View Full Version : Alfa 145 1.9 TD
Дайте съвет за тази кола моля!!!
Чувам, че били със смотано окачване, трудно се намирали части и т.н.
Днес гледах една 97-ма година с климатроник, ел.стъкла, ел.огледала, централно AIRbag, нерегистрирана за 5000 лева.
Моля кажете ми плюсовете и минусите на колата.
Благодаря!
trustworthy
14-10-2006, 15:00
Ами окачването е като на типо/темпра/ланча делта и т.н....сам прецени дали са дефицитни :) За цените сигурно се досещаш ;)
Според мен колата си струва. Използвай търсачката да видиш какво е било писано за нея!
Ами окачването е като на типо/темпра/ланча делта и т.н....сам прецени дали са дефицитни :) За цените сигурно се досещаш ;)
Според мен колата си струва. Използвай търсачката да видиш какво е било писано за нея!
Нито знам окачването на типо/темпра/ланча делта, нито мога да преценя за цените.
Никога не съм имала кола.
Колегата иска да каже 4е е 4есто срещано ока4ване и не много скъпо за подръжка :wink:
Ина4е не съм запознат с тоя 1.9тди но сам карал Браво с такъв двигател и варви добре дори малко пове4е от 146 JTD но да не забравяме 4е Алфата е с 200кг по тежка
Не просто разбрах от хора че е със слабо окачване иначе който чуе двигателя казва че е бомба но не искам да дам още толкова пари за севизи в моя разбит град :(
Иначе не мен като жена ми хареса само дето нищо не разбирам от коли :(
В нашта разбита държава всички видове окачване се разбиват, рано или късно. От тази гледна точка алфата е добър избор, заради ЕВТИНОТО си окачване, един преден носач е от 40 до 60лв, накрайник 10тина лева, каре без абс 40лв, задни амортисьори по 30-40лв и прочие...
така че ако колата е в добро състояние, на мен ми звучи като разумна покупка, има екстри, харчи малко, изглежда добре ....
щом ти и харесва, значи всичко трябва да е наред;)
trustworthy
14-10-2006, 19:07
Колегата иска да каже 4е е 4есто срещано ока4ване и не много скъпо за подръжка :wink:
Ина4е не съм запознат с тоя 1.9тди но сам карал Браво с такъв двигател и варви добре дори малко пове4е от 146 JTD но да не забравяме 4е Алфата е с 200кг по тежка
Явно си имал браво със 100-коньовия мотор, щом казваш, че върви повече от ЖТд-то. Иначе алфа 145/6 1.9 ТД е 90 коня. Ама пак си върви, де. Само двг-то да не е на милион километра :)
по темата за задните амортисьори на скоро ги смених с Монро газови 180лв но за сметка на това задницата заспа :lol:
trustworthy
15-10-2006, 12:36
по темата за задните амортисьори на скоро ги смених с Монро газови 180лв но за сметка на това задницата заспа :lol:
Аз взех Билщайн за по 70 лв парчето, пак газови и задницата пак спи :wink:
Намерил си по евтин варянт -браво
но пьк от друга страна Монрото е :clap2:
trustworthy
15-10-2006, 13:10
Намерил си по евтин варянт -браво
но пьк от друга страна Монрото е :clap2:
Е че билщайнът и той е добър, бе :wink:
ALFA CORSE
15-10-2006, 13:39
Предполагам това е цена за двата, защото той рефлекса, предни е по 180лв за брой :roll:
Да то4но Рефлекс 2 задни с монтажа--180лв
alfatras
15-10-2006, 15:50
Колата е много добра-визия,разход на гориво,удобство,но за да я купиш трябва да я прегледат основно-двигател,ходова част,купе и т.н-защото ако трябва да я вкарваш в сервиз-майката ми се разплака на мене у туй село Пазарджик дето един кадърен майстор на дизел неможах да намеря!Така,че гледай добре-ако ти не разбираш вземи някой с тебе който разбира да я покара и поогледа!
Окачването на ТД то е учудващо здраво според мен. А колата ако не си я земеш с проблеми като моита няма да ти дава ядове. Че правена ли е се нещо не и е наред. Иначе аз от моита съм доста доволен разхода е супер в високи обороти е доста пъргава. Колата си заслужава.