36
Хм, довечера ще погледна при мен как е копчето за огледалата - не съм обръщал внимание.
За сметка на това вчера в обедната почивка рекох да видя кво е положението с осветлението на контактния ключ. Както си му е редът, почвам от "домашното" - отварям мануала и... ААААААА, вашта кожа макаронджийска - "Остветление на к. ключ, налично до шаси номер..."
:smackbum:

http://212.95.183.106/Bass/Alfa/Ignition1.jpg

Предположих, че щом осветлението е "налично до...", вероятно по-новите модификации го нямат, респ. шансът и при мен да няма е голям. Затва пускам еПЕР с моя ВИН, за да видя кви модификации на ключалката има и мойта ква е.
Резултатът (http://212.95.183.106/Bass/Alfa/Ignition3.jpg)
Луда работа! Крушка и държач за нея за моята кола не се полагат, обаче описанието на двата компонента гласи "Модифицирана ключалка БЕЗ осветление" ?!?!? Отличен пример за верността на ония шест закона (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=8355) :D

В крайна сметка отидох и свалих кората под волана/ключалката. Тук обаче се оказах неподготвен, щото в тоя ден се намирах на Арсеналски и нямаше как да си държа вратата отворена, докато се гъзя под кормилото :) Щракнах една снимка изотдолу, сглобих и пуснах е тва мнение за съвет от хората, които имат осветление - да разглабям ли повече, ако да - кое, или няма сми?

http://212.95.183.106/Bass/Alfa/Ignition2.jpg

търтей
31-10-2006, 10:59
нихтц осветление при теб
може да не разглобяваш

Alfonso_155
31-10-2006, 13:34
Аз да попитам някои виждал ли е дали на предните рамки на предното стакло дали има диоди които да правят като перелина за да не те заслепяват другите те коли ?Това се намира точно на страничните рамки по-отгоре ? че на моита там има едни дупчици все едно е имало нещо? :)

търтей
31-10-2006, 13:47
Аз да попитам някои виждал ли е дали на предните рамки на предното стакло дали има диоди които да правят като перелина за да не те заслепяват другите те коли ?Това се намира точно на страничните рамки по-отгоре ? че на моита там има едни дупчици все едно е имало нещо? :)

това дето го е имало най-вероятно са пространстени датчици от аларма

Alfonso_155
31-10-2006, 21:30
Мерси колега ! :D Изкам да попитам как да оправя часовника че нещо не свети от доста време апак и несам си играл да го барам ! Някои отварял ли го е да види с каф диод или с крушка . Моялви някои да му кайе че да взема да го оправя дразня се вече като го гледам така ! :) Става дума за часовника на таблото на алфа 155 :P

ALFA CORSE
01-11-2006, 12:17
:D Изкам да попитам как да оправя часовника че нещо не свети от доста време апак и несам си играл да го барам ! Някои отварял ли го е да види с каф диод или с крушка . Моялви някои да му кайе че да взема да го оправя дразня се вече като го гледам така ! :) Става дума за часовника на таблото на алфа 155 :P
Изгоряла крушка..., на чек панела са общо три - за часовника, пепелника и очертанията на колата за чека на вратите.
Махаш панела и ще трябва да го разглобиш малко за да я смениш, но не е нищо сложно. Крушката е без цокъл и по-малка от тези за габаритите.

TRENDi
01-11-2006, 16:20
Вече съм и с осветление на контактния ключ. По-късно като си взема блутута, ще кача и снимки, да види колегата bass, какво му липсва на неговия ключ.

Снимки:
http://trendi.hit.bg/kk1.jpg
http://trendi.hit.bg/kk2.jpg
http://trendi.hit.bg/kk3.jpg
http://trendi.hit.bg/kk4.jpg

Sorry за качеството, `ма с телефон стават такива.

tonov
02-11-2006, 09:19
Екстра е :!: Ма май ше е по-хубаво ако си намериш едно зелено калпаче за крушката, та да е в тон с другите ламби :lol:

Bobo
02-11-2006, 12:17
Абе оригинално ли си го имате световодния пръстен на ключа ?

ALFA CORSE
02-11-2006, 12:26

Оригинално е.

търтей
02-11-2006, 13:00

преди фацелифта на 155 сички го имат май този пръстен

Kostadin
02-11-2006, 22:58

преди фацелифта на 155 сички го имат май този пръстен

само дето не съм сигурен дали и при мен го има :roll:

ама ше проверим утре :wink:

Alfonso_155
03-11-2006, 08:25
Трябва да го имаш. :lol: И аз си мислех да го правя това, ама не устава време :roll: А от каде захравнавенто за тази крушка,че да упитаме и ние :lol: ?

TRENDi
03-11-2006, 11:55
Трябва да го имаш. :lol: И аз си мислех да го правя това, ама не устава време :roll: А от каде захравнавенто за тази крушка,че да упитаме и ние :lol: ?
Аз взех от бушона за габаритите. По принцип е по-практично според мен да светва с плафоните, ама нали трябва да е и ефектно осветена совалката отвътре и за`тва за габарита :D .

Bobo
03-11-2006, 14:04
Аз взех от бушона за габаритите. По принцип е по-практично според мен да светва с плафоните, ама нали трябва да е и ефектно осветена совалката отвътре и за`тва за габарита :D .

Да бе за плафоните ма ако не са със закъснение - таман затвориш вратата и требе да бутнеш ключа и то не свети :lol:

търтей
03-11-2006, 14:06
Да бе за плафоните ма ако не са със закъснение - таман затвориш вратата и требе да бутнеш ключа и то не свети :lol:

на 155 закъснението не е ли стандартно?

Bobo
03-11-2006, 14:11

Не е аз съм виждал доста без закъснение :wink:

търтей
03-11-2006, 14:13

ибаа, нема да им фана логиката на талянците :shock:

bass
03-11-2006, 14:21
Е то не е ли логично тия СЪС закъснението да нямат осветление на ключа и обратно?
При мен плафонът гасне чак като дам на контакт или от самосебе си след известно време, ако само кисна безцелно в колата.
Интересно в другия случай осветлението на ключа към кво е закачено, щото към габаритите е малко безсмислено (нали за да ги пуснеш, трябва да нацелиш дупката, та да дадеш на контакт :D ). Ако, както плафона без закъснение, ключалката гасне при затворена врата, трябва пък да вкараш ключа на отворено - едва ли е толкова дебилно.

valjo
03-11-2006, 14:21

без закъснение сме ние със 145/6 ... а на 155 мисля че си е със закъснение на всичките ?:)

Bobo
03-11-2006, 14:24

без закъснение сме ние със 145/6 ... а на 155 мисля че си е със закъснение на всичките ?:)

Ама сега кажи че и ти неможеш да четеш :?: Аз кво съм писал:

А иначе ти си мисли квот си искаш :roll:

valjo
03-11-2006, 15:29

Ама сега кажи че и ти неможеш да четеш :?: Аз кво съм писал:

А иначе ти си мисли квот си искаш :roll:
ми слагай запетайки, де :lol:

Alfonso_155
03-11-2006, 19:00
Бахти и раобтата . Много тапо е сас това закаснение ! :cry: ще видя какво ще измисля наумил сам едно нещо да видим дали ще се получи ,ако се получи ще ви кажа. Все пак трябва да си пазиме патента на нещата измислени от нас . :lol:

ALFA CORSE
03-11-2006, 19:22
Бахти и раобтата . Много тапо е сас това закаснение ! :cry:

Защо да е тъпо? Аз бих казал, че е много удобно. Като влезеш вътре спокойно си слагаш ключа и като дадеш на контакт изгасва осветлението...

Alfonso_155
03-11-2006, 19:37
Както кажеш колега ,няма да успорвам мнението ти :) Колега АЛфист :wink:

tonov
04-11-2006, 11:05
:offtopic:
Аз съм замислил да си направа мойто със закъснение. Като стане ше пиша.
btw: Има 146 фабрично с модул за закъснение

Alfonso_155
07-11-2006, 15:52
Вчера както си говорихме за коли с приятелчетата се замислих за Моята alfa155_ :) Мисля да се обърна към ваз да видим дали ще ми удобрите идеята да направя всичките дуфозьори включително този за задните спътници където е между двете седалки да ги направя да светят червено.Какво мислите за идеята ми .А др което сам си намислил е да правя и пепелниците или с червена светлина или с зелена и др което е ще направя на вратите нали има светоотражители кръгли доло във ъгъла на предните врати.Тях ще прокарам кабелчета от усветлението на колата в купето и така като утрворя вратата да светят червено> малко газария апак мисля че ще има и полза ще се вижда че вратата е отворена на тъмно . Та молбата ми е дали да направя дифозьорите да светят и със какаф цвят бихте ми ми предпожили ,ако ви харсва идеята ми разбира се ?

? :rosso_spider:
:lol:

Mury
07-11-2006, 17:00
Вчера както си говорихме за коли с приятелчетата се замислих за Моята alfa155_ :) Мисля да се обърна към ваз да видим дали ще ми удобрите идеята да направя всичките дуфозьори включително този за задните спътници където е между двете седалки да ги направя да светят червено.Какво мислите за идеята ми .А др което сам си намислил е да правя и пепелниците или с червена светлина или с зелена и др което е ще направя на вратите нали има светоотражители кръгли доло във ъгъла на предните врати.Тях ще прокарам кабелчета от усветлението на колата в купето и така като утрворя вратата да светят червено> малко газария апак мисля че ще има и полза ще се вижда че вратата е отворена на тъмно . Та молбата ми е дали да направя дифозьорите да светят и със какаф цвят бихте ми ми предпожили ,ако ви харсва идеята ми разбира се ?

? :rosso_spider:
:lol:

Според мен най-добре ще е със зелено да ги направиш щото най успокоява пък и другите светлини в купето и по таблото светят зелено нали :?: :wink:

bass
07-11-2006, 17:12
...другите светлини в купето и по таблото светят зелено нали :?: :wink:

С изключение на копчето за халогените :-)
При мен изгоря диодът, та като тръгнах да го сменям се чудех що е оранжев и дали да не го сменя със зелен. После ми направи впечатление, че индикацията за включени халогени на таблото е оранжева и може би това е логиката. В крайна сметка го оставих оранжев :-)

търтей
07-11-2006, 17:23
че индикацията за включени халогени на таблото е оранжева
за предните е зелена
оранжева е за задните - за тях ли говорим?

bass
07-11-2006, 17:27
А, вярно бе, за задните "мъглявини" е оранжева :-) Ма вече е късно да разглабям :D

търтей
07-11-2006, 17:32
А, вярно бе, за задните "мъглявини" е оранжева :-) Ма вече е късно да разглабям :D
от де го избара тва табло? :shock: 15 000 км?? :shock:
или новите са с по малко числа или аз не виждам нещо?

ALFA CORSE
07-11-2006, 17:34
...
Аз също бих си ги направил зелени, но важното е на теб какво ще ти хареса, защото ти ще си ги гледаш :)
Ако не ти хареса първият вариант...сменяш.

А да попитам ключа за ел регулирането на фаровете с диод ли е или крушка, някой сменял ли е (имам спомен, че преди светеше при мен :roll: ...)?

ПП май трябва да сменим заглавието на темата :D

Bobo
07-11-2006, 17:36
При мене е с една много дребна крушка ама много дребна :wink:

bass
07-11-2006, 17:41

Не се вижда добре на снимката последната цифра :-)

търтей
07-11-2006, 17:43

Не се вижда добре на снимката последната цифра :-)
явно не виждам - време е да си ходя може би? :lol:

Kostadin
07-11-2006, 19:57
че индикацията за включени халогени на таблото е оранжева
за предните е зелена
оранжева е за задните - за тях ли говорим?
еми зелена е, ама и при мен бутона свети оранжево :wink:

ALFA CORSE
09-11-2006, 22:36
При мене е с една много дребна крушка ама много дребна :wink:

Ето я и при мен.
Малко по-малка е от стандартната бяла крушка, абе не знам къде ще я търся :(

TRENDi
10-11-2006, 11:02
Малко по-малка е от стандартната бяла крушка, абе не знам къде ще я търся
Даже е много голяма :wink: . Намират се стига да си имате във Варна магазин за всякакви ел. изчекнички като този в София на ул. "Поп Богомил". Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос. Е, аз си го смених с ... толкова малка крушка (просто е 2 пъти по-дълга, иначе пак е такава "микро"). Имаше сини, оранжеви, червени и бели(зелени нямаше :dunno:). Бях си взел синя и оранжева и сложих синята. Е, незнам защо, но при първи опит като слагам крушка винаги я чупя(както се получи и на контактния ключ) и сега си ми свети с оригинална оранчева светлина.

bass
10-11-2006, 12:20
Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос.
Ха, ма аз съм бил снимал процеса, да се таковам в папарака - въобще не помня кога съм го щракнал :-)
Между другото, оригиналният диод е некъв екзотичен - 4 mA вместо обичайните 2 mА, съответно е и с по-малък резистор. Аз смених комплект резистор+стандартен (като ампераж) диод.

ALFA CORSE
10-11-2006, 20:30
При мен се оказа, че не стига ток до осветлението за тоя ключ... И не съм сигурен дали тоя проблем не се е появил заедно с ел отключването на багажника (и до бобината не стига ток). Да не би да се губи маса някъде...лоша връзка?

ALFA CORSE
11-11-2006, 21:12
Който си е отварял ключето за халогенките знае за какъв микроскопичен диод става на въпрос.
Ха, ма аз съм бил снимал процеса, да се таковам в папарака - въобще не помня кога съм го щракнал :-)
Между другото, оригиналният диод е некъв екзотичен - 4 mA вместо обичайните 2 mА, съответно е и с по-малък резистор. Аз смених комплект резистор+стандартен (като ампераж) диод.
А това на снимката 3мм диоди ли са и как успя да ги събереш... тоя оригиналния е по-малък.
За ел регулирането на огледалата не е предвидено осветление - проверено (поне при мен).

bass
12-11-2006, 16:57
А това на снимката 3мм диоди ли са и как успя да ги събереш... тоя оригиналния е по-малък.
Диодите са по-малки от тези, които сме свикнали да виждаме, но не знам колко милиметра са. Всеки случай се намират и струват по около 50 ст. Разликата е само в това, че новите са с по-малък ампераж и си искат по-голямо съпротивленийце. Аз отидох с ключа в Пулсатор и там ми намериха същата големина диоди, а също така сметнаха колко трябва да е съпротивлението (между половин и един килоом).
За събирането единственият проблем е с мястото на резистора - трябва да е точно като на снимката, че иначе няма натъпкване в другата част на ключа.

Kostadin
29-11-2006, 13:23
я да посъживя малко темата :lol:

сега оказа се че пластмасовия пръстен, в който се слага диода го имам и аз 8) та въпроса ми е към колегата TRENDI...от къде взе колега захранване за диода да го правя и аз, че като гледам при теб е станало супер :wink: а и друго да те питам свето диода си го купил цветен или е бял и си му сложил няква цвена гума отгоре зада свети оранжево :roll:

TRENDi
29-11-2006, 20:53
Не съм използвал диод, а крушка без цокъл с фасунга като тези за таблото бяла. Трябва малко да се пилне фасунгата, за да влезне с леко усилие. При първия опит бях изпилил малко фасунгата и я вкарах(мястото си е почти като за такава пригодено), но крушката буквално гръмна от прекомерното усилие, което явно, че оказваше фасунгата. Не съм 100% сигурен, но мисля, че ще стане фасунга от такава за табло на Лада 5-ца,7-ца. От Голф гледах и е доста различна. Самата фасунга откъм страната на крушката трябва да е по-близо до квадратна форма. + взех от бушона за габаритите. Маса ще си намериш наоколо. Сигурно заради кофти снимките ти се е сторило, че свети оранжево. Свети гадно жълтеникаво-бяло и понеже ме издразни заигра зеления маркер. Да обаче работи точно 5 сек и изгоря :lol: и сега не свети :roll: . Нямам време иначе ще я сменя направо с цветна крушка, от тези, за които съм писал в предишния си пост. Тогава и ще щракна 3-тият стоп, който при версия 2.0 final стана мега красив с плътна светлина от 36 диода.

П.С. Добре, че си пазя ЛС-тата да не пиша цялото отново.